۹ روز قبل مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار درباره کاهش درآمد اپراتورهای تلفن همراه به دلیل شبکه‌های اجتماعی موبایل گفت:

سرویس های ارتباطی جدید OTT که خدمات mVoIP را ارایه می کند، می توانند چالشی برای اپراتورها باشند.
از آنجا که همراه اول از قبل پیش بینی های لازم را کرده است، با ورود به سرویس های باند پهن و ارائه خدمات نوین، مشکل خاصی نخواهد داشت.
خیلی از دولت ها از اپراتورها حمایت می کنند به عنوان مثال در کشور امارات وایبر و واتس اپ فیلتر شده است. البته در ایران ارایه این خدمات آزاد است و همه این نرم افزارهای ارتباطی موبایلی، باز هستند.
سیاست این اپراتور رویکرد رقابت در این حوزه است و مطمئن هستیم با ارائه سرویس های باند پهن، هر چند تهدیدی در دل آن نهفته است، ولی با تدبیری که اندیشیده شده می توانیم خدمات مورد نیاز مشترکین را ارائه دهیم.

پس از اظهار نظر وحید صدوقی٬ در ۹ اردیبهشت ماه فیلتر واتس اپ در دستور کار قرار گرفت.

 عبدالصمد خرم‌آبادی دبیر کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از تصویب فیلتر واتس اپ خبر داده است. او دراین باره به فارس گفت:

در یکی از آخرین جلسات کمیته برای فیلترینگ نرم‌افزار واتس آپ گرفته شده است. این تصمیم اتخاذ شده و به تصویب هم رسیده است اما هنوز تصمیم برای زمان اجرای فیلترینگ گرفته نشده است.

برای فیلترینگ نرم افزار وایبر هنوز تصمیمی در کمیته اتخاذ نشده است.

نرم‌افزار اینستاگرام هم محتوای مجرمانه فراوانی دارد اما هنوز برای فیلترینگ این نرم‌افزار تصمیمی گرفته نشده است.

وی درباره اینکه در ۹ اردیبهشت ماه٬ دسترسی به نرم افزار وایبر غیر ممکن بوده است گفت: این محدودیت به نظر می‌رسد جهانی است زیرا ما هنوز اقدام به فیلترینگ وایبر نکرده‌ایم.

همچنین عضوی از کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در گفتگو با خبرنگار مهر افزود:

تصمیم کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه درباره «واتس اپ» این بود که این برنامه کاربردی تلفن همراه باید فیلتر شود، از این رو موضوع فیلترینگ «واتس اپ» به تصویب رسید اما هنوز این مصوبه برای اجرا ابلاغ نشده است.

وی درباره دلیل فیلتر شدن «واتس اپ» گفت: دلیل فیلتر شدن این برنامه کاربردی تلفن همراه شرایط اجتماعی بود که کارگروه برای آینده در مورد این اپلیکیشن پیش بینی می کرد.

این عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه خاطرنشان کرد: کارگروه پیش بینی می کرد که در آینده ممکن است این برنامه ارتباط نزدیکی با فیسبوک ایجاد کند و در نسخه جدیدی که از آن ارائه می شود، مشکلاتی برای ما ایجاد شود.

به نظر می‌رسد که کمیته تعیین مصادیق به دنبال فیلترینگ نرم‌افزارهای ارتباطی است که البته باید دید آیا با رشد روزافزون این برنامه‌ها امکان جلوگیری از دسترسی کاربران وجود دارد یا خیر. در حال حاضر سرویس ارسال عکس و فایل واتس اپ در بعضی از ISPها دچار مشکل است و همچنین به نظر می‌رسد٬ تنها سرویس‌های باز بدون فیلتر روی تلفن‌همراه نظیر اینستاگرام و وایبر نیز به زودی به جمع فیلترشده‌ها بپیوندد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *