با برگشت به آمار سال 2012 می بینیم که اندروید میزبان 79 درصد از نرم افزارهای مخرب بوده است و حال در سال 2013 این رقم به 97 درصد افزایش یافته است به این معنا که 97 درصد از نرم افزارهای مخرب سال 2013 برای اندروید طراحی و ساخته شده بود که از طرفی میزان بالای ریسک استفاده از اندروید و در طرف دیگر محبوبیت بیش از حد این سیستم عامل را نشان می دهد.

شرکت امنیتی F-Secure در گزارشی 40 صفحه ای ، آمار نیمه دوم سال 2013 را به طور کامل ارائه داده است و نشان می دهد که چگونه وضعیت بدتر شده است:

phy63fz6

در این گزارش امده، نرم افزاهای مخرب اندرویدی از 238 تهدید در سال 2012 به رقم 804 تهدید در سال 2013 افزایش داشته است. این شرکت بجز برای سیستم عامل سیمبین گزارش تهدید جدیدی را برای دیگر سیستم عامل ها نیافته است که نشان می دهد کاربران اندرویدی با چه تهدیدات بالقوه ای روبرو هستند. شرکت F-Secure به دو نکته مهم اشاره دارد:

  •  تهدیدات اندرویدی و نرم افزارهای مخرب  مختص امریکا نیست و در بیش از 10 کشور جهان توسط منابع F-Secure در نیمه دوم سال 2013 گزارش شده است. بهتر است بدانید که 75 درصد از این حملات و تهدیدات از کشورهایی جون عربستان سعودی و هند گزارش شده است. در مقایسه 5 کشور اروپایی که در لیست ده کشور حضور دارند چیزی نزدیک به 15 درصد بوده که در مقایسه با کشور آسیایی بسیار کمتر است.

شما می توانید آمار بیشترین حملات در سال گذشته را در چارت آماری زیر ببینید که بعد از عربستان و هند، آمریکا و فنلاند با 5 درصد قرار دارند. در واقع اهداف در کشورهای آسیایی بیشتر بوده است.

 uraianyb

  • با وجود تمرکز هکرها بر ساخت نرم افزارهای مخرب برای پلت فرم اندروید، F-Secure بر علیه این باور است  که گوگل تلاشی برای افزایش امنیت سیستم عامل خود نمی کند. به این معنا که اگر شما از نرم افزاهای مورد تایید گوگل استفاده کنید هرگز دچار مشکل نمی شوید.

این نکته قابل تامل است چرا که در حال حاضر بسیاری استور ( بازار اندرویدی ) شخص ثالث بوجود امده اند که شما می توانید از انها برای دانلود نرم افزارها و اپ های اندرویدی استفاده نمایید که همین استورها بدلیل عدم نظارت می توانند منابع بزرگی برای الوده کردن گوشی های شما باشند. اما F-Secure چگونه اینکار را انجام داده است:

وقتی ما استورهای اندرویدی را بررسی کردیم ، تعداد نرم افزارهی مخرب در این استورها را محاسبه نمودیم و آنها را با استور اصلی گوگل بررسی و مفایسه نمودیم. و فقط یک نمونه از یک نرم افزار مخرب که چندباره وجود دارد و ساخته شده است را  شمارش کردیم.

در چهار استور معروف (Anzhi، Mumayi، Baidu و eoeMarket) که در سرزمین چین و به  کاربران محلی سرویس عرضه می کنند کمتر از 10 درصد نرم افزارها، مخرب بودند که البته باز هم نگران کننده است همچنین پس از بررسی  اکثر بازارها ، بازار Android159 بیشتر از 33.3 درصد نرم افزار مخرب را در خود جای داده بود که بعنوان نا امن ترین بازار معرفی گردیده است. در پایین ترین قسمت لیست، گوگل پلی، با کمتر از 0.1 درصد نرم افزار مخرب  قرار داشت. F-Secure همچنین اشاره کرده است که بازار گوگل (موسوم به گوگل پلی) احتمالا به سرعت اقدام به حذف برنامه های مخرب می کند لذا نرم افزارهای مخرب نیز وارد گوگل پلی می شود اما این شرکت با بررسی،  آنها را حذف می نماید و نرم افزارهای مخرب در این بازار عمر کمی خواهند داشت.

البته این خبر خوبی برای کاربران اندروید است اما به این معناست که گوگل نیازمند ساخت یک بازار قوی تر و ایمن تر است . در واقع استور گوگل نباید راهی فقط برای فروش نرم افزار باشد بلکه باید راهی باشد برای پایان عمر سازندگان نرم افزارهی مخرب برای این سیستم عامل. در واقع گوگل باید دسترسی به این استور را راحتر و ایمن تر سازد. همچنین در این آمار ارائه شده می توان به سیستم عامل آیفون iOS و ویندوز فون اشاره کرد که به همراه بلک بری و پالم کمتر از 1 درصد از نرم افزارهای مخرب را تشکیل می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *