همه ی ما روزانه از وسایل الکترونیکی قابل حمل استفاده میکنیم و تمام آن ها از باتری به عنوان منبع تغذیه استفاده میکنند پس اینجاست که بحث مدیریت انرژی پیش می آید بیایید دید خود را محدود کنیم به تلفن های همراه و تبلت ها. هیچ کدام دوست نداریم وقتی بیرون از خانه یا در حال فرستادن پیام هستیم با پیغام «Battery Low» یا همان باتری ضعیف است برخورد کنیم اینجاست که Greenify خود را قهرمان معرفی میکند. اول بگذارید کمی در مورد مصرف کننده های عمده باتری در موبایل ها و تبلت ها صحبت کنیم.
اول صفحه نمایش و امکانات رادیویی ، صفحه نمایش در بیشتر موارد پر مصرف ترین جزء این دستگاه هاست بعد از آن امکانات رادیویی مثل اتصال همیشگی به اپراتور موبایل ، جی پی اس، وای فای و غیره به اصطلاح باتری خورها هستند. حال میرسیم به حافظه و پردازنده که این همین جاییست که ما میخواهیم بر روی آن بحث کنیم.
طرح مسئله
اپلیکیشن های زیادی وجود دارند در اندازههای مختلف با کاربرد های متفاوت که این اپلیکیشن ها هنگام اجرا به حافظه اصلی وارد شده قسمتی از قدرت پردازشی پردازنده را برای انجام عملیاتهای خود طلب میکنند و همین باعث کار بیشتر پردازنده در نتیجه پرکارشدن آن که این خود نیر مصرف بیشتر انرژی را دربردارد و این بالارفتن فشار کاری پردازنده باعث داغ شدن دستگاه میشود که این نیز باعث خالی شدن سریعتر ظرفیت باتری میشود این اثر دومینویی یکی از اصلی ترین ، اذیت کننده ترین و پیچیده ترین مشکلات مدیریت انرژی است. بیشتر اپلیکیشن های امروزی چندین سرویس مختلف دارند که حتی زمانی که برنامه بسته شده (در اصل کاملا بسته نشده و تنها کاربر از آن خارج شده) در حال کار هستند.
ارائه راهکار
Greenify (گرینیفای) برای سناریوی آخر راهکاری ارائه میدهد و راه حل آن آنالیز کردن اپلیکیشنهای نصب شده و Hibernate کردن اپلیکیشن هایی که به عنوان مصرف کننده عمده باتری شناسایی میشوند. بگذارید کمی درمورد Hibernate صحبت کنیم ، Hibernate کردن تکنیکی است که در آن وضعیت کنونی برنامه یا سرویس در حال اجرا بر روی یک حافظه ثانویه مانند SD یا هارد درایو نوشته میشود ، اجرا متوقف میشود و برنامه از حافظه خارج شده تا در صورت لزوم وضعیت قبلی برنامه در حافظه اصلی بارگذاری شده و برنامه از جایی که متوقف شود ادامه یابد. با این تفاسیر به سراغ مهمان ویژه امروز پارسیش میرویم Greenify.

شروع به کار Greenify
Greenify برنامهی بسیار سبکی است و این برای چنین اپلیکیشنی بسیار لازم است. از اول که وارد برنامه میشوید با یک صفحه ساده و یک دکمه «+» مواجه میشویم این دکمه شما را به صفحه آنالیزور اپلیکشنهای نصب شده هدایت میکند در اینجا کاربر میتواند ببیند اپلیکشن ها چگونه از باتری استفاده میکنند تا در صورت لزوم در لیست Hibernate قرار گیرند. در کل کار اصلی Greenify این است. اگر به تنظیمات برویم با تنظیمات اندکی سرکار داریم شاید مهمترین آیتم مربوط به دسترسی روت است که اگر به برنامه در صورت امکان دسترسی روت داده شود علاوه بر برنامههای نصب شده قادر به Hibernate کردن برنامههای سیستمی نیز میشود. که البته در استفاده از این قابلیت باید محتاط بود.

تجربه و تست
در تست های ما باتری گوشی که در استفاده معمول 28 ساعت دوام می آورد توانست 29 ساعت و نیم دوام بیاورد که این تغییر اصلا محسوسی نیست. البته شاید در سناریوهای دیگر تغییر محسوس تر باشد.

همچنین فقدان حالت های بیشتر کاری مثلا برای زمان بندی Hibernation برای نیمه شب تا اوایل صبح یا خاموش کردن Hibernation در هنگام شارژ گوشی و ادامه مجدد Hibernation به محض جدا کردن کابل شارژ از گوشی به شدت حس میشود.

سخن آخر
در آخر باید گفت Greenify عملیات Hibernate اپلیکیشن ها را به خوبی انجام میدهد اما پاشنه آشیل آن کمبود قابلیت ها است که به شدت از فقدان آن رنج میبرد و میتوانست خیلی بهتر باشد. زمانی بود که Greenify از اپلیکشن های برتر در دسته Utility پلی استور بود اما گذر زمان با آن مهربان نبوده و در برابر رقیبان بسیار عقب افتاده و قابلیت های جدیدی که باید اضافه شوند غایب هستند.
نقاط قوت
- عملیات Hibernate بی نقص
- برنامه سبک و روان
- سهولت استفاده
نقاط ضعف
- کمبود قابلیت ها
- نبود زمانبندی Hibernate
- بی اعتنا بودن به حالت در حال شارژ بودن
- آنالیز اپلیکشن ها میتوانست بهتر باشد مخصوصا در برابر رقبایی مثل CM
بیشتر اینا خودشون تبلیغات پخش میکنن در زمان شارژ