اگرچه ماه پیش گوگل، موتورولا را به شرکت چینی لنوو فروخت اما این غول اینترنتی جهان همچنان بدنبال عملی کردن یک پروژه بلند پروازانده در بخش گوشی های هوشمند است.  این پروژه اصالتاً متعلق به موتورولا و منتشر شده در پاییز سال 2013 است که به نام پروژه Ara معروف گشته است. این پروژه به ساخت گوشی های هوشمندی اشاره می کند که کاربران آن می توانند گوشی را به قطعات مجزا تقسیم کنند و اجزا آن اعم از دوربین و یا CPU ، صفحه نمایش و یا هر چیز دیگری را به اشتراک بگذارند. گوگل امیدوار است تا نسخه تجاری این محصول را تا سال 2015 عرضه کند. در مقاله پیش رو نیز مواردی که نیاز است شما در مورد برنامه های این شرکت در خصوص  این پروژه بدانید آورده شده است.

فلسفه گوشی ماژولر ( تقسیم شونده به قسمتهای کوچکتر)

پروژه Ara طوری طراحی شده است ، که امکان به روز رسانی گوشی هوشمندتان را به آسانی فراهم آورد آنهم با کنار هم قراردادن تکه های لوگو مانند گوشی هوشمند. بجای صرف هزینه های هنگفت برای خرید گوشی جدید ، اگر شما نیاز به CPU قوی تری داشته باشید و یا باتری بهتری بخواهید و یا اینکه بلندگوی بلند تر و یا باکیفیت تری نیاز داشته باشید کافی قطعه مجزای آن را تهیه و جایگزین قسمت قبلی کنید. با گوشی های چند بافتی و از سوی دیگراز سوی دیگر لنزهای دوربین مختلف و همچنین پتانسیل موجود در بسترهای نرم افزاری، همه سبب خلاقیت بیشتر توسعه دهندگان و کاربران می شود. اگر این پروژه موفقیت آمیز بیرون آید می تواند سبب وابسته شدن سخت افزارها به اندروید شود و البته بستری را فراهم سازد تا توسعه دهندگان بتوانند ماژول های (قسمت های کوچک شده از گوشی مورد نظر نویسنده است) منحصربفرد و یا دلخواه مشتری را ایجاد نمایند.

پروژه ای با همکاری کهنه کاران سازمان  DARPA

گوگل و موتورولا شاید وارد دو راه جداگانه شده باشند اما به نظر دو ابر قدرت در پروژه Ara با هم همکاری می کنند. گوگل در این پروژه در کنار موتورولا و ATAP خواهد ایستاد و آن را جلو میبرد. ATAP  توسط رجینا دوگن که دارای تجربه های بالایی در هنر و تکنولوژی دارد و سابقاً نیز مدیر آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی دولت موسوم به DARPA بوده ، اداره می شود.

پروژه Ara

پرینتر سه بعدی ماژول ها:

پرینترهای سه بعدی بسیار پیشرفته ای برای طراحی و پرینت و ساخت ماژول های گوشی هوشمند در پروژه Ara بکار گرفته میشود که می تواند با سرعت بالا و در تعداد انبوه این ماژول ها را تولید کند. این چاپگر قادر به چاپ 600-dpi عکس رنگی است که سبب می شود کاربران بتوانند رنگ و یا حتی نوع مصالح پرینتی را انتخاب کنند. در نهایت سیستم های سه بعدی حتی ممکن است قادر به پرینت اجزاء اصلی گوشی های هوشمند چون آنتن آنها نیز باشند.

اندازه گوشی:

در حالی که در خصوص اندازه ان خبری منتشر نشده است اما پلت فرم اصلی آن در بخش های مینی ، متوسط و سایز بزرگ خواهد بود. که نسخه مینی آنها جمع و جور و نسخه متوسط آن در رده آیفون و یا گلکسی خواهد بود و نسخه بزرگ آن نیز در حد فبلت های 5.5 تا 6 اینچی خواهد بود.

قیمت اولیه گوشی 50 دلار خواهد بود، برای حرفه ها گوشی مناسبی نخواهد بود

با وجود ماهیت فنی آن، وب سایت Ara با شعار «برای 6 میلیارد نفر طراحی شده است» این مفهوم را می رساند که گوگل می خواهد این گوشی را برای مردمی که هرگز دسترسی آنلاین آسان به اینترنت نداشته اند طارحی کند، در واقه نسخه اولیه آن فقط دارای سیستم WiFi است که به قیمت 50 دلار عرضه می شود که البته طوری ساخته می شود که به شما اجازه اضافه کردن ماژول های اضافه را می دهد.

با گذشت زمان و استفاده آسانتر از ماژول ها روزی فرا خواهد رسید که شما برای داشتن یک دوربین بهتر کافی است قطعه مخصوص ان را براحتی تعویض کنید و قطعه بهتری را خریداری نمایید. این پروژه همچنین قدرت کاربران را افزایش می دهد د واقع کسی که آب بیشتری می خواهد می تواند لیوان بزرگتری را استفاده کند مثلا اگر شما به دوربین بهتری نیاز داشتید برای افزایش کارایی باتری و همگام سازی آن با مشخصات جدید گوشی ، می توانید آن را نیز تعویض نمایید. در واقع این پروژه این پتانسیل را برای کاربران فراهم می اورد تا خودشان در مورد ارتقا و قسمتهای مهم آن تصمیم گیری نمایند.

qoihxahc

نمونه اولیه در ماه مارس 2015 آماده میشود:

چرخ های توسعه پروژه Ara در حال چرخش سریع است و ما ممکن است قبل از تاریخ اعلام شده شاهد به بازار آمدن این گوشی باشیم.  تیم ATAP  میزبان 3 کنفرانس توسعه دهندگان در سال جاری خواهد بود که اولین انها در کالیفرنیا در 15 الی 16 آپریل برگذار می شود. ماژول های توسعه یافته ممکن است در زمستان 2014 با صدها نوع ابزار توسعه یافته معرفی شوند، اما باید بدانیم هدف اصلی گوگل این خواهد بود که حداکثر در 3 ماهه اول سال آینده اولین نسخه این گوشی را وارد فروشگاهها کند.

تجربه خرید به کمک حالت‌هایتان

بر اساس گزارش Eremenko ، تلفن هوشمند Ara قادر به محاسبه و سنجش ضربان قلب ، حرکات عضلات و مردمک چشم است و اگر مثلا تشخیص داد کاربری دارای استرس است قادر است که مراحل و راهنمایی هایی لازم  را به کاربران برای کنترل استرس شلان ارائه دهد. گوگل حتی ممکن است از طریق حرکات اجتماعی شما در اینترنت به شما برای پیدا کردن و خرید ماژول های هماهنگ با فعالیت هایتان کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *