مادربورد کارت گرافیک داخلی ، صدا و بخش سخت افزاری شبکه را در بر می گیرد. آیا همین ها کافی هستند یا لازم است برای اینکه خودتان یک کامپیوتر جدید ببندید از قطعات جداگانه دیگر هم استفاده کنید؟
این قطعات سخت افزاری طوری طراحی شده اند که به اندازه کافی خوب باشند یا به عبارتی کارتان را پیش ببرند. بخش های پایه ای و ابتدایی درون مادربورد قرار داده شده اند تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود همچنین قیمت نهایی محصول کاهش پیدا کند تا مونتاژ کامپیوتر ارزانتر شود.
گرافیک
بخش پردازش گرافیک یا GPU در گذشته به مادربورد لحیم میشد اما حالا به شکل کارت گرافیک داخلی به عنوان بخشی جداگانه به CPU یا بخش مرکزی پردازش متصل می شود. CPU های نوع intel کارت گرافیک داخلی به نام «گرافیک اینتل HD» یا «گرافیک Iris» دارند اما CPU های نوع AMD ، همراه با کارت گرافیک داخلی تولیدی خودشان سر هم می شوند. خودشان به آن نام APU نسبت دادند چون روی یک تراشه کوچک هم CPU قرار داده شده و هم GPU.
تا وقتی قصد ندارید بازی های کامپیوتری انجام دهید کارت گرافیک داخلی امروزی به اندازه کافی مناسب است. اگر میخواهید جدید ترین بازی های سه بعدی را با بهترین کیفیت ببینید – یا حتی بازی هایی که چند سالی قدیمی تر هستند – باید کارت گرافیک داخلی را کنار بگذارید و کارت گرافیک اختصاصی بخرید مثل NVIDIA یا AMD
اگر قصد دارید برای یک دسکتاپ استاندارد، PC سرهم کنید یا حتی اگر می خواهید برای مرکز رسانه ای کامپیوتر تهیه کنید که همه ی کارها و وظایف فشرده ی یک رسانه را به خوبی با آن انجام دهید کارت گرافیک داخلی به تنهایی مناسب است. تفاوت آنچنانی حس نمی کنید بعلاوه برای خرید کامپیوتر خرج اضافه ندارید و در مصرف برق هم صرفه جویی می شود.
همه ی بخش مرکزی پردازش یا CPU ها کارت گرافیک داخلی ندارند. پس اگر قصد دارید CPU متصل به کارت گرافیک داخلی بخرید خوب حواستان را جمع کنید!
صدا
بیشتر کامپیوتر ها کارت صدای داخلی دارند. جَک های صوتی که درون لپتاپ های و دسکتاپ های معمولی تعبیه می شوند مستقیما به بخش سخت افزاری صدا متصل می شوند که در مادربورد قرار گرفته اند و وظیفه ی پردازش صدا ، انتقال صدا به اسپیکر و هندزفری و ضبط صدا از طریق میکروفون را بر عهده دارند.
کیفیت صدا همیشه یک موضوع بحث برانگیز است. وقتی از کیفیت صدا صحبت می کنید یعنی به قلمرو دوست داران واقعی موسیقی پا گذاشتید. درک کیفیت صدا امری شدیدا ذهنی ست و ممکن است دوست داران موسیقی بسیاری ببینید که ادعا می کنند کابل های دیجیتالی گران قیمت کیفیت صدای بهتری دارند. که در واقع این موضوع اصلا واقعیت ندارد. کارت صدای داخلی و کارت صدای مجزا متفاوت هستند. صدای کارت حافظه داخلی بخوبی هدایت نمی شود و می تواند منجر به صدای خش خش شود یا اینکه ممکن است مبدل دیجیتال به آنالوگ کیفیت پاینن تری داشته باشد.
اما مثل کارت گرافیک داخلی کارت صدای داخلی هم در طول سال ها پیشرفت های بسیاری داشته.
روی یک کامپیوتر مدرن اصلا نمی توانید بین صدای پردازنده و گسسته تفاوتی قائل شوید اما اگر گوش های تیزی دارید یا از هدفون هایی با کیفیت بالا استفاده می کنید ممکن است تفاوتشان را تشخیص دهید. بهتر است به جای اینکه برای یک کارت صدای مجزا هزینه کنید برای هدفون های خوب هزینه کنید. شاید عاشقان موسیقی عقیده داشته باشند سخت افزاری که که فقط به صدا اختصاص داده شده کیفیت بهتری داشته باشد.
شبکه
وقتی نوبت به شبکه می رسد یک جواب قانع کننده ، حاضر و آماده است. بخش سخت افزاری شبکه به مادربورد متصل است و همان برایتان کافی ست.
تنها افرادی که برای بازی، PC می سازند از کارت شبکه مجزا استفاده می کنند. کارت شبکه تاخیر اینترنت برای اجرای بازی را کمتر می کند و قابلیت نمایش بازی ها را بهبود می بخشد. ممکن است امکان اولویت بندی ترافیک هم وجود داشته باشد اما نهایتا در طریقه ی اجرای بازی تفاوتی نخواهید دید. بیشترین عامل ایجاد تاخیر در بازی ها روتر ها ، سوئیچ ها و کیلومتر ها کابل و سرور هاست. اگر همه ی مراحل به درستی انجام شود ، کارت صدا از پس بقیه ی کارها به خوبی بر خواهد آمد.
حالت های اولویت بندی ترافیک ممکن است کمک کند اما فقط اگر در حال بازی، BitTorrent client در کامپیوتر در حال اجراست در اینصورت برنامه را متوقف کنید تا مشکلتان حل شود.
خلاصه ی این مطالب این است که تا وقتی نمی خواهید با PC بازی کنید کارت گرافیک داخلی برایتان کافیست. کارت صدای داخلی برای بیشتر مصرف کنندگان راضی کننده است و بخش سخت افزاری شبکه قطعا قابلیت بالایی دارد.
همیشه این موقعیت در اختیار شماست تا قسمت های سخت افزاری را بصورت مجزا تهیه کنید اما اگر در حال حاضر مطمئن نیستید به کدامیک احتیاج دارید همین اجزا پایه ای را انتخاب کنید و بعد اگر تجربه کردید که این اجزا عملکرد مناسبی نسبت به نیازتان ندارند می توانید اجزا پیشرفته تر تهیه کنید و روی PC نصب کنید.
One thought on “آیا گرافیک و کارت صدای داخلی برای مونتاژ کامپیوتر مناسب هستند؟”