چند روزی است دهان به دهان خبر بازگشایی اولین وارد کننده رسمی اپل در ایران بین مردم میچرخد. این خبرها از کجا سرچشمه میگیرد؟ آیا واقعا اپل به طور رسمی وارد ایران شده است و یا فقط یک خبر تبلیغاتی از سمت خبرگزاریهایی است که قبلا از این دست خبرها منتشر کرده بودند؟
در ایران هر از چند گاه، شرکتهایی با ادعای نمایندگی رسمی اپل وارد بازار میشوند، اما واقعیت ماجرایی که چند روز است به راه افتاده چیست؟ آیا اپل در ایران نمایندگیای تاسیس کرده یا مجوز داده است؟
در این باره ما من و همکارانم بر آن شدیم تا صحت این خبر را جویا شویم و واقعیت را بفهمیم و همچنین سعی میکنیم از ابهامات این قضیه بکاهیم.
داستان چگونه شروع شد؟
همه چیز از خبری که در تاریخ ۴ خرداد در برخی سایتهای خبرگزاری دست به دست کپی میشد شروع شد، در ابتدا خبرها با عنوان «اپل رسما وارد ایران شد» منتشر میشدند که پس از گذشت یک روز بدون هیچ عذرموجه و اعلام قبلی عنوانها ویرایش و به «اولین نماینده رسمی اپل در ایران شروع به کار کرد» تغییر پیدا کرد.

و سپس سایتهای خبری بعد از این خبر تیترهای جالبتری زدند که بعداً تیترها عوض شد

شرکت تعاونی وقایع گستر فارس؟!
در خبرگزاری فارس شرکت واردکننده به عنوان اولین واردکننده رسمی اپل معرفی شده است٬ اما بیایید سابقه این شرکت را پیدا ابتدا کنیم.
در سایت خود نوشتهاند:
در سال 1386 در استان فارس ثبت گردید این شرکت در سال 1392 در اجرای دستور العمل ساماندهی فعالیت نمایندگی های رسمی شرکت های خارجی به شماره 222000740000 پس از اخذ مجوز فعالیت شرکت اپل موفق به کسب گواهی فعالیت نمایندگی شرکتهای خارجی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه وزارت، فروش و خدمات پس از فروش محصولات Apple گردید و در حال حاضر بعنوان تنها وارد کننده رسمی اپل در ایران می باشد.
در روزنامه رسمی٬ ثبت شرکت به شکل زیر مطرح شده است و در سالهای بعد نیز هیچ تغییری داده نشده:
- شرکت فوق در تاریخ ۲ بهمن ۸۶ تحت شماره 23066 در این اداره به ثبت رسیده و در تاریخ 6/11/86 از لحاظ امضا ذیل دفاتر تکمیل گردیده
- موضوع شرکت: تهیه مسکن از منابع مجاز در استان فارس
- مرکز اصلی شرکت: استان فارس، شهر شیراز، فلکه گاز، پاساژ انتظاری، طبقه دوم
- اولین مدیران شرکت: 1- آقای غلامعباس کرمی به سمت رئیس هیئت مدیره 2- آقای جلال حسینزاده به سمت نایب رئیس هیئت مدیره 3- آقای محمد رضا زارعی به سمت عضو هیئت مدیره 4- آقای محمد علی فهیمی حقیقی به سمت هیئت مدیره (به عنوان عضو علیالبدل) به عنوان اعضای هیئت مدیره به مدت سه سال انتخاب گردیدند
البته شرکت دیگری نیز ثبت شده که به شکل زیر است:
شرکت تعاونی وقایع گستر فارس در تاریخ ۸ اردیبهشت ۸۶ با شماره 21153 در ثبت گردیده که مشخصات آن به شکل زیر است:
- موضوع شرکت: تهیه و توزیع مطبوعات و جراید محلی و کشوری با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور
- بازرسان شرکت: آقایان محمود یوسفی و مهدی گلدان به ترتیب به سمت بازرسان اصلی و علیالبدل برای مدت یک سال مالی انتخاب شدند.
- مدیران شرکت و دارندگان حق امضا: 1- آقای غلامعباس کرمی به سمت رئیس هیئت مدیره 2- آقای جلال حسینزاده به سمت نایب رئیس هیئت مدیره 3- آقای حبیب اطمینان به سمت منشی هیئت مدیره همگی اعضا اصلی هیئت مدیره 4- آقای محمدرضا زارعی به سمت عضو علیالبدل هیئت مدیره همگی برای مدت سه سال انتخاب شدند و آقای غلام عباس کرمی با حفظ سمت رئیس هیئت مدیره به سمت مدیرعامل برای مدت دو سال انتخاب شدند
به نظر میرسد شرکت اول و دوم ثبت شده
و در سایت نمایندگیهای خارجی در ایران وزارت صنعت٬ معدن٬ تجارت میتوان این شرکت را یافت!

یک نکته جالب این است نام مدیر ثبت شده در وزارت این مجوز در اعضای هیئت مدیره شرکت یافت نمیشود!
و شماره مجوز یاد شده در سایت شرکت همین شماره مجوز گواهی فعالیت نمایندگی شرکتهای خارجی از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت است٬ بد نیست نگاهی به دیگر نمایندگیها بیندازیم:

و با نگاهی به دیگر مجوزهای ارائه شده میتوان دریافت که این مجوزها بیشتر جنبه تزئینی دارند تا تایید وجود نمایندگی.
در هفته ناممه عصر ارتباط که قبلتر وجود نمایندگی اپل را زیر سوال برد٬ طی خبری با مشاهده مدارک این شرکت٬ وجود نمایندگی اپل در تهران را تایید کرد.
شرکت «وقایع گستر فارس» از تاریخ 10 مهرماه سال 1391 به عنوان نماینده رسمی شرکت اپل در ایران در پی عقد قرارداد با شرکت هنگ کنگی به وزارت صنعت و معدن معرفی گردید، این قرارداد در حالی بود که شرکت اپل در آن زمان به جهت تحریمها تفویضنامه شرکت هنگکنگی را تایید نکرده بود و وزارت صنعت و معدن نیز مجوز موردنیاز برای واردات اپل را صادر ننمود؛ پس از آن در اردیبهشت ماه سال 1392 در پی لغو تحریمهای ایران درخصوص تلفن همراه و دستگاههای مخابراتی تفویضنامه شرکت وقایع گستر فارس به تایید ایالت متحده آمریکا رسید و وزارت صنعت و معدن حسب تفویضنامه ارایه شده و ممهور به دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران اقدام به صدور مجوز رسمی در جهت واردات گوشی تلفن همراه و تبلت نمود.
همانطور که میدانید نام «مهدی عبقری» در هیئت مدیره شرکت تعاونی وقایع گستر فارس نبود٬ با کمی جستجو به نام شرکت «اکسیر تجارت صبا» میرسیم که در آخرین تغییرات شرکت در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۹۱ به شکل زیر در روزنامه رسمی موجود است:
اعضاء هیئتمدیره برای مدت نامحدود بقرار ذیل انتخاب گردیدند: آقای محمدرضا منزوی و آقای مهدی عبقری و آقای مرتضی منزوی.
سمت اعضاء هیئتمدیره به قرار ذیل تعیین گردیدند: آقای محمدرضا منزوی به سمت رئیس هیئتمدیره و آقای مهدی عبقری به سمت نائب رئیس هیئتمدیره و آقای مرتضی منزوی به سمت عضو هیئتمدیره و آقای مرتضی منزوی بسمت مدیرعامل.
در اینجا به شخصه ارتباطی بین اعضای هیئت مدیره این شرکت و شرکت وقایع گستر فارس نمییابم!
اما با کمی جستجوی بیشتر به این نکته میرسیم که نام قبلی این شرکت «لیان تجارت کوبه» بوده که در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۸۸ به «اکسیر تجارت صبا» تغییر نام یافت و در روزنامه رسمی نیز ثبت گردید.
در آگهی ثبت شرکت «لیان تجارت کوبه» در ۱۴ بهمن ۱۳۸۸ هیئت مدیره شرکت به شکل زیر است:
- آقای کیارش روزافزای به سمت رئیس هیئتمدیره
- آقای بابک رضائی به سمت نائبرئیس هیئتمدیره
- آقای وحید روزافزاری به سمت عضو هیئتمدیره
- آقای حسامالدین عالینژاد به سمت عضو هیئتمدیره
آقای «مهدی عبقری» به نظر در ۱۷ مهر ۱۳۹۰ به شرکت میپیوندد:
اعضاء هیئتمدیره برای مدت نامحدود به قرارذیل انتخاب گردیدند:
آقای کیارش روزافزای و آقای بابک رضائی و آقای وحید روزافزای و آقای مهدی عبقری.
سمت اعضاء هیئتمدیره به قرارذیل تعیین گردیدند:
آقای کیارش روزافزای به سمت رئیس هیئتمدیره
آقای بابک رضائی به سمت نائب رئیس هیئتمدیره
آقای وحید روزافزای به سمت عضو هیئتمدیره و مدیرعامل.
آقای مهدی عبقری به سمت عضو هیئتمدیره.
و بعد از ۳۱ روز آقای مهدی عبقری به سمت رئیس هیئت مدیره میرسد (+) و همچنین تغییراتی در سرمایهگذاری صورت میگیرد که به شکل زیر است:
آقای وحید روزافزای با پرداخت مبلغ ۷۵۰ میلیون ریال به صندوق شرکت، سهمالشرکه خود را به مبلغ ۱میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افزایش داد.
آقای مهدی عبقری با پرداخت مبلغ ۳میلیارد و ۳۷۵ میلیون ریال به صندوق شرکت، سهمالشرکه خود را به مبلغ ۵میلیارد و ۶۲۵ میلیون ریال افزایش داد.
درنتیجه سرمایه شرکت از مبلغ ۷میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به مبلغ ۱۱میلیارد و ۶۲۵ میلیون ریال میرسد.
در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ وضعیت شرکت تغییر پیدا میکند و در روزنامه رسمی ثبت میشود:
آقای مرتضی منزوی با پرداخت مبلغ ۳۷۵ میلیون ریال به صندوق شرکت، در ردیف شرکاء قرار گرفت.
آقای کیارش روزافزای با پرداخت مبلغ ۷۵۰ میلیون ریال به صندوق شرکت، در ردیف شرکاء قرار گرفت.
آقای محمدرضا منزوی با پرداخت مبلغ ۴میلیارد و ۵ میلیون ریال به صندوق شرکت، در ردیف شرکاء قرار گرفت.
درنتیجه سرمایه شرکت از مبلغ ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به مبلغ ۱۳ میلیارد و ۱۲۵ میلیون ریال افزایش یافت و ماده مربوطه در اساسنامه اصلاح گردید.
در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۳۹۱ نیز تغییرات دیگری پیدا کرد:
آقای مرتضی منزوی با پرداخت مبلغ ۲میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال به صندوق شرکت٬ سهمالشرکه خود را به مبلغ000/000/625/2 ریال افزایش داد.
آقای محمدرضا منزوی با پرداخت مبلغ ۷۵۰ میلیون ریال به صندوق شرکت٬ سهمالشرکه خود را به مبلغ000/000/25/5 ریال افزایش داد.
آقای جعفر منزوی با پرداخت مبلغ ۲میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال به صندوق شرکت٬ در ردیف شرکاء قرار گرفت.
در نتیجه سرمایه شرکت از مبلغ000/000/125/13 ریال به مبلغ000/000/375/18 ریال افزایش یافت و ماده مربوطه در اساسنامه اصلاح گردید.
و در همان آگهی تغییر اعضای هیئت مدیره ۱۶ آبان ۱۳۹۱٬ موارد دیگری موجود است که حاکی از جدا شدن شرکا است.
آقای کیارش روزافزای با دریافت مبلغ ۷۵۰ میلیون ریال سهمالشرکه از صندوق شرکت، از ردیف شرکاء خارج گردید.
آقای وحید روزافزای با دریافت مبلغ ۱میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال سهمالشرکه ا صندوق شرکت، از ردیف شرکاء خارج گردید.
آقای مهدی عبقری با دریافت مبلغ ۳میلیارد ریال از صندوق شرکت، سهمالشرکه خود را به مبلغ ۲میلیارد و ۶۲۵ میلیون ریال کاهش داد.
سرمایه شرکت از مبلغ ۱۸ میلیارد و ۳۷۵ میلیون ریال به مبلغ ۱۳ میلیارد و ۱۲۵ میلیون ریال کاهش یافت و ماده مربوطه در اساسنامه اصلاح گردید.
خب الان به نظر مشخص شد که آقای عبقری در تجارت اکسیر صبا یا همان «مهتل» نیز حضور دارند و واردات و گارانتی محصولات اپل٬ کار فعلی ایشان میباشد و با برندینگ جدید با نام اپل میخواهند اقدام به این کار بکنند.
نکته نامفهوم این داستان عدم تناسب شرکت(های) وقایع گستر فارس با این کار است چرا که نه اسم آقای عبقری و نه افراد مرتبط با ایشان در این شرکت دیده نمیشود!
روند ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران
برای ثبت نمایندگی در ایران باید فرآیند زیر طی شود (منبع):
- نامه نمایندگی از کمپانی سازنده با تاییدیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در مبدا و اتاق بازرگانی مبدا (به همراه ترجمه رسمی با تاییدیه دادگستری و وزارت امور خارجه در تهران)
- نامه درخواستی
- کاتالوگ انگلیسی (اصلی کمپانی)
- فرم پیش نویس گواهی
- فرم خلاصه اطلاعات
- فرم تعهدنامه در سربرگ شرکت
- کپی کارت بازرگانی معتبر
- کپی اساسنامه (برابر با اصل شده)
- روزنامه آگهی تاسیس (برابر با اصل شده)
- روزنامه آخرین تغییرات (برابر با اصل شده)
تبصره بند 1 : قرارداد نمایندگی به دو صورت می باشد :
الف) اگر این نامه به طور مستقیم از کمپانی سازنده باشد، همان مورد شماره 1 کفایت می کند .
ب) اگر از طریق واسطه صورت گرفته باشد ،که خود نیز شامل دوقسم است :
- از صاحب برند
- از طریق یک شرکت واسطه، که در هر دو گزینه نیاز به قراداد کمپانی سازنده با واسطه، با تاییدیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در مبدا و اتاق بازرگانی مبدا می باشد. (به همراه ترجمه رسمی با تایید دادگستری و وزارت امور خارجه در تهران)
لازم به ذکر است در صورتی که برند، سابقه ثبت در وزارت بازرگانی داشته باشد ، یکی از موارد ذیل مورد نیاز است :
- اجازه نامه محضری از کمپانی که سابقه ثبت دارد
- رای دادگاه
مرجع قضاوت کننده بر اساس مفاد قرارداد مشخص می شود.
با این تفاسیر به نظر این روند که صحبت شده با استفاده از تصبره بند ۱ صحیح است که اپل قراردادی با مسترفون دارد و مسترفون با وقایع گستر فارس قرارداد دارد. اما این نمایندگی از دیدگاه ایرانی فقط قابل قبول است همانطور که نمایندگیهای کیا و هیوندای در ایران وجود دارند اما حتی سایتشان برای دسترسی با آی پی خارج از ایران بسته شده است!
مسترفون اینترنشنال
حالا میرسیم به واسطه چینی که تاکید بر آن شده و طبق چیزی که آقای عبقری در خبر عصر ارتباط اعلام کردند به شرح زیر است:
شرکت «وقایع گستر فارس» از تاریخ 10 مهرماه سال 1391 به عنوان نماینده رسمی شرکت اپل در ایران در پی عقد قرارداد با شرکت هنگ کنگی به وزارت صنعت و معدن معرفی گردید، این قرارداد در حالی بود که شرکت اپل در آن زمان به جهت تحریمها تفویضنامه شرکت هنگکنگی را تایید نکرده بود و وزارت صنعت و معدن نیز مجوز موردنیاز برای واردات اپل را صادر ننمود؛ پس از آن در اردیبهشت ماه سال 1392 در پی لغو تحریمهای ایران درخصوص تلفن همراه و دستگاههای مخابراتی تفویضنامه شرکت وقایع گستر فارس به تایید ایالت متحده آمریکا رسید و وزارت صنعت و معدن حسب تفویضنامه ارایه شده و ممهور به دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران اقدام به صدور مجوز رسمی در جهت واردات گوشی تلفن همراه و تبلت نمود.
معادل تفویض نامه را من و دوستانم نتوانستیم پیدا کنیم! اما طبق برداشت ما به این صورت است که شرکت هنگکنگی نامه ای برای نمایندگی از اپل دارد که به تایید اپل رسیده و وزارت صنعت و معدن مجوز را صادر میکند اما در این متن چندین ابهام وجود دارد که با روشن شدن این بهامات شبهات پیش آمده حل میشود:
- تفویضنامه رو چه شرکتی یا فردی صادر کرده و برای چه شرکتی؟
- تفویض نامه را چه شرکتی یا فردی در ایالات متحده تایید کرده است؟
- دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی در کدام کشور این تفویض نامه را مهر کرده است؟
- چرا برای هیچ کدام از این خبرگزاریها این تفویض نامه رونمایی نشده است؟
- چرا شرکت «اکسیر تجارت صبا» همین روند را طی نکرد با اینکه این شرکت نیز در لیست نمایندگیهای قانونی است؟
- آیا این موارد در اتاق بازرگانی ثبت شده؟
- ارتباط تحریم ایران با رابطه هنگ کنگ و آمریکا چیست؟
حالا اگر کمی تاریخ ها را کنار هم قرار دهیم متوجه میشویم که آقای عبقری در ۱۰ مهرماه ۱۳۹۱ به دنبال نمایندگی اپل بودند که وقتی به نتیجه ای نرسیدند وارد «مهتل» شدند.
البته بعد از لغو تحریمهای ارتباطی (که البته در خرداد ماه ۱۳۹۲ اتفاق افتاد) و حذف تحریم ایران از لیست شرکت اپل در شهریور ۱۳۹۲ (+) شرکت اپل اعلام کرد:
طبق مجوز عمومی D، صادرات یا صادرات مجدد خدمات، نرمافزارها و سختافزارهای تابعه برای ارتباطات فردی به طور مستقیم یا غیرمستقیم، از خاک ایالات متحده یا توسط شهروندان این کشور در دیگر نقاط دنیا، برای استفاده توسط کاربران عادی در ایران، بلامانع است
برداشت من از این اعلامیه امکان صادرات توسط آمریکاییها یا توسط خود شرکت فقط امکان پذیر است.
اما مسترفون اینترنشنال یک شرکت چینی واقع در هنگ کنگ است که فعالیت آنها صادرات تلفنهمراه میباشد. همانطور که در وبسایت آنها آمده:
Founded in 2001, Masterfone Group Limited is a leading mobile phones Import & Export company in Hong Kong. We offer complete and value-added solutions to Distributors, Wholesalers and Retailers, from pre-sales to distribution.
Our goal is to assist our customer to develop their businesses by providing the lowest price as well as providing the highest quality mobiles.
مشخص است که این شرکت در کار واردات و صادرات تلفنهمراه است و راه حلهایی برای کلفروشان٬ نمایندگان و توزیع کنندگان از پیش فروش تا توزیع دارد. این شرکت حتی در سرویسهای خود اعلام کرده امکان انتخاب بیش از ۲۰۰ تلفن همراه وجود دارد.
همچنین ما طی ایمیلی از آنها درباره شرکت «وقایع گستر فارس» و دارا بودن نمایندگی از اپل پرسیدیم که پاسخ آنها به صورت زیر بود (تصویر):
We do not know Vaghay’e Gostar Fars
(…)
We are not the offical reseller.
We get goods from them.
the offical seller cannot export goods, they only can sell local market
با این اوصاف حالا باید دید تفویض نامه مذکور این شرکت از کجا آمده در حالی که این شرکت نماینده اپل نیست و در عین حال وقایع گستر فارس را نمیشناسد!

همانطور که تا کنون نه وبسایت اپل و نه هیچ سایت خبری دیگری این خبر را منتشر نکرده٬ نمایندگی اپل در ایران به نظر ما واقعیت نداشته و تا دیدن مدارک کامل نمیتوان این ادعای نمایندگی اپل را تایید کرد.
حضور خود اپل در ایران
در اسفند ماه پارسال خبری منتشر شد که از حضور اپل در ایران پرده برمیداشت٬ اما چندی بعد مصاحبهای با محمد حسن کیانی – مدیرکل اداره مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور – منتشر شد که قسمتی از آن را ذکر میکنیم:
ایران از سال 1337 به عضویت اتحادیه پاریس برای حمایت از مالیکت صنعتی درآمده که به موجب این معاهده شرکت ها و به طور کلی تجار اتباع این اتحادیه می توانند درخواست ثبت علایم تجاری خود را در دیگر کشورهای عضو انجام دهند
و در همین راستا نیز شرکت اپل آگهیهای ثبتی بسیاری در ایران دارد که میتوان به چند مورد ثبت علامت تجارتی بین المللی اشاره کرد نظیر AirPrint و iPhone و FaceTime و Mobile Me و سیب و سیب نصفه و لوگوی خود شرکت که البته تعداد خیلی بیشتری ثبت شده اند که قابل جستجو در روزنامهرسمی میباشند.
علامت اپل در سال 69 تقاضای ثبت کرده و از همان سال نیز به ثبت رسیده است. (…)
آنچه که در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی آگهی شده، تغییرات مربوط به به علامت ثبت شده قبلی است چراکه هرگونه تغییر درباره نشانه علامت تجاری از جمله تغییر در صاحب علامت و یا اضافه کالا و خدمات باید به ثبت برسد. (…)
علامت تجاری، بنگاه های تجارتی را قادر می کند در تبلیغات و استراتژی بازاریابی در شناساندن و شهرت محصولات از نظر مصرف کنندگان با دیگر رقبای تجاری رقابت کنند تا موجب ایجاد انگیزه لازم برای سرمایه گذاری و حفظ و بهبود کیفیت کالا و خدمات مربوط شود و عملا با ثبت علامت تجاری، حق استفاده انحصاری از علامت تجارتی ثبت شده را نخواهد داشت.
حمایت از علایم تجارتی علاوه بر نفع تولیدکننده به منفعت مصرف کننده نیز است چرا که امکان انتخاب بهتر و اطمینان لازم نسبت به کالا و خدمات عرضه شده با علامت تجارتی مورد اقبال خود را با توجه به کیفیت مورد انتظار از طریق علامت تجارتی پیدا می کند.
توجه به ضمانتهای اجرایی قانونی، در صورت هرگونه تقلب و جعل و سوء استفاده، امکان برخورد حقوقی و قضایی با ناقضان این حقوق وجود دارد.
پس شرکت اپل به طور قانونی وجود دارد اما بازار وجود ندارد و در واقع خدماتی ارائه نمیدهد.
سید مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه صنف فناوران و رایانه تهران در همان مصاحبه میگوید:
در حال حاضر به دلیل تحریم ها هیچکدام از برندهای تولید کننده گوشی تلفن همراه و لوازم الکترونیکی در ایران دارای نمایندگی رسمی نیستند ولی همگی ادعا می کنند که نمایندگی رسمی دارند.
صاحبان محصولات حوزه فناوری اطلاعات معمولا کشورهای اروپایی و آمریکایی هستند که محصولات آنها عمدتا در کشورهای آسیای شرقی تولید می شود. اما بسیاری از شرکت های ارائه کننده خدمات پس از فروش، نمایندگی دست دوم یا سوم از نمایندگی برندها از امارات متحده عربی (دوبی) دریافت می کنند و ادعای داشتن نمایندگی رسمی از شرکت های تولیدکننده می کنند.
ورود نمایندگی رسمی برندهای معتبر به ایران در نهایت به نفع مصرف کنندگان خواهد بود چراکه با این اتفاق، رقابت سالم در بازار ایجاد خواهد شد.
با توجه به تحریمهای فعلی و تحریمهای مالی بسیار بعید به نظر میرسد که شرکتهایی چون اپل فعلاً علاقهای به حضور در ایران داشته باشند. و با توجه به توضیحاتی که ارائه شد احتمالاً منظور شرکت وقایع گستر فارس همان نمایندگی به سبک ایرانی از شرکت اپل است که قبلاً نیز مهتل بود!
همچنین ما با شرکت وقایع گستر فارس با شماره تلفن 88785032 تماس گرفتیم که تا از آنها در این مورد بپرسیم که متاسفانه برای توضیحات در دسترس نبودند و با ما میز مدیر فروش صحبت کردیم که میتوانید آن را بشنوید یا دریافت کنید:
این داستان همچنان ادامه دارد و پارسیش آن را پیگیری خواهد کرد همچنین به محض دریافت اطلاعات بیشتر یا مدارک لازم برای روشن شدن این موضوع٬ آن را در سایت اعلام خواهیم کرد.
وقتی شرکت اپل برند خودشو ثبت کرده
یعنی تلویحا همه این شرکتها نماینده الکی و صوری هستند
تا اونجایی که من میدونم رویکرد اپل، فروش مستقیم در آوتلت های خودش بوده و هست و مثه والت دیزنی علاقه ای به ریسک روی ایمیج فروشش نداره. بعید میدونم چیزی به اسم نمایندگی وجود داشته باشه. البته هر خرده فروشی میتونه محصولات اپل رو بفروشه ولی نماینده نیست. کلن واژه ی نمایندگی بار حقوقی داره و به این راحتی نمیشه ازش استفاده کرد.
خیلی گزارش دقیق و جامعی بود ممنون و به این کارتون ادامه بدین.
اما از اونجا که من خودم خواننده ثابت عصر ارتباط هستم باید بهتون بگم عصر ارتباط بعد از اون لینکهایی که تو خبر گذاشتین دو گزارش جامع دیگه در تکذیب ادعای این فرد کلاهبردار منتشر کرده که لطفا اونا رو هم بذارید که فکر نکنن عصر ارتباط تایید کرده کارای ایشون رو.
ممنون جالب بود
سلام وقت بخیر
من سال 94 از وقایع گستر فارس گوشی خریدم -الان مشکل ریستور برای گوشیم پیش امده- شرکت مذکور با اپل ایدی خودش گوشی رو برام فعال کرده بود -که الان برای اکتیو شدن اون اپل ایدی رو میخواد- در صورتی که این شرکت الان فعالیت نداره من نمیتونم هیچ کاری انجام بدم بجز اینکه گوشی رو انلاک کنه
از جایی شنیدم که وقایع گستر الان شده سیب طلایی ولی این شرکت کاملا این موضوع رو منکر شد
الان چیکار کنم