ال جی آخرین شرکتی است که تاکنون پرچم دار جدید خود را در سال 2014 معرفی کرده است. گوشی شاخص ال جی ، با قابلیت های منحصر بفرد، از جمله صفحه نمایش 5.5 اینچی QHD و قابلیت فوکس لیزری لنز دوربین پا به عرصه رقابت گذاشته است و در این دو مورد اخیر هم می توان به جرات گفت از رقبا جلو افتاده است. به طور خلاصه می توان برتری های این گوشی را همانطور که گفته در صفحه نمایش QHD آن و همچنین در دوربین با کیفیت بالا بخصوص عکس برداری ممتاز در شب، قیمت پایین در مقایسه با رقبا، و طراحی و رابط کاربری ساده آن دانست. معایبی که در این گوشی می توان به انها اشاره کرد عبارتند از: باتری با سطح متوسط (با توجه به صفحه نمایش بسیار باکیفیت انتظار باتری قوی تری می رفت) ، روشنایی پایین صفحه نمایش و اسپیکرهای ضعیف. جنس بدنه گوشی نیز نسبت به G2 شاهد تنزل بوده. در ادامه خواهید خواند که صفحه نمایش اینچنین با کیفیتی، خیلی با چشم انسان قابل تشخیص نیست و شما لازم است خیلی در جزئیات غرق شوید تا به QHD بودن صفحه نمایش پی ببرید. علاوه بر این قابلیت های نرم افزاری G3 مورد ارزیابی قرار گرفته و کیفیت دوربین آن با دیگر گوشی های مطرح مقایسه می شود.
طراحی:
این گوشی بزرگ ، حس خیلی بزرگ بودن را به شما القا نمی کند. مثلا این گوشی با وزن 149 گرم به نظر خیلی سبک است با این حال این گوشی 4 گرم سنگین تر از گلکسی اس 5 است با این حال حدود 10 گرم نیز از HTC one m8 و یا سونی اکسپریا Z2 سبک تر است البته ناگفته نماند که این گوشی پلاستیکی است در حالی که اچ تی سی و سونی گوشی های فلزی محسوب می شوند. لبه ها و حواشی باریک ومنحنی صفحه نمایش، آن را بهتر در دست شما جاگیر می کند. بلندی و باریکی این گوشی تقریبا به مانند اچ تی سی وان ام8 است. عرض گوشی ها یکی از مهمترین ویژگی های تلفن های هوشمند است چرا که عرض گوشی تاثیر مستقیمی بر نگه داری گوشی با یک دست می گذارد. می توان گفت LG G3 در این زمینه چندان به موفقیت اچ تی سی وان نزدیک نیست البته نه به این معنا که خیلی هم دور باشد! چرا که صفحه نمایش بزرگتر ال جی نسبت به اچ تی سی وان باید بصورتی در طراحی آن نمود پیدا کند و این خود سبب به زحمت افتادن شما در استفاده از گوشی با یک دست می شود. این گوشی در قیاس با گلکسی اس 5 حدود 2 میلی متر باریک تر و 0.4 اینچ کوچکتر در صفحه نمایش است.
کلید پاور و کلیدهای کنترل صدا برای اولین بار در گوشی G2 این شرکت تعبیه شدند و حال این شیوه خلاقانه طراحی در G3 نمود بهتری پیدا کرده است. عادت و استفاده از کلیدهایی در پشت گوشی که شما انها را نمی بینید شاید یک مدتی زمان گیر باشد. این دکمه ها براحتی قابل دسترس هستند و مهم نیست که از کدام دستتان برای نگه داشتن گوشی استفاده می کنید. تقاوت در طراحی دکمه ها یکی از راه هایی است که شما را متوجه می کند در حال لمس کدام کلید هستید. کلید های صدا بزرگتر و بصورت عمودی طراحی شده اند و کلید پاور ما بین آنها و بصورت دایره ای ساخته شده است. کلید اختصاصی برای عکس برداری بر روی گوشی تعبیه نشده است اما شما قادرید با نگه داشتن کلید کمینه صدا برای 2 ثانیه اپ کامرا یا دوربین را باز نمایید. همین عمل برای کلید بیشنه صدا، سبب اجرای اپ Quickmemo می شود. ناگفته نماند که ال جی در طراحی کلیدهای پشتی و عملکرد انها نهایت دقت و حوصله را بکار گرفته است.
بکار گرفته شدن کلید های پاور و صدا در جایی غیر معمول سبب نشده که ال جی جای پورت MicroUSB و یا جک هدفون 3.5 میلی متری را نیز تغییر دهد! این پورت ها درقسمت تحتانی گوشی جای گرفته اند. بسیار باعث تاسف است که این گوشی به هیچ وجه حس اعلا بودن را ساطع نمی کند البته نمی خواهیم بگوییم این بخاطر پلاستیکی بودن گوشی است، در بسیاری گوشی ها فلز بکار گرفته نمی شود اما به نظر ال جی می توانست گوشی را طوری طراحی کند که ظاهر بهتری داشته باشد و حس گران بودن را منعکس کند یکی از این کارها می توانست استفاده از جنس پلاستیک بهتری باشد. نکسوس 5 مثالی خوب از یک گوشی پلاستیکی است که گران بودن یکی از ساده ترین احساس هایی است که هنگام استفاده از آن در شما ایجاد می شود. در جی3 پلاستیک، لب به لب صفحه نمایش را محاصره کرده و حس ارزان بودن گوشی تنها چیزی است که قطعا شما را آزار می دهد. در پوش عقبی قابل جداشدن است و میکرو سیم کارت و میکروSD در پشت آن پنهان شدند همچنین باتری قابل تعویض به مراتب بهتر از G2 است. G2 اگرچه از پلاستیک ساخته شده بود اما یک طرح پوشش فلزی-شیشه ای بر روی ان واقع بود که براقی خاصی به آن می بخشید. البته شما آن را با فلز اشتباه نمی گرفتید و سریعا متوجه پلاستیکی بودن ان می شدید ولی با این حال زیبایی خاصی به G2 بخشیده بود و از طرفی اثر انگشت نیز بر روی صفحه نمایش آن باقی نمی ماند. البته تمایز بدنه G2 نسبت به G3 در باقی ماندن اثر انگشت است. در G2 اثر انگشت سریعا جذب بدنه میشد اما در G3 به لحاظ بدنه پلاستیکی مات و شیاردار جذب اثر انگشت به حداقل می رسد این همان طراحی است که گلکسی اس 5 دارد.
در نهایت طرح و جنس این گوشی به هیچ وجه به طراحی گوشی های فلزی چون HTC One نمی رسد اما آن را در سطح پایین تری از طراحی گوشی هایی چون گلکسی اس 5 قرار نمی دهد چرا که گوشی سامسونگ نیز به اندازه گوشی ال جی با طراحی نه چندان جالبی عرضه شده است بویژه اگر رنگ سفید آن را خردیداری نمایید تصور خواهید کرد که یک قطعه خام پلاستیک در دستتان است.
صفحه نمایش:
هر چه از جنس بدنه گوشی انتقاد کنیم، نمی توانیم این انتقادات را به صفحه نمایش با کیفیت آن تعمیم دهیم. این صفحه نمایش دارای رزلوشن چشمگیر 2560 در 1440 QHD است که تراکم پیکسلی خیره کننده 534 ppi را به دنبال دارد. اگر بخواهیم به مقایسه بپردازیم، صفحه نمایش ایفون 5اس موسوم به رتینا فقط دارای تراکم پیکسلی 326 ppi است این در حالی است که این رقم برای گلکسی اس5 برابر 432 ppi است. البته بهتر است زیاد هیجان زده نشویم این اولین گوشی با صفحه نمایش QHD نیست. Oppo Find 7 قبل از ال جی وارد این عرصه شده بود اما این اولین گوشی با کیفیت صفحه نمایش QHD است که توسط یک کمپانی جهانی که محصولاتش در سراسر جهان عرضه می شود ساخته شده است. اما سوال اصلی اینجاست که آیا واقعا چنین کیفیتی مهم است؟ پاسخ هم بله است و هم نه! هیچ شکی نیست که چنین کیفیتی از صفحه نمایش، بر ارائه تصویر گوشی تاثیر مستقیمی دارد اما مشکل اینجاست که شما برای فهمیدن این میزان تفاوت میان تصاویر G3 ویا S5 و یا 5S باید خیلی میکروسکوپی و با دقت به جزئیات توجه نمایید که بدیهی است در حالت کاربری عادی، هیچکسی این چنینی دقتی را به خرج نمی دهد. البته نباید این تلاش ال جی و کیفیت بالای تصاویر G3 را انکار کرد.
در قضیه دوربین ها همگی بخوبی می دانیم که تعداد مگاپیکسل بالا گواه بر کیفیت بالای عکس برداری گوشی نیست این قانون برای صفحه نمایش نیز صادق است. میزان روشنایی، کنتراست، سطح رنگ مشکی در رزلوشن تصاویر بسیار مهم است که گوبا برای G3 این موارد چندان در حالت بهینه قرار ندارند. اگرچه میزان روشنایی آن برای استفاده در زیر نور خورشید کافی است اما میزان این روشنایی از دیگر رقبا بسیار کمتر است و سوال اینجاست که چرا ال جی در این مورد صرفه جویی کرده است!؟
صفحه نمایش ال جی G3 از نوع IPS LCD است. این نوع از صفحه نمایش برای روشن کردن خود، نور را در تمام صفحه نمایش منعکس می کند به این معنا که این نوع صفحه نمایش برای نشان دادن رنگ مشکی مجبور است اقدام به مسدود سازی و محدود کردن نور تنها در مناطقی کند که نیاز است این همان کاری است که صفحه نمایش های OLED و پلاسما انجام می دهند. همین موضوع عاملی است که نتوان از حداکثر روشنایی بهره گرفت و در این زمینه ال جی نتوانسته است که به حد گلکسی اس 5 برسد. البته شما نباید اینگونه تصور کنید که صفحه نمایش الجی چیزی از عالی بودن کم دارد چرا که نور آن به حد کافی بالا هست و حتی درزیر نور خورشید، رنگ ها در آن بسیار طبیعی و از نظر سطح نمایش در زوایای مختلف نیز بسیار عالی عمل می کند. تفاوت میان صفحات نمایش به نظر شخصی شما نیز بسیار وابسته است مثلا ممکن است شما به نمایش رنگ مشکی بهتر که در گوشی های سامسونگ اعمال شده علاقه بیشتری داشته باشید تا داشتن یک گوشی با صفحه نمایش QHD و بزرگتر که رنگ مشکی را نیز نمی تواند خیلی خوب ارائه کند. چیزی که در نهایت باید به آن اشاره کرد عوارض یک صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت است و آن مصرف بالای باتری است. هر چند ترفندهایی برای کاهش این مصرف بالای باتری وجود دارد تا بتوان آن را کارآمد تر کرد. یکی از این گونه اقدامات عدم به کار گیری والپیپرهای متحرک است و یا هر چیز متحرک دیگری در صفحه نمایش ! و یا پایین آوردن سطح روشنایی در فضای بسته. این اقدامات تا 20 دردصد از مصرف باتری می کاهد.
برنامه و اپ ها:
کلر ساده هوشمندانه تر است، این شعاری است که ال جی بر آن تاکید دارد. این شعار بر روی طراحی ظاهری و حتی رابط کاربری بر پایه اندروید 4.4.2 کیت کت اعمال شده.
ارائه ال جی از اندروید سابقا کمی ضعیف بوده اما در این ورژن کمی بهبود دیده می شود به این معنا که شما در اکثر مکانهای گوشی، با اندروید خام روبرو می شوید اما در برخی نقاط دیگر ال جی تغییراتی اعمال کرده است. در کل در رابط کاربری ال جی بهتر عمل کرده است و به نوعی طرحی به مانند اپل را بکار گرفته است که در عکس الا مشهود است.
در این گوشی به مانند G2 از Knock Code بهره گرفته شده که به شما این امکان را می دهد با زدن چند ضربه (تپ) به صفحه نمایش گوشی را از حالت قفل شده باز کنید. همچنین با زدن دو ضربه به صفحه نمایش آن را روشن کنیدد. همچنین حالت Qslide که در G2 معرفی شده بود در این گوشی نیز به کار گرفته شده است.
با این ویژگی شما قادر خواهید بود که در یک کادر کوچک یک اپ خاص را باز ودر محیط گوشی استفاده نمایید. اپ هایی که در Qslide قابل اجرا هستند عبارتند از: ویدئو، تماس ها، ماشین حساب، تقویم و مرورگر اینترنت. همچنین Smart Notice به مانند Google Now راهنمایی ها و امکاناتی را در قبال منطقه و لوکیشن شما ارائه می دهد. در کنار Qslide حالت Split screen mode نیز توسط ال جی افزوده شده است، این قابلیت به شما کمک می کند تا دو اپ همزمان را اجرا نمایید. البته هر اپی را نمی توان به این شیوه اجرا نمود و فقط اپ های ایمیل، مسیج ، نقشه و یوتیوب قابل اجرا هستند.
سخت افزار و عملکرد:
امروزه روز اکثر اسمارت فون های اندرویدی از چیپ های پرقدرت کوالکوم بهره می گیرند و از این نظر فقط معماری ارتباطی داخلی گوشی است که سبب می شود یک گوشی نسبت به گوشی دیگر بهتر عمل کند. ال جی جی 3 دارای پردازنده چهار هسته ای 2.5 گیگاهرتز اسنپدراگن 801 است که با رم 2 گیگابایت برای ورژن 16 گیگابایتی و با رم 3 گیگابایت برای ورژن 32 گیگابایتی عرضه می شود. گزارش ها از ریویوهای مختلف نیز نشان می دهد که این یک گیگابایت رم اضافه چندان تغییر محسوسی در عملکرد و کارایی گوشی نداشته است. چیپ جدید ال جی تا 200 مگاهرتز پرسرعت تر از چیپ موجود در HTC One m8 , Sony xpria Z2 است که بدان معناست که در بنچ مارک ها باید LG G3 رکورد بهتری داشته باشد اما در تست های انجام شده خلاف این موضوع ثابت شده است.
در بنچ مارک Geekbench 3 گوشی ال جی امتیاز 2425 را بدست آورده است که کمتر از گلکسی اس 5 با رقم 2908 و وان ام8 با رقم 2840 است. در بنچ مارک 3DMark Unlimited این گوشی تا 10 درصد امتیاز کمتری نسبت به دو گوشی فوق الذکر دارد. امتیار ال جی در این بخش 16382 است. البته ناگفته نماند که HTC گوشی های خود را برای دریافت بنچ مارک بهتر بهینه می کند.
گزارشات تایید نشده ای وجود داشت که می گفت ال جی به منظور جلوگیری از انتقال گرما به بدنه، پردازنده را با فاصله از قسمت پشتی ساخته (یعنی آن را به قسمت جلویی و صفحه نمایش نزدیک کرده) از طرفی طبق تست انجام شده، توسط افراد مختلف، چندین بار در مدتی که آنها قصد افزایش روشنایی صفحه نمایش را به 100 درصد داشتند با پیغام ” به منظور جلوگیری از افزایش دما از افزایش روشنایی معذوریم” روبرو شده اند. (عکس زیر) این ممکن است نشانگر صدق موضوع فوق باشد و یا اینکه ال جی به منظور حفظ دمای داخلی گوشی در حد معین دست به این اقدامات می زند.
در دنیای واقعی و استفاده از گوشی شما چندان متوجه عیوب عملکرد گوشی نمی شوید مگر برخی لگ زدن های رابط کاربری که در هر گوشی اندرویدی امروزی چیز عادی بشمار می آید. در کل این گوشی وزین ، قدرتمند و عالی برای انجام بازی های 3D همچون آسفالت8 است و در کنار صفحه نمایش QHD لذت تماشا و بازی بالاتر می رود.
حافظه و امکانات ارتباطی:
گوشی LG G3 یکی از مهمترین ایراد های وارده به G2 را برطرف کرده است. در گوشی ال جی جی 3 از اسلات میکروSD بهره گرفته است که تا 128 گیگابایت گنجایش مموری خوری دارد که البته فرقی ندارد که کدام نسخه 16 گیگابایتی یا 32 گگیابایتی را می خرید چرا که در هر دو مدل این اسلات (درگاه) حافظه تعبیه شده است. سیستم وایرلس آن نیز عالی است همانطور که از یک گوشی گران قیمت انتظارش می رود. این گوشی نسل چهارم ارتباطی 4G را ساپورت می کند،Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac)، Bluetooth 4.0 و NFC از دیگر امکانات ارتباطی موجود در گوشی است. اینفرارد و اپی برای IR ریموت نیز از دیگر امکانات این گوشی است.
در حالی که سامسونگ گلکسی اس 5 از درگاه MicroUSB نسخه 3 بهره می گیرد ال جی از نسخه 2 آن بهره گرفته است که بدان معناست که نباید انتظار سرعت ترانسفر اس5 را برای G3 داشته باشید.
دوربین:
دوربین این گوشی 13 مگاپیکسلی است که با یک فلش دوگانه به مانند برخی گوشی های اخیر، چون آیفون 5اس و وان ام8 می باشد اما ان چیزی که دوربین این گوشی را از سایر گوشی ها متمایز می کند فوکس اتوماتیک لیزی آن است. اکثر دوربین ها از تغییرات کنتراست برای جلوه دادن فوکس استفاه می کنند و این شرایط تا زمانی که در روز و روشنایی بخواهید از این قابلیت استفاده نمایید عالی است اما در نور کم قطعا کنتراست کافی وجود ندارد که دوربین بتواند فوکس را پوشش دهد. LG G3 از یک لیزر کم قدرت برای تشخیص فوکس بهره گرفته است.
حال سوال اینجاست که آیا واقعا این لیزر کمک کننده است؟ قطعا بله. در نور کم LG G3 خیلی سریعتر فوکس کرده و عکس می گیرد به همان سریعی که در روز عکس می گیرد. برای اینکار کافی است چند ثانیه بی حرک بمانید تا فوکس انجام شده و سپس عکس بگیرید. عکس زیر در مقایسه با گلکسی اس5 کاملا گویای ماجراست. همانطور که می بینید،عروسک سبز رنگ بهتر و شارپ تر افتاده است و در کل، در عکس جی 3 تداخل رنگ سفید و سیاه کمتر است که نمایانگر عکس شارپ تر نسبت به گلکسی اس5 است.
البته جی3 در همه موارد نسبت به اس5 رقابت پذیر نیست. مگاپیکسل بیشتر در اس5 به منای مشاهده جزئیات بیشتر در عکس است. عکس زیر برج گرکین لندن است که جی 3 خیلی بهتر از پس آیفون و وان ام8 بر می آید اما در قبال اس5 علی رغم کیفیت خیلی خوب، یاراری رقابت ندارد و همانطور که می بینید جزئیات در زوم بالا، در گلکسی اس 5 بهتر مشخص است.
در سری عکی های ماکرو جی 3 بسیار عالی عمل می کند که ذیلا مقایسه ان را با اس5 و5اس میبینید.
بنابر شعار ال جی مبنی بر سادگی هوشمندانه، اپ دوربین این گوشی بسیار ساده است و براحتی قابل بکارگیری است. در این اپ شما تنها با چهار حالت روبرو می شوید: Auto focus ، Magic focus (macro) ، Panorama و Dual (دوال: گرفتن عکس با دوربین جلویی و عقبی بطور همزمان). در بخش های تنظیمات نیز امکان ایجاد تغییرات برای شما فراهم شده است مثلا می توانید رزلوشن را تغییر دهید و یا اینکه حالت HDR را فعال نمایید. این دوربین امکان فیلم برداری با کیفیت 4K با 120 فریم در ثانیه (اسلو موشن) را دارد.دوربین جلویی آن اما برای گرفتن سلفی و تماس های ویدئویی و … فقط تا 2.1 مگاپیکسل را ساپورت می کند که نمایانگر بالا رفتن مگاپیکسل نسبت به نمونه قبلی است، در عین حال شاهد کاهش فاصله کانونی لنز به f2.0 هستیم که به معنای ورود روشنایی بیشتر و گرفتن عکس های بهتر در تاریکی است. ال جی بیشتر از اینها روی دوربین کار کرده است، استفاده از فرامین ژستی و صوتی برای عکس برداری یکی از این کارهای شاخ! محسوب می شود. به این ترتیب که شما با بالا بردن دست جلوی دوربین ومشت کردن آن شمارش معکوس 3 ثانیه ای عکس برداری به راه می افتد. همچنین امکان اجرای فرایند عکس برداری با فرامین صوتی در این گوشی فراهم است.
باتری:
باتری بزرگ 3000 میلی آمپری G3 به نظر می تواند با یک بار شارژ بسیاری از نیازهای شما را برطرف کند از طرفی تنها گوشی همرده که همکنون با باتری بزرگتری در بازار موجود است اکسپریا Z2 است. گوشی های اس5 واچ تی سی وان ام8 دارای باتری های کوچکتری هستند. با وجود باتری بزرگ به نظر باتری این گوشی چندان هم عالینیست البته نه اینکه بد باشد بلکه این باتری می تواند در حد متوسط نیازهای شما را برآورده کند. بزرگترین نگرانی و پرمصرف ترین قطعه گوشی صفحه نمایش QHD آن است با روشنایی بالا و 100 درصد به راحتی می توانید عملکرد تخلیه باتری را مشاهده نمایید که با کم کردن روشنایی اوضاع مصرف خیلی بهترمی شود. در یک روز پر مصرف با سطح روشنایی 70 درصد ما در حدود 1 ساعت تماس، 2 ساعت گشت و گذار در اینترنت با شبکه 3G و البته وای فای ، یک ساعت گوش دادن به موزیک، استفاده از GPS برای اپ دویدن و تناسب اندام، چهار ساعت وای فای ویدئو استریمینگ و یک ساعت بازی 3D را تجربه کردیم و سپس اقدام به گرفتن چند عکس کردیم در نهایت مقداری از شارژ گوشی برای روز بعد باقی ماند که عملکرد نسبتا خوب باتری را نشان می دهد، عملکردی که ما از یک گوشی به این گران قیمتی انتظار داریم با این حال مصرف اکثر کاربران بیشتر از این است و شما حداقل باید یک روز گوشی را شارژ نمایید. نقطه قابل توجه در مورد باتری شارژ سریع آن است. شارژر در مدت کمتر از 30 دقیقه تا 35 درصد از باتری را پر می کند و پر شدن کامل آن تا 2 ساعت زمان می برد.
حالت ذخیره باتری آن موقعی که درصد باتری به 5 درصد می رسد فعال می شود که در منوی تنظیمات می توانید آن را تا 30 درصد بالا ببرید. با فعال شدن این حالت بلوتوث و وای فای و ویبریشن قطع می شوند.
کیفیت صدا، مکالمات و اسپیکرها:
تست های انجام شده حاکی از صدا صاف و بلند این گوشی دارد. میکروفون آن نیز خاصیت حذف نویز را دارد و در مناطق شلوغ به شدت از میزان نویزها می کاهد. با این حال وضعیت اسپیکرها نا امید کننده است و وضعیت صوتی تا حدودی ضعیف است، با این حال با خیلی از گوشی های هم رده برابری می کند اما به صدای محصولات سامسونگ و یا بوم سوند اچ تی سی نمی رسد.
در نهایت این گوشی بهترین کار ال جی تاکنون محسوب می شود. صفحه ویژهQHD ان اگرچه پرشی بزرگ از 1080p است اما مصرف باتری را بسیار بالا می برد. G3 نقاط ضعف خیلی مشهودی ندارد و به عنوان یک گوشی از رده بزرگ خیلی خوب و با کیفیت طراحی و ساخته شده است.
واقعا خیلی عااااااااااااالیه نسبت به سامسونگ،سونی یا اچ تی سی.