برای کسانی که فرصت دسترسی به این گونه کنفرانس ها نظیر گوگل I/O را ندارند پیگیری اتفاقات رخ داده در کنفرانس شاید تنها راه باقی مانده ی پیش رو باشد! در این مراسم به مانند سوابق گذشته گوگل در مورد رشد اندروید نسبت به سالهای گذشته صحبت می کند و در همین خصوص نیز برنامه ها و طرح های خود را معرفی میکند. البته در حاشیه آن نیز دیگر شرکت های خصوصی و سازنده نیز بیکار نمی نشینند و طرح ها و ابزار خود را معرفی می کنند که در مقالات آتی به آنها نیز اشاره می شود:
اندروید وان:
اندروید وان در واقع پروژه ای از گوگل است که قرار است کمک رسان همه سازندگان گوشی در جهان باشد. اندروید وان باعث خواهد شد که سازندگان گوشی با حداقل سخت افزار بتوانند از اندروید بهره بگیرند. اولین گوشی های ساخته شده با این اندروید جدید و ساده در هند بودند با برند هایی چون Micromax و Karbonn که قیمت هایی زیر 100 دلار داشتند.
L Developer Preview
ساختاری است که تحت پلت فرم جدید با نام متریال دیزاین امکان تغییر در طرح بندی و نمایش برنامه ها و کلا سفارشی سازی طراحی اندروید را به شما می دهد. همچنین این قابلیت امکان دسترسی به اعلانات را تنها از طریق احراض هویت ممکن می سازد و امکان قفل سازی دسترسی به لوکیشن و … را فراهم می آورد. گوگل همچنین با ارتقا Art performance به حالت 64 بیتی و همچنین اضافه نمودن پک جدیدی از Android Extension به ساپورت هر چه بیشتر حالت 3D در اندروید گام برداشته است.
برای کمک به توسعه دهندگان اندروید در مورد عمر باتری، گوگل پروژه ای دیگر موسوم به Project Volta را معرفی کرده است که به کمک آن بتوان الگوی مصرف باتری را شناخت و آن را توسعه داد. این حالت می تواند به بسیاری از سردرگمی های توسعه دهندگان پایان دهد.( در آبنده به این موضوع به صورت اختصاصی و با بیان جزیئات خواهیم پرداخت)
اندروید ویر:
در این مراسم گوگل به معرفی اندروید ویر SDK پرداخت. این رابط کاربری به کاربران اجازه می دهد تا از طریق Google Now بتوانند از اپ های گوشی هایی که با آنها به اصطلاح جفت شده اند استفاده نمایند! و با بکارگیری Ok Google کاربران قادر خواهند بود که تا یاداشت ها، یادآوری ها ، آلارم ها و تماس و … ایجاد نمایند. در این اندروید ویر همچنین امکان material Design نیز که پیشتر در مورد ان توضیح داده شد قرار داده شده است. اندروید ویر در واقع اندروید مخصوص گجت های پوشیدنی است. این بخش در آینده بطور کامل معرفی خواهد شد.
در صورت نصب برنامه بر روی گوشی مجهز به اندروید ویر ، پلت فرم سریعا به جستجوی برنامه در اسمارت واچ می پردازد و در صورت مشاهده ان در ساعت هوشمندتان، اقدام به سینک کردن یا به اصطلاح همگام سازی می نماید.
برخی محصولات که با اندروید ویر عرضه می شوند عبارتند از:
- LG G Watch، قابل خرید از گوگل پلی.
- Samsung Gear Live، قابل خرید از گوگل پلی.
- The Moto360، در تابستان بعدی عرضه خواهد شد.
اندروید اوتو:
این ابزار برای ارتباط بهتر میان خودرو و گوشی های اندرویدی بکار می آید و به توسعه دهندگان کمک میکند تا روشهای ایمنی را برای این ارتباط بکار گیرند. با یک شورت کات ساده این ابزار در مانیتور خودرو به نمایش در می آید و امکاناتی چون موقعیت یابی و راهنمای مسیر و … را ارائه می دهد.
قطعا بر اساس آن امکان دریافت و ارسال پیام و تماس نیز وجود دارد. برای استفاه از ان شما می توانید از دستورات صوتی مشخص بهره گیرید. Android Auto SDK نیز برای ارائه به برنامه نویسان نیز عرضه گردیده. قرار است این برنامه امسال و بر اکثر خودروهای ساخت هیوندای ، پورشه و … قرار گیرد.
اندروید تی وی:
همانطور که قبلا نیز اخبار ان توسط پارسیش منتشر شده بود گوگل قصد معرفی اندروید تی وی مخصوص خود را دارد که به کاربران امکان مشاهده زنده تلوزیون و برنامه های دلخواه را می دهد که البته شامل کانالهای اینترنتی چون یوتیوب نیز می شود. کاربران امکان کنترل تی وی را با اسمارت فون های خود دارند. این تی وی مجهز به بخش بازی و سرگرمی نیز هست و کاربران قادرند حتی بازیهای Play Store را در ابعاد بزرگ بازی کنند.
برخی دیگر از برنامه های گوگل به صورت لیست وار:
*اپدیت کروم کست: در این اپدیت شما قادرید از طریق هر سیستم وای فای نزدیک دستگاه را آماده به کار نمایید. همچنین گوگل با ارائه Backdrop امکان تغییر بک گراند (پس زمینه) را فراهم می آورد. همچنین امکان قرار دادن و انتخاب نمایش اطلاعات آب و هوا و اخبار نیز وجود دارد.
*اندروید برای محل کار: که امکان مشاهده ابزار مورد نیاز در محل کار و جداسازی آنها از بقیه امکانات و برنامه های گوشی است. در این حالت امکان اضافه کردن فایلهای آفیس در گوگل داک فراهم میشود. همچنین گوگل درایو با قیمت 10 دلار در هر ماه امکان فضای نامحدود را به شما عرضه می دارد.
* اندروید کلود: گول این بخش خود را بروزرسانی و پرورش داده است و اپ هایی متعددی را در این برنامه ارائه داده است. با این پلت فرم برنماه نویسان قادر به دی باگ کردن برنامه های در حال اجرا در سرور به صورت زنده هستند. این یکی از کاربری های اندروید کلود است. از ابزار های این پلت فرم می توان به : Cloud Save و Cloud Monitoring و Cloud Trace و Cloud Debugger اشاره کرد.
* گوگل فیت: پلت فرمی مرتبط با ابزار سلامتی و تناسب اندام است. این پلت فرم امکان سنجش و ذخیره اطلاعات را دارد. این پلت فرم به مانند HealthKit شرکت اپل است و همکارانی چون نایک، آدیداس را در کنار خود دارد.
*گوگل پلی: در این مراسم گوگل ویژگی Saved Games را که به پروفایل بازی ها اضافه خواهد کرد را معرفی کرد. در آن میزان پیشرفت ، وظایف و نحوخ مدیریت بازی و … به نمایش در می آید.