گوگل پیشتر به چه معنا بود؟ برای بسیاری از ما، گوگل بیشتر یک موتور جستجوگر محسوب می شد. اما گوگل بسیار فراتر از اینها بود. ساخت و ایجاد گوگل باعث شد تا دنیای امروز ما بسیار کوچکتر شود و نزدیکی و ارتباط بین جوامع به شکل بالقوه ای افزایش یابد. گوگل پروژه ای جاه طلبانه از برین و پیج بنیان گذارن آن بود که البته آلفابت نیز چیزی جز جاه طلبی این دو برای بهتر کردن دنیا ما نیست. اما آلفابت چیست؟
بهتر است بدانید که گوگل، بیش از این گوگل باقی نمی ماند! بعد از ظهر دوشنبه و با بسته شدن بازارهای بورس، کشنده ترین خبر تکنولوژیک جهان منتشر شد. بر این اساس لری پیج و سرگی برین موسسان گوگل تصمیم خود مبنی بر خلق شرکتی جدید تحت عنوان آلفابت را علنی کردند. بر اساس این طرح کاری جدید، آلفابت به عنوان سیستم مرکزی تعریف شده و سپس شرکت هایی جدید با کارایی های متفاوت و مدیر عاملان مجزا و تصمیم گیرنده از پس آن بیرون می آیند. حال که این شرکت تقسیم شده و مدیر عاملان هر بخش نیز مشخص شده است چه اتفاقی بر سرویس های این شرکت می آید؟ آلفابت برای ما چه معنایی دارد؟ آیا گوگل و سرویس های رایگان تابعه آن از بین خواهند رفت؟
حداقل برای مدتی می توان مطمئن بود که جستجوگر و جیمیل و دیگر سرویس های گوگل در دسترس خواهند بود. اما این تغییرات اساسی احتمالاً می تواند تاثثیرات مستقیمی بر روی ما داشته باشد. چرا که پروژه هایی همچون گوگل X و یا آزمایشگاههای تحقیقات پزشکی و برنامه ریزی های شهری و … دور از مرکز اصلی، فرصت گرفتن اکسیژن و حیات بیشتر می یابند و می توانند به طور مستقل بر روی پروژه های خود تمرکز نمایند. در زیر به بخش های مهم آلفابت اشاره می کنیم که به کمک آنها زندگی ما آسانتر، ایمن تر و سالم تر خواهد شد.
سرویس های مصرفی گوگل
در حال حاضر و تا آینده ای غیر قابل پیش بینی! رابطه ما با گوگل حفظ خواهد شد. به این معنا که می توانیم به سایت گوگل رفته و جستجوهای خود را دنبال کنیم. مدیر عامل جدید گوگل نیز به Sundar Pichai رسیده که مسئولیت سایر سرویس های مرتبط با مصرف کنندگان اینترنتی همچون Photos, Gmail, Maps, Google Play Store, YouTube, Android را بر عهده خواهد داشت. وجود چنین سرویس های رایگان و پر کاربردی برای زندگی دیجیتال ما بسیار با اهمیت است. فقط یک روز را بدون سرویس های گوگل فرض کنید؟
گوگل X
بخش علوم و تحقیقات گوگل تحت عنوان گوگل ایکس بر روی ساخت تجهیزات تکنولوژیک مرتبط با علوم زندگی فعالیت می کند. در این بخش از لنز سنجش قند تا روش های تشخیصی سرطان پوست با پوست مصنوعی و… دنبال می شود. پروژه هایی همچون رانندگی خودکار و بدون راننده، پهپاده و یا حتی عینک جادویی گوگل نیز در این بخش توسعه و تکامل یافته است. با جدا شدن این بخش می توان امیدوار بود تا پیشرفت این شرکت در تولید و تشخیص انواع بیماری ها توسعه یابد. گوگل ایکس به طور مستقیم می تواند بر روی سلامتی ما تاثیر بگذارد.
مدیریت شهری
یکی از پروژه های اخیر گوگل در زمینه زندگی شهری، Sidewalk Labs نام دارد که توسط لری پیج طرح شد. این طرح بر اساس بکارگیری و درگیر کردن تکنولوژی های جدید بر ساختار شهرها شکل می گیرد. این خدمت جدید در بر دارنده مهار آلودگی ها و ذخیره انرژی، حمل و نقل آسانتر، فضای باز و بازی بیشتر در شهرها، کاهش هزینه های زندگی و موارد مختلف دیگر است. به راستی اگر آلفابت بتواند در این زمینه توسعه یافته و به چنین اهدافی دست یابد تا چه میزان بر زندگی ما اثر خواهد داشت؟
دارو و پزشکی
در پاییز گذشته، گوگل و دو شرکت بزرگ و مطرح پزشکی امریکایی اعلام کردند در مطالعه ای مشترک به دنبال بررسی و راه حل های درمانی در خصوص بیماری های مرتبط یا افزایش سن هستند. بیماری های پیری همچون آلزایمر، سرطان و… مواردی هستند که زندگی همه ما را تهدید می کنند.
همین چند ماه پیش بود که گوگل در همکاری با شرکت های مطرح پزشکی و دانشگاه MIT و هاروارد نرم افزای برای بررسی و آنالیز DNA را در سرویس گوگل کلود خود جای داد. با این ویژگی، و بررسی های ژنتیک دانشمندان می توانند سریعتر به درمان و شناخت بیماری ها احاطه یابند. تمرکز آلفابت بر این بخش به سود همه ماست.
جالبه بدونید که طرح آلفابت رو “سالار کمانگیری” حدود چهار سال قبل به لری پیج پیشنهاد داده بود و بعد از بررسیهای زیاد، این پروژه عملی شد
گوگل دیگه داره کمکم یه قدم جلوتر ورمیداره و خودشو از دو رقیب اصلیش یعنی مایککروسافت و اپل میکنه و میره جلو.