آیا اولین تلفنی را که خریدید به یاد می آورید؟ برای بسیاری نوکیا و یا اریکسون جزئی جدایی ناپذیر از زندگی ارتباطی آن ها محسوب می شود. نمونه های کلاسیکی چون نوکیا 3310 و اریکسون T28 که اگر وافعا امروزه گوشی ها به سبک آنها ساخته می شد چه اتفاقی می افتاد؟
بهتر از ذهن خود را به قبل از ظهور آی فون و ساموسنگ و اندروید مطعوف کنید؛ قطعا بخشی از زندگی نوستالژیک شما با نگاه به گذشته زنده می شود و به یاد بسیاری از گوشی هایی می افتید که حتی تصور اینکه امروز از آنها استفاده کنید مضحک به نظر می رسد هر چند که ممکن است هنوز از قدرت و کارایی آنها تعریف کنید. گوشی اریکسون T28 در زمان ظهور خود در سال 1999 تلنگری به بازار بود و به عنوان پر فروشترین گوشی های ایالات متحده نائل آمد. گوشی نوکیا 3310 یک سال بعد عرضه شد و تا 126 میلیون واحد فروش داشت.
حال سایت آلمانی curved labs این گوشی های کلاسیک را به نحو جالبی آپدیت نموده است. نوکیا 3310 را با سیستم عامل ویندوز و دوربین 41 مگاپیکسلی PureView و اریکسون T28 را با سیستم عامل اندروید. در هر دو گوشی دیگر خبری از صفحه کلید ها نیست و امکان استفاده لمسی از این گوشی های کلاسیک بوجود آمده است.
نوکیا تا چند سال پیش بزرگترین شرکت تلفن همراه جهان بود حتی پس از آی فون بازار فروش خود را به ارائه اسمارت فون ها تغییر داد و به لطف فروش گوشی های خود در هند و آفریقا (بازارهای نو ظهور) توانست تاج سروری فروش گوشی های خود را حفظ کند. اما با ارزان شدن اسمارت فون ها و بالا گرفتن رقابت ها و تغییر در ویژگی های تلفن ها؛ سامسونگ براحتی با استقبال از این ویژگی ها و با ارائه طیف وسیعی از گوشی های گلکسی در اشکال و اندازه های مختلف و با قیمت های مناسبتر از نوکیا جلو افتاد تا کار نوکیا به جایی برسد که به یکی از شاخه های مایکروسافت تبدیل گردد.
در واقع نوکیا درسال 2011 به جای همراه شدن با موج اندروید به سراغ کار با مایکروسافت رفت و از پی همین رابطه سرانجام نوکیا به مایکروسافت فروخته شد. این سرانجام خوش برای نوکیا نبود! اخیرا مایکروسافت اعلام کرده که 18000 نفر از نیروهای خود را تعدیل خواهد کرد که اکثر انها نیز از کارمندان شرکت نوکیا هستند. در واقع مایکروسافت به دنبال حذف تولید گوشی های آشا و سری 40 است به این معنا که مایکروسافت بیشتر از گذشته سعی در تولید گوشی با پلت فرم ویندوز دارد و در همین مسیر نیز آهسته و چراغ خاموش به دنبال حذف نام و برند نوکیا نیز هست، تا بدین ترتیب یکی از آیکونیک ترین و شاخص ترین برند های گوشی های همراه برای همیشه محو شود. شرکتی که در سال 1985 در فنلاند با تولید چکمه های چرمی کار خود را آغاز کرد در اینده احتمالا فقط بعنوان یک شرکت فروش تجهیزات مخابراتی شناخته خواهد شد و دیگر نامی از ان بر هیچ گوشی ای نخواهد بود.