فیسبوک مسنجر پرقدرت واتس‌اپ را به قیمت 19 میلیارد دلاری خریداری کرد که شامل 16 میلیارد پول نقد و سهام است که سهم سهام 12 میلیارد دلار و پول نقد نیز 4 میلیارد دلار است البته فیسبوک برای حفظ کارمندان و بدنه اصلی واتس آپ، فیسبوک مقدار 3 میلیارد دلار ان را در قالب RSU (اوراق مشارکت و یا سهام غیر قابل استفاده تا زمان تایید طرفین) پرداخت کرده است. همچنین در قرارداد فی ما بین مقدار یک میلیارد دلار نقد و یک میلیارد سهام برای فسخ قرداد از سوی فیسبوک در نظر گرفته شده است.

فیسبوک اما در وبلاگ دلایل این اقدام  خود را توضیح داده است. در این نوشته نیز به این نکته تاکید شده است که واتس آپ نام تجاری و استقلال خود را حفظ خواهد کرد. همچنین اعلام شده که از جان کوم (به لاتین : Jan Koum) مدیر عامل واتس آپ خواسته شده که به هیئت مدیره فیسبوک ملحق شود. فیسبوک در ادامه آورده است که واتس آپ در حدود 450 میلیون کاربر دارد که نزدیک به 70 درصد آنها روزانه و بطور مستمر فعالیت دارند، فیسبوک در ادامه توضیح می دهد که حجم ارسال مسیج توسط واتس آپ از میزان حجم ارسال SMS توسط کل صنعت مخابرات جهانی بیشتر است و اتس آپ توانایی جذب یک میلیون کاربر در روز را دارد. مدیر عامل و بنیانگذار فیسبوک مارک زوکربرگ در بیانه ی خود نیز آورده است که « واتس آپ می تواند راه ارتباطی بین 1 میلیارد نفر باشد و ارائه چنین خدمتی یک نقطه عطف و فوق العاده با ارزش خواهد بود.» او در صفحه فیسبوک خود می افزاید: « از اینکه این دو ( فیسبوک و واتس آپ) تصمیم گرفته اند با هم همکاری نمایند بسیار هیجان زده هستم. من به دنبال راهی پیشرو در آینده هستم که فیسبوک و واتس آپ در کنار هم چه کارهایی می توانند انجام دهند و به دنبال آن هستم که با ارائه خدمات جدید تلفن همراه گزینه های بیشتری را برای ارتباط و اتصال بین مردم ایجاد نمایم.من جان را برای مدت طولانی است که می شناسم و می دانم که هر دوی ما دارای دید مشترک در ساخت جهانی هستیم که در ارتباط بیشتر و گسترده تری باشند لذا از پیوستن جان به بدنه هیئت مدیره  و شراکت با فیسبوک بسیار خوشحالم.

جان کوم بنیانگذار و مدیر عامل واتس آپ نیز گفته است « حضور و مشارکت کاربران در واتس آپ بسیار گسترده است و رشد سریعی داشته که بدلیل ساده بودن و سریع بودن در ارسال پیام و قابلیتهای گسترده آن بوده.

فیسبوک همچنین نام اینستاگرام را در کنار واتس آپ بکار می گیرد در متن فیسبوک می خوانیم: « فیسبوک محیطی است برای پرورش کارآفرینان مستقل که می توانند گروه کاری خود را بسازند و شرکت های خود را داشته باشند ، به فکر خود جهت دهند و تمرکز خود را بالا ببرند و از منابع و تخصص های فیسبوک بهره بگیرند. این مورد بخوبی با اینستاگرام و واتس آپ جواب داده است ، نام تجاری واتس آپ حفظ خواهد شد ( همانطور که نام اینستاگرام حفظ شد) ، جان کومبه هیئت مدیره فیسبوک می پیوندد و هسته اصلی واتس آپ و مسنجر فیسبوک نیز بصورت مستقل به کار خود ادامه خواهند داد.

خرید 19 میلیارد دلاری واتس آپ توسط فیسبوک شاخص ترین اقدام جدید توسط فیسبوک است که به منظور افزایش و تقویت آمار این شرکت انجام گرفته است.

همچنین واتس آپ در وبلاگ خود آورده است که : « هیچ چیز برای کاربران ما تغییر نخواهد کرد واتس آپ همچنان بطور مستقل به کار خود ادامه خواهد داد و شما همجنان می توانید از خدمات آن استفاده و لذت ببرید بدون اینکه دغدغه اینکه که در کجای جهان هستید و یا اینکه از چه گوشی هوشمندی استفادهمی کنید را داشته باشید. ارتباطلت شما از طریق واتس آپ همچنان بدون هیچگونه تبلیغی خواهد بود و بدانید که هیچ همکاری بین دو شرکت پدید نمی آمد اگر ما مجبور به پذیرفتن شرایطی بودیم که دیدگاه و یا محصولات ما را زیر سوال میبرد.

نکته جالب و قابل توجه در مورد واژه بدون تبلیغات این است که روش فیسبوک در وبسیات اصلی خودش وهمچنین اینستاگرام تبلیغات است و واتس آپ نیز همان روش قدیمی خود یعنی 1 دلار به ازای سال دوم به بعد را حفظ خواهد کرد. واتس آپ همچنین اطلاعات دیگری را درمورد خود و خرید ارائه داده از جمله اینکه این شرکت 32 مهندس دارد و به ازای هر 14 میلیون کاربر 1 مهندس را اختصاص داده است. واتس آپ همچنین از رد و بدل ییام 50 میلیاردی در روز خبر داده است.

یادداشت کوم

تصویر بالا نوشته ای است که در پشت میز کوم قرار گرفته است ( بدون تبلیغ ، بدون بازی ، بدون حقه ) که تمرکز و خطی مشی این مسنجر را نشان می دهد. استو جیم گوتز که کوم در حالی که در یک کشور کمونیستی (اکراین) متولد و بزرگ شده مبشناسد  توضیح می دهد که چگونه او به این دستاورد رسیده است. « دوران کودکی جان او را اینگونه بار آورده است زمانی که او 16 ساله بود به آمریکا مهاجرت کرد و انگیزه او برای ارتباط با خانواده اش در روسیه و اکراین  سبب شد تا ذهن او خلاقانه تر جلو برود و زمینه همکاری او در یاهو با همکارو مربی اش برایان پلی شد برای ساخت واتس آپ» گوتز به کاربران 450 میلیون نفری واتس اپ اشاره می کند و می گوید واتس آپ هیچ درآمدی از مارکتینگ و بازاریابی ندارد  و تنها 50 نفر را در استخدام خود دارد که 32 نفر آن مهندس هستند. فیس بوک در حال حاضر حدود 556 میلیون کاربر فعال تلفن همراه دارد و واتس آپ چیزی در حدود نصف یعنی 350 میلیون نفر کاربر فعال دارد و می توان حدس زد که یک دلیل عمده خرید واتس آپ نیز بالا رفتن و تقویت اثر بین الملی و بالا رفتن آمار در نمودار هاست. تک‌کرانچ پیشتر در مورد مذاکرات نافرجام فیسبوک و واتس آپ در اواخر سال 2012 خبر داده بود.

One thought on “خرید 19 میلیارد دلاری واتس‌اپ توسط فیسبوک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *