چند وقتی است که اینتل در زمینه ساخت رایانه‌هایی با دو سیستم عامل فعال عمل می‌کند. رایانه‌هایی که اصطلاحا “Dual OS” نامیده می‌شوند و اکثرا با دو سیستم عامل ویندوز مایکروسافت و اندروید کار می‌کنند ولی آیا باید برای اجرای سیستم عامل اندروید و استفاده از نرم‌افزارهای مربوط به آن حتما چنین گجت‌هایی را خریداری کرد؟ جواب ما خیر است. در این مطلب قصد داریم چهار راه اصلی برای استفاده از سیستم عامل اندروید و نرم‌افزارهای آن در کنار سیستم عامل اصلی رایانه را به شما آموزش دهیم. مطمئنا اگر یک لپ‌تاپ با صفحه لمسی در اختیار داشته باشید از داشتن چنین قابلیتی خوشحال خواهید شد. در ادامه با ما همراه باشید…

BlueStacks

این نرم‌افزار در حال حاضر بهترین راه ممکن برای اجرای اپلیکیشن‌های اندروید با سیستم عامل ویندوز است. Bluestacks سیستم عامل رایانه شما را تغییر نخواهد داد بلکه تنها امکان اجرای برنامه‌هایی با فرمت apk را در قالب یک پنجره مجزا در محیط ویندوز به شما می‌دهد و این یعنی اجرای اپلیکیشن‌های اندورید همانند سایر نرم‌افزارهای محیطی سیستم عامل ویندوز. Bluestacks همچنین از قابلیت نصب نرم‌افزار از طریق گوگل پلی پشتیبانی می‌کند و این خود نقطه قوت بزرگی برای یک نرم‌افزار در محیط ویندوز به شمار می‌آید. مطمئنا کیفیت اجرای اپلیکیشن‌های اندروید به وسیله Bluestacks در محیط ویندوز بسیار بهتر از یک گجت هوشمند رده متوسط خواهد بود. شاید Bluestacks محیط کامل اندروید را به کاربر پیشنهاد ندهد و قابلیت بوت دوگانه را از وی سلب کند ولی با این حال نرم‌افزار بسیار پرقدرت و سریعی است که پایایی بیشتری نیز نسبت به رقبای هم‌رده‌ی خود از قبیل YouWave و Windroy دارد.

بوت کردن اندروید روی ویندوز

شبیه‌ساز رسمی اندروید

گوگل در قالب پروژه Android-SDK یک شبیه‌ساز رسمی اندروید را در اختیار کاربران سیستم عامل ویندوز قرار داده است. کاربر به کمک این نرم‌افزار می‌تواند تمام محیط سیستم عامل اندروید را بر روی رایانه شخصی خود و در یک پنجره مجزا در اختیار داشته باشد. این نرم‌افزار در ابتدا برای توسعه دهندگان اپلیکیشن‌های اندروید ساخته شد تا آن‌ها به وسیله آن قابلیت تست اپلیکیشن‌های خود را در یک محیط وسیع‌تر داشته باشند.

متاسفانه شبیه‌ساز رسمی اندروید که توسط خود گوگل نیز ساخته شده است سرعت عمل لازم را ندارد و مطمئنا برای استفاده همه روزه یا اجرای بازی‌های سنگین اندروید بر روی رایانه مناسب نیست ولی نرم‌افزار خوبی برای تست اپلیکیشن‌های مورد نظر کاربران و همچنین استفاده از فضای کلی سیستم‌عامل اندروید بر روی رایانه شخصی به شمار می‌رود.

برای استفاده از شبیه‌ساز رسمی اندروید نرم‌افزار Android-SDK را از لینک بالا دانلود و سپس اجرا کنید. سپس با باز کردن برنامه Android manager، از قسمت Tools گزینه Manage AVDs را انتخاب نمایید سپس بر روی دکمه New کلیک کرده تا یک گجت مجازی اندروید (AVD) بسازید، سپس تنظیمات مورد علاقه خود را انتخاب کرده و جهت اجرای برنامه بر روی دکمه Start کلیک کنید.

شبیه‌ساز رسمی اندروید

Android-x86

این نرم‌افزار یک پروژه اجتماعی برای پورت کردن سیستم عامل اندروید در پلت فرم  x86 است که با استفاده از یک سیستم عامل جانبی و پردازشگر سخت افزاری Intel یا AMD قابلیت اجرا را داراست و به کاربر اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌های اندروید را همانند سایر نرم‌افزارهای ویندوز یا لینوکس نصب و اجرا کند. این پروژه در ابتدا به منظور اجرای سیستم‌عامل اندروید بر روی انواع نوت بوک و لپ‌تاپ‌ با مشخصات نسبتا ضعیف و قدیمی کلید خورد تا به نوعی این گجت‌ها را احیا کند.

شایان ذکر است که تنها تعداد محدودی از گجت‌ها این نرم‌افزار را به صورت رسمی اجرا می‌کنند. در سایت مربوط لیستی از گجت‌های قابل استفاده و تست شده موجود است که اهم آن‌ها عبارتند از:  ASUS Eee PCs،Viewsonic Viewpad 10، Del Inspiron Mini Duo،  Samsung Q1U، Viliv S5، و نهایتا تبلت ThinkPad x61 شرکت لنوو. اما نگران نباشید، شما می‌توانید با هر رایانه‌ای که در اختیار دارید و با استفاده از نرم‌افزار VirualBox، این برنامه را اجرا کنید. به خاطر داشته باشید که نرم‌افزار اصلی معرفی شده پایایی چندانی ندارد.

نرم‌افزار Android-x86

اندروید بر روی معماری اینتل (Android on Intel Architecture)

شرکت اینتل از پرکارترین برندهای دنیای صفر و یک در زمینه توسعه رایانه‌هایی با دو سیستم عامل است. نرم‌افزار قابل استفاده این شرکت با نام “Android on Intel Architecture” یا Anroid IA قابلیت اجرا بر روی رایانه‌های با سخت افزار UEFI را داراست. اینتل همچنین در قالب این نرم‌افزار یک نصب کننده اپلیکیشن‌های اندروید را نیز به کاربران ارائه می‌کند که تنها بر روی ویندوز 8 مایکروسافت قابل اجراست. این نصب کننده قبل از نصب هر اپلیکیشن از شما می‌پرسد که آیا می‌خواهید از گجت خود با دو سیستم عامل مجزا استفاده کنید و در صورتی که پاسخ مثبت باشد شما می‌توانید هر دو سیستم‌عامل ویندوز 8 و اندروید را بر روی لپ‌تاپ یا تبلت ویندوز 8 خود بوت کنید.

با این که این پروژه فعلا تا حد  زیادی محدود است و تنها بر روی لپ‌تاپ‌هایی از قبیل XE700T سامسونگ، Iconia W700 شرکت ایسر و لپ‌تاپ‌های X220T و X230T لنوو به طور رسمی پشتیبانی می‌شود ولی قابلیت توسعه آن و همچنین این نکته که اینتل خود در ساخت چنین نرم‌افزاری فعالیت دارد نقطه امیدبخشی برای کاربران علاقه‌مند به رایانه‌های “Dual OS” خواهد بود. مهم‌تر از همه پایایی کلی نرم‌افزار فوق با چیزی که به صورت پیش‌فرض بر روی گجت‌های “Dual OS” اینتل ارائه می‌شود تفاوتی ندارد و از سرعت عمل بسیار خوبی نیز برخوردار می‌باشد.

در انتها به شما توصیه می‌کنیم در صورتی که از مدل‌های قابل پیشتیبانی Anroid IA برخوردار نیستید از نرم‌افزار  Bluestacks استفاده نمایید زیرا در میان همه گزینه‌ها از پایایی بیشتری برخوردار است و از نظر حجم و سرعت نیز بسیار جالب‌تر به نظر می‌آید.

در مورد استفاده از نرم‌افزارهای Android-x86 و Anroid IA اگر سیستم‌عامل و گجت مورد اطمینان و مذکور در مطلب را در اختیار ندارید بهتر است که احتیاط کنید.

18 thoughts on “چهار راه برای اجرا کردن اندروید روی رایانه شخصی

  1. معین گفت:

    توروحت لپ تاب صفحه لمسی از سرقبرت بیارم………………………….؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    1. محمود گفت:

      خاک توسرت
      آره از سرقبرت بیار توله.
      آخه انتر این همه طرف زحمت کشیده بعد توی بی سواد اومدی زر زر و چ چ می کنی.

      1. ... گفت:

        بابا چرا اینجوری باهم صحبت میکنید لطفا احترام خودتون رو حفظ کنید . نیازی به عصبانی شدن نیست که این همه سایت هستن که لینک دانلود این برنامه ها رو دارن.(فک کنم از همه بهتر blustacks باشه!)

  2. vahid گفت:

    جالب اینجاس که به بهترین برنامه تو این زمینه یعنی Genymotion اصلا اشاره ای نشده ..!!!

    1. محمود گفت:

      خوب زحمت می کشیدی (مثل مدیر محترم سایت) و مطلب می گذاشتی.
      من الان زحمتشو می کشم و اینجامی نویسم. تجربه کار با چند تاشون رو دارم.

  3. ALI گفت:

    عوضی پس لینکش کو

    1. محمود گفت:

      لینکش سر قبر باباته. بی سواد.

  4. هید نت گفت:

    BlueStacks باهاش کار کردم _خیلی خوبه
    ممنون

  5. غ گفت:

    اصلا چه جوری ین نظرات منتشر می شن؟؟؟

  6. الف ب ج د گفت:

    میشه بگید چرا وقتی از بلو استک استقاده میکنم
    سی پی یو داغ میکنه به شدت؟؟
    راهی هست که سبک تر اجرا شه!؟

  7. سید صبا گفت:

    با سلام من اندروید x86 رو از طریق یو اس بی روی asus eeepc لود کردم و تنها مشکلم نشناخته وایرلس و عدم اتصال به اینترنته شما میدونید چطور میشه حل کرد

    در زمن برنامه بسیار سبک تر و بهتر از بلو اتکس من تست کردم ودارم که خیلی عالیه به نام nox

  8. سجاد گفت:

    خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

  9. سارینا گفت:

    سلام مرسی از سایت خوبتون لطفا به کانال بوستان شادی در تلگرام بپیوندید مطالب جالب اندروید موجود است

    1. سلام لطفا آی دی رو می دی

  10. مسعود گفت:

    سلام من میخوام یک تبدیل ساز اندروید روی سیستم 512 رم و 256 گرافیک اجرا کنم میخواستم بپرسم کدوم میشه یا نمیشه

    1. فرشاد گفت:

      سلام دوست عزیز پیشنهاد میکنم هیچ نسخه ای رو نصب نکنی چون با مشخصاتی که از سیستمتون فرمودین هیچ کدوم از شبیحه ساز های اندروید قابل اجرا نیست حداقل رم اجر یک گیگ هست که اونم باید از ترفندهای خاصی استفاده کنی تا نصب بشه واگرم نصب شد خیلی سنگین اجرا میشه

      1. Niiaco گفت:

        you wave نصب میشه با سرعت بالا هم اجرا میکنه الکی نزن تو پرش

  11. eee گفت:

    …………………………….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *