اگر از خیره شدن به آیکون های قدیمی و ظاهر خسته کننده گوشی اندوردیدی خود به سطوح آمده اید نگران نباشید! ابزارها و راهکارهای متفاوتی وجود دارد تا بتوانید، یکنواختی موجود در رابط کاربری گوشی را رفع کنید. یکی از این اقدمات نصب لانچر بر روی گوشی هوشمند است. لانچر ها به طور بالقوه ای می توانند ظاهر آیکون، تصاویر پس زمینه و… را تغییر دهند و حتی آپشن های جدیدی را به رابط کاربری شما بیفزایند مثلاً سیستم جستجو جدید، منوی تازه، پوشه بندی و مرتب سازی های خلاقانه، دسترسی های سریعتر به تنظیمات و یا اپ، تعریف ژست های حرکتی برای دسترسی بهتر و راحت تر به اپ و… از جمله امکانات متنوعی است که با نصب لانچرها عاید کاربر می شود. پارسیش در ادامه مطلب 10 لانچر برتر اندرویدی را پیش روی شما می گذارد و شما می توانید با بررسی و مقایسه توانمندی های متفاوت این اپ ها، نسبت به نصب و بکارگیری آنها اقدام کنید.
لانچر #1: Nova Launcher
سریع، زیبا و با قابلیت سفارشی سازی فوق العاده. Nova Launcher را می توان یکی از بهترین لانچرهای مدرن اندرویدی دانست. نوا به طور شگفت انگیزی با تغییر ظاهر و آیکون های جدید، حداقل خلل و کندی را در عملکرد و سرعت گوشی به ارمغان می آورد. آپشن های زیادی در نوا وجود دارد که می تواند به گوشی شما رنگ و جلای تازه ای ببخشد. تم های رنگارنگ مختلف با پکیج های متفاوت از آیکون ها، سفارشی سازی جداول نمایش اپ ها، تنظیمات ساخت پوشه ها و ایجاد اسکرولینگ نامحدود در بخش صفحات اصلی (Home) از جمله اقدامات قابل توجه این لانچر است.
لانچر#2: Apex Launcher
اپکس یا قله نامی است که واقعاً در خور طراحی و اوج گرافیکی بکار گرفته شده در این لانچر است. اپکس با ایجاد تعادل در اندروید، امکانات متعددی را با حداقل کاهش عملکرد و سرعت گوشی فراهم کرده است. ویژگی اصلی این لانچر: قابلیت در سفارشی سازی شبکه بندی صفحات Home، قابلیت تولید 9 صفحه Home، داک قابل اسکرول تا ساپورت نمایش 7 اپ و تا 5 صفحه، استایل های متعدد برای پوشه ها و بخش های متنوع قابل سفارشی سازی دیگر است. این اپ در دو بخش رایگان و پولی عرضه می شود که نسخه آنلاک شده آن در مارکت های ایرانی برای دانلود رایگان در دسترس است. علاوه بر اینها امکان مخفی سازی اپ ها نیز در آن تعریف شده که می تواند بسیار کارآمد باشد.
داک: به نوار ابزار پایین صفحه نمایش اطلاق می شود که در اپکس می تواند تا 7 اپ را به طور همزمان نشان دهد که با اسکرول امکان رفتن به صفحات بعدی وجود دارد که در هر صفحه نیز 7 اپ نمایش داده می شود.
لانچر #3: Action Launcher 3
اکشن لانچر 3 با ارائه جدیدترین آپدیت، سعی کرده ظاهر خود را هر چه بیشتر به اندروید لولی پاپ و ساختار متریال دیزاین گوگل نزدیک کند. یکی از این ویژگی های ناب، منوی کناری است که اپ ها را در ساختاری الفبایی نمایش می دهد. این منو امکان دسترسی سریع کاربر به اپ ها و ویجت ها را فراهم می آورد. برخی حرکات انقلابی! همچون covers در این لانچر دیده می شود که در بر دارنده اپ ها است که در هنگام تپ روی آن به صورت یک پنجره کوچک ظاهر شده و اپ های موجود در آن را نمایش می دهد (به مانند تاچ ویز سامسونگ) و یا shutters که با سوایپ روی آیکون اپ، امکان نمایش ویجت های مخصوص آن اپ را فراهم می آورد.
Action Launcher همچنین می تواند به طور اتوماتیک دست به تغییر رنگ و عکس ها بزند. با پایین کشیدن صفحه، نوتیفیکیشن ها، کشیدن صفحه به بالا تنظیمات و کشیدن صفحه به راست، گوگل ناو اجرا می شود.
لانچر #4: EverythingMe Beta
تخصص این اپ نه در زیبایی بخشی به اندروید، بلکه در هوشمند سازی هر چه بیشتر آن است. نواری در این لانچر تعبیه شده که به طور هوشمند اپ های مورد نیاز شما در طول روز را، تغییر داده و آنها را پیش روی کاربر می گذارد. مثلاً EverythingMe ممکن است، صبح زود اپ اخبار را در این نوار پیش روی شما بگذارد و یا در ساعات کاری اپ های ذخیره ساز ابری و یا حتی کتاب و یا فیلم و هر چیز دیگری را. فولدر و پوشه ها نیز اسمارت عمل می کنند و اپ ها را به صورت تقسیم در دسته بندی های هم خوان، مرتب می کنند. (مثلاً اپ های شبکه های اجتماعی در یک پوشه، اپ های خرید و شاپینگ در یک پوشه و…)
لانچر #5: Yahoo Aviate
این لانچر از نظر هوشمندی می تواند رقیبی عمده برای Everything me و حتی گوگل لانچر باشد چرا که ظاهراً فراگیر تر از آنها عرض اندام می کند. نواری که در این لانچر نیز تعبیه شده با حدس زدن اپ مورد نیاز در طول روز کار شما برای برنامه ریزی ها راحت تر می کند! علاوه بر اینها، وضعیت آب و هوا، ترافیک و اخبار صبحگاهی و حتی مسیرهای پیشنهادی برای رفتن و آمدن از سر کار و پخش خودکار موسیقی در زمان اتصال هدفون به گوشی از جمله کارهای هوشمندانه ای است که این لانچر است که انجام آنها را بر عهده گرفته.
لانچر#6: Nokia Z
به مانند دو اپ معرفی شده 4 و 5، اپ شماره 6 با نام “نوکیا زی” نیز می تواند بر اساس عادات شما تنظیم شده و در در طول روز اپ های مورد نیاز را برای شما دسته بندی کند. یکی از ویژگی های این لانچر این است که می تواند دست خط شما را به عنوان یک فرمان برای جستجو بخواند و آنچه را که نوشتید جستجو کند. مثلاً در تصویر زیر، کاربر P را نوشته و لانچر این حرف را جستجو می کند و تمام اپ ها و یا موارد دیگری که با P آغاز می شود و یا در بردارنده P است را به عنوان نتایج جستجو نشان می دهد.
لانچر #7: APUS Launcher
ویژگی منحصربفرد این لانچر تعدد در تم، پس زمینه، و انیمیشن ها و … است که به معنای واقعی می تواند نمایی جدید را برای UI گوشی فراهم نماید. ویژگی پوشه های هوشمند در این لانچر نیز تعریف شده که می تواند، اپ ها را بر اساس دسته بندی مثلاً: بازی یا شبکه های اجتماعی مرتب و در پوشه جای دهد. کنترل های حرکتی نیز کمک می کند بتوانید سریعاً مثلاً بخش جستجو و یا نوتیفکیشن ها را فراخوانی کنید. خاصیت Free Swipe نیاز شما در دسترسی سریع به گوشی و تنظیمات آن و همینطور اپ هایی که بیشترین استفاده را دارند، فراهم می آورد. برخی ویژگی هایی دیگری نیز در این لانچر تعریف شده مثلاً تسریع کننده عملکرد گوشی و یا ابزار بهبود باتری و… است.
لانچر #8: Smart Launcher 2
اسمارت لانچر 2 هوم اسکرینی (Home Screen) کوچک و حداقلی را پیش روی کاربر می گذارد که به شکل یک منوی دوار خودنمایی می کند. این منو جایگاه اپ های پر استفاده همچون تماس، مخاطبین، ایمیل، وب و … است. یکی از نقاط قوت این لانچر، سینی اپ (اپ دراور) آن است که به طور خودکار هر اپ را در دسته بندی مشابه (مثلاً بازی ها، اپ های شبکه های اجتماعی و …. را کنار هم) مرتب می کند. از طرفی امکان مرتب سازی بر اساس خواست و نظر کاربر نیز وجود دارد. نسخه پولی این اپ دارای صفحه قفل شده قابل سفارشی سازی با انواع ویجت های خاص است.
لانچر #9: Buzz Launcher
به مانند اکثر لانچرهای اندوریدی، Buzz Launcher نیز با برخی ویژگی های طراحی همراه است که حال و روز رابط کاربری گوشیتان را تغییر خواهد داد. آیکون ها، تصاویر پس زمینه، پوشه ها و … از جمله تغییراتی است که بعد از نصب این لانچر امکان سفارشی سازی کامل آنها وجود دارد.
لانچر #10: Solo Launcher
این لانچر بر اساس متریال دیزاین گوگل طراحی و ساخته شده و به قول سازنده بیش از 100 میلیون کاربر از آن استفاده می کنند. کنترل حرکتی بر روی این لانچر سبب استفاده و بهره گیری سریع از لانچر می شود بویژه اینکه امکان تعریف ژست های حرکتی سفارشی وجود دارد. مثلاً با اسوایپ و یا دابل تپ یک اپ خاص باز شود و یا عمل خاصی انجام گیرد. Solo Launcher مجهز به ابزار امنیتی و پاکسازی نیز هست و علاوه بر این امکان قفل گذاری و تنظیم ذخیره باتری نیز برای آن تعریف شده است.
اگرچه لانچرهای بیشماری در گوگل پلی یافت می شود اما سعی شده تا بهترین و معتبرترین این اپ ها که حداقل تاثیر منفی را روی گوشی و سرعت آن می گذارند معرفی شوند.
یک لانچر بسیار زیبا که بیشتر اقوام من هم از آن استفاده میکنند، TSF Launcher هست که به نظر من هم خیلی زیباست. پیشنهاد میکنم این رو هم امتحان کنید.