مثل روز روشن است  که نبوغ در صنعت ساخت گوشی های هوشمند به شدت راکد شده. صفحات نمایش به حد کمال خود رسیده اند و دوربین ها به سختی ارتقای قابل ملاحظه ای پیدا می کنند. شرکت ها صرفا سعی می کنند با ظاهری متفاوت و یا امکانات نرم افزارِ خاص کاربران را به سمت محصولتشان بکشانند. اما حال ال‌جی با گوشی جدید خود LG G5 سعی کرده با تکنولوژی جدیدی موسوم به ماژولار که البته انحصار معرفی و پیشرفت آن از آن گوگل و تحت نام پروژه آلفاست، خط مشی جدیدی را در تولید گوشی های هوشمند باز کند و سری بین سرها بالا بیاورد. پروژه آلفا از جمله پروژه هایی است که گوگل دنبال می کرده و بر اساس آن گوشی هوشمند بصورت قطعاتی به هم چسبیده تولید می شوند که کاربر می تواند قطعات خراب شده را به راحتی تعویض کند و یا اگر مثلا دوربین پیشرفته تری روانه بازار شده قطعه آن را خریداری و جایگزین قطعه دوربین قدیمی کند.

سوال اصلی اینجاست که آیا ال‌جی می تواند در حدِ شرکتی مثل گوگل این پروژه مفهومی را در قالب یک گوشی تجاری  به جهان معرفی کند؟ یا اینکه این عمل تجاری، صرفا شکستی برای مفهوم گوشی های ماژولار خواهد بود؟ اگر می خواهید جوابی روشن به این پرسش ها داشته باشید بهتر است در ادامه، بررسی کامل گوشی شامل: طراحی و ظاهر، صفحه نمایش، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و البته ماهیت ماژولار گوشی را دنبال کنید. در این مقاله همچنین G5 را با گلکسی S7 و آی فون 6S و همینطور نکسوس P6 مقایسه کرده ایم:ال‌جی جی 5 با قیمتی 650 دلار روانه بازار خواهد شد و می توان آن را اولین گوشی ماژولار رسمی بازار دانست. مفهوم ماژولار به این معناست که شما می توانید با خرید قطعه خاص، گوشی خود را تعمیر و یا ارتقا دهید. علاوه بر اینها در LG G5 شاهدِ بکارگیری یک باطری قابل جابه جایی و دو دوربین همزمان در پشت آن، هستیم. امیدواریم که این قابلیت ها به معنای افزایش میزان دوام باتری در نگهداشت شارژ و همینطور صفحه نمایش بهتر باشد! البته فقط امیدواریم!

LG-G5-G11_w_755

طراحی و بدنه: انحنای کمتر

در G5 شرکت ال‌جی از مقدار بسیار کمی انحنا برای طراحی گوشی بهره برده. در واقع خبری از انحنای پشت گوشی که در G4 شاهد آن بودیم، نیست و نمای جلو و عقب گوشی تقریبا یکدست و مسطح است. البته کمی انحنا در لبه های کناری پشت گوشی دیده می شود که برای جایگیری بهتر گوشی در دست الزام آور است. این روش طراحی احتمالا جزئی از محدودیت های ماژولار بودن گوشی باشد چرا که به طور مشهودی زمخت بودن گوشی توی ذوق می زند اما طراحی کلی جامد و کاملا محکم به نظر می رسد اما هرگز نمی توان آن را یک گوشی زیبا دانست.

rear-g5

پشت گوشی شامل دو دوربین و فلاش و همینطور سنسور اثر انگشت است که بر روی کلید پاور تعبیه شده. جایگیری این قسمت ها شبیه یک روبات شده بطوریکه چشمان روبات را می توان دو دوربین و دهان آن را کلید پاور فرض کرد! نکته ای که قابل توجه است، عدم بکارگیری کلید های ولوم در پشت گوشی است، که در LG G5 به کناره گوشی نقل مکان کرده. اگر از کاربران دائمی گوشی های پرچم دارِ الجی باشید حتما طراحی جدید برایتان گبج کننده خواهد بود چرا که یکی از قابلیت های کلیدهای ولوم، عمل کردن در قالبِ کلید شاتر دوربین بود که در حال حاضر تنها چیزی که از کلید پشت گوشی عایدتان می شود خاموش شدن اسکرین است!

LG-G5-G07_w_755

خوشبختانه LG G5 مجهز به USB – C Type است که با توجه به همه گیر بودن میکرو USB و یا لایتینگ، کمی غیر معمول است اما قطعا می تواند در افزایش سرعت شارژ و انتقال کابلی دیتاها موثر باشد.

ماژولار: دوستان کاربردی

نوآورانه بودن طرحِ گوشی ماژولار اگرچه می تواند الجی را بالاتر از اپل و یا سامسونگ قرار دهد و آنها را به چالش بکشاند اما سوال اصلی اینست که این است که الجی مردِ اینکار هست؟!

LG-G5-G10_w_755

با فشردن کلیدی مخصوص و کمی فشار و تقلا می توانید بخش پایینی گوشی را به صورت کشو وار از کالبد گوشی جدا کنید! برخی قطعات اضافی دیگری نیز با گوشی ساخته شده اند که الجی به آنها لقب دوستان (Friends) را داده! یکی از آنها Cam Plus هفتاد دلاری است که در انتهای گوشی جا می گیرد و کلیدهای اختصاصی شاتر، زوم و یک تقویت کننده 1200 میلی آمپری باتری را اضافه می کند که ظرفیت باتری را تا 4000 میلی آمپر بالا می برد.

LG-Camera-Plus

البته این پلاگین اضافی نواقصی هم دارد مثلا ال‌جی می توانست امکانات بیشتری همچون کلید اختصاصی برای تنظیم اکسپوز و روشنایی تصاویر در حالت مانوال (تنظیم دستی) فراهم آورد. با این حال همین امکانات و بخصوص جایگیری مناسب و محکم آن سب می شود تا عاشق آن شوید. علاوه بر این، امکانات اضافی دیگری نیز برای قسمت های دیگر گوشی وجود دارد که البته الزامی به استفاده از آنها نیست و الجی صرفا آنها را برای راحتی در استفاده و یا ارتقا امکانات گوشی ارائه کرده. از طرفی یکی از خوبی های ماژولار بودن این است که لازم نیست تا یک پلاگین را جدا کرده تا بتوانید قطعه دیگری را به آن متصل کنید.

LG-G5-friends-lineup

از دیگر فرندها می توان به 360 Cam دویست دلاری، هدست 360 VR Headset دویست دلاری و  Rolling Bot اشاره کرد.

 صفحه نمایش: همیشه روشن اما کم نور!

Always-On ویژگی است که پیشتر آن را در گلکسی S7 معرفی کردیم. بر اساس این ویژگی جدید، صفحه نمایش گوشی همیشه روشن است و در مواقع بیکاری می تواند ساعت، تاریخ و آیکون نوتیفیکیشن های تماس، پیامک و ایمیل (سه اپ موجود در صفحه قفل شده) را نشان دهد. بر خلاف S7 در G5 اجازه سفارشی سازی  Always-On داده نمی شود. میزان روشنایی آن نیز به ندرت در فضای داخل دیده می شود چه برسد در زیر نور خورشید. امکان غیر فعال سازی آن وجود دارد اما میزان مصرف آن فقط یک درصد برای هر یک ساعت است که مصرف چندان زیادی نیست و می توان آن را فعال نگه داشت.

lg-g5-always-on-display-970-80

این صفحه نمایش 5.3 اینچی IPS دارای رزلوشن 2560 در 1440 است. در حالت روشنایی حداکثری نیز دیدن محتوای صفحه نمایش در زیر نور خورشید به سختی صورت می گیرد. محاسبات ما نشان می دهد که میزانِ روشنایی این صفحه چیزی در حدود 441nits است که کمتر از گوشی هایی چون گلکسی اس 7 با 530nits و آی فون 6 با مقیاسِ 452nits است.

میزان رنگبندی این صفحه (طیف رنگ sRGB) چیزی در حدود 123.7 درصد محاسبه می شود که کمتر از میزان متوسط 139 درصد در گوشی های S7 و 6P نکسوس است. برای آی فون این مقیاس چیزی در حدود 109 درصد است که اثبات می کند صفحه نمایش آی فون از تمام صفحات گوشی های هوشمند مطرح بازار، رنگ ها را طبیعی تر و بدون هیچ اغماضی نشان می دهد.

شاخص Delta-E که دقت رنگ را توصیف می کند، هر چه به عدد صفر نزدیک تر باشد، بهتر است. آی فون با ارائه عدد نزدیک صفر، در این شاخص رتبه اول و برتر را به خود اختصاص می دهد. رقم Delta-E برای G5 برابر 2.68 می باشد و گوشی های S7 و 6P با ارائه عددهای 2.8 و 2.9 بعد از گوشی ساخت الجی، در رده های بعدی قرار می گیرند.

نرم افزار: خداحافظی با سینی اپ، سلام به Bloat

شاید بپرسید سینی اپ و Bloat چیست؟ ابتدا اینکه، App Drawer یا همان کشو و یا سینی اپ بخش مختص به قرار گیری اپ هاست که معمولا در گوشی های اندرویدی وجود دارد اما اپل فون ها از آن بی بهره اند و تمام اپ های خود را در صفحه اصلی یا همان Home انباشت می کنند. معمولا گوشی های اندرویدی چینی همچون هواوی فاقد سینی اپ هستند و مانند اپل، اپ ها را در صفحه اصلی انبار می کنند. ظاهرا شرکت کره ای به این نتیجه رسیده تا از دست اپ دراور یا همان سینی اپ راحت شود و به مانند آی فون اپ ها را در Home بچیند. البته شما می توانید با بکارگیری لانچرهای موجود، مجددا اپ دراور را به صحنه بازگردانید چرا که معمولا کاربران اندروید به این بخش عادت دارند.

ui-g5

Bloat به مجموعه اپ هایی گفته می شود که توسط سازنده بر روی گوشی نصب می شوند و امکان پاک کردن آنها نیز وجود ندارد (مگر اینکه گوشی را روت کنید) برخی از این اپ ها مانند فایل منیجر الجی به کار می آیند اما برخی دیگر نیز جز پر کردن فضا، استفاده ی دیگری ندارند. از دیگر امکانات گوشی می توان به Knock Code برای بیدار کردن گوشی و QuickRemote برای دسترسی به ریموت IR بلستر اشاره کرد.

سخت افزار و عملکرد: به سریعی جت

 اسنپدراگون 820 شرکت کوالکوم، شالوده اصلی و قلب تپنده گوشی هایی چون S7 و G5 می باشد، در واقع هر دو شرکت کره ای از یک نوع چیپ چهارهسته ای بهرهبرده اند: (Dual-core 2.15 GHz Kryo & dual-core 1.6 GHz Kryo). علاوه بر پردازنده قدرتمند، الجی از رم چهار گیگابایت برای افزایش فضای حافظه گوشی کمک گرفته که تضمین کننده عدم لگ سخت افزار و سرعت بالا در اجرای فرامین است. اگر بخواهیم بر اساس اعداد و ارقام گفته خود را ثابت کنیم باید به شاخصِ Geekbench 3 مراجعه کنیم که امتیاز LG G5 در آن 5357 است. این عدد کمتر از شاخصِ S7 Edge با مقدارِ 5448 می باشد. جدول زیر نشان می دهد که G5 مانند S7 وضعیت خوبی در لیست بهترین ها دارد هر چند که کمی امتیاز کمتری کسب کرده:

Geekbench 3 - g5
Geekbench 3 – LG G5

برای اینکه در عمل، سرعت را تست کرده باشیم به سراغِ کانورت (تبدیل) یک فایل ویدئویی از 1080p به 480p رفتیم. جالب است که جی 5 در 4:31 دقیقه کار کانورت را تمام کرد اما S7 سامسونگ تا 4 دقیقه عمل کارنورت را کِش داد! مقدار متوسط کانورت در بین گوشی های هوشمند چیزی فراتر از 7 دقیقه است که نشان می دهد هر دو گوشی در چه وضعیت قدرتمندی هستند.

3DMark LG G5
3DMark LG G5

بنچ مارک دیگری که G5 را به زیر ذره بین آن بردیم، شاخصِ 3DMark Ice Storm Unlimited بود که “ساخته ی الجی” با مقدار 27118 از آن سربلند بیرون آمد. این بنچ مارک برای S7 Edge برابر 27851 بود که نشان می دهد G5 چیزی از رقیب دیگر خود کم ندارد.

تست آخر مربوط به باتری گوشی می شود که متاسفانه الجی جی 5 در آن چندان امیدوارانه ظاهر نشد. زمان 7 ساعت و 57 دقیقه چیزی نیست که بتوان به آن افتخار کرد چرا که گوشی S7 Edge در همین تست، 10 ساعت و نکسوس 6P چیزی بیشتر از 12 ساعت و 25 دقیقه دوام آورند. ظاهراً الجی باید تلاش مضاعفی را برای بهبود باتری خود بکار می گرفت.البته یکی از نقاط قوت G5، شاید قابل جا به جا بودن باتری آن باشد اما این مساله نیز نمی تواند از گناه الجی در ارائه یک باتری ضعیف بکاهد!

battery G5
Battery G5

دوربین: دو تا بهتر از یکی!

الجی در ترکیبی جالب، یک دوربین 16 مگاپیکسلی f/1.8 و 8 مگاپیکسلی f/2.4 عریض (135 درجه) را در پشت گوشی جا داده. عکس زیر که از ساختمانی در منهتن تهیه شده نشان می دهد که دوربین 16 مگاپیکسلی عکس هایی رنگارنگ با نمایش سایه مناسب می گیرد. البته برای تکمیل بررسی وضعیت دوربین در ادامه آن را با دوربین گلکسی S7 مقایسه خواهیم کرد:

manhattan_1

دوربین عریض 8 مگاپیکسلی این امکان را به شما می دهد تا عکس هایی وسیع بگیرید که دو عکس زیر تفاوت دوربین 16 و 8 مگاپیکسلی را برای یک منظره نشان می دهد. میزان وسعت تحت پوشش دوربین 8 مگاپیکسلی ما را متحیر کرد:

sculpture-STANDARD sculpture-WIDE_w_755

اگر از گفته های فوق اینگونه خیال کردید که دو دوربین را تنها می توان بصورت مجزا بکار بگیرید، سخت در اشتباهید! در واقع اگر تنظیمات عکس برداری را روی حالت Popout قرار دهید، خواهید توانست از دو دوربین به طور همزمان برای عکس برداری استفاده کنید.

Popout- G5

نحوه به کارگیری این دو دوربین به این صورت است که دوربین واید در پس زمینه و دوربین 16 مگاپیکسلی بر روی آن قرار می گیرد. در این حالت چهار حالت برای فیلم برداری پیش روی شماست که لیست آنها در پایین عکس فوق دیده می شود:  مثلا در حالت Fisheye تصویر پس زمینه حالت چشم ماهی را پیدا می کند و یا اینکه در Lens Blur پس زمینه (دوربین عریض) تار می شود.

عملکرد دوربین در “شب هنگام” نیز قابل قبول است. مثلا در عکس زیر کلمات نوشته شده روی پله واضح افتاده و هیچ خبری از نویز های آزار دهنده نیست. دو عکس زیر حالت 16 مگاپیکسلی و 8 مگاپیکسلی را به ترتیب نشان می دهد.

lincoln_1_w_755 lincoln_WIDE

دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی جی 5 نیز می تواند عکس های زیبایی بگیرد. حالت Beauty این دوربین 8 مرحله دارد که الجی بصورت پیش فرض آن را روی 3 ذخیره کرده که البته قابل افزایش است. در نمونه عکس ارائه شده می بینیم که در سطح 8 میزانِ روتوش چهره به قدری افزایش می یابد که باعث تار شدن عکس می شود:

beauty-level

حال که معرفی دوربین ها به پایان رسید بهتر است مقایسه ای بین دوربین اصلی دو گوشی S7 و G5 داشته باشیم:

تصاویر زیر نشان می دهد که تا چه اندازه دو دوربین، عکس برداری نزدیکی نسبت به هم دارند. در عکس زیر قرمزی و سیاهی هر دو عکس در یک حد نمایش داده می شود اما عکس G5 تا حدودی روشن تر است اما ما از زنده تر و جنب و جوش بیشترِ عکس در S7 لذت مضاعفتری بردیم. عکس کلوز-آپ گرفته شده از موز، نیز، نشان می دهد که عکس های G5 نسبت به S7 کمی مه آلودتر است به خصوص در قسمت پوسیده پوست این موضوع مشهود است.

S7-comp_Window_1 S7-comp_Banana_2

عکس دیگر که حاصل از یک محیط فضای باز است بیشترین میزان تمایز دو دوربین را نشان می دهد. دوربین S7 با حرارات دادن بیشتر به عکس ها تا حدودی پر جنب و جوش تر به نظر می رسد. در واقع مِهی که عکس های LG G5 را فرا گرفته اگرچه تصویری از واقعیت موجود را انعکاس می دهد اما قطعا بیش از حد سرد و مرده به نظر می رسد. شما همچنین می توانید با مطالعه نقد و بررسی گلکسی S7 مقایسه های انجام شده بین دوربین S7 و iPhone 6S را دیده و تصمیم نهایی را در مورد بهترین دوربین، در میان پرچم داران بازار بگیرید.

S7-comp_Columbia_3_w_755

سخن نهایی

آنچه که تلاش ال‌جی برای تغییر در مارکت گوشی های هوشمند به حساب می آید، قابل ستایش است اما عجله الجی در ارائه گوشی در بازار قابل انتقاد! مثلا در هنگام رونمایی گوشی، شرکت کره ای وعده به کارگیری Hi-Fi در ساختار ماژولار گوشی را داده بود اما وقتی زمان عمل فرا رسید خبری از ماژول مربوطه برای آن نبود.

در کل گویی LG G5 با ساختاری جدید و طراحی جامد و محکم در حد و اندازه های یک شوالیه ظاهر شده اما نمی توان به طراحی و زیبایی شناختیِ گوشی نمره بالایی داد. در نظر ما گوشی G5 خیلی زمخت و زشت به نظر می رسد اما شاید برای خیلی ها ماژولار بودن گوشی به زیبایی آن بچربد و به سراغ خرید آن بروند. در واقع سلیقه و نیاز شما، تعیین کننده تصمیم نهایی در خرید G5 است. دلربا نبودن ظاهر گوشی همان و داشتن دو دوربین همان! اصولا کدام گوشی بازار را می توان یافت که دو دوربین همزمان اصلی ارائه کند؟ کیفیت این دو دوربین نیز طبق بررسی های انجام شده چیزی کمتر از S7 ندارد و می توان به آن اعتماد کرد. از نظر باتری نیز اگرچه قابل جابه جایی است اما ظرفیت و دوام آن به هیچ وجه قابل دفاع نیست. بنچ مارک های LG G5 نیز در حدِ Samsung S7 (بعنوان قویترین گوشی اندرویدی مطرح بازار) قرار دارد. با این احتساب اگر از ضعف باتری و ظاهرِ زمختِ گوشی فاکتور بگیریم، LG G5 انتخاب بدی برای تبدیل شدن به گوشیِ نخستِ شما نخواهد بود!

maxresdefault

اگر شما از خریداران احتمالی LG G5 هستید حتماً مشاهدات و تجربیات خود را با کاربران پارسیش در میان بگذراید تا آنها را در دست یابی به یک خرید ایده آل تر یاری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *