مایکروسافت در رویداد 21 ژانویه، ویندوز جدید خود را بر روی دستگاه سرفیس پرو 3 ران کرده بود که تجربه کاری چند دقیقه ای با آن، روان و سریع بودن آن را نمایان می کرد طوری که باور نمی کردیم که ویندوز هم می تواند چنین سرعتی داشته باشد! مایکروسافت در نهایت در این ویندوز تفاوت میان اپ های دسکتاپ و اپ های مدرن را نامرئی ساخته است. در واقع شما قادر خواهید بود که به راحتی بین آنها سوییچ نمایید و به مدیریت آنها بصورت تمام صفحه، و یا پنجره کوچک بپردازید. در واقع به مانند گذشته همه چیز پنجره ای شده که بسیار عالی است. بسیاری معتقدند که رونمایی مایکروسافت از ویندوز 10 تحت شعاع و تاثیر عینک واقعیت افزوده هولولنز قرار گرفته است اما اینگونه نیست چرا که اصولاً هولولنز یکی از دستگاههای مرتبط به ویندوز 10 است به این معنا که عینک مایکروسافت نیز تاکیدی بر ویژگی های برتر ویندوز 10 محسوب می شود. در ادامه مطلب بر ویژگی های جدید این ویندوز برای دستگاههای دسکتاپ می پردازیم و در آینده و پس از در دسترس قرار گرفتن این ویندوز برای دستگاههای هوشمند که احتمالاً ماه فوریه خواهد بود، به بررسی این ویندوز و ویژگی های آن با دستگاههای قابل حمل می پردازیم.

کورتانا

همانطور که انتظار می رفت و سابقاً نیز اعلام شده بود کورتانا دستیار صوتی مایکروسافت و رقیب سیری اپل، بخشی از این سیستم عامل است. در واقع کورتانا را می توان لازمه ی ویندوز 10 دانست چرا که این سیستم عامل قرار است در هیبت یک سیستم کاملاً همگرا عمل کند و در تمام دستگاههای مختلف از تبلت گرفته، تا لپ تاپ و گوشی های هوشمند و دسکتاپ بکار گرفته شود. همانطور که در مقدمه ذکر شد ما کورتانا را بر روی لپ تاپ سرفیس پرو تست نمودیم. اول از همه اینکه کورتانا در تسکبار و در کنار استارت جا خوش کرده است که نماد میکروفونی بر آن نقش بسته است. هیچ چیز نمی تواند کورتانا را از گوش دادن به محیط کاری شما باز دارد با این حال تا زمانی که عبارت ” هی کورتانا” را بر زبان جاری نکنید هیچ عکس العملی از این دستیار صوتی دریافت نخواهید کرد. جالب است بدانید که کورتانا گوش های قوی دارد و در خلال رویداد مایکروسافت که بسیار شلوغ و پر ازدحام بود از کورتانا خواستم تا کاری انجام دهد و آن هم در انجام آن تردید نکرد!

با این حال گاهی اوقات بی توجهی در انجام دستورات آن دیده شد که مسئولان مایکروسافت تاکید کردند که میکروفون لپ تاپ به مانند آنچه در اسمارت فون ها وجود دارد، قدرت ندارد اما در کل پایه ابری کورتانا باعث شده تا این دستیار بتواند به بسیاری از سوالات ما به راحتی پاسخ مناسب بدهد و یا در جهت پیشرفت و یادگیری خود اقدام کند تا بتواند در آینده پاسخ های معقول و بهتری بدهد در واقع کورتانا به اندازه کافی اطلاعات خواهد داشت تا شما را هر چند محدود راهنمایی کند. اگر می دانید که کورتانا توانایی شنیدن صدای شما را ندارد نگران نباشید چرا که مایکروسافت نیز اعتقاد دارد بسیاری از کاربران دسکتاپ علاقه ای به صحبت با کورتانا ندارند و اکثر خواسته های خود را تایپ می کنند. برخی اطلاعات ساده و جالب از کار با کورتانا دستم آمد که جالب است انها را مطرح کنم مثلاً وقتی که در کورتانا به دنبال اطلاعات ارائه شده بودم چیزی مانند گوگل ناو را پیش روی خودم حس کردم در واقع کورتانا نیز علاوه بر اخبار و آب و هوا، هر اطلاعاتی دیگری که به شما و محل زندگیتان مربوط باشد را ارائه می دهد. علاوه بر این به لطف خاصیت ابری، درخواست ها و اطلاعات کورتانایی در تمام دستگاههای ویندوزیتان سینک می شود و ان چیزی که در ویندوز 10 گوشی سرچ کرده اید در ویندوز 10 دسکتاپتان نیز دیده خواهد داشت.

Cortana_Info

استارت

ظاهراً مایکروسافت به دستکاری استارت عادت کرده و دست از سر این اکشن مهم ویندوز بر نمی دارد. سابقاً در مورد تغییرات پیش روی استارت صحبت کرده بودیم اما جالب ترین بخشی که در استارت جدید می بینیم دکمه جدید ماکسیمایز کردن منوی استارت است. همانطور که در ویدئوی کوتاه زیر می بینید با زدن این کلید کوچک شاهد گسترده شدن تصویر استارت هستیم که می توان گفت یقیناً برای سیستم های دسکتاپ طراحی شده. همچنین در ویندوز 10 شاهد بخش حیاتی دیگری با نام Action Center هستیم که با سوایپ و یا تپ بر صفحه ظاهر می شود که در آن می توانید تمامی اعلانیه های سیستمی، ایمیل و شبکه های اجتماعی و هر برنامه ای که اطلاع رسانی می کند را بیابید. برخی کلیدهای حساس همچون حالت پرواز، وای فای، و تنظیمات سیستمی در Action Center بنا نهاده شده است. بهتر است بدانید تماس ها و پیام های شما نیز میان ویندوز 10 در اسمارت فون و دسکتاپ خاصیت یکپارچه سازی دارد مثلاً در برنامه اسکایپی که برای ویندوز 10 طراحی شده است براحتی می توان پیام ها را یکپارچه سازی شده یافت تا جایی که می توان حتی اعلانیه های مربوط به اسکایپ را در Action Center مشاهده کرد.

[jwplayer mediaid=”11742″]

Continuum

بالاخره مایکروسافت راهی برای هایبریدها خلق کرده و سویچ و جا به جایی بین این دو حالت را هوشمند سازی کرده است و نام Continuum را بر آن نهاده است. خوشبختانه لپ تاپ/تبلت یوگای لنوو نیز در دسترس بود که بشود Continuum را تست کرد و متاسفانه کمی نا امید کننده بود چرا که سیستم آنقدر هم هوشمندانه عمل نکرد و به صورت اتوماتیک متوجه این تغییر حالت در یوگا نشد با این حال تعریف دستی تغییر حالت چندان کار سختی نبود. مرکز کنترل تغییر حالت بر روی قسمت  Action Center قرار می گیرد و شامل آیکون مربع شکل کوچکی است که حالت تبلتی را اجرا می کند که با تپ ساده عملیاتی می شود و ویندوز به حالت تبلتی می رود. مشخص ترین تغییر در آن حالت که حداقل به چشم می آمد این بود که پنجره مستطیلی شکل کورتانا ناپدید شده و با پنجره ای دایره ای شکل که در بردارنده آرم کورتانا بود، جایگزین شد.

نکته جالب دیگری که در تغییر حالت متوجه آن شدم این بود که این کلید هیچگاه در تغییر حالت از تبلت به لپ تاپ چیزی عنوان نمی کند و فقط خبر تغییر حالت به تبلت را به شما اطلاع می دهد ولی خدا رو شکر که رنگ آن حین روشن و خاموش کردن تغییر می کند. در هر دو حالت تبلت و لپ تاپ کنترل چند صفحه همرمان و تغییر در میان وظایف و اپ های مختلف ساده است بویژه اینکه ویندوز 10 می تواند انها را بصورت مجموعه ای نشان دهد و این شرایط را فراهم می آورد تا انچه را می خواهید، ماکسیمایز و استفاده نمایید. ویژگی Continuum اگرچه عالی به نظر می رسد اما ظاهراً همچنان به پیشرفت بیشتر نیاز دارد بویژه اینکه ما انتظار تشخیص خودکار و هوشمند جابجایی از حالت دسکتاپ به تبلت و بالعکس را داریم.

اسپارتان

پیشتر در خصوص اسپارتان صحبت کرده بودیم و اطلاع داده بودیم که مرورگر پیشرفته و همه گیر مایکروسافت است که جانشینی با صلاحیت برای اینترنت اکسپلورر به حساب می آید. با این حال متاسفانه در کنفرانس مایکروسافت در هیچکدام از سیستم های نمایشی اثری از ان ندیدیم و فقط در سخنرانی ها شاهد معرفی آن بودیم که بسیار هیجان انگیز بود اما انچه که ما میدانیم این است که این مرورگر دارای موتور جدید با ادغام با کورتاناست که می تواند در تمام دستگاههای ویندوزی بکار گرفته شود.

[jwplayer mediaid=”11743″]

بازی و تصاویر

ویندوز همواره پلت فرمی قوی برای اجرای بازی ها دارد، اما ادغام ویندوز با اکوسیستم Xbox چیزی نیست که تاکنون مسبوق به سابقه باشد. ویندوز 10 کم و بیش تجربه Xbox را در هر دستگاه ویندوزی قرار می دهد و در واقع به شما اجازه می دهد تا بازی ها را بر روی دستگاههای موبایلی استریم نمایید و وارد بازی های ایکس باکسی شوید. رابط کاربری پیش بینی شده برای Xbox شامل چهار ستون، بخش اصلی، بازی های اخیر انجام شده، فیدهای فعال و دوستان است. در واقع بوسیله این اپ شما قادر خواهید بود تا فعالیت های دوستان خود و زمانی که وارد و خارج می شوند را ببینید و سریعاً وارد استریم تویچ شده و بایگانی بازی های خود و دیگران را مشاهده نمایید. مایکروسافت اعلام کرده است که Xbox Live در واقع برای ویندوز 10 ساخته شده است.

[jwplayer mediaid=”11744″]

DSC09673

مایکروسافت همچنین برنامه عکس را در تمام ویندوز 10 ها تغییر داده است و مجوعه ای ویژگی های جدید را به آن افزوده که ان را بیش از پیش به گالری های اپل و گوگل شبیه ساخته است. در طراحی جدید شاهد مدیریت بهتر عکس ها هستیم که البته برای نمایش در هیچکدام از دستگاهها وجود نداشت اما در سخنرانی ها در مورد آن توضیح داده شد و اعلام شد که این ویژگی جدید قابلیت بهبود اتوماتیک که می تواند شامل مواردی همچون رفع قرمزی چشم و یا نور در عکس ها باشد را بر طرف نماید. مایکروسافت اعلام کرده است سیستم مدیریتی جدید قادر به بهبود 50 درصد از عکس های شما در تمام دستگاههای ویندوزی است.

SONY DSC

چشم انداز پیش رو نشان می دهد ویندوز 10، یک ویندوز استثنایی خواهد بود که سبب تولدی جدید برای مایکروسافت خواهد شد. در واقع همگانی بودن آن در تمام دستگاههای موجود سبب می شود که حتی آمار فروش تبلت و گوشی های هوشمند ویندوزی نیز افزایش یابد. یکی از حقه های جالب مایکروسافت، تحویل رایگان یکساله این ویندوز به کاربران است که تامل بر انگیز است و باعث خواهد شد تا بسیاری از کاربران ویندوز 7 و 8 به سوی این ویندوز جدید کوچ نمایند و در بلند مدت سود قابل توجهی را عاید این شرکت نمایند. باید حداکثر تا یکماه دیگر منتظر نسخه ویندوز 10 برای گوشی های هوشمند باشیم و ببینیم که این ویندوز به چه وضعیتی بر روی گوشی های تلفن همراه ران خواهد شد.

2 thoughts on “نگاه اولیه به ویندوز 10 و ویژگی های آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *