مایکروسافت بالاخره برنامه جامع شرکت را برای ارائه جدیدترین ویندوز خود را علنی کرد، این پروژه بعد از موفقیت ویندوز 8 به نظر خط مشی جدید مایکروسافت برای تسلط بیشتر و قاطع تر بر صنعت سیستم عامل های دکستاپ است. این کار جدید ویندوز 9 و یا ویندوز وان نخواهد بود بلکه به نظر مورد فراتر از این ها باشد. تیلور میرسون مدیر اجرایی سیستم عامل شرکت در سان فرانسیسکو این ویندوز را معرفی کرد و نام آن را ویندوز 10 اعلام کرد. اما سوال اینجاست چرا 10؟ چرا مایکروسافت از رقم 9 پرید و به 10 رسید؟
این سیستم با هدف ارائه در اواسط سال 2015 برنامه ریزی شده است و قرار است تا آن زمان ویندوز اکثر اشکالات و انتقادات به ویندوز 8 را از شالوده ی این ویندوز پاک کند و آن را کاربر پسند تر از قبل کند. قرار است رابط کاربری جدید و رنگارنگی موسوم به Modern UI در این ویندوز بکار گرفته شود، که البته همکنون نیز موجود است ولی فعلا توجه زیادی به آن نمی شود و بهتر است ویژگی های دیگر مهم در ویندوز 10 را معرفی نماییم. یکی از اهداف بزرگ مایکروسافت این است که کاربران راحت تر ویندوزهای خود را به ویندوز 10 تغییر دهند امری که در ویندوز 8 کار سختی محسوب می شد و از عمده مشکلات ویندوز 8 محسوب می شد. میرسون در این باره می گوید:
ویندوز 10 راهی خواهد بود برای پایان کابوس کاربرانی که می خواهند از ویندوز 7 و یا ویندوز 8 به ویندوز جدیدتر مهاجرت کنند.
نکته اول: بازگشت غرور آفرین منو!
به نظر بزرگترین تغییری که در ویندوز 10 نسبت به ویندوز 8 شاهد آن خواهیم بود بازگشت کامل منوی استارت است. اگرچه این منو در ویندوز 8.1 نیزبه صحنه بازگشته بود اما در این ویندوز 10 خواهیم دید که منوی استارت همان منوی قدیمی . کلاسیک با تلفیقی از منوی مترو شکل ویندوز خواهد بود. در واقع می توان آن را حاصل و آمیختگی سنت و مدرنیسم مایکروسافتی دانست!
وقتی کلید منوی را کلیک نمایید، دو بخش مجزا خواهید دید، قسمت اول (ستون اول) شامل تنظیمات مربوط به پاور، ری استارت ویندوز و.. می شود و در ردیف بعدی آن اپ ها و یا پوشه های مهم و در ردیف سوم آن آخرین اپ ها و برنامه های باز شده را می بینید در ستون دوم شاهد قرار گیری اپ های مهم به حالت کاشی مانند هستیم این بخش نیز برای شخصی سازی در دسترس است و شما می توانید هر اپی را که خواستید در اینجا و در سه اندازه متفاوت تعریف نماییم. (این ستون قابلیت توسعه بیشتر را دارد مانند عکس بالا که شاهد دو ستونه شدن آن هستیم)
نکته دوم: دسکتاپ مجازی:
ویژگی دیگر و جدید ویندوز۱۰ داشتن قابلیت «دسکتاپ مجازی» است که اپ های باز شده را در کتر هم می چیند و به این ترتیب کاربر بهتر می تواند میان اپ های مختلف در حرکت باشد. در واقع این ویژگی برای تعریف «چند وظیفگی» در ویندوز 10 کار گذاشته است. این کار از طریق یک آیکونی در پایین صفحه نمایش انجام می شود. ( نام این کلید تسک سویچر است که در کنار منوی استارت قرار دارد).
بیان جزئیات آن بصورت نوشتاری شاید کمی سخت باشد اما در جریان معرفی این ویندوز جو بلفیوره ( عکس بالا) به چهار دسکتاپ مجزا اشاره می کند که هر کدام از انها برنامه ها و پنجره های خاص خود را دارند. در واقع هر کدام گروه خاص خود را دارند. به این معنا که کاربر قادر است در هر دسکتاپ هر تعداد اپ که لازم دارد باز کند به عنوان مثال در یکی همه شبکه های اجتماعی و در دیگری، اپ های مربوط به کار و … نکته مهم این است که کاربران به راحتی قادر خواهند بود بین هر دسکتاپ و هر اپ، به راحتی جا به جا شوند.
نکته سوم: تاچ برای تبلت ها، کیبرد برای سیستم های دسکتاپ:
در نهایت باید گفت ویندوز۱۰ برای سوییچ بین دسکتاپ و رابط کاربری های لمسی که خبری از کیبرد سخت افزاری در ان نیست، طراحی شده است. در واقع قرار است این ویندوز تنها ویندوزی باشد که مایکروسافت در سیستم های دسکتاپ و دوایس های ویندوزی بکار می گیرد. به معنای دیگر، قرار است این ویندوز بصورت تعاملی خود را با دستگاهی بر روی نصب است هماهنگ کند. احتمالا این معنای پایان کار ویندوز فون نیز خواهد بود. یکی از تاثیرات این امر احتمالا نفوذ بیشتر دستگاههای دستی مانند تبلت ها و اسمارت فون ها در بازار خواهد بود. با این حال بیلفوره اشاره می کند که این ویندوز در مراحل تست و اولیه است و ممکن است خطاهایی در ان پیدا شود. او در جریان معرفی بخش به پخش فیلم در مورد این موضوع بسنده کرد.
نکته چهارم: توضیحی برای انتخاب نام 10 نیست!
اما همچنان سوال این است که انتخاب نام 10 برای این ویندوز چیست؟ میرسون در مصاحبه با خبرنگاران سعی کرد در این باره توضیحاتی دهد او به این موضوع اشاره می کند که به دلیل وسعت این محصول در اکثر دوایس ها، مایکروسافت به دنبال ان بود تا نامی برای ان انتخاب کند تا طنین و رشد بیشتری در میان مردم داشته باشد.
با تمام این موارد همکنون ویندوز 10 برای استفاده آزمایشی از سوی مایکروسافت در دسترس است و کاربران می توانند به راحتی ان را دانلود و از ان استفاده کنند.
One thought on “چهار نکته درباره ویندوز۱۰”