ساخت گوشی هوشمند جداشونده گوگل یکی از گامهای اساسی در نزدیکی یه ساخت تلفن هوشمند مورد نظر شماست، چیزی که بتواند با سلیقه شما جور در آید. البته این گوشی برای امسال اماده نخواهد شد اما سال 2015 ممکن است آغازی برای شروع یک تغییر در ظاهر و کارایی گوشی های هوشمند باشد.
پروژه آرا قسمتی از پروژه گروه ATAP است. (Advanced Technology and Projects). این گروه بجا مانده از فروش موتورولا به شرکت لنوو است. این پروژه یک طرح جسورانه برای ایجاد یک منبع اپن سورس از پلت فرم سخت افزاری گوشی های هوشمند است. کاربران از یک قطعه سخت افزاری موسوم به Endo برای اتصال ماژول ها و یا قطعه های جدا شونده بر گوشی استفاده می کنند.
این قطعات شامل دوربین ، باتری ، رادیو وایرلس و هر چیز دیگری که بعداً برای اتصال به آن ساخته شود. این ماژول ها به کاربران اجازه می دهد تا تلفن را طوری بسازند که واقعا به آن نیاز دارند. برای کاربران پرمصرف ماژول باتری دوم می تواند به Endo متصل شود. اگر گوشی شما ، دوربین اصلی شما نیز محسوب می شود ، می توانید بهترین ماژول دوربینی را در آن بکار گیرید.
این ماژول ها می تواند توسط توسعه دهندگانی که از MDK استفاده می کنند، ساخته شود. MDK مخفف Module Developers Kit است و در مراسم Project Ara event معرفی شد. این شیوه یک راه جدید در ساخت گوشی های هوشمند که می تواند به کاربران و توسعه دهندگان کمک کند و به نفع آنها تمام شود. ذیلا مواردی که ما درباره پروژه آرا می دانیم را عنوان می کنیم:
در دسترس بودن: این گوشی همچنان در مرحله توسعه و آزمایش است. اما انتظار می رود گوشی در در سال 2015 برای عرضه آماده شود.
هزینه: گوگل امیدوار است که نمونه اولیه از گوشی Grey Phone را به بازار معرفی کند که تنها 50 دلار هزینه دارد. پل ایرمنکو رئیس پروژه آرا قیمت عرضه در کف بازار (قیمت خیابابی) بستگی به شرکای تجاری کار دارد. گوگل همچنین بدنبال ساخت یک گوشی پیشرفته و سطح بالا با قیمت تمام شده 500 دلار است. البته قیمت کارخانه و نه مانند Grey Phone قیمت کف بازار (خیابانی)
اندازه: اندازه اولیه این گوشی که توسط گوگل نمایش داده شده “متوسط” است. اندازه آن نیز در حد آیفون و یا گلکسی S5 می تواند تغییر کند. اما به نظر گوشی های کوچک نیز در رئوس برنامه های MDK قرار دارد. البته گوگل برای طرفدراران گوشی های بزرگ نیز برنامه دارد و گفته شده که گوشی هایی در حد گلکسی نوت نیز ساخته خواهد شد.
ماژول ها: تجهیزاتی که به عنوان ماژول شناخته می شوند در واقع قابلیت ارتباط و اتصال با اسکلت اصلی تلفن را دارند. این اسکلت را همانطور که قبلا ذکر شد Endo نامیده اند که دارای خاصیت الکترومغناطیسی است. زمانی که شما قابلیت آهن ربایی آن را روشن کنید، خاصیت الکتریکی سبب بکپارچگی میان Endo و ماژول های متصل شده به آن می شود اما زمانی که آن را روی خاموش قرار دهید این اتصال شکسته می شود و شما می توانید قطعه دیگری را جایگزین کنید. این خاصیت آهنربایی نیازی به یک شارژ ثابت برای حفظ این اتصال ندارد. این ماژول ها بوسیله توسعه دهندگان مختلف که از MDK استفاده می کنند ساخته میشود. دوربین ها ، آنتن، باتری ، پردازنده و هر چیزی که قابلیت عرضه بصورت ماژول را دارد می تواند جزئی اتصالی به Endo باشد. حتی کاربران نیز می توانند با قابلیت پرینت سه بعدی طراحی خاص خود را داشته باشند.
خرید ماژول: گوگل یک سایت تجاری را در کنار گوگل پلی ایجاد خواهد کرد. به مانند زمانی که می خواهید اپی را خریداری کنید، می توانید بطور آنلاین ماژول نیز خریداری کنید. گوگل سه سیستم بالفعل را جهت کمک به شما به منظور تصمیم گیری در خرید ماژول ارئه می دهد. اولین انها خرید Grey Phone است که به کاربر اجازه می دهد تا ماژول را پس از مشاهده کارایی آن در اپی که برای نشان دادن همین دموها ساخته شده است انتخاب کند. دومی اینست که از گوشی دوستان در حالت مهمان بعنوان ماژول بر روی این نوع گوشی تست کنید. حالت سوم چک فیزیکی ازطریق کیوسک های فروشنده است.
به روز رسانی آندروید: اندروید در حا حاضر سیستم های ماژولر را ساپورت نمی کند اما سیستم عامل در حال آماده سازی برای چنین سیستمی است و قرار است آن نیز در سال 2015 آماده عرضه شود.
نمونه اولیه: قرار است نمونه اولیه آن در ماه سمپتامبر همین سال به نمایش گذاشته شود. نمونه ای که در Project ARA event به نماش درآمد حتی دارای خاصیت مغناطیسی ذکر شده در فوق هم نبود. از ابزارهایی برای به هم وصل کردن ماژول ها استفاده می کنند. از طرفی صفحه نمایش همین نمونه نشان داده شده نیز شکسته شده بود!!! تا جایی که مدیر پروژه آرا به تمسخر گفت که شکستن صفحه گوشی چندان مهم نیست چرا که در آینده نزدیک ما قادریم آن را با یک ماژول صفحه نمایش جدید تعویض کنیم!!!
ماژول ها می توانند چندین وظیفه همزمان انجام دهند: یک ماژول می تواند بسیاری ویژگی ها را ساپورت کند لذا توسعه دهندگان می توانند از این ویژگی برای امتحان کردن ماژول ها استفاده کنند. مثلا در پشت ماژول صفحه نمایش شما می توانید یک باتری کوچک و باریک جهت جبران تخلیه قدرت باتری که به خاطر صفحه نمایش اتفاق می افتد جلوگیری کنید.
چرا باید به این پروژه اهمیت دهید: انتظار می رود گوشی آرا دارای عمر 5 یا 6 ساله باشد به این معنا که شما با یک گوشی آرا بر خلاف گوشی های امروزی می توانید با تغییر ماژول ها و خرید ماژول های بهتر تا چند سال از تعویض گوشی راحت باشید. بخصوص زمانی که به یک گوشی قوی تری نیاز دارید. مثلا به پردازنده و یا دوربین با کیفیت بهتر و بیشتر نیاز پیدا می کنید. با یک گوشی آرا هزینه ای که باید پرداخت کنید تنها هزینه همان ماژول خاص است که سبب ارتقای گوشی شما می شود.
چرا باید به توسعه دهندگان اهمیت دهیم: سیستم های مدولار راه را برای توسعه دهندگان برای ایجاد یک دستگاه که به طور مستقیم به تلفن متصل می شود، فراهم می آورد. این شیوه باعث حذف بسیاری از المانها طراحی می شود. علاوه بر این کاربران می توانند گوشی خود را بر اساس نیاز خود سفارشی سازی کنند.
گوگل در حال سرمایه گذاری ریسک پذیر بر روی آینده است، و گوشی ای در اختیار شما قرار خواهد داد که شما بتوانید به مانند به هم متصل کردن لوگو آن را بسازید و هر گاه قسمتی از ان دچار مشکل شد و یا از قدرت کافی برای انجام پروسه های روز برخوردار نبود آن را به راحتی تعویض نمایید. در واقع شما تکه دیواری با آجربندی های کوچک در اختیار خواهید داشت!
سلام میدونید که این گوشی ها کی به ایران میاد؟ تو سایتشم رفتم 2015 نوشته بود حدودا چن روز دیگه هم میریم به 2016 ..
لطفا جوابشو به ایمیلم بفرستید.