شرکت معتبر هوآوی گوشی جدید سری P خود را اینبار با نام قابل پیش بینی P8 عرضه کرد. با نگاهی به مشخصات این گوشی به راحتی می توان فهمید که Huawei P8 از همه نظر از دیگر پرچم داران بازار همچون LG G4 و یا گلکسی S6 و یا آی فون 6 و HTC One M9 عقب تر است. البته اگرچه این گوشی پیشرفته ترین اسمارت فون بازار نیست اما با این حال قیمت کاملاً مقرون به صرفه ای دارد (حدوداً 535 دلار). در مقایسه با پرچم دار سابق هوآوی یعنی P7 باید گفت گوشی 5.2 اینچی با کیفیت فول HD و بدنه کاملاً یکدست فلزی جذاب و دوربین پرقدرت Huawei P8 پیشرفت بسیار قابل قبولی به حساب می آید.

Huawei P8

گوشی P8 در دو مدل دیگر با نام های P8 Amx  و P8 Lit نیز عرضه می شود که تفاوت آنها در اندازه و کیفیت صفحه نمایش است. گوشی P8 Max دارای صفحه نمایش عظیم 6.8 اینچی با همان کیفیت 1080p است که به سبب صفحه بزرگ تر تراکم پیکسلی آن در حد 326ppi متوقف می شود. دوربین جلویی آن نیز از 8 مگاپیکسل P8 به 5 مگاپیکسل تقلیل یافته است. گوشی مدل P8 Lit اندازه کوچکتر 5 اینچی با کیفیت 720P دارد و پردازنده هشت هسته ای به طور یکدست از نوع کورتکس A53 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز است.

طراحی و حافظه داخلی

بدنه این گوشی به طور کامل – لب تا لب صفحه نمایش – فلزی می باشد. بدنه تمام فلزی، گوشی P8 را، به یک دستگاه کاملاً یکدست و محکم بدل ساخته که هر کسی از در دست گرفتن آن راضی خواهد بود. گوشی هواوی P8 به مراتب از گوشی های سری قبل خود و به خصوص P6 که از قطعات مختلف و غیر یکدست ساخته شده بود، بهتر و زیباتر است و برعکس P6 -که چیزی جر ارزان قیمت بودن از خود بروز نمی داد- اعلاء بودن خیره کننده ای را از خود نشان می دهد.

به حقیقت می توان گفت بدنه این گوشی، زیبایی و جذابیت خاص خود را دارد و لبه های فلزی آن تا حدود بسیار زیادی شبیه به اکسپریا زد 3 سونی است با این تفاوت که پنل شیشه ای زد 3 جلوه ای زیباتر و اعلا تر به این گوشی داده است. این گوشی در سه رنگ مشکی، نقره ای و طلایی در دسترس خواهد بود.

Huawei P8

صفحه نمایش 5.2 اینچی بکار گرفته شده در آن، باعث می شود تا گوشی به اندازه کافی بزرگ به نظر برسد، اما باریکی اطراف صفحه نمایش سبب می شود تا حمل گوشی با یک دست ساده تر باشد و باز کردن (قفل) آن با یک دست امکان پذیر باشد. در واقع می توان تصریح کرد که ضخامت این گوشی (6.4 میلی متر) به مانند سلف های سابق خود همچون P6 و P7 باریک طراحی شده. البته ضخامت P6 با 6.18 میلی متر همچنان از این گوشی باریک تر است با این حال طراحی تمام فلزی سبب شده تا این گوشی به هیچ وجه به مانند P6 شکننده و ضربه پذیر به نظر نرسد. با این حال P8 از P7 (با ضخامت 6.5 میلی متر) باریک تر به نظر می رسد. همچنین قابل ذکر است که این گوشی از گلکسی S6 سامسونگ (با ضخامت 7 میلی متر) باریک تر است. آی فون نیز با ضخامت 7.1 میلی متر نتوانسته است رکورداری هواوی P8 در باریکی را بشکند.

Huawei P8

گوشی P8 Max نیز به مانند بردار خود -P8- طراحی شده با این تفاوت که اندازه صفحه نمایش آن به 6.8 اینچ می رسد.

این گوشی علی رغم داشتن ضخامت مشابه گوشی های نسل قبل خود، با 147 گرم وزن، سنگین تر از گذشتگان خود است  که احتمالاً می بایست به خاطر بدنه فلزی آن باشد. با این حال حمل آن در دست به طور قابل توجهی دلچسب و راحت است، بویژه یکدستی و جمود گوشی، کاربر را از داشتن چنین گوشی اعلایی راضی نگه خواهد داشت. جک هدفون در بالای گوشی جای داده شده، در حالی که پورت میکرو USB در پایین و در بین مجموعه ای مشبک مانند اسپیکر قرار گرفته است. صدای تولیدی این اسپیکرها بلند و با کیفیت است و به راحتی نمره قبولی می گیرد. پنل پشتی گوشی قابل جداسازی نیست از این رو درگاه های میکرو سیم کارت در لبه سمت راست گوشی تعبیه شده است. همچنین کبید های ولوم و پاور در سمت چپ گوشی تعبیه شده اند.

Huawei P8

جالب است بدانید که یکی از این اسلات های میکرو سیم کارت با اسلات میکرو SD تلفیق شده! از این رو قادر نخواهید بود تا به طور همزمان از دو سیم کارت و یک حافظه خارجی بهره ببرید که سیستمی عجیب و جدید در طراحی گوشی محسوب می شود! همچنین بهتر است بدانید که گوشی از نظر حافظه، در چند مدل عرضه می شود که مدل استاندارد آن دارای حافظه 16 گیگابایتی است. مدل دیگر نیز بصورت 64 گیگابایتی در دسترس است. درگاه میکرو SD این گوشی نیز تا 128 گیگابایت را ساپورت می کند.

صفحه نمایش

صفحه نمایش این گوشی 5.2 اینچی دارای رزلوشن تصویری 1920 در 1080 پیکسل (فول HD) است که تراکم پیکسلی 424ppi را تولید می کند که کمتر از گوشی گلکسی S6 با تراکم پیکسلی 557ppi است. (هر چه تراکم پیکسلی بیشتر باشد، کیفیت و جزئیات نمایش تصاویر و متون بهتر خواهد بود)

پیشنهاد ویژه: بررسی کامل گلکسی S6

البته تراکم های پیکسلی بسیار بالا صرفاً مزیتی لازم، محسوب نمی شوند و معمولاً کاربردی تبلیغاتی دارند. در واقع اگر خیلی هم به صفحه نمایش نزدیک نشوید هرگز متوجه تفاوت صفحات با تراکم پیکسلی 350ppi به بالا نخواهید شد، به طوری که می توان تاکید کرد چشم انسان به هیچ وجه متوجه پیکسل های بیشتر، در پنل های تصویری فول HD به بالا نخواهد شد. از طرفی نباید فراموش کرد صفحات با کیفیت بیشتر مصرف باتری را نیز افزایش می دهند. پس عموماً به کارگیری صفحات 2k و 4K خیلی ضروری به نظر نمی رسد ولی از انجا که مزیت تبلیغاتی بکارگیری این پنل ها زیاد است، بسیاری از سازندگان به سمت استفاده از این پنل ها سوق داده شده اند.

Huawei P8

پنل های فول HD  -به مانند آنچه که در P8 بکار گرفته شده است- برای نمایش با کیفیت متون و آیکون های گوشی کفایت می کند و نباید برای داشتن پنل های با کیفیت بالاتر حریص بود. صفحه نمایش Huawei P8 به طور قابل توجهی با کیفیت است و رنگ ها را کاملاً اشیاع نمایش می دهد البته نه تا آن حد که غیر واقعی به نظر برسد. این صفحه نمایش تا حد قابل قبولی روشن است و در زیر نور مصنوعی (مثل چراغ) مشاهده صفحه نمایش به راحتی انجام می شود. البته ممکن است استفاده از آن در زیر نور خورشید، کاربر را در دیدن صفحه دچار زحمت کند بویژه اگر زاویه دار به آن نگاه کنید. (بازتاب زیادی از صفحه نمایش در حالت زوایه دار منعکس می شود که به طور کامل مشاهده صفحه را ناممکن می کند)

طبق محاسیات انجام شده – توسط سایت نوت بوک چک- متوسط روشنایی صفحه نمایش P8 چیزی در حدود 430 سی دی بر متر مربع (cd/m2) است که کمتر از P7 با متوسط 470 است. این رقم پایین تر از گوشی هایی چون Htc One M9 با 474 و آی فون 6 پلاس با 519 است. با این حال این مقدار از 343 سی دی بر متر مربع گلکسی S6 بیشتر است.

پیشنهاد ویژه: بررسی کامل و تخصصی HTC One M9

تکنولوژی جدید به کار گرفته شده در پنل IPS این صفحه، مقدار نمایش رنگ مشکی را در آن بهتر کرده است. نتیجه به دست آمده نشانگر مقدار 0.28 سی دی بر متر مربع در نمایش رنگ مشکی است. (این رقم هر چه کمتر باشد، میزان نمایش رنگ مشکی بهتر خواهد بود به طوریکه بهترین رقم برای صفحات AMOLED و برابر صفر می باشد. گوشی های گلکسی S5 و S6 و یا نکسوس 6 از این نوعند). کنتراست این صفحه نیز برابر 1:1618 می باشد که بسیار خارق العاده است. (بیشتر از گوشی هایی چون HTC One M9 و یا وان پلاس وان و آی فون 6 است). در کل اندازه مناسب در کنار کیفیت و تراکم پیکسلی مقعول و همینطور رنگ بندی و روشنایی متعادل سبب خواهند شد تا پنل تصویری این گوشی مورد مناسبی برای نمایش فیلم و عکس باشد.

Huawei P8

سخت افزار و نرم افزار

گوشی هوآوی P8 با آخرین ورژن از اندروید یعنی لولی پاپ (آبنبات چوبی) عرضه شده که به طور معمول با رابط کاربری مخصوص هوآوی یعنی Emotion UI دیزاین و طراحی شده است. Emotion UI همه چیز از جمله رنگ و فونت آیکون ها و اپ ها را تغییر داده است. یکی از موارد حذف شده بخش مستقل اپ ها (سینی اپ ها) است که هواوی تصمیم گرفته به جای آن تنها صفحات Home را در اختیار کاربر بگذارد به طوری که آیکون هر اپی که نصب می کنید در همان صفحه اصلی یا Home اضافه می شود و بخش مستقلی برای نمایش اپ ها وجود ندارد. خود من! طرفدار چنین سیستمی نیستم چون نوعی آشفتگی در آن می بینیم که چندان جالب نیست و حتی می تواند گیج کننده و آزار دهند باشد. البته اپل نیز از سینی و بخش مستقل اپ بهره نمی گیرد پس می توان گفت چنین رویه ای برای همه کس مشکل ساز نبود ه و بسیاری با آن سازگارند.

Huawei P8

 اگرچه آخرین ورژن و نسخه پوسته هواوی در این گوشی بکار گرفته شده اما هیچ خبری از ترفند و کاربری های جدید در این رابط دیده نمی شود. در واقع اگر با Ascend Mate 7 کار کرده باشید از کار با Huawei P8 سوپرایز نخواهید شد. با این حال برخی از ویژگی های پشت صحنه همچون اتصال به شبکه اینترنت در این رابط بهینه سازی شده چرا که شاهد اتصال سریعتر رابط به دنیای نت در حین بوت گوشی هستیم. همچنان و به مانند سابق، برخی ویژگی های موجود در گوشی به راحتی قابل شخصی سازی شدن هستند -دقیقاً به مانند دیگر گوشی هواوی- از جمله می توان به طیف وسیعی از تم های از پیش تعیین شده اشاره کرد.

این گوشی به پردازنده قدرتمند هشت هسته ای شامل 2 دو پردازنده چهار هسته ای کورتکس A53 که یکی دارای سرعت 2 و دیگری دارای سرعت 1.5 گیگاهرتز می باشد، مجهز گردیده. (سازنده برای ایجاد فرکانس های 1.5 و 2 گیگاهرتز در هسته های چیپ Cortex-A53 اقدام به دستکاری و تغییر در طراحی آن کرده.) چنین قدرتی از قلب تپنده هر گوشی دیگری قوی تر به نظر می رسد پس تعجبی ندارد که کار با  هواوی P8  ساده تر از آب خوردن باشد و روانی کار با آن شما را مطمئن کند که گوشی پر قدرتی را در اختیار دارید با این حال باید تاکید کنیم که در کل قدرت تولیدی این پردازنده 64 بیتی 8 هسته ای از Exynos 7420 و Snapdragon 810 که در پرچم داران دیگر شرکت ها بکار گرفته شده بسیار ضعیف تر است. این پردازنده به همراه 3 گیگابایت رم عرضه می شود که نتیجه آن تامین قدرت لازم برای حرکت راحت و قوی در خلال اندروید و همینطور خروج از اپ هاست. پردازنده گرافیکی بکار گرفته شده در این گوشی نیز از نوع ARM Mali-T628 MP4 GPU می باشد.

یکی از اشکالاتی که به هوآوی می توان گرفت، خودداری این شرکت از بکار گیری کورنکس 57 (Cortex-A57) است که تا 60% سریعتر از هسته های A53 عمل می کند. این عدم استفاده از چیپ جدیدتر، سبب شده که در بنچ مارک ها گوشی P8 نتواند در حد گوشی های پرچم دار بازار خودنمایی کند به طوریکه برخی اسمارت فون های قدیمی همچون Honor 6 که ساخته همین شرکت هستند در بنچ مارک Geekbench 3 تک هسته ای از P8 بهتر عمل کنند! در بنچ مارک AnTuTu v5 (که در زمینه عملکرد چند هسته ای، گوشی ها را رتبه بندی می کند) هواوی P8 عملکرد خوبی از خود نشان می دهد و عملکردی بهتر از هر گوشی اسنپدراگون 801 دیگری دارد اما همچنان بسیار عقب تر از گوشی هایی چون گلکسی S6 می باشد.

در بنچ مارک Quadrant امتیاز کسب شده توسط این گوشی برابر 13579 بود که بسیار عقب تر از 36000 گلکسی S6 و حتی 23700 گلکسی S5 است. در تست انجام شده برای اجرای بازی ها نیز این گوشی به راحتی بازی هایی چون:  Never Lose Hope و Grand Theft Auto: San Andreas را اجرا کرد.

Huawei P8

اینترنت موبایل این گوشی از نسخه های HSPA+ (سرعت دانلود تا 5.76 مگابیت) و LTE Cat. 4 (دانلود تا 42 مگابیت در ثانیه) پشتیبانی می کند. جالب است بدانید که کیت روی برد (SoC) این گوشی از نوع Kirin 930 بوده که از LTE Cat. 6 (دانلود تا 300 مگابیت بر ثانیه) پشتیبانی می کند؛ لذا  هوآوی می توانست از Cat 6 بهره بگیرد اما ظاهراً این شرکت تصمیم به بهره گیری از Cat 4 گرفته چرا که هواوی معتقد است با توجه به باریکی گوشی لازم است تا سیگنال استاندارد و قوی تر – که به ظن شرکت در Cat 4 در دسترس تر است – بکار گرفته شود. مایه تاسف است که با توجه به در دسترس بودن نسخه جدید LTE Cat 9 این شرکت تصمیم می گیرد از نسخه قدیمی Cat 4 بهره بگیرد. تکنولوژی Singnal+ نیز قدرت دریافت سیگنال در مواقع با حرکت سریع – مثلاً در مترو و یا خودرو – را فراهم می کند.

اتصال وای فای آن نیز چندان بروز نیست. ماژول WLAN این گوشی از IEEE-802.11 standards b/g/n بهره می گیرد که تنها دسترسی به شبکه 2.4 گیگاهرتزی را امکان پذیر می کند. با این حال طبق آزمایشات انجام شده گیرایی این ماژول وای فای برای اتصال به اینترنت بطور بی سیم مطلوب است.

موقعیت سنجی (ناوبری) در شبکه های GPS، GLONASS و BieDou فراهم است! لذا در تمام نقاط دنیا می توانید موقعیت خود را رصد کنید. فیکس شدن بر روی ماهواره ها در این گوشی به طور بالقوه ای قوی است – حتی در فضای داخل ساختمان – با این تفاوت که میزان خطای آن افزایش می یابد ( خطا با توجه به فضای باز تا بسته از 4 تا 6 متر متغیر است). در تست انجام شده با دستگاه قوی GPS سنج Garmin نشان داده شد که در برخی مواد ناوبری هواوی P8 در نمایش مسیر میانبر می زند با این وجود نمی توان از عملکرد آن گلایه کرد.

Huawei P8

اسپیکرهای هوآوی P8  که در پایین گوشی تعبیه شده اند، صدای بلند و خیلی خوبی دارند با این حال نمی توانند با اسپیکرهای بوم سوند One M9 رقابت کنند.

باتری

در مقایسه با گلکسی S6 -با باتری 2550 میلی آمپر-ساعت و کیفیت صفحه بسیار بالاتر- باید گفت باتری 2600 میلی آمپر-ساعت هواوی P8 با صفحه ای 1080P بسیار سخاوتمندانه است! هوآوی مدعی شده با این میزان باتری به راحتی می توان تا یکروز کامل از گوشی استفاده کرد اما طبق تستی که انجام شده -بخش ویدئو به صورت پشت سر هم که در زمانی 10 ساعت باتری را تخلیه کرد- مشخص گردید که عملکرد باتری کمی پایین تر از حد متوسط است.

پخش ویدئو بصورت پشت سر هم برای این گوشی چیزی در حدود 10 ساعت زمان برد، این در حالی است که گوشی گلکسی S5 در زمانی 15 ساعته توانست تا تخلبه باتری دوم بیاورد. این زمان برای نکسوس 6 و اکسپریا زد 3 نیز برابر 12 ساعت بود. با این حال گوشی HTC One M9 عملکردی ضعیف تر از این گوشی (9 ساعت) را کسب کرده است. با این حساب نسبت به استفاده ای که از گوشی انجام می دهید -مثلاً صفحه نمایش را تاریک کرده و از انجام هر گونه بازی خودداری کنید-  می توانید تا یکروز گوشی را سرپا نگه دارید! اما اگر صفحه نمایش را روشن نگه دارید و مداوماً مسیج های خود را در تلگرام و واتس اپ چک کنید و با روشن نگاه داشتن GPS و WIFI اقدام به استریم موزیک هم نمایید قطعاً نمی توانید جلوی تخلیه باتری را تا عصر بگیرید.

Huawei P8

دوربین

این گوشی دارای دوربین قدرتمند ساخته شده توسط سونی است. دوربین پشتی 13 مگاپیکسلی و دوربین جلویی نیز 8 مگاپیکسلی هستند. (دوربین 20.7 مگاپیکسلی اکسپریا زد 3 و دوربین 16 مگاپیکسلی گلکسی S6 نیز توسط سونی ساخته شده اند!) اگرچه این دوربین نیز توسط سونی ساخته شده اما هواوی سعی کرده  این دوربین را برای عکس برداری در مواقع کم نور همسازگارتر کند.

همانطور که گفته شد دوربین جلویی 8 مگاپیکسلی بوده و می تواند عکس هایی با کیفیت 3264 در 2448 پیکسل بگیرد. (4:3) اگر به 6 مگاپیکسل اکتفا کنید می توانید عکس هایی با نسبت 16:9 و یا 1:1 بگیرید. در زیر نور عکس های گرفته شده به طور قابل توجهی گیرا و شفاف هستند. از ویژگی های دوربین جلو، توانایی عکس برداری پانوراما است.

دوربین 13 مگاپیکسلی پشتی (4160 در 3120 پیکسل، 4:3) نیز علاوه بر عکس برداری پاناروما قادر است تا عکس های HDR تهیه کند. لنز f/2.0 می تواند به صورت اتوماتیک فوکس کند. سنسور چهار رنگه RGBW و تثبیت کننده اپتیکال تصویر نیز بر روی این لنز سوار شده. اگر می خواهید اسمارت فون را بروی سه پایه قرار داده و عکس برداری کنید می توانید تثبیت کننده تصویر را خاموش کنید.

Huawei p8
عکس در فضای باز : تعادل دینامیکی شاهکاری بین سایه جلوی درختان و آسمان آبی ایجاد شده که نتیجه آن ارائه عکسی با اکسپوز (نسبت متعاد روشنی و تاریکی در عکس) متعادل است.
Huawie P8
عکس در فضای باز: در این عکس نیز اکسپوز مناسبی دیده می شود با این حال به نظر کمی سایه های پشتی اشیا تاریک هستند که در چنین مواقعی استفاده از HDR می تواند کمک کننده در تعادل سایه ها و روشنایی باشد

در فضای تاریک نیز همانطور که گفته شد عملکرد گوشی معقول و مناسب است چرا که نویز موجود در عکس -که یک مشکل اساسی دوربین های گوشی های هوشمند است- در این دوربین به حداقل رسیده و توازن روشنایی و نمایش رنگ ها به خوبی انجام می شود. (مقایسه دو عکس فضای داخل در دو حالت تاریک و تاریک تر!)

Huawie P8 Huawie P8

پانوراما که به طور معمول یکی از فیلترهای اصلی در دوربین های گوشی های هوشمند است در این گوشی نیز بکار گرفته شده اما یکی از فیلترهای جالب به کار گرفته در این گوشی برای عکس برداری های شبانه به کار می آید. این فیلتر روشنایی های در حرکت -مثل چراغ خودرو ها- را به صورت یک ستاره دنباله دار! به نمایش می گذارد. (عکس زیر گویای مطلب است)

Huawei P8

در عکس های زیر نیز مقایسه ای بین عکس برداری در سه گوشی P8 و LG G3 و همینطور لومیا 930 دیده می شود. همانطور که مشخص است عکس های گرفته شده توسط لومیا 930 و P8 به طور قابل توجهی واضح تر به نظر می رسند و رنگ بندی نیز در آنها پرحرارت تر است. در فضای تاریک نیز P8 نسبت به دوربین دیگر عملکرد بهتری از خود نشان می دهد.

Huawei P8
عکسی از هواوی P8
Huawei P8
عکسی از LG G3
Huawei P8
عکسی از لومیا 930

به طور کلی می توان تصریح کرده که عملکرد دوربین P8 خوب است به خصوص در زمینه تعادل اکسپوژر و رنگ ها که مهمترین خصوصیت یک عکس برداری اصولی است. با این حال نمی توان در هنگام زوم کردن بر روی عکس ها خیلی از این دوربین تعریف کرد لذا اگر بخواهید عکسی گرفته شده با این دوربین را کروپ کنید (جدا کردن بخشی از عکس = بریدن قسمتی از عکس) نباید انتظار عکسی دلچسب به مانند آنچه که در عکس اصلی دیده می شود را داشته باشید. در جبهه عکس برداری در مناطق کم نور نیز شاهد تصاویری با حداقل نویز هستیم که ارزش این دوربین را در مواقعی که خورشید غروب می کند نشان می دهد.

نتیجه گیری

اگر به دنبال بهترین تکنولوژی ها در اسمارت فون خود هستید، هرگز به سراغ هوآوی P8 نروید! با این حال نمی توان از ظاهر زیبا و شیک و البته فلزی P8 صرف نظر کرد بویژه اینکه دوربین بکار گرفته شده در این گوشی تا حد بسیار قابل قبولی، عالی کار می کند. بهتر اینکه لازم نیست آن هزینه های هنگفتی را که خرج گوشی های برند می کنید، برای این گوشی مصرف کنید. P8 را می توان یک گوشی مقرون به صرفه با امکانات کاملاً مناسب و استاندارد در نظر گرفت پس اگر صفحه نمایش های 2K و 4K و یا قدرت سخت افزاری اتمی! مد نظر شما نیست بهترین گزینه پیش روی شما همین Huawei P8 است.

Huawei P8

Huawei P8
مقایسه سری گوشی های P8 هواوی: Huawei P8 و Huawei P8max و Huawei P8lite

مزایا

+طراحی زیبا و کیفیت ساخت فوق العاده

+دوربین کارآمد و با کیفیت حتی در شب

+ باتری نسبتاً خوب و بهینه در حد استاندارد

+ اسپیکرهای با عمکرد مناسب

+ حافظه قابل ارتقا (حافظه خارجی)

+ کیفیت مکالمه مناسب

+ قیمت عالی نسبت به امکانات

معایب

– بکارگیری SoC ضعیف (برد های پیشرفته تری هم موجود بود)

– حذف LTE Cat.6 و بکارگیری LTE Cat.4

– عدم وجود ویژگی شارژ سریع گوشی

– فیلم برداری محدود شده به 30 فریم در ثانیه و تنها با کیفیت 1080p

– آداپتور برق نه چندان قوی

2 thoughts on “بررسی فولاد آبدیده هوآوی: Huawei P8

  1. من خودم گوشی Huawei ascend p6 رو دارم، تا الآن گوشی قابل قبولی بوده و یک مزیت مهمش اینه که همه با دیدن غش می‌روند، چون رنگش هم صورتی است و بنظر من اصلا رنگ دخترانه‌ای نیست برخلاف نظرات سایرین!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *