HTC در سال های جاری گوشی های زیادی را روانه بازار کرده اما هیچکدام به موفقیتی که HTC به آن امید داشته، دست نیافتند. بویژه اینکه گوشی های پرچم داری همچون M9 و +M9 با سردی تمام در بازار گوشی های هوشمند، بدون هواخواهی خاک می خورند!  ظاهراً گوشی A9 یکی از آن دست گوشی هایی محسوب می شود که قرار است بازی را عوض کند، به این معنا که HTC امیداوار است با تغییر در ساختار طراحی گوشی جدید، بتواند کمی فروش خود را بالاتر ببرد. از این گوشی جدید بگوییم که تا حدود زیادی با رویکردی جوانگرایانه طراحی شده و از طرفی تکاملی تازه در روند ساخت مدل های تکراری HTC که از M7 آغاز شد، به حساب می آید. گوشی A9 شباهت زیادی به آی فون 6 دارد. بدنه مسطح فلزی، نازکی فوق العاده  و صفحه نمایش با متُد طراحی 2.5D یا همان لبه های گرد؛ در کنار صفحه نمایش امولد و دوربین با خاصیت OIS و البته درگاه میکرو SD، مواردی هستند که باید در طراحی جدیدِ گوشی به آنها اشاره کرد. اما در این گوشی برخی از ویژگی های خوب کنار گذاشته اند. یکی از این موارد، اسپیکر جلویی حرفه ای بوم ساند هستند که HTC به سبب کاهش لبه های گوشی تصمیم به انتقال آن به بخشی پایینی گرفته.

آنچه که مسلم است این است که این گوشی با هدف جذب بازارِ قشر با سطح درآمد متوسط طراحی و سیاست گذاری شده. از این رو نباید انتظار داشت گوشی A9 دارای سخت افزار و عملکردی در حد گوشی پرچم دار بازار باشد اما می توانیم این اطمینان را بدهیم که عملکرد سخت افزار  آن متحیر کننده و در حد گوشی G4 خواهد بود. در ادامه به بررسی بدنه، صفحه نمایش، سخت افزار، باتری، رابط کاربری و دوربینِ این گوشی 400 دلاری می پردازیم:همانطور که گفته شد گوشی نازک است اما با توجه به ابعاد 145.8 در 70.8 در 7.3 میلی متری تا یک میلیمتر ضخیم تر و البته عریض تر از M9 به حساب می آید. این گوشی نیز به مانند M9 با ابعادی در حدود 5 اینچ ساخته شده اما شرکت تایوانی تصمیم گرفته تا اسپیکرهای جلویی را حذف و اسکنر اثر انگشت را جایگزین آن کند. خوشبختانه صفحه نمایش امولدِ جمع و جور در کنار باتریِ کوچکتر سبب شده تا این گوشی 7.3 میلی متر وزنی بیشتر از 143 گرم پیدا نکند.

1-a9 2-a9

طراحی و ساختار بدنه

M7 تنها گوشی تمام فلزی HTC نبود اما ایده طرح پلاستیکی در بالا و پایین گوشی را بکار گرفته بود. این نوار پلاستیکی برای عبور امواج آنتن دهی می بایست در طراحی گوشی های فلزی بکار گرفته شود. این شیوه و طرح در ساختار و طراحی M8 و M9 نیز بکار برده شد. حال گوشی جدید A9 نیز با پیش بردن همان طرح، نوار پلاستیکی را در بالا و پایین خود دارد. طراحی ساختار صفحه نمایش A9 با لبه های گرد (موسوم به 2.5D)، آن را تا حد زیادی به آی فون 6 شبیه کرده است. لبه های گرد 2.5D سبب زیباتر شدن گوشی و ظاهر باریک تر آن می شود. البته اگر گوشی را در کنار نسل های قبلی HTC نیز قرار دهید خواهید دید که گوشی شباهت زیادی به M8 دارد. البته واقعیت این است که فضای جدیدی برای نوآوری وجود ندارد و تولیدات بسیاری از شرکت ها روز به روز به هم شبیه تر میشود.

HTC One A9

 در کنار آن ظاهر طراحی آن بدون هیچگونه نوآوری چیزی شبیه به محصولات قبلی همین شرکت و یا اپل و حتی تلفیقی از طراحی  برخی شرکت های دیگر همچون سامسونگ و سونی بوده. HTC با عدم قبول هرگونه ریسکی در طراحی A9 مشخصاً محبوبیت گوشی را مد نظر قرار داده و به دنبال فروش هر چه بیشتر آن بوده. در انتها باید نشست (!) و دید که آیا کپی اندرویدی آیفون طرفدار پیدا می کند یا نه؟

HTC One A9

این گوشی که بی شباهت به برادران و خواهران سری M خود نیست، ساختار فلزی خود را حفظ کرده و گلوریا گلاس 4 را به عنوان محافظ صفحه نمایش خود برگزیده. ما باید همچنان از HTC بابت ساخت اعلاء و براق گوشی های سری One تشکر کنیم. از آنجا که HTC تصمیم به قرار دادن کلید هوم و اسکنر انگشت در قسمت زیرین صفحه نمایش گرفته، دیگر جایی برای قرار دادن اسپیکرها در بخش روبرویی گوشی باقی نمانده، لذا HTC اسپیکرها را باز هم به مانند آیفون به زیر گوشی منتقل کرده است. حاشیه ی بالایی و پایینی صفحه نمایش بیش از حد به چشم می خورد و جلوه ای زشت به جلوی گوشی داده اما صفحه شیشه ای که سطح آنرا پوشانده کمی از این زشتی کاسته.

HTC One A9

اگر به بالای گوشی نگاه بیندازیم، خروجی صدای گوشی، دوربین جلویی 4 مگاپیکسلی اولترا پیکسل، چراغ LED کوچکِ اعلانات و مجموعه سنسورها را می بینیم. سمت چپ گوشی نیز محل قرارگیری اسلات های میکرو SD و نانو سیم کارت است و در سمت دیگر نیز کلیدهای ساده پاور و تنظیم کننده ولوم (صدا) قرار دارند. بخش فوقانی گوشی به جر یک کاور پلاستیکی که احتمالاً آن هم برای آنتن دهی بهتر، گنجانده شده، چیز دیگری دیده نمی شود و خبری از IR بلستر هم نیست. بخش زیرین کمی شلوغ تر است. اسپیکر، میکروفون، جک 3.5 میلیمتری هدفون و درگاه میکرو USB در این بخش قرار گرفته اند.

HTC One A9

دوربین 13 مگاپیکسلی OIS در پشت گوشی با برآمدگی اجتناب ناپذیر طراحی شده که حلقه ای دورتادور آن را پوشانده. در دست گرفتن این گوشی عالی است، در واقع بدنه تمام آلومینیومی در دست، حس خوبی به آدم می دهد هر چند که حاشیه منحنی وارِ دور صفحه نمایش چندان با آن سازگان نیستند و شاید سبب سُرخوردگی شوند، اما باید تصریح کنیم که HTC توانسته بخوبی سطح فلزی را در برابر لغزندگی ایمن کند و احتمال سُر خوردن گوشی تا حدِ زیادی مهار شده… در کنار دوربین فلاش LED و میکروفون ثانویه دیده می شود که برای رفع نویز و یا ضبط صدا در هنگام فیلم برداری به کار می آید.

a9-8

صفحه نمایش

HTC با صفحه نمایشی 5 اینچی و تکنولوژی امولد راهی بازار می شود. صفحات امولد، پنل های مورد علاقه سامسونگ به حساب می آیند، که حال HTC در کنار طرح آیفونیک، بد ندیده تا کمی از DNA سامسونگ را به فرزند جدید خود تزریق کند! و امولد را را به عنوان صفحه نمایش گوشی جدید انتخاب کند، خدا رو چه دیدی شاید اینکار فروش را کمی بهتر کند…! صفحه دارای کیفیت فول HD است که تراکم پیکسلی 441ppi را ایجاد می کند که اگرچه عددی تاریخ ساز نیست! اما برای یک گوشی میان رده چیز بدی نیست… با این صفحه امولد، کنتراست حاصله ی A9 حتی بیشتر از M9 شده اما متاسفانه روشنایی آن به چیزی فراتر از 366nits نمی رسد که حدی متوسط در میان گوشی های هوشمند محسوب می شود. گوشی های پرچم دار سونی و یا آی فون و گوشی های پرچم دار جدید سامسونگ تا دو برابر روشنایی بیشتری تولید می کنند. جدول زیر مقایسه ای میان گوشی های مختلف را در دو بخشِ 50 درصد و 100 درصدِ روشنایی تشریح می کند. همانطور که مشاهده می کنید به دلیل به کارگیری صفحه نمایش امولد، نمایش رنگ مشکی در حد عالی دسته بندی می شود.

HTC One A9

دو حالت رنگ برای صفحه تعریف شده: یکی حالت امولد: که کمی اسباع به نظر می رسد اما به شدت رنگ ها چشمنواز هستند دومی حالت sRGB که بر دقت رنگ ها و طبیعی تر بودن آنها تاکید دارد. در خصوص تست خوانایی در زیر نور خورشید نیز باید گفت A9 سربلند بیرون می آید در واقع این گوشی بالاتر از نوت 5 خود را در بالای لیست اثبات می کند:

HTC One A9

باتری

قدرت One A9 را باتری 2150 میلی آمپر ساعتی تامین می کند که ظاهراً برای یک گوشی 5 اینچی مناسب می باشد. گوشی های سامسونگ که از صفحات امولد بهره می گیرند معمولاً باتری خیلی خوبی دارند اما سایر برندها نشان داده اند که با از تنظیم مصرف باتری با صفحات امولد ناتوان هستند حال باید دید HTC توانسته تا گوشی امولدی را طوری کانفیگ نماید تا مصرف بهینه ای از خود نشان دهد؟ متاسفانه طی بررسی ها مشخص شده که پاسخ این پرسش عموماً، خیر است و احتمالاً این صفحه امولد و یا حتی چیپ اسنپدارگون 617 روی عملکرد مصرف تاثیر منفی داشته اند. وقتی بحث وب گردی می شود عملکرد گوشی با زمانِ دوامِ حداکثر 5 ساعت و 22 دقیقه بسیار نا امید کننده ظاهر می شود. در خصوص مصارفی همچون مکالمه تحت شبکه  3G نیز با زمان 11 ساعت و 12 دقیقه و همینطور در زمینه پخش ویدئو با زمان 8 ساعت و 33 دقیقه، گوشی در حدی متوسط عمل می کند. این زمانها به این معناست که در صورت مصرف متعادل به سختی بتوان این گوشی را 2 روز روشن نگاه داشت پس اصولاً باید فاتحه ی ایم باتری را خواند، البته و خوشبختانه گوشی HTC One A9 از تکنولوژی شارژ سریع 2 (Quick Charge 2.0) ساپورت می کند که حداقل روزنه روشن در خصوص این باتری است.

HTC One A9

ارتباطات

به لطف اسنپدارگون 617، گوشی از بسیاری از باندهای LTE و LTE Cat. 7 که سرعت دانلودی معادل 300 مگابیت را فراهم می آورد، پشتیبانی می کند. چهار باند اصلی GSM و پنج باند 3G با پشتیبانی از HSPA نیز در این گوشی تعریف شده اند.

وای فای دوال باند با پشتیبانی از a/b/g/n/ac و Wi-Fi Direct از راه های ارتباطی محلی و نزدیک به حساب می آیند. به لطف اندروید جدید یا Android Marshmallow که اجازه می دهد گوشی را با هات اسپاتی بر روی باند کمتر شلوغِ 5 گیگاهرتز منتشر کنید. البته این موج تنها در دستگاههای که از آن پشتیبانی می کنند (همچون گوشی A9) قابل دریافت و ارسال است.

پشتیبانی از بلوتوث 4.1 و سیستم های ناوبری GPS (سیستم آمریکایی) و GLONASS (سیستم روسی) به همراه رادیو FM از دیگر امکانات A9 به حساب می آید. با کمک پروتکل Miracast می توان به مانیتورینگ و به اشتراک گذاری صفحه نمایش در دیگر دستگاهها پرداخت. در کنار این موارد تراشه NFC نیز کار گذاشته شده است. HTC Connect ویژگی دیگری است که بر اساس پروتکل DLNA کار می کند که این پروتکل هم می تواند تلفیق کاملی بین گوشی و دستگاههای سرگرمی خانگی شما ایجاد کند.

پورت میکرو USB با پشتیبانی از MHL، این امکان را می دهد تا به کمک یک دانگل MHL HDMI موفق به استریم ویدئو در تلوزیون شوید. امکان اتصال هارد های اکسترنال نیز به گوشی فراهم آمده است. در کنار این موارد جک هدفون 3.5 میلی متری امکان پلاگ هر نوع هدفونی را به شما می دهد.

گوشی A9 از سیم کارت های طرح نانو پشتیبانی می کند. همچنین حافظه خارجی که می توانید به گوشی متصل کنید می تواند تا 200 گیگابایت ظرفیت داشته باشد. به لطف اندروید M یا ماشمالو ظرفیت های خارجی می تواند عملکردی شبیه به ظرفیت داخلی پیدا کند از این رو به کارگیری ظرفیت خارجی، چون گدشته چندان عذاب آور نیست و تمام اپ و بازی ها و اطلاعات شخصی پس از رمزگذاری، قابلیت نصب و ذخیره سازی بروی ظرفیت خارجی را پیدا می کنند.

HTC One A9
لبه های گوشی از نمای روبرو بسیار زشت به نظر می رسند، گویی که دور تا دور گوشی را گارد فرا گرفته

رابط کاربری

گوشی A9 علاوه بر اینکه اولین گوشی بکار گیرنده چیپ اسنپدارگون 617 می باشد در زمینه بکارگیری اندورید 6 یا همان اندروید مارشمالو نیز اولین است. البته A9 نیز به مانند دیگر محصولات HTC با رویه و پوسته رابط کاربری مخصوص خود یعنی Sense 7.0 عرضه شده که قبلاً بر روی M9 نیز بکار گرفته شده بود.

صفحه قفل شده بدون تغییر نسبت به رابط کاربری ورژن 6، همچان نمایانگر ساعت، اطلاعات آب و هوا  و چهار شورت کات از اپ های اصلی است. این صفحه همانطور که انتظار آن را نیز دارید، اعلانات را نیز به همان شیوه کارتی (متریال دیزاین )نشان می دهد که البته امکان غیر فعال کردن آن برای جلوگیری از افشای اطلاعات محرمانه و حساس وجود دارد. خوشبختانه سنسور اثر انگشت بسیار دقیق کار می کند و آنلاک سریعی را حتی در زمانی که صفحه نمایش خاموش است فراهم می آورد.

HTC One A9 از دو حالت باز کردن قفل شامل اسوایپ به بالا و دوبل تپ (دو بار تپ) پشتیبانی می کند که به معنای عدم نیاز به استفاده از کلید پاور می باشد البته باید با تعیین ساختار حرکتی مشخص و خاص از باز شدن ناگهانی قفل گوشی جلوگیری کنید. قسمت چپ صفحه اصلی معمولاً و در A9 نیز، برای Blinkfeed رزرو شده و از آنجا می توانید آخرین بروزسانی های شبکه های اجتماعی (شامل:Flickr, Foursquare, Google+, Instagram, LinkedIn, Tumblr, Twitter, Zoe) را دنبال کنید. همچنین می توانید اخبار را از بهترین آژانس های خبری دلخواه وارد Blinkfeed  کنید و حتی در محتوای آن جستجو کنید. Blinkfeed با همکاری ویژگی Sense Home می تواند نزدیک ترین مقاصد برای غذاخوری را به شما معرفی نمایند. در واقع Blinkfeed پس از حدس و جاسوسی در عادات غذاخوردن شما غذاخوری های مطبوع نظرتان را معرفی می کند و اینکار را دقیقاً چند دقیقه قبل از موقع ناهار و با ارسال اعلان به صفحه قفل شده دنبال می کند که مبادا خدایی نکرده بدون ناهار نمانید. اگر دوستان در شبکه های اجتماعی بویژه در Foursquare و Yelp نظری درباره آن رستوران داده باشند، Blinkfeed هوشمندانه، این بررسی و اظهار نظر آنها را به شما نشان می دهد. صفحه اصلی یا همان هوم اسکرین، به طور کامل با لینک ها و ویجت های مختلف قابل شخصی سازی است. پس اگر Blinkfeed را به درد نخور تشخیص دادید به مانند هر عنصر دیگری می توانید از شَرَش خلاص شوید!

صفحه قفل شده Sense Home Blinkfeed

ویجت Sense Home که در M9 معرفی شد در A9 هم دیده می شود. این ویجت برای بخش های Work و یا Home می تواند تا 8 شورت کارت مهم را در خود جای دهد که البته امکان تعریف اپ های بیشتر در قابل پوشه وجود دارد. برای اینکه ویجت به طور هوشمندانه محیط کار و یا خانه را به شما نشان دهد می بایست اقدام به تعریف محل کار و زندگی خود کنید. ویجت همچنین هوشمندانه تشخیص می دهد که شما از کدام اپ ها در محل کار و زندگی بیشتر استفاده می کنید و بر این اساس شورت کاتهای لازم را نشانتان می دهد. البته بهتر بود که این ویجت بر اساس اتصال به وای فای (نام وای فای خانه و محل کار متفاوت است) نیز قدرت تشخیص خانه یا محل کار بودن را می داشت که الزامی به کمک گیری از GPS نبود.

همانطور که احتمالاً قابل حدس است، پس زمینه ها، حالت قفل صفحه، رینگتون ها، صدای اعلانات و تمام آلارم ها می توانند از طریف منوی اختصاصی، سفارشی و شخصی سازی شوند. با تغییر تم ها نیز حالت قفل صفحه، عکس های پس زمینه و … نیز تغییر می کنند. با مراجعه به Themes Store می توان به طور اختصاصی اقدام به دانلود تم های جدید نمود. البته امکان دانلود والپیپر و فونت و رینگتون نیز از این مکان وجود دارد. Themes Store همچنین این امکان را به کار می دهد تا تم خاصِ خود را بسازد و حتی آن را برای استفاده دیگران، آپلود نماید.

اگر می خواهید به منطقه اختصاصیِ اطلاع رسانی و یا اعلانات بروید به مانند اکثر گوشی ها می بایست از بالا به پایین صفحه را بکشید (اسوایپ کنید). این بخش شامل اولاً شورت کارتهایی از برخی فعال سازی های مهم مثل: وای فای، بلوتوث، حالت هواپیما، چرخش اتوماتیم صفحه، چراغ قوه، موقعیت یابی و کَست صفحه نمایش (استریم صفحه نمایش بر روی دستگاههای پخش مثل تلوزیون). اگر با دو انگشت اسوایپ را از بالا به پایین انجام دهید مستقیم وارد بخشی می شوید که شامل تمام شورت کاتهای فوق است، می شوید که البته قابل تنظیم است. اعلانات نیز در این بخش جای می گیرند.

سینی اپ ها یا (اپ دراور) با ساختاری 4 در 5، اپ ها را نمایش می دهد که البته امکان 3 در 3 و 5 در 6 کردن آن نیز وجود دارد. مرتب سازی اپ ها بر اساس حروف الفبا، به ترتیب تاریخ نصب و اختیاری (دستی یا مانوال) امکان پذیر است.

بخش اپ اسویچر (بخش تعویض و بستن اپ ها  را اپ اسویچر می گویند) با اینترفیسی کارت مانند سرویس دهی می کند. با فراخوانی اپ اسویچر، کارت هایی از برنامه های باز شده نشان داده می شود که می توانید در میان آنها حرکت و اپ لازمه را انتخاب کنید یا ببندید. با زدن کلید Clear All می توانید تمام اپ ها را ببندید. البته حالت پین (Pin) برای جلوگیری از بستن اپِ خاص وجود دارد.

ویژگی Now on Tap نیز با تپ و نگاه داشتن همزمان انگشت بر روی کلید Home پدیدار می شود که در اندروید M با انیمیشنی تازه ارائه شده. اساس کار این ویژگی بر حدس جستجو ها بر پایه آنچا که بر صفحه نمایش نشان داده شده است، می باشد. مثلاً اگر شما در حال قرائت بررسی گوشی HTC One A9 باشید، Now on Tap عبارت  “HTC One A9” را به عنوان کلمه کلیدی تشخیص داده و آن بر روی وب جستجو می کند. (از ویژگی های شاخص کروم جدید می باشد)

اندروید M همچنین ویژگی Do Not Disturb را معرفی می کند که در خلال تنظیمات سریع در دسترس کاربران قرار می گیرد. مثلاً در عکس بالا، در بخش زیرین Wifi می توانید با فلشی که وجود دارد شبکه دیگری را برای اتصال به وای فای انتخاب کنید. در بخش صدا می توانید از میان حالت های بی صدا، آلارم و … یکی را انتخاب کنید. امکان مدیریت و سفارشی سازی این گزینه های اضافی نیز وجود دارد.

بسیاری از حذف حالت سنتی سایلنت سازی ناراجت شدند که با اندروید M مجدداً به کارزار بازگشت. برای اینکار کافی است تا کاهنده صوت را در A9 فشار دهید تا پس از عبور از حالت ویبره وارد سکوت کامل شود. در انتها بهتر است به سیستم مدیریت اجازه دسترسی جدید در اندروید M اشاره کنیم که زین پس برای دسترسی به هر بخش اجازه شما را (البته فقط برای بار اول) درخواست می کند. بر این اساس می توانید درخواست های مجوز مشکوک را رد کنید.

سخت افزار

گوشی HTC One A9 اولین گوشی است که از چیپ اسنپدارگون 617 بهره می گیرد که البته نمونه تقویت شده اسنپدارگون 615 محسوب می شود که بر اساس آن چیپ این فرصت را می باید تا از همه هشت هسته ی کورتکس A53 خود یکباره استفاده کند. علاوه بر این کوالکوم فرکانس رم را نیز بالا برده است. کوالکوم بروز رسانی را بر روی چیپ جدید تکمیل کرده و سیستم های Wi-Fi و همینطور پشتیبانی از LTE Cat.7 و بلوتوث 4.1 و همینطور شارژ سریع را برای آن تعریف کرده.

A9 یک گوشی پرچم دار به حساب نمی آید لذا نباید انتظارِ نتایج خیره کننده در بنچ مارک ها داشته باشیم، در واقع HTC با بکارگیریِ چیپی میان رده، صراحتاً این پیام را رسانده که به دنبال جدال و رقابت با گوشی های صدرِ جدولِ برترین ها نیست. چیپ 617 دارای هشت هسته کورتکس A53 است که چهار عدد از آنها سرعتی 1.5 گیگاهرتز و چهار تایِ دیگر سرعت 1.2 گیگاهرتزی دارند اما بر خلاف مدل 615 این چیپ قدرت بکارگیری همه جانبه تمام هشت هسته را برای یک پردازش دارد که توان بالایی به آن می دهد تا جایی که قدرتی نزدیک به چیپ اسنپدارگون 808  (گوشی های پرچم داری همچون LG G4 از این چیپ بهره می برند) و چیپ Helio X10 (اکسپریا M5) پیدا می کند. جالب است بدانید که طبق بنچ مارک GeekBench 3 قدرت پردازنده این گوشی بیشتر از آی فون 6 (مربوط به سال 2014) می باشد:

HTC One A9

اگر سراغی از بنچ مارک AnTuTu 5 نیز بگیریم که پردازنده، GPU و مموری را به صورت تلفیقی بکار می گیرد تا ظریبی از قدرت گوشی ارائه کند، همانطور که انتظارش هم می رفت، گوشی رتبه ای میانی پیدا می کند تا جایی که عملکردی در حدِ چیپ اسنپدارگون 801 (اکسپریا زد 3 کامپکت از این چیپ بهره می برد) خواهد داشت که باز هم عالی به نظر می رسد. از این روست که می توان A9 را قوی ترین گوشی مدل میانه دانست. در خصوص Adreno 405 GPU نیز باید گفت که این پردازنده گرافیکی برای صفحات 720p عالی است اما عملکرد عالی آن برای رزلوشن 1080p زیر سوال می رود. به خصوی باید تصریح کنیم که نباید گرافیک عالی و روانی را برای بازی های 3D  (سه بعدی) انتظار داشته باشید.

HTC One A9

دوربین

دوربین اصلی HTC با برندی جدید، دارای 13 مگاپیکسل کیفیت و مجهز به سنسور BSI با نسبت تصویری پیش فرض 4:3 می باشد. لنز با روزنه f/2.0 مجهز به ویژگی OIS یا همان تثبیت کننده اپتیکال تصویر است. روشنایی فضا در تاریکی بر عهده یک فلاش دوقلو گذاشته شده. یاقوت کبود پوششی است که به تصمیم HTC، بر لنز کشیده شده تا دوربین را از آسیب های احتمالی در امان نگاه دارد. این دوربین (دقیقاً به مانند آی فون 6اس) تا حدودی از پشت دوربین بیرون زده.

دوربین 4 مگاپیکسلیِ سلفی مجهز به سنسورهای اولترا پیکسل شده که نسبت تصویری 16:9 دارند و روزنه دیافراگم آن f/2.0، دقیقاً به مانند دوربین اصلی است. رابط کاربری دوربین همانطور که در دیگر سری های One بکار گرفته شده بود، ساده است. حالت اتوماتیک (Auto) برای عکس برداری های سریع و ساده بسیار عالی است با این حال، حالت پرو (PRO) امکان عکس برداری با سرعت شاتر زیر 2 ثانیه و عکس برداری ISO می تواند عکس هایی عالی بگیرد. برای افزایش سرعت می توانید عکس برداری را به حالت RAW برده و بعداً آنها را ویرایش کنید. (البته اگر تخصص آن را دارید).

همانطور که شاید متوجه شده باشید، دوربین امکان عکس برداری RAW را دارد. در واقع A9 دارای ویژگی “افزاینده اتوماتیک” برای عکس های RAW می باشد که با صرف وقت بیشتر، عکس هایی با کیفیت فوق القاعده تحویل شما می کند. در پردازش عکس های RAW نرم افزار یا امکانات خاصی برای دستکاری وجود ندارد اما شما می توانید همانطور که گفته شد از نرم افزارهای تخصصی، برای تولید عکس هایی با روشنایی و رنگ عالی اقدام کنید. در واقع عکس هایی که به صورت RAW تهیه می شوند، عکس هایی خام محسوب می شوند که هیچ پردازشی روی آنها انجام نشده، لذا می توان انتظار بیشترین میزان جزیئات را بویژه در مناطق سایه دار و تاریک از آنها داشت.

اما اگر بخواهیم به کیفیت دوربین در تولید عکس های JPG (عکس های عادی و پردازش شده) اشاره کنیم باید بگوییم که کیفیت عکس های A9 خوب است و جزئیات را به خوبی به نمایش می گذارد. رنگ بندی دقت بالایی دارد و هیچ رنگی متمایل به رنگ دیگر به نظر نمی رسد. البته باید به وجود نویز در عکس ها اشاره کرد که در مناطق تاریک بیشتر می شود. حالت های مختلف عکس برداری در زیر قابلِ رصد است:

HTC One A9HTC One A9HTC One A9

حالت HDR که وظیفه بهبود تناسب روشنی و تاریکی، در عکس ها دارد باعث افزایش روشنایی عکس ها می شود که نتیجه آن بهبود نمایش جزئیات در مناطق سایه دار است. در نهایت تثبیت کننده اپتیکال تصاویر پیش روی ما قرار گرفت که دقت فوکوس را بالا برده و سرعت عکس برداری در مناطق تاریک را تا 1.5 ثانیه پایین می آورد. دو عکس زیر دو حالت HDR خاموش و روشن را نشان می دهند:

HTC One A9
HDR OFF
HTC One A9
HDR On

عکس های پاناروما با کیفیت بسیار عالی تا 1850پیکسل در خالت عمودی و تا 1080 پیکسل در حالت لنداسکیپ کیفیت دارند. به هم پسباندن نرم افزاری عکس های پاناروما نیز در A9 به عالی ترین شکل ممکن انجام می شود.در انتها باید تصریح کنیم که چیپ 617 اسنپدارگون قابلیت و کشش ضبطِ 4K و حتی 1080p با سرعت 60fps را ندارد لذا هر دو دوربین اصلی و سلفی قابلیت ضبط 1080p با 30fps را ساپورت می کنند.

جمع بندی HTC One A9

این گوشی 5 اینچی امولد با بدنه ای تمام فلزی و زیبا در دسته ی محصولات میان رده توسط شرکت تایوانی HTC معرفی شده که برای اولین بار تراشه کوالکوم اسنپدارگون 617 را به کار می گیرد که تراشه ی آپدیت شده ی اسنپدارگون 615 محسوب می شود. دوربین 13 مکگاپیکسلی با تثبیت کننده ی اپتیکال نیز باعث شده تا دوربین خوبی در گوشی بکار گرفته شود. قیمت گذاری HTC One A9 برای ظرفیت 32 گیگابایتی حدوداً 400 دلار قیمت دارد که البته با رم 3 گیگابایتی عرضه می شود. نسخه 16 گیگابایتی نیز با داشتن 2 گیگابایت رم آن در اورپا عرضه شده و قیمیت برابر 600 یورور دارد. حال ممکن است سوال کنید این گوشی ارزش خریدن دارد یا نه؟ اگر می خواهید جواب دقیقی بگیرید بهتر است نکات طلایی پارسیش در این خصوص را در نظر بگیرید:

  1.  کیفیت ساخت محصول بسیار عالی است و از طراحی خوبی نیز بهره می برد هر چند که بحران هویت سرتا پای گوشی را فرا گرفته و از هر طرف چیزی را از گوشی های دیگر کش رفته! اما باز هه گله ای بر آن وارد نیست و می توان به آن نمره قبولی داد حتی اگر ما را به یاد آی فون 6 بیندازد!
  2. صفحه نمایش امولد آن نیز عالی است. کنتراست عالی، رنگ های زنده و با نشاط و زاویه دید عالی هستند اما باید به زوشنایی این صفحه ایراد گرفت. این صفحه در زیر نور خورشید نیز خوانایی عالی و بالایی دارد.
  3. عمر باتری چمگی به دل نمی زند بخصوص در راستای وب گردی که کاملاً نا امید کننده ظاهر می شود.
  4.  روش های رتباطی با اینترنت و دستگاههای دیگر به مددِ چیپ بروز شده ی 617 اسنپدارگون، بسیار کامل است اما در این گوشی خبری از IR بلستر یا همان (تکنولوژی مادون قرمز) نیست.
  5.  رابط کاربری Sense 7 در کنار آخرین نسخه اندروید یعنی مارشمالو بسیار کارآمد به نظر می رسد.
  6.  چیپ متوسطِ اسنپدارگون 617 قدرت بی نظیر و یکدستی را با هشت هشته خود به رخ می کشد اما از GPU ضعیفی رنج می برد لذا صفحه نمایش کیفیت بیشتر از 1080p ندارد. داشتن 2 گیگابایت رم و در برخی 3 گیگابایت بسیار عالی و کافی به نظر می رسد.
  7. دوربین توانایی تولید عکس های با رزلوشن مناسب با قدرت به نمایش گذاری حداکثر جزئیات را دارد. دامنه دینامیکی مناسب، کنتراست عالی، رنگ آمیزی پر حرارت، توازن رنگ سفید و روشنایی از ویژگی های کلیدی این دوربین است. نویز در عکس برداری های A9 بسیار لوِل بالایی دارد.

بهتر است در کنار نکات فوق برخی از ویژگی های منفی این گوشی را گوشگزد کنیم:

  • باتری غیر قابل تعویض
  • عدم بکارگیری پورت IrDA  (اینفرارد)
  • اگرچه گوشی از حالت شارژ سریع ورژن 2 و حتی 3 پشتیبانی می کند اما باید شارژر آن را از بازار آزاد تهیه کنید. احتمالاً  شرکت تایوانی می ترسیده با ارائه این شارژر ورشکست شود.
  • برند HTC احتمالاً آن نام و نشان محبوب (همچون  اپل و سامسونگ) در مارکت های گوشی های هوشمند نباشد و به اصطلاح کلاس این دو مارک را نداشته باشد هر چند اگر بهترین گوشی بازار را تولید کند.

3 thoughts on “بررسی HTC One A9 میان رده ولی با بدنه تمام فلزی و اعلاء

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *