تلفن های هوشمند گران اند. مسلماً دوست ندارید هزینه ی زیادی بابتشان بپردازید و در نهایت صفحه شان خش بیفتد. هنوز عده ی زیادی از مردم برای صفحه نمایش گوشی خود، محافظ می خرند. اما واقعیت این است که کاربرد چندانی ندارد. محافظ صفحه، زمانی استفاده ی زیادی داشته اند اما در حال حاضر در صورتی که یک تلفن هوشمند جدید خریده اید، نیازی نیست برای آن محافظ بخرید.
محافظ چیست؟
محافظ، یک لایه پلاستیکی شفاف است که به صفحه تلفن هوشمند شما می چسبد. این لایه به طوری طراحی شده که دقیقاً به شکل گوشی شماست و بر اساس حفره ها، محل پخش صدا و دکمه های صفحه کلید آن طراحی شده است. در نتیجه شما مجبورید برای هر نوع گوشی، صفحه محافظ خاص آن را تهیه کنید.
قبل از چسباندن صفحه محافظ، باید سطح تلفن را با پارچه ای از جنس الیاف میکروفیبر، تمیز کرد. سپس محافظ را از بالا به سطح صفحه نمایش گوشی خود بچسبانید. به طوری که کاملاً مماس بر زوایای گوشی باشد و بعد به تدریج پایین تر بیایید. باید مطمئن باشید کاملاٌ صاف نصب شده است تا حبابی زیر آن تشکیل نشود. و حالا شما یک صفحه محافظ روی تلفن همراه خود دارید و در صورتی که قرار باشد خش بیفتد، به جای صفحه گوشی، روی این لایه پلاستیکی خواهد افتاد. چون خیلی راحت تر است که در صورت خش دار شدن، این لایه پلاستیکی را تعویض کنید تا کل شیشه روی صفحه نمایش گوشی تان را!
محافظ صفحه نمایش تلفن همراه، یک زمانی ایده ی خوبی بود. اما به تدریج با روی کار آمدن گوشی های مدرن تر با صفحه نمایش پیش رفته تر، این قابلیت محافظت در خود صفحه نمایش تعبیه شد. بیش تر تلفن های هوشمندی که خریداری می کنید، برای صفحه نمایش از Corning’s Gorilla Glass استفاده می کنند؛ که محکم، مقاوم و با مقاومت بالا نسبت به خش افتادن است. این شیشه خاص، هم چنان در حال پیش رفت است و Gorilla Glass 3 در سال 2013 به بازار آمد که 40% مقاوم تر از نمونه ی قبلی خودب بود؛ یعنی Gorilla Glass 2.
پس با همه این حرف ها، صفحه نمایش تلفن همراه شما به اندازه کافی نسبت به خط و خش افتادن مقاوم است. البته در صورتی که تلفنتان را اخیراً خریده باشید و مربوط به پنج سال قبل نباشد.
ممکن است از محافظ صفحه استفاده کنید و بعد از مدتی متوجه خط افتادن روی آن بشوید. در این جاست که با خود فکر می کنید پس حتماً این محافظ دارد به خوبی جلوی خط و خش ها را می گیرد. اما این طور نیست… ضربه ها و برخورد با اجسامی که باعث خط و خش افتادن روی لایه ی پلاستیکی صفحه نمایش می شوند، اساساً باعث خط افتادن روی شیشه سطح صفحه نمایش نخواهند شد!
حتی اگر گوشی خود را در جیبتان و در کنار کلید خود بگذارید، باز هم روی Gorilla Glass خط نمی افتد؛ چرا که حتی از فلز به کار رفته در کلید، سکه ها و سایر فلزاتی که روزانه با آن ها تماس داریم نیز محکم تر است. حتی اگر سعی کنید عمداً با کلید یا حتی چاقوی خانگی روی آن خط بیندازید، موفق نخواهید شد. در یوتیوب تعداد زیادی ویدیو وجود دارد از مردمی که سعی می کنند با چاقو روی صفحه نمایش گوشی خود خط بیندازند.
کاستی ها
قرار دادن محافظ، در کیفیت لمس صفحه نمایش تغییر ایجاد می کند و آن را نرم تر جلوه می دهد. هم چنین قرار گرفتن این لایه پلاستیکی بین صفحه نمایش و چشمان شما، کیفیت تصویر را عوض می کند و حتی گاهی رنگ ها را تغییر می دهد. محافظ ممکن است به مرور زمان خط و خش هایی پیدا کند که در صورتی که گوشی شما محافظ نداشت، چنین خط و خش هایی اصلاً ایجاد نمی شد.
هم چنین استفاده از محافظ، ممکن است با ایجاد حباب و شکاف هایی همراه باشد.
چه زمانی استفاده از یک محافظ صفحه، واقعاً لازم است؟
بعضی از مواد، روی Gorilla Glass ایجاد خط و خش می کنند. مهم ترین آن ها، شِن است. در صورتی که به ساحل بروید و داخل جیبتان شنی شود، دانه های شن روی سطح نمایش گوشی سابیده می شوند و می توانند آن را خط بیندازند. سنگ های سخت هم این گونه اند. اگر گوشی شما روی سطحی سنگی بیفتد، به احتمال زیاد علاوه بر همه آسیب های دیگری که ممکن است ببیند، صفحه نمایش آن نیز خواهد شکست. برخی انواع شیشه، تعداد کمی از فلزات و مواد بسیار سخت مثل الماس نیز می توانند باعث خط و خش بشوند.
پس در صورتی که قرار است وقت زیادی را در ساحل بگذرانید، احتمالاً نیاز به یک محافظ صفحه دارید.
محافظ صفحه، دارای یک لایه ی ضد اثر انگشت می باشد. حال آن که، در گوشی های جدید چنین ویژگی در خود صفحه نمایش تعبیه شده است و آن ها اصطلاحاً oleophobic یا ضد چربی اند و اثر چربی روی نوک انگشت را خود به خود از بین می برند. حتی اگر اثر انگشت شما روی گوشی بماند با یک پاک کردن سریع مخصوصاً با پارچه های میکروفیبر، از بین خواهد رفت.
محافظ صفحه دیگر جزو لوازم جانبی ضروری یک تلفن همراه نیست. شما می توانید تلفن هوشمند خود را با خیال راحت بدون محافظ و کاملاً برهنه استفاده کنید! حتی اگر در یک جیب همراه کلیدها و سکه هایتان قرارش بدهید. با همه ی این حرف ها شاید بهتر باشد سکه ها و کلیدهایتان را در جیب دیگرتان قرار بدهید… چون ممکن است به سایر قسمت های گوشی تان، آسیب وارد کنند.
حقــیقتش من گوشــــیم آیفون ۷ پلاس ۲۵۶ گیگ هست ، حدوده ۳/۸۰۰/۰۰۰ تومن هم بابتش دادم ، از طـــرفی دلـــم میخواد حالا که حاضـــر به این مقدار هزینه کردن شدم ، از گوشــــی بـــــــدونه محافظ یا همون گِـــلَس استفاده کنم ، از طـــرفی به خودم میگم اگـــه یه دفعه گوشــــی بخوره رو زمین ، دیگه تــــــــــــمومه …
برایِ همین هم تقریباً بینِ زمـــین و هـــوا موندم ?