اینترنت به فضای خظرناکی تبدیل شده است. به طوری که هیچ جا امنیت صد در صد وجود ندارد. سیستم امنیت مجازی اعلام کرده که در سال 2013 تنها در ایالات متحده 1.5 میلیون حمله ی مجازی رخ داده است. حتی فروشگاه های کوچک هم تایید کردند که این حملات مجازی برای آن ها خسارت مادی به دنبال داشته است. این خسارات به جنبه های مختلف یک شرکت ضرر وارد می کنند.

در گذشته هم بارها پیش آمده که در شبکه های اجتماعی حساب های کاربری هک شدند، اطلاعات آن تغییر داده شدند و برای منتشر کردن پیام های سیاسی و پیام هایی اعتراضی استفاده شدند. در نهایت صفحه ی فرد و تمام دنبال کنندگان از دست رفتند. بدترین قسمت جرایم مجازی این است که شما هیچ کنترلی روی آن ندارید. مهم نیست برای جلوگیری از آن چه اقدامی انجام دهید همیشه خطر و احتمال حمله وجود دارد. در نهایت نمی توانید صفحه ی شرکت را از شبکه های اجتماعی خارج کنید چون به احتمال زیاد از این طریق به سرمایه ی زیادی دست پیدا می کنید که اصلا با احتمال هک شدن قابل مقایسه نیست. تخمین زده شده که شرکت های که از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند در طول سال های آینده به سودی معادل 1.3 تریلیون دلار دست پیدا می کنند.

data-breach-financials

شرکت ها باید با داشتن برنامه ای جامع به هر دو مسئله احاطه داشته باشند: امنیت و پیشرفت. چالشی که شرکت ها با آن روبرو هستند این است که معمولا در یکی از این دو مورد تخصص پیدا می کنند و به مورد دیگر توجهی ندارند. افرادی که شبکه های اجتماعی را اداره می کنند دقیقا می دانند چگونه باید به ساخت رابطه با مخاطب بپردازند ولی از مسائل دیگر غافل می مانند.

واقعیت این است که امنیت شما در شبکه های اجتماعی با یک کلاهبرداری ساده در خطر میفتد و تنها با رعایت یک سری نکات احتمال هک شدن صفحه کاهش پیدا می کند. بعضی از اشتباهات رایج مثل:

  • هک شدن حساب کاربری ایمیلی
  • پخش شدن رمزعبور بین اعضای تیم
  • ویروس
  • افراد مبتدی که کار مدیریت شبکه های اجتماعی را بر عهده می گیرند

برای اینکه امنیت شرکت در شبکه های اجتماعی را بالا ببرید و در عین حال به رشد آن خللی وارد نکنید ۵ راه دارید:

1- به اعضای تیم آموزش دهید

ثبت نام در وبسایت هایی مانند فیسبوک و توییتر کار بسیار ساده ای است. همچنین مدیریت آن ها هم بسیار ساده است بطوریکه برای منتشر شدن هر پست به اندازه ی چند ثانیه برای تصمیم گیری به زمان احتیاج دارید.

تنها چیزی که باقی می ماند این است که یک قدم به عقب برگردید و درباره ی طرز کار صحیح و امن با شبکه های اجتماعی به اعضای تیم آموزش دهید. کارمندان باید بدانند که از چه لینک هایی (اسپم یا خطزناک) دوری کنند. بعد از یاد گرفتن مباحث ضروری و پایه ای مثل قوانین و مقررات شبکه های اجتماعی و ساختن اجتماعی از کاربران زمان آن می رسد که فعالیت های تخصصی تر آموزش داده شود.

به جای اینکه یک برنامه و یا دوره ی آموزشی ترتیب بدهید می توانید از برنامه های آنلاین مثل Hootsuite استفاده کنید.

2- در شبکه های اجتماعی بصورت متمرکز فعالیت کنید

زمانی که کسب و کار شما توسعه پیدا می کند برای انجام وظایف به تعداد بیشتری از کارمندان نیاز پیدا می کنید. به همین ترتیب تعداد بیشتری از اعضای تیم با شبکه های اجتماعی درگیر می شوند و حساب های کاربری متنوعی ساخته می شود. سپس یکی از همین حساب های کاربری در خطر هک شدن قرار می گیرد. پس بهتر است در شبکه های اجتماعی تنها یک حساب کاربری داشته باشید.

تمام حساب های کاربری متعلق به تیم خودتان را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که هر کدام از آن ها به گروهی از کارمندان مرتبط هستند. می توانید حساب های کاربری اضافی را پاک کنید. سپس با متصل کردن تمام حساب های کاربری به پلتفورمی مثل Hootsuite می توانید همه ی آن ها را کنترل کنید.

3- برای مدیریت رمز های عبور قدرتمند استراتژی داشته باشید

اگر افراد مختلفی با یک حساب کاربری سرو کار دارند و همه ی آن ها از رمز عبور آن مطلع هستند امنیت صفحه کاهش پیدا می کند. هر چقدر تعداد حساب های کاربری بیشتر باشد یعنی بیشتر در شبکه های اجتماعی وارد شده اید و بالاخره تمام اعضای گروه باید به تمام حساب های کاربری وارد شوند و این یعنی رمز های عبور به راحتی دست به دست می شوند.

اگر تمام صفحات با استفاده از یک برنامه و یک رمز عبور مدیریت می شوند باید بدانید که تمام صفحات شبکه های اجتماعی را در خطر گذاشته اید. اگر فردی بخواهد به شرکت شما وارد شود تنها باید از یک فیلتر عبور کند.

burger-king-mcdonalds-twitter-hack

برای اینکه در امنیت کامل کار کنید باید یک رمز عبور قدرتمند و پیچیده انتخاب کنید. از یک ابزار مدیریت رمز عبور استفاده کنید تا برای شما یک رمز عبور پیچیده انتخاب کند.

4- یک سیستم برای تایید تمام پست ها ترتیب بدهید

اگر یکی از کارمندان بطور اشتباه یکی از پیام های شخصی خود را روی حساب های کاربری شرکت منتشر کند یک فاجعه رخ خواهد داد. هیچ کس از این قاعده مستثنی نیست حتی حرفه ای ترین اعضای تیم و قابل اعتماد ترین آن ها هم ممکن است چنین اشتباهی مرتکب شوند.

یکی از راه های پیشگیری از چنین اتفاقاتی این است که فردی تمام پیام ها و مطالب خروجی را بررسی و تدوین کند. وقتی برند شما میلیون ها طرفدار و دنبال کننده دارد نباید از هیچ ریسکی استقبال کند. باید مطمئن شوید که هر پیام تاثیرگذار است. یک برنامه ی منسجم ترتیب دهید که بتواند به استراتژی محتوای شما در شبکه های اجتماعی کمک کند.

5- برای هر اتفاق ناگهانی آمادگی داشته باشید

مهم نیست شرکت شما چه تصمیمی می گیرد، همیشه این احتمال وجود دارد که امری آن طور که پیش بینی شده بود پیش نرود و مشکلاتی بوجود آورد. ممکن است یکی از حساب های کاربری هک شوند و یا یکی از باهوش ترین اعضای تیم یک دکمه ی اشتباه را فشار دهد.

همه چیز امکان پذیر است ولی تیم شما باید یک برنامه ی پیش بینی شده طراحی کند تا در زمان وقوع بحران آن را اجرا کند. این برنامه می تواند ساده و انعطاف پذیر باشد. به خاطر داشته باشید مشکلات امنیتی بصورت ناگهانی رخ می دهند پس باید سریعا واکنش نشان دهید. حتی می توانید با یک مشاور گفتگو کنید و از او راهنمایی بخواهید.

لازم نیست در مورد این نقص های امنیتی وسواس به خرج دهید ولی باید همیشه انتظار وقوع یک حادثه ی پیش بینی نشده را داشته باشید. مهم نیست چه مشکلی پیش می آید، سعی کنید از قبل آماده باشید.

One thought on “امنیت خود را در شبکه های اجتماعی بالا ببرید

  1. cadsara.com گفت:

    یکی از بهترین مطالبی بود که تا حالا خوندم.
    نتونستم نظر ندم.
    واقعا دست مریزاد.
    خسته نباشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *