بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک یا همان الکامپ ۲۰۱۵ هم با مشکلات خودش و غیبت وزیر ارتباطات در بیست و سوم آذر ماه شروع به کار کرد و پس از سه روز نیز به کار خود پایان داد. هرچند که الکامپ در روزهای تعطیل برگزار نشد اما روز آخر نمایشگاه شاهد رفت و آمد جمعیت بیشتری نسبت به روزهای پیشین بود.

الکامپ امسال همزمان با نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری و  با این امید که فناوری اطلاعات بتواند هوای آلوده شهرهای بزرگ کشور از جمله تهران را تبدیل به هوای تمیز کند آغاز شد. سخنان امید بخش افتتاح کنندگان این مراسم نه تنها تلخی تاخیر در اجرای مراسم را از بین بردبلکه حاضران فراموش کردند که وزیر فناوری اطلاعات در این نمایشگاه به دلیل حضور در نشست شانگهای حاضر نیست.

رئیس جدید سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، از تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه سخن گفت، رئیس سازمان فناوری اطلاعات از همزمانی الکامپ و تلکام در سال آینده و دبیر شورای عالی فضای مجازی از تنها راهی که می‌توان هوای خفه‌کننده تهران را اندکی بهتر کرد.

افتتاحیه

همچنین ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، از اختصاص فضایی بیش از ۳۰۰ متر مربع به ۸۰ شرکت استارت‌آپی خبر داد و درخواست کرد از سال آینده کل فضای نمایشگاه بین‌المللی تهران به نمایشگاه الکامپ اختصاص یابد.

سعادت همچنین توجه به موضوع اقتصاد را مهم‌ترین چالش بخش فناوری اطلاعات کشور برشمرد و گفت:

در این سا‌ل‌ها اهمیت ویژه‌ای به فناوری اطلاعات در کشور داده شده اما همچنان مانند غذایی است که ساعت‌ها برای طبخ آن وقت صرف شده ولی هنوز طعم لازم را ندارد؛ و آن المانی که کم دارد، اقتصاد است. صنعتگر فاوا وقتی می‌خواهد از تسهیلات بانکی استفاده کند، از سوی بانک‌ها به عنوان فعال صنعتی شناخته نمی‌شود و سود کلانی از او طلب می‌کنند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات از رایزنی‌های صورت‌گرفته برای ادغام مجدد دو نمایشگاه الکامپ و تلکام خبر داد.
نصرالله جهانگرد طی مراسم افتتاحیه نمایشگاه الکامپ با اشاره به گزارشی که به عنوان پایه نگارش برنامه ششم توسعه از آن استفاده شده است، گفت:

بررسی‌ها نشان می‌دهند متوسط رشد صنعت فاوای کشور در طول پنج برنامه توسعه، ۴/۱۹ درصد بوده که این رقم نسبت به متوسط سایر حوزه‌ها ۵/۲ تا سه برابر بالا‌تر است و پیش‌بینی شده این روند در طول برنامه ششم نیز ادامه داشته باشد.

سالن ها

این دوره از نمایشگاه الکامپ نسبت به دوره‌های قبل متفاوت‌تر برگزار شد؛ چرا که هم دولت الکترونیکی قدرتمندتر حضور یافته بود و هم برای استارتاپ‌ها فرصتی فراهم شد تا دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند.

در عین حال شاهد حضور پررنگ بسیاری از شرکت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری حوزه آی‌تی بودیم که تلاش کردند در این دوره از نمایشگاه، تکنولوژی‌های روز دنیا را عرضه کنند. اما آنچه که بیشتر به چشم می‌آمد حضور مدیران منطقه‌ای شرکت‌های حاضر در نمایشگاه بود که از طرفی نقطه‌ی عطفی برای نمایشگاه الکامپ به شمار می‌رود و از سوی دیگر می‌‌توان آن را نتیجه‌ی به ثمر نشستن توافقات هسته‌ای دانست.

از نکات جالب امسال سالن ۴۱ بود که به دولت الکترونیک اختصاص شده بود. در این سالن علاوه بر سازمان فناوری اطلاعات، سازمان تامین اجتماعی حضور داشت که سرویس‌های غیر حضوری مثل دریافت لیست اینترنتی کارفرمایان، صدور چاپ حکم مستمری بگیر، چاپ فیش حقوقی، سیستم درمانی و بیمارستانی، سیستم نوبت‌دهی و پورتال معاونت درمان را به شکل آنلاین ارائه کرد.

شهرداری سیستم QR کد را معرفی کرد که بر اساس آن نیازی نیست که کاربران از کارت الکترونیکی برای عبور و مرور در شبکه‌ی مترو استفاده کنند. قوه‌ی قضاییه نیز در این نمایشگاه حضور پررنگی داشت و در طول چهار روز برگزاری نمایشگاه امکان مشاوره حقوقی برای افراد را فراهم کرده بود و از سوی دیگر برنامه‌ی استفاده از پابندهای الکترونیکی ویژه‌ی مجرمان را اعلام کرد.

استارتاپ ها

و اما سالن ۱۸ امسال به استارتاپ‌ها اختصاص یافت. بنابراین امکانی فراهم شد تا استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا برای نخستین بار در الکامپ شرکت کنند و به معرفی کسب و کارشان بپردازند.

این شرایط حضور که با کمک سازمان نظام صنفی رایانه ای  کشور و به‌ منظور حمایت از رشد و بلوغ فرهنگ کارآفرینی در چارچوب‌های ملی و بومی ایران، در نظر گرفته شد و شرط نظام صنفی برای حضور استارت آپ ها در نمایشگاه الکامپ اینطور مشخص شده بود:

  1. کمتر از یک سال از تاسیس آن‌ها گذشته باشد.
  2. محصول یا خدمت نوآورانه آن‌ها به مرز ارایه تجاری رسیده باشد.
  3. برای رفع یک مشکل یا بهبود شرایط در کشورمان تلاش کنند.

و با این شرایط حدود 80 استارتاپ در این سالن حضور داشتند هر چند جای آنها بسیار کم بود اما توانستند با همین امکانات کم بدرخشند. استارتاپ هایی نظیر تسکولو، بپرسیم، پونیشا، ریکماندر، اسپرت آپ و سایر موارد جالبی که ایده های نوینی داشتند تا بتوانند بازار آی تی را فتح کنند.

با تمام کم و کاستی های سالن 18 اما بازدیدکنندگان بسیاری از دیدن این غرفه ها و محصولات و ایده ها به شعف آمدند و شاهد حضور استقبال کنندگان بسیاری بودیم و علاوه برآن مسئولان نیز در روزهای متفاوت از این سالن بازدید کردند.

در پایان نیز الکامپ بیست و یک با کم و کاستی های قبلی و البته با پیشرفت های بسیار به اتمام رسید و اختتامیه سالن 18 نیز جداگانه و متفاوت اجرا شد که ویدئو آنرا در آپارات می توانید ببینید.

One thought on “مروری بر بیست و یکمین الکامپ

  1. آهک گفت:

    بررسی کاملی یود. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *