آخرین جنبشی که در زمینه ی آموزش کد نویسی به راه افتاد سیل عظیمی از علاقمندان به برنامه نویسی را به خود جذب کرده است، در این فعالیت هیچ محدودیت سنی وجود نداشته و افراد علاقمند را کودکان تا افراد شاغلی که بصورت حرفه ای روی آن کار می کنند، تشکیل می دادند. از آن جایی که انتظار می رود شغل های مرتبط با توسعه ی نرم افزار تا سال 2022 تا 22 درصد رشد داشته باشند، این تغییر بزرگ، مثبت و لازم تلقی می شود. این رشد چشم گیر تا به حال در هیچ حرفه ی دیگری دیده نشده بود به همین دلیل می تواند به عنوان یک علامت مثبت برای صنعت تکنولوژی در نظر گرفته شود.
با کمی تامل به این نتیجه رسیدم که اگر قصد داشته باشیم تمام تمرکز برنامه نویسی را روی آموزش افراد تازه کار قرار دهیم، در واقع تمرکز ما برای حمایت یکی از مهم ترین جنبه های صنعت تکنولوژی از دست می رود: افرادی که در حال حاضر دولوپر هستند.
تکنولوژی و زبان های مربوط به آن مرتبا در حال تغییر هستند. در نتیجه مطالبی که طی سال های اخیر در یک کلاس کدنویسی در دانشگاه آموزش داده می شدند حالا دیگر خیلی قدیمی شده اند. در این شرایط برای شرکت ها هیچ راهی باقی نمی ماند جز اینکه بدون هیچ دستور العمل واقعی کارمندان را آموزش دهند. در این حالت تنها چیزی که عاید کارمندان می شود سرخوردگی و کسب مهارت های زودگذر است.
این مسئله مشکل بزرگی به وجود می آورد و گذشت زمان می تواند آن را حادتر هم بکند. به یک دولوپر iOS فکر کنید که شاید مجبور باشد در طی سال های آینده با Swift (زبان برنامه نویسی اپل که به تازگی منتشر شده) کار کند. این قبیل تغییرات ناگهانی در دیگر حوزه های کاری وجود دیده نمی شوند، با این حال بصورت یک نگرانی جدی برای ما تلقی می شوند.
چطور باید مطمئن باشیم که از دولوپر ها حمایت می کنیم؟ در بخش پایین ایده هایی نوشته شده که ممکن است به ذهن شما هم خطور کرده باشد.
پایبندی به برنامه های آموزشی که با کار مرتبط هستند
ممکن است بار ها برای شرکت ها و مخصوصا استارت آپ ها پیش آمده باشد که افرادی را استخدام کنند که از نظر حرفه ای مناسب هستند ولی در یک زبان برنامه نویسی مشخص مهارت کافی ندارند.
پیشنهاد آموزش طولانی مدت می تواند دانش آن ها را جهت دهی کند. این کار ممکن است نیازمند این باشد که کارمندان در یک سری از دوره های های آموزشی برنامه نویسی شرکت کنند یا در یک سمینار همراه با خبرگان دنیای تکنولوژی حاضر شوند. روش هایی که تکنولوژی برای انجام هر کاری پیش پای ما قرار می دهد روز به روز بیشتر می شود به همین دلیل استاندارد سازی آموزش از همیشه ساده تر شده است.
تشویق به برنامه نویسی دو نفره
در صورتیکه با این شیوه آشنایی ندارید بهتر است بدانید که در این روش دو برنامه نویس با هم روی یک کامپیوتر کار می کنند تا با کمک هم مشکلات را رفع کنند. هر برنامه نویس نقاط قوت و ضعف مختص به خود را دارد. در نتیجه گذراندن وقت با دیگر افراد گروه و نوشتن کد ها می تواند تجربه ی خوبی برای آموختن باشد.
آموزش را مجانی کنید (یا حداقل قیمت مناسبی برای آن در نظر بگیرید)
تعداد زیادی از شرکت های تکنولوژیکی مزایای مناسبی پیشنهاد می دهند. مثلا پذیرایی از کارمندان با ناهار، پخش خوراکی های سالم یا عضویت در باشگاه. آموزش هم می تواند به عنوان بخشی از این تدابیر قرار گیرد.
به کارمندان بودجه ی لازم برای خرید کتاب های آموزشی را پرداخت کنید. همچنین می توانید برای حضور آن ها در سمینار های سالیانه ی تکنولوژی هزینه کنید. هرچقدر آموختن را برای اعضای تیم ساده تر کنید، آن ها بیشتر تمایل دارند در این دوره های آموزشی شرکت داشته باشند. که در این صورت هم آن ها و هم شرکت شما از این موقعیت سود می برند.
دوره های آموزشی را در ساعات کاری برگزار کنید
بعضی از شرکت ها بطور هفتگی چند ساعت از ساعات کاری روز را به بهبود مهارت های کارمندان می پردازد. این مهارت ها می توانند گذراندن کلاس تایپ، گذراندن یک دوره ی برنامه نویسی آنلاین، بازنویسی بعضی از کد های قدیمی یا گذراندن وقت روی یک پروژه ی دیگر با استفاده از یک زبان برنامه نویسی جدید باشد.
انگیزه ایجاد کنید
بهتر است روراست باشیم. تعداد زیادی از افراد نمی توانند محرک خودشان باشند و به حمایت بیرونی نیاز دارند. ایجاد انگیزه در فضای شرکت و به راه انداختن رقابت و مسابقه بین کارمندان قادر خواهد بود شعله ی درونی آن ها را روشن کند. به عنوان مثال می توانید در حساب های کاربری اعضای گروه تعداد دوره های آموزشی که با موفقیت به اتمام رسانده اند را گزارش دهید.
برای یادگیری راه های زیادی وجود دارد
در نهایت هیچ روش ساده ای برای آموزش دادن به کارمندان وجود ندارد. آموختن یک روند فردی است و نیازمند شیوه های متفاوتی برای آموزش دادن به افراد مختلف است. بعضی از افراد کتاب را ترجیح می دهند ولی بعضی دیگر به ویدئوهای آنلاین علاقمند هستند، بعضی دیگر دوست دارند به دل کار بروند و همه چیز را خودشان تجربه کنند. بهترین راه برای داشتن یک شیوه ی جامع آموزشی این است که تمامی روش ها با هم ترکیب شوند و موقعیتی به وجود آید که تمامی دولوپر ها به آن ها دسترسی داشته باشند. در این شرایط آن ها در بهترین حالت ممکن می توانند پیشرفت کنند.
تخضضی بودنش برای من جذابه
من از اون دسته آدمهایی هستم که اعتقاد دارم کسی یا باید کاری رو انجام نده یا در کارش بهترین باشه