10 مسنجر ایمن گوشی های هوشمند کدامند؟

مسنجر ایمن

تردیدی نیست که ایمنی موضوع مهمی است بخصوص در مبحث ارتباطات آنلاین. چگونه می توان پذیرفت که کسی در حال خواندن و دیدن نوشته و فایلهای شماست؟ واژه ایمنی همواره بازیچه دست بسیاری از صاحبان محصولات و خدمات مختلف بوده. در واقع ما، به عنوان انسان، هر کجا که نام ایمنی را بشنویم، با جان و دل از آن استقبال می کنیم و همین موضوع باعث می شود که بسیاری از این گرایش طبیعی به حفظ حریم و ایمنی، سوء استفاده کنند.

از سال  2013 که ادوارد اسنودن کارشناس کامپیوتری سازمان اطلاعات آمریکا، داده های دولتی و محرمانه آمریکا را عمومی کرد و مشخص شد که دولت آمریکا بصورت محرمانه اطلاعات رد و بدل شده بین شهروندان خود را رصد می کند، موضوع مسنجرهای ایمن در آمریکا به موضوعی داغ بدل شد. علاوه بر این تشدید مسائل امنیتی – اطلاعاتی در آمریکا بدلیل مسائلی همچون تروریست توجیهی برای سرک کشیدن دولت آمریکا، در اطلاعات دیگر کشورها شد. این موضوع فقط مختص به آمریکا نیست، در جولای 2013 شرکت بلک بری علناً نرم افزاری را در اختیار دولت هند قرار داد تا مسیج های رد و بدل شده در گوشی های این شرکت را برای دولت قابل شنود کند. حتی KakaoTalk پس از فشارهای دولت کره مجبور شد تا log کامل (اطلاعات) مسیج های کاربران را در اختیار دولت کره بگذارد. گوگل نیز بارها بر فشار دولت آمریکا برای دادن اطلاعات به NSA گلایه کرده. حال با وجود این محدودیت ها، کدام مسنجرها را می توان برای برقراری ارتباطات ایمن انتخاب کرد؟ و چگونه می توان به آنها اعتماد کرد؟

صاحبان این مسنجرها مدعی هستند که با کمک ابزار و تکنولوژی مختلف و چندتایی، می توانند از اطلاعات رد و بدل شده کاربران محافظت کنند و امکان رهگیری آنها را تا صفر کاهش دهند. این تکنولوژی ها بیشتر بر رمزگذاری مبدا تا مقصد یا (END to END) شکل می گیرد که از لحظه خروج پیام رمزگذاری شروع شده و در ادامه، پیام به صورت رمزگذاری شده وارد سرورهای این شرکت ها شده و سپس به طور رمزگذاری شده وارد دستگاه مقصد می گردد. چنین انتقال پیامی می تواند از یک سطح ابتدایی و ساده تا سطحی نظامی و فوق امنیتی کدنویسی شود. در واقع نحوه ساخت “کدهای رمزگذاری” می تواند سطح و لِوِل امنیت اپ را تعیین کند. برای مثال اگر این رمزها در چند الگوریتم و بصورت تصادفی در دفعات بیشتر تغییر کنند، رمزگذاری ها پیچیده تر و بیشتر به الگوریتم با ضریب ایمنی نظامی نزدیک خواهند بود.

با ورود دولت ها به محدود کردن مسجرها و تلاش آنها برای رهگیری پیام ها، بسیاری از کاربران از نقض حریم خصوصیشان نامید و نگران شده اند اما بهتر است امید خود را از دست ندهید! چون همیشه شرکت و افرادی هستند که اقدامات لازم را برای مقابله با استراغ سمع دولت ها در پیش گیرند. لیست ده گانه پارسیش می تواند شما را در کسب ایمنی بیشتر در پیام رسانی یاری رساند:

1#: ویکر

یکی از معروف ترین پیام رسان های ایمن Wickr می باشد. این مسنجر ایمن، توسط هکری با نام Nico Sell ساخته شده. Wickr مدعی شده که هیچ راه در رویی! برای درز و مانیتورینگ اطلاعات باقی نگذاشته است و خود را به عنوان بهترین جهان معرفی می کند. سازنده مدعی شده که رمزگذاری End to End این نرم افزار در درجه فوق پیشرفته نظامی قرار دارد که تمام اطلاعات همچون ویدئو، صوت و متن را از شنود مصون می دارد.

مسنجر ایمن

جالب است بدانید که در این پیام رسان می توانید برای پیام ها و فایل های مطرح شده در گروه ها، زمان انقضا تعیین کنید. Wickr همچنین به صراحت اعلام کرده که هیچکدام از اطلاعات و فایل ها شما را در انبارهای سروری ذخیره نمی کند. این مسنجر فوق ایمن از 22 زبان زنده دنیا از جمله عربی و ترکی پشتیبانی می کند اما خبری از فارسی نیست. نرم افزار علاوه بر گوشی های هوشمند تمام نسخه های دسکتاپ را نیز در بر می گیرد.

gt_googleplaygt_appstore

2#: تلگرام

این مسنجر توسط برادران Durov و با وعده تحقق سرعت و امنیت همزمان، پا به عرصه وجود گذاشت. انکریپشن (رمزگذاری) End to End نیز در این مسنجر به کار گرفته شده که به کاربران امکان می دهد بدون باقی گذاشتن هیچ اثری از خود در سرورهای تلگرام، به مباحثه و چت بپردازند. همان طور که گفته شد، رمزگذاری مبدا تا مقصد (با همان End to End) باعث می شود تا فقط کاربرا مبدا و مقصد بتوانند متون را بخوانند و حتی اگر دسترسی مستقیم به سرورهای این شرکت محقق گردد به طور طبیعی، امکان خواندن این پبام ها وجود نخواهد داشت.

مسنجر ایمن

این شرکت با اعتماد به نفس بالا، اعلام کرده که اگر فرد یا شرکتی که بتواند کدهای این شرکت را رمزگشایی کند و با ترافیک انتقالی را مسدود کند، 200 هزار دلار پاداش خواهد داد. یکی از خوبی های این نرم افزار عمومیت آن در تمام دستگاههای قابل حمل و دسکتاپ است.

gt_googleplaygt_appstore

3#: تکست سکیور

این اپ (Textsecure) در دو حوزه ی پیام رسانی و تماس های ایمن متمرکز است. پیام رسانی نیز تمام شاخه ها از عکس، فیلم تا متن را تحت پوشش قرار می دهد. این گروه نیز مدعی است قادر به خواندن پیام های کاربارن نیست که به معنای تکنولوژی رمزگذاری Endt to End است. در این وب سایت نقل قولی از ادوارد سنودن دیده می شود که ظاهراً واسپر سیستم را تایید می کند:

هر چیزی را با «ویسپر سیستم» امتحان کنید!

مسنجر ایمن

gt_googleplaygt_appstore

4#: سایبر داست

Cyber Dust را Mark Cuban پایه گذاری کرده که به مانند اسنپ چت عمل می کند و می تواند به کاربر این امکان را دهد تا پیام هایی با طول عمر کم (30 ثانیه ای) ارسال کند. به این معنا که بعد از 30 ثانیه هیچ اثری از پیام ها بر جا نمی ماند. البته نگران نباشید تا زمانی که پیام خوانده نشود،  پاک نخواهد شد. این پاک شدن سریع پیام ها به معنای عدم ایجاد ردپا از پیام های شما در فضای نت و حتی سرورهای سایبر داست است.

مسنجر ایمن

gt_googleplaygt_appstore

5#: بلیپ

Bleep را BitTorrent Labs را معرفی کرده که از تکنولوژی رمزگذاری دستگاه تا دستگاه برای انتقال ایمن پیام ها استفاده می کند. همچنین به گفته شرکت هیچگونه سرور واسطی برای ذخیره سازی اطلاعات وجود ندارد. علاوه بر ارسال پیام، امکان برقراری تماس صوتی نیز وجود دارد. یکی از مشکلات این سیستم عدم سازگاری قوی با شبکه دیتای تلفن همراه است با این حال تحت شبکه وای فای به خوبی کار می کند. یکی از خاصیت های این مسنجر امکان حذف کامل پیام ها و ناپدید کردن آن در گوشی مقصد است. یکیدیگر از ویژگی های انحصاری این اپ دسترسی کاربر به ساخت کدهای QR موسوم به Bleep Code است که می تواند در مواردی همچون دعوت از دوستان مورد استفاده قرار گیرد.

مسنجر ایمن

 

 

 

gt_googleplaygt_appstore

6#: گلیف

اگر از جمله افرادی هستید که بسیاری از مبادلاتتان بر اساس بیت کوین است پس بهتر است از Gliph برای انتقال و رد وبدل کردن پیام و حتی پرداخت و خرید کمک بگیرید! این مسنجر علاوه بر داشتن تنظیمات تعیین زمان انقضای پیام، امکان برنامه ریزی در پیام ها را نیز به ارمغان می آورد. اضافه بر اینها امکان پیام رسانی تحت وب نیز فراهم شده پس با افراد مختلف نیز می توان از طریق پلت فرم وب ارتباط برقرار کرد. کد خوانی بیت کوین (Bitcoin QR) خدمات اضافی است که این مسنجر را خاص کرده که امکان ارسال بیت کوین در خارج از شبکه این شرکت فراهم می آورد. مارکت و بازاری در این اپ برقرار است که همانطور که گفته شد امکان خرید کالا بر اساس بیت کوین را فراهم می کند.

مسنجر ایمن

gt_googleplaygt_appstore

7#: سیچر

این مسنجر (Sicher) نیز به مانند سایر مسنجرهای فوق ذکر بر اساس تکنولوژی پابان تا پایان یا همان End to End امکان ارسال متون و فایلهای ایمن را بین کاربران فراهم می کند. این مزیتی بزرگی برای کسانی محسوب می شود که می خواهند بدون جایگذاری هیچ ردپایی از خود فایلها را در یک گروه به اشتراک بگذارند. تنظیمات انقضای پیام نیز به طور کامل در دسترس می باشد.

مسنجر ایمن

gt_googleplaygt_appstore

8#: ریداکت

البته اپ Redact رایگان نیست و هزینه 6 دلاری دارد. این مسنجر امکان برقراری ارتباط با سایر را بر اساس PIN های یکتا و یونیک فراهم می اورد. در واقع سازنده اپ سرویس را بر اساس دو پین در گوشی دو طرف و ارتباط بین آنها بر قرار می کند. علاوه بر این امکان حذف پیام ها از صندوق پیام های یکدیگر نیز وجود دارد.

مسنجر ایمن

gt_googleplaygt_appstore

9#: پی کیو چت

با تکنولوژی به اصطلاح “عدم بکارگیری از رمزگذاری های مشابه” این اپ می تواند متون و فایلها را در سطحی غیر قابل نفوذ ارائه کند. ارائه کدهی یونیک و یکتا در هر مرحله از پیام رسانی شکستن و افشای کدها را بسیار سخت می کند. علاوه بر این شرکت در اقدامی مبتکرانه یک رمز پنج رقمی احراز هویت را نیز برای چت روم تعریف کرده که تنها در صورت تایید آن توسط دو طرف، امکان بر قراری ارتباط بین آن ها بوجود می آید! یکی از بدی های این اپ، محدود بودن آن به پلت فرم iOS است.

مسنجر ایمن

gt_appstore

10#: شور اسپوت

Surespot از تکنولوژی رمزگذاری با کلید متقارن بهره می گیرد. به این معنا که تنها در صورت تطابق کلیدهای رمزگذاری شده کاربر قادر خواهد بود تا پیام ها را ببیند. کاربر می تواند با هویت های چندگانه با سایرین چت کند و افراد مشکوک را مسدود نماید. علاوه بر اینها شما قادر خواهید بود تا عکس های ارسالی را غیر قابل به اشتراک گذاری کنید (هر چند که احتمالاً کاربر مقابل می تواند از اسکرین، عکس گرفته و آن را داشته باشد) و مسیج ها را از پیام گیرنده حذف کنید.

مسنجر ایمن

gt_googleplaygt_appstore

توسط سجاد بدیعی

Tested

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *