درپی مطالعه‌ی بحث برانگیز منتشرشده توسط فیس بوک، این شبکه‌ی اجتماعی روزانه تقریباً به ۷۰۰ هزار کاربر فید خبری می‌دهد. یک سازمان به کاربران تجربه‌ی جدیدی پیشنهاد می‌دهد، ترک سایت برای 99 روز…

پروژه‌ی «99روز آزادی» که اساسش از یک آژانس تبلیغاتی هلندی است از مردم خواست که 99 روز از فیس‌بوک پرهیز کنند و ببینند این غیاب چه تأثیری دارد. شرکت‌کنندگان فرم‌های نظرسنجی رادر 33، 66 و 99 روز بعد ازپرهیز از فیس‌بوک پرمی‌کنند و نتایج پروژه پس‌از بررسی برروی وب‌سایت قرار خواهد‌گرفت.

مرین استراتوف، مدیرهنری و پدیدآورنده‌ی 99روز آزادی گفت: «فیس‌بوک می‌تواند اعتیاد باشد، گاهی شما به خودتان می‌گویید اصلاً من چرا بازش کردم؟» وی در ایمیلی به ما گفت: «برای ما سؤال اصلی ساده بود: آیا همه‌ی ما بدون فیس‌بوک خوشحال‌تر نیستیم؟»

فیس بوک سال 2012 آزمایشی انجام داد که دریک مجله‌ی علمی چاپ شد. کمپانی پست‌های مثبت و منفی را در فید خبری کاربران دست‌کاری کرده بود. هدف دیدن نتیجه‌ی ارسال‌های مثبت و منفی بود. این آزمایش باعث خشم جامعه‌ی دانشگاهی و کاربران شده، آن‌ها احساس می‌کنند تبدیل به خوکچه‌های هندی در آزمایشگاه فیس‌بوک شده‌اند. سرویس خدماتی فیس‌بوک گفته‌آست ممکن‌است مردم برای اهداف پژوهشی استفاده شده‌باشند، ولی این تنها راه بوده‌است. دلیلی وجود ندارد که شما این آزمایش را انجام ندهید.

این‌را از کسی که بارها سعی کرده فیس‌بوک را ترک کند و شکست خورده بشنوید: ترک سخت است. به گفته‌ی فیس‌بوک، کاربران روزانه 20میلیارد دقیقه را صرف فیس‌بوک کی‌کنند، این شبکه‌ی اجتماعی بخشی از زندگی روزانه‌ی دیجیتال مردم شده‌است.

پدیدآورندگان 99روز آزادی می‌گویند زمانی‌که کاربران از فیس‌بوک استفاده نمی‌کنند قادر به انجام کارهای معناداری مثل وقت‌گذرانی با دوستان و خانواده هستند. استراتوف می‌گوید: «هدف ما این نیست که کاربران به‌طور کامل از فیس‌بوک خارج شوند بلکه آزمایشی‌ست برای اینکه ببینیم زندگی بدون آن چه‌ شکلی دارد. امیدواریم نتیجه این باشد که مردم فکر کنند چه کارهای بیشتری در زندگی واقعی به‌جای زل زدن به فیس‌بوک می‌توانند انجام دهند.»

برای چه نمی‌توانم فیس‌بوک را کنار بگذارم؟ بخشی از دلیلم که نمی‌توانم فیس‌بوک را کنار بگذارم دوستان سابق و قسمتی از جهان است که درغیر این‌صورت قادر به ارتباط نیستم. اگرچه صدای فید اخبار آزاردهنده ست ولی هنوز یک راه ارتباط حیاتی با گروه‌های مختلف دوستانم است. درنهایت به‌جای ترک فیس‌بوک برخی از افراد را آن‌فرند کردم. حالا فیس‌بوک واقعاً جای دوستانم است و زمان کمتری از من می‌گیرد.

برای مبارزه با احساس تنهایی کسانی که تصمیم به ترک فیس‌بوک در پروژه‌ی 99روز آزادی کرده‌اند، مدیران یک انجمن برای شرکت‌کنندگان فراهم کردند تا درباب تجارب خود صحبت کنند. آن‌ها می‌توانند از تأثیر فیس‌بوک بر زندگی‌شان صحبت کنند

همانند هر آزمایش دیگری خطراتی وجود دارد و این پروژه ممکن است به شکست منجر شود. ولی سؤال بزرگی باقی می‌ماند که فیس‌بوک در آزمایش خود جواب نداده بود: آیا ترک فیس‌بوک واقعاً شمارا خوشحال می‌کند؟

One thought on “ترک فیس بوک برای 99 روز: تجربه‌ی شادی

  1. فکر کنم منم نیاز دارم یه 60 روزی این فیسبوک رو تعطیل کنم ! حسابی وقتم رو میگیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *