مموری کارت ها در دوربین های دیجیتال ، گوشی های هوشمند و تبلت ها یا حتی لپ تاپ ها استفاده می شوند اما همه ی مموری کارت های یکسان نیستند. از نظر سرعت ، سایز و حجم در گونه های مختلف دسته بندی می شوند.

برای کار با وسیله های مختلف به مموری کارت های مختلفی نیاز داریم تا اطلاعات خود را روی آنها ذخیره کنیم. اما بعد از مدتی از مشکلات آن آگاه می شویم! حال بهتر است این تفاوت ها را بدانید تا موقع خرید ، بهترین را انتخاب کنید!

طبقه بندی از نظر سرعت

اگر بخواهید چشم بسته یک مموری کارت انتخاب کنید باید به این نکته توجه کنید که کار کردن با آن ها با سرعت یکسان انجام نمی شود. این قضیه در انجام کارهایی که مهم تر هستند پررنگ تر می شود. برای مثال : اگر شما یک عکاس حرفه ای هستید و عکس هایتان را با دوربین DSLR می گیرید و بعد آن را با فرمت high-resolution RAW ذخیره می کنید به یک مموری کارت با سرعت بسیار بالا نیاز دارید تا عکس ها سریعا روی آن ذخیره شود. به عبارتی استفاده از مموری کارت مناسب بخشی از موفقیت شغلی شما محسوب می شود. برای ضبط فیلم با رزولوشن بالا و ذخیره کردن آن روی مموری کارت هم باید از یک مموری کارت با سرعت بالا استفاده کنید. اما اگر با دوربین معمولی خود عکس برداری می کنید یا از مموری کارتتان برای ذخیره سازی در تلفن همراه استفاده می کنید، دیگر سرعت عملکرد مموری کارت اهمیت چندانی ندارد.

تولید کنندگان برای اندازه گیری سرعت مموری کارت از “کلاس سرعت” استفاده می کنند. انجمن کارت حافظه که استاندارد کلی کارت ها را بیان می کند در این خصوص تعریف خاصی ارائه نداده است اما برای محصول دستور العمل هایی تعریف کرده است.

چهار کلاس سرعت مموری کارت ها 10 ، 8 ، 4 و 2 هستند که 10 سریع ترین و 2 کند ترین آن هاست. کلاس 2 برای استفاده ی استاندارد یا ضبط ویدئو مناسب است در حالیکه 4 و 6 برای ضبط ویدئو هایی با کیفیت بالا مناسب هستند. کلاس 10 باری ضبط ویدئو های full HD مناسب است.

دو مدل از مموری کارت با سرعت فوق العاده بالا (UHS) هم تولید شده است که گران تر هستند و برای استفاده افراد حرفه ای مناسب است. در استفاده از آن ها توجه به این نکته ضروری ست که این مموری کارت ها تنها روی ابزار هایی که UHS را ساپورت می کنند قابل استفاده هستند.

اینجا علائم نشان دهنده سرعت مموری کارت ها به ترتیب از کند ترین تا سریع ترین نشان داده شده:

Untitled

احتمالا برای استفاده روی دوربین دیجیتال ، تبلت یا تلفن همراه ، مموری کارت کلاس 4 یا 6 برای شما مناسب است. اگر عکس یا فیلم با رزولوشن بالا دارید کارت های کلاس 10 برای شما بهتر است. اما کلاس دو خیلی کند است. بهتر است از آن ها دوری کنید یا حداقل می توانید برای کار با ارزان ترین دوربین ها از آن ها استفاده کنید چون حتی یک گوشی هوشمند ارزان هم می تواند فیلمبرداری HD انجام دهد.

کلاس سرعت روی مموری کارت ها نوشته شده است. اگر میخواهید بصورت اینترنتی سفارش دهید می توانید از روی نوشته های بسته بندی محصول کلاس سرعت آن را ببینید و سفارش دهید. مثلا در تصویر زیر مموری کارت وسط کلاس سرعت 4 دارد اما دو تای دیگر کلاس سرعت 6 دارند.

اگر روی بسته بندی هیچ علامتی مبنی بر کلاس سرعت ندیدید یعنی آن مموری کارت کلاس صفر است. این کارت ها قبل از اینکه سیستم کلاس سرعت توصیف شود طراحی شده و تولید شده بودند. سرعت آن ها از مموری کارت های کلاس دو هم کمتر است.

sd-card-speed-classesطبقه بندی از نظر اندازه ظاهری

مموری کارت ها اندازه های متفاوتی دارند که هرکدام در ابزار های متفاوتی جای می گیرند. اندازه ها به این صورت هستند : CD card با اندازه استاندارد – کارت حافظه کوچک – کارت حافظه خیلی کوچک

مموری کارت های استاندارد از بقیه بزرگتر هستند و ابعادی معادل 32x24x2.1  میلی متر و وزنی معادل دو گرم دارند. معمولا مصرف کننده های دوربین دیجیتال از مموری کارت استاندارد استفاده می کنند و شکل استاندارد در گوشه کارت بریدگی دارد.

کارت حافظه mini یا کوچک از کارت های استاندارد کوچکتر هستند و ابعادی معادل 21.5x20x1.4 میلی متر و وزنی معادل 0.8 گرم دارند. امروزه این حداقل اندازه رایج است. کارت حافظه کوچک مخصوصا برای تلفن های همراه طراحی شده بودند اما حال یک مموری کارت کوچکتر هم در دسترس است.

کارت حافظه میکرو کوچکترین کارت های موجود است. ابعادی معادل 15x11x1 میلی متر و وزنی معادل 0.25 گرم دارند. در اکثر تلفن های همراه و گوشی های هوشمند استفاده می شوند. در بعضی وسایل دیگر مثل تبلت ها هم مورد استفاده قرار می گیرند.

کارت های حافظه فقط در صورتی قابل استفاده هستند که کاملا با جای تعبیه شده برایشان مطابق باشند. مثلا نمی توانید یک کارت حافظه میکرو را جای کارت حافظه استاندارد استفاده کنید چون در جای آن درست سوار نمی شود اما می توانید از یک مبدل استفاده کنید تا کارت های حافظه کوچکتر را روی وسیله هایی که برای کارت حافظه بزرگ تعبیه شده اند استفاده کنید.

41DFZq7RcSL

طبقه بندی از نظر ظرفیت

مانند سایر وسایل ذخیره اطلاعات کارت های حافظه هم ظرفیت ذخیره متفاوتی دارند. اما تفاوت ظرفیت ذخیره آن ها همین جا محدود نمی شود. کارت های حافظه استاندارد SDSC بین یک تا دو GB شاید تا چهار GB ظرفیت دارند – در ضمن مموری کارت های 4 GB استاندارد نیستند – اما کارت های استاندارد SDHC  کمی بعد تولید شدند و ظرفیت آن ها از 2 GB تا 32 GB متغیر است. کارت های SDXC که اخیرا به بازار آمده اند ظرفیتی معادل 32 GB تا 2 TB دارند. باید از وسیله ای استفاده کنید که SDHC و SDXC را ساپورت می کند.

در نهایت ابزار های بیشتری هستند که SDHC را ساپورت می کنند. یعنی مموری کارت هایی که در دست شماست احتمالا SDHC هستند چون SDXC ها جدید تر هستند و کمتر رواج دارند.

standard-sd-cards-and-microsd-cards

وقتی قصد خرید کارت حافظه دارید ، محصولی را انتخاب کنید که از نظر کلاس سرعت ، اندازه و ظرفیت مطابق نیاز های شما باشد. ابتدا چک کنید وسیله شما چه نوع مموری کارتی را ساپورت می کند و وقتی از نیاز سرعتی خود مطمئن شدید اقدام به خرید کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *