پروژه Goliath یا گولایت (جالوت) چیست و چرا قدرتمندترین وکلای هالیوود به دنبال نابودی آن هستند؟ از ده ها ایمیل به بیرون درز کرده از هک اخیر شرکت سونی، وکلایی از MPAA و 6 استودیوی فیلم سازی دیگر در مورد پروژه گولایت که به عنوان قوی ترین دشمن آنها در سرقت های آنلاین محسوب می شود صحبت می شود. در واقع انها در خصوص مشکلات ایجاد شده توسط گولایت صحبت می کنند و نگران آن هستند که اگر گولایت نخواهد با آنها همکاری کند، در چه ابعادی می تواند به آنها ضربه بزند. با بررسی اسناد و ایمیل های درز کرده به نظر می رسد که منظور گولایت یا جالوت، گوگل است. اما باید پرسید که چرا گوگل به عنوان جالوت معرفی شده و این بزرگترین جستجوگر جهان چگونه می تواند به کمپانی های فیلم سازی ضربه بزند؟

در آغاز سال جدید بود که MPAA و شش استودیو دیگر شامل یونیورسال، سونی، فاکس، پارامونت، وارنر بروز و دیزنی در ارتباط با یکدیگر کمپینی را برای مقابله با سرقت های اینترنتی آثارشان به راه انداختند. ایمیل 25 ژانویه انها از یک سری از ابزارهای قانونی و فنی جدید از جمله مسدود سازی سایت های متخلف و همینطور دنبال کردن کاربران متخلف در خیل عظیم ISP ها اشاره دارد. اسناد نشان می دهد این برنامه ضد سرقتی زمانی آغاز گردید که سازمان فدرال SOPA در همکاری با وکلای دولت و شرکت های ISP بزرگ همچون Comcast در توسعه و گسترش قدرت دادگاهها برای حفظ اطلاعات و جلوگیری از سرقت اطلاعات شکست خوردند.

goliath_final.0

مشاور حقوقی MPAA در این باره می گوید:

ما با این فرض کار خود را آغاز کردیم که مسدود سازی سایت های متخلف راهی برای پایان این وضع است. البته دیگر اقدامات موثری نیز وجود دارد که ممکن است ISP ها به طور داوطلبانه تمایل به انجام آن داشته باشند.

بر طبق این ایمیل، این گروه کاری با کارشناسان فنی خود و در همکاری با Comcast  ( که تحت مالکیت شرکت یونیورسال است) راه های مسدود سازی و شناسایی سایت ها و فایل های غیر قانونی به اشتراک گذاشته شده را دنبال کردند. این استراتژی نیز دارای برخی خطرات سیاسی قابل توجه است.

مشاور حقوقی MPAA در ادامه می گوید:

در دنیای بعد از SOPA ما باید این را در نظر بگیریم که استراتژی کار ما واکنش های عمومی خطرآفرین را به دنبال نداشته باشد. این استراتژی ها ممکن است به تقویت و تشویق نیروهای ضد کپی رایت کمک کند.

SOPA به عنوان یک نیروی مقابله با دزدی آنلاین شناخته می شود که در سال 2011 اقدامات گسترده ای را برای مسدود سازی سایت ها انجام داد اما در اقدامی هماهنگ توسط شرکت های اینترنتی و میزبانان داده و مردم، در این راه شکست خورد. بر طبق یکی از این ایمیل ها، شرکت های هالیوودی این حق را برای خود قائلند که برای مسدود سازی سایت های متخلف به دنبال کسب حکم دادگاه بروند بدون اینکه نیاز باشد از شرکت ISP و یا قانون شکنی انها شکایت نمایند. در واقع انها به دنبال آن هستند تا مسدود سازی سایت های متخلف سریعا و بدون نیاز به کاغذ بازی ها در مورد شرکت های ISP و یا حتی مسئولان آن سایت انجام شود.

اما چه چیزی سد راه انهاست؟ گولایت!

MPAA بودجه ای مشخص شده از هر شرکت فیلم سازی دریافت می کند تا به اصطلاح گولایت را به زیر بکشد. در یکی از این ایمیل ها سندی را مشاهده می کنیم که رمز Search Engine Piracy استفاده کرده که احتمالا منظور آن جستجوگر گوگل است. در بسیاری از ایمیل های مربوط به گولایت از نقض قوانین کپی رایت توسط موتور جستجوگر گوگل اشاره می کند و اینکه این لینک ها و سایت ها در رتبه بندی جستجوگر گوگل وجود دارند و به کاربران متخلف کمک می کند تا سریعا به داده های سرقت شده دست یابند.  در این ایمیل ها به وضوح به اقدام مشترک برای شکست گولایت اشاره دارد، یکی از تاکتیک های قانونی، متقاعد کردن دادستان به مبارزه با جالوت است. در ایمیل دیگر گوگل مستقیماً یک هدف خاص محسوب می شود، مشاور حقوقی MPAA در این باره به اختلاف با گوگل بر سر مبارزه با سرقت هنری اشاره دارد و از واکنش تاکتیکی و یا بچگانه گوگل سخن می گوید.

در کل این ایمیل ها نشان می دهد که خصومت قابل توجهی نسبت به جالوت توسط استودیوها عظیم فیلم سازی وجود دارد و این شرکت ها میل شدیدی به مقابله با نقض کپی رایت از این مسیر دارند، راهی که در تضاد کامل با بسیاری از اصول دنیای وب است که به نوبه خود سبب درگیری بزرگ این شرکت ها با شرکت های بزرگ وب همچون پروژه جالوت می شود و به نقل از یکی از این ایمیل ها، اشاره می شود که در پروژه گولایت هیچ پیشرفتی حاصل نشده و آینده ای نیز در آن دیده نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *