با روش هایی که تجارت کلان درآفریقا پیش گرفته همه چیزعوض شده است. آفریقا درگذشته مقصد فعالیت های مربوط به مسئولیت اجتماعی همچون ساخت مدرسه و کاشت درختان بود اما حالا این قاره بیشتر مورد هدف سرمایه گذاری ومخصوصا ازطرف غول‌های عرصه تکنولوژی آمریکاست.

شرایط نسبت به گذشته کاملا وارونه شده است. برای مثال وقتی مایکروسافت در 1975 تاسیس شد، نیجریه داشت دوباره در دریای دیکتاتوری غرق می شد و موزامبیک و آنگولا هنوزهم مستعمره پرتغال بودند. اما حالا آفریقا به خود می بالد که میان 11 کشوردرحال توسعه اقتصادی رتبه هفتم را دارد و فیسبوک و گوگل در تلاشند تا سهمی درآن داشته باشند.

مایکروسافت سردمدار این حرکت بوده و 3 سال پیش برنامه خلاقانه 4Africa را با بودجه 75 میلیون دلاری روانه بازارکرد تا دراین جامعه درحال توسعه جایگاهی برای خودش پیدا کند. مایکروسافت چندین برنامه نوآورانه معرفی کرد تا ازایجاد بازاربرای خودش اطمینان حاصل کند.

کلید دستیابی به این هدف در جمعیت 1 بیلیونی و قدرت مصرفی درحال افزایش این قاره است.

امروت عبدلا، مدیر 4Afrika در منطقه گفت : آفریقا با توجه به جمعیت جوانش از لحاظ توسعه و سرمایه گذاری، یک بازارمهم محسوب می شود. رایانش ابری درمرکز اهداف شرکت قراردارد و هرآنچه انجام می دهیم را تحت تاثیر قرارمی دهد. ترکیبی ازافزایش روزافزون استفاده از تلفن های همراه، کاهش هزینه پهنای باند و افزایش فروشندگان بومی و بین المللی که انواع خدمات را ارائه می دهند، باعث می شود تا آفریقا بهترین منطقه برای بهره وری از این دگردیسی دیجیتال شود.

عبدلا می گوید فرصت ها بی حد و مرز هستند. با دسترسی گسترده به تکنولوژی و توسعه مهارت ها، هیچ چیز نمی تواند مانع پیشرفت آفریقا شود.

همکاری در گسترش ارتباطات

موضوع «دسترسی گسترده به ارتباطات» درآفریقا یک موضوع کلیدی است وغول‌های تکنولوژی آمریکا به شدت به آن توجه دارند. تخمین زده شده است که 26.5% ازمردم آفریقا به اینترنت متصل هستند و اگرمردم بیش ازپیش تمایل داشته باشند تا از محصولات و خدمات فیسبوک، گوگل و مایکروسافت استفاده کنند، این رقم افزایش می یابد.

تعداد زیادی ازاین قبیل برنامه های کاربردی درراه هستند تا روند رشد ارتباطات درآفریقا را سرعت ببخشند. گوگل برنامه Project Link را به بازار روانه کرد تا اینترنت مورد اعتماد و پرسرعت را به مردم آفریقا ارائه دهد. این شرکت در کامپالا و اوگاندا از یک شبکه متروفیبررونمایی کرده و قصد دارد درغنا نیزهمین شبکه را راه اندازی کند. این شبکه دسترسی به اینترنت Wi-fi را درمحدوده پوشش ISP ها و MNS ها به کاربران ارائه می دهد.

میچ آتاگانا مدیرارتباطات و روابط عمومی جنوب آفریقا می گوید دسترسی به اینترنت برای اداره امور بازرگانی بسیار ضروریست و ارتباطات جزئی جدا نشدنی ازاینترنت است.

اتصال به اینترنت و دیگر ارتباطات یک چالش مداوم است و گوگل با همکاری مردم این منطقه درتلاش است به خوبی از پس این چالش برآید. یکی از پروژه های این امر Project Link است. ما در جنوب آفریقا در تجارت Solar Plants سرمایه گذاری کردیم و همچنین درپروژه فضای سفید تلویزیونی شرکت کردیم. آفریقایی ها بیش ازپیش ازاینترنت استفاده می کنند و همچنان که هزینه انتقال داده ها و دستگاه های ارتباطی کاهش پیدا می کند، تعداد بیشتری ازمردم قادرخواهند بود از سرویس اینترنت و آنچه ارائه می دهد بهره ببرند.

مایکروسافت نیزدرتکنولوژی فضای سفید رادیویی سرمایه گذاری کرده است. این پروژه از طیف های خالی رادیویی استفاده می کند و اتصال Wi-fi را با قیمت ارزان تر ارائه می دهد تا مردم بیشتری بتوانند آنلاین شوند. مایکروسافت درغنا، کنیا و جنوب آفریقا توانسته است شبکه های تجاری با ایستگاه های رادیویی محلی ارائه دهد.

عبدالا می گوید دسترسی مناسب به پهنای باند ارزان در تحقق تمامی موقعیت های آفریقا کاملا حیاتی و مهم است. این مهم می تواند بیشترین تاثیر را در تحصیلات، بهداشت، کشاورزی، دولت، خدمات مالی و بخش خرده فروشی داشته باشد.

به وسیله این اتصال به دنیای اینترنت، دانش آموزان می توانند به محتوای تحصیلی در سطح بین المللی دست یابند و مهارت های کارآفرینی و قابلیت استخدامشان را بهبود بخشند. مردمی که در پوشش اینترنت هستند نیز به خدمات درمانی که پیش تر ازآن وجود نداشت، دسترسی پیدا خواهند کرد. استفاده ازاینترنت می تواند در روند تشخیص بیماری از راه دور، درمان آن و دریافت آموزش های ضروری کمک شایانی کند.

فیسبوک که حدودا 120 میلیون کاربر در آفریقا دارد و به تازگی نیز دفتری در ژوهانسبورگ تاسیس کرده، در تلاش است به وسیله Free Basics مردم را تشویق کند تا به اینترنت متصل شده و از آن استفاده کنند. این سرویس به کاربران خود اجازه می‌دهد تا باBBC بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای ارتباط برقرار کنند. قطعا فیسبوک می‌خواهد مردم را به آنلاین شدن تشویق کند. یک سخنگوی فیسبوک می‌گوید: تعداد باورنکردنی از مردم در بازارهای تازه پدیدار، در حال اتصال به اینترنت و آنلاین شدن هستند که در اکثر موارد به وسیله گوشی‌های همراه و با اتصال 2G به اینترنت متصل می‌شوند. برای اینکه یک بیلیون نفر دیگر نیز بتوانند به وسیله فیسبوک به اینترنت متصل شوند، ما تمام تلاش خود را به کار بسته‌ایم تا این محصول صرف نظر از شبکه همراه و دستگاه تلفن بتواند بدون هیچ خللی کار کند.

حمایت از کسب و کارها

وادار کردن مردم به آنلاین شدن تنها بخشی از این استراتژیست. موضوع مهم دیگر برای مایکروسافت، همیاری در توسعه تجارت ‌های موفق در این قاره است که در مقابل می‌تواند باعث ایجاد سود وثروت شود و این تجارت‌ها به مشتریان مایکروسافت تبدیل کند. عبدلا می‌گوید مایکروسافت در تلاش است بسیاری از کسب و کارهای آفریقا را وادار کند تا برای اولین بار از اینترنت استفاده کنند. این کمپانی در حال تهیه محصولاتی همچون Bi4AfrikaPortalاست. این محصول یک آموزشگاه مجازی و یک ابزار روابط عمومی است و هدف آن افزایش توسعه کسب و کار اقتصادی کوچک و متوسط است.

در میان این کسب و کارهای کوچک و متوسط، فرصت‌هایی برای کارآفرینان و نوآوران جوان هست تا باعث افزایش ثروت و فرصت شغلی در این قاره شوند.

در خلال این کارها، فرصت‌هایی برای ایجاد مدل‌های تجاری نوین وجود دارد که زنجیره‌های تامین بیشتری را قادر می‌سازد از تکنولوژی قدرت بگیرند تا بطور موثر بتوانند بازارهای بزرگتر و جامع‌تری را با جمعیت بیشتر ایجاد کنند. در آخر، فرصت‌هایی نیز برای انضمام و یکپارچگی مناطق وجود دارد تا محدودیت‌های ساختار تاریخی را بشکند و داد و ستد فرامرزی را تشویق کند بتواند درجات اعلای سرمایه‌گذاری منطقه‌ای را کسب کند. این فرصت‌های تشویق و توسعه تجاری در میان رقیبان مایکروسافت نیز وجود دارد.

آتاگانا از قول گوگل می‌گوید گوگل بر ترفیع و ترقی مهارت‌های دیجیتالی توجه دارد تا بتواند باعث پیشرفت کسب و کارهای مبتنی بر تکنولوژی شود. چرا که پیشرفت آنها باعث می‌شود به کاربران گوگل تبدیل شوند.

در ماه آوریل، گول رسما اعلام کرد مسوولیت آموزش مهارت‌های دیجیتال یک میلیون نفر از این قاره را برعهده می‌گیردو به آنها به واسطه Digify Africa و با همکاری Livity Africa آموزش خواهد داد. این آموزش‌ها طی سه ماه و بصورت رایگان انجام می‌شود.

آتاگانا می‌گوید:

هدف ما از این آموزش‌ها بهبود مهارت‌های مردم است تا آنها قادر باشند شانسشان را در استخدام یا ایجاد کسب و کار شخصی افزایش دهند.

فیسبوک نیز چنین قصدی دارد تا از طریق چالش نوآوری به استارتاپ‌های حوزه فناوری یاری رساند و با دیگر محصولاتش با استفاده از بستر شبکه‌های اجتماعی‌ به رشد تشکیلات اقتصادی کمک کند.

سخنگوی فیسبوک می‌گوید:

کسب و کارهای کوچک در واقع ستون اصلی اقتصاد هستند و این امر در مورد آفریقا نیز صدق می‌کند.

فیسبوک به کسب و کارهای کوچک و متوسط دسترسی دیجیتال فوری و ابزارهایی ارایه می‌دهد که با استفاده از آنها باعث رشد و شکوفایی خود شوند.

ماهمچنین کسب و کارهای کوچک را می‌بینیم که با استفاده از فیسبوک و در کنارآن اینستاگرام، برند خود را به عرصه معرفی می‌کنند و همچنین نهایت استفاده را از ارتباط مستقیم با مشتریان خود از طریق پیام‌رسان‌ها و واتس‌اپ می‌برند.

آینده روشن است؛ آینده یعنی آفریقا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *