یک مشتری به علت استفاده از گوگل گلس از رستورانی در سیاتل بیرون انداخته شد.
همهی ما انتظار داریم مکانی که در آن غذا میخوریم، حال کافه باشد یا رستوران مکانی سرشار از آرامش باشد. حتی رستورانهایی هستند که از مشتریان خود تقاضای خاموش کردن تلفن همراه خودشان را میکنند. در این میان رستورانی در سیاتل ایالات متحده آمریکا از مشتری خود به علت پوشیدن جدیدترین گجت گوگل با نام گوگل گلس (Goolgle Glass) درخواست کرد تا رستوران را ترک کند. فردی که مشتری را از رستوران بیرون انداخت همان فردی بود که مدت کوتاهی پس از پرده برداری از گوگل گلس استفاده از آن را در یکی دیگر از بارها (فروشگاه عرضه/استفاده از مشروبات الکلی) ممنوع کرده بود.
رستوران Lost Lake که توسط دیوید مینرت (David Meinert) اداره میشود، چندی پیش خبری منتشر کرد که در آن با مخالفت با استفاده از گوگل گلس در هرکدام از مؤسساتش پرداخته است.
این که شما دوربین خود را دربیاورید و لحظههایتان را ثبت کنید یک چیز است و اینکه با گوگل گلس باشید یک چیز دیگر، شما وفتی با دوربین عکس یا فیلم میگیرید مردم متوجه عمل شما شده و این فرصت را دارند تا از کادر خارج شوند ولی هنگامی که شما با گوگل گلس هستید این طور نیست. – جیسون لاجیونس (Jason Lajeunesse) شریک تجاری مینرت
حتی اگر تعداد زیادی از مردم عقاید مینرت را نقد کنند یا بر این باور باشند که در مورد نداشتن حق استفاده از گوگل گلس در رستوران و بارهایش خیلی سختگیرانه عمل کرده است، او تنها کسی نیست که بر این باور است. کازینوهای بیشماری در لاس وگاس به دنبال راهی برای ممنوعیت استفاده از گوگل هستند.
ما اخیراً از یک مشتری بینزاکت خواستیم رستوران را به علت پافشاری جهت استقاده از گوگل گلس ترک کند. بنابراین جهت اطلاع این سیاست رسمی ما در رابطه با گوگل گلس است – رستوران Lost Lake
این احتمال وجود دارد که ممنوعیتهای بسیار دیگری را قبل از عرضه رسمی گوگل گلس به عموم مردم در سال 2014 ببینیم. در حال حاظر افرادی که با عینک دچار مشکل میشوند کسانی هستند که جزئ برنامهی اکتشافی گوگل هستند، اما در آیندهی نزدیک گوگل گلس برای عموم مردم در دسترس است.
هیئت منصفه همچنان در حال بررسی اقدام مینرت جهت ممنوعیت استفاده از گوگل گلس یا در واقع بیرون انداختن فرد از رستوران است. از نظر قانونی ممکن است مشکلی برای اون پیش نیاید، اما با این حال مفهوم استفاده از گوگل گلس با تلفنهای هوشمند کاملاً متفاوت است.
به نظر میرسد دولت و شرکتهای آمریکایی نیاز به تصویب قوانینی در این باره دارند، این اتفاق برای آمریکا چیز جدیدی نیست برای نمونه:
- قانون ممنوعیت استفاده از گجتهای الکترونیکی در طول پرواز که باعث اختلال در سیستم ناوبری هواپیماها میشد توسط اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) با اعلام شرایط ویژهای، در تمام طول پرواز مجاز اعلام شد.
- قوانین کنگره آمریکا در رابطه با جیلبریک محصولات اپل که در آن گفته شده: جیلبریک آیپد دیگر قانونی نیست٬ همچنین آنلاک آیفونهایی که از ژانویه ۲۰۱۳ به بعد خریداری شوند دیگر قانونی نخواهد بود و تنها اپراتور سرویس دهنده اجازه آنلاک کردن آیفون ها را دارد. اما جیلبریک آیفون همچنان قانونی است.
- قوانینی که در سال 2007 در رابطه با گوش کردن موزیک با آیپاد که بسیار همهگیر شده بود مدتی در نیویورک اجرا شد، بدین ترتیب که هنگام رد شدن از خیابان (از سمتی به سمت دیگر) اگر در حال گوش دادن موزیک میبودید جرم محسوب میشد.
یا قوانینی که در همه جای دنیا در رابطه با دوربینهای مدار بسته اجرا میشوند که شما ملزم به چسباندن برچسب “این مکان مجهز به دوربین مدار بسته میباشد” هستید. به طور کلی در دنیای امروز هر گجت یا وسیلهی جدید تکنولوژیکی که میآید به غیر از امکانات به همراه خود باید فرهنگ و قانون استفاده از آن را به همراه داشته باشد.
فرهنگ سازی … :)
OMG !
اگه ایران باشه که همه میان دور میزت جمع میشن !