شیاومی همچنان در غرب به عنوان یک شرکت و تولید کننده مطرح و رقیب برای محصولات اپل و اندرویدی محسوب نمی شود اما در چین این قضیه متفاوت است و این شرکت چینی محبوبیت بالایی کسب کرده و یا عرضه محصولات متنوع، توانسته است بسیاری از محصولات مطرح را به حاشیه بکشاند. این شرکت بزرگترین تولید کننده در چین و دارای پر فروش ترین خط تولید در این کشور با جمعیت بیش از یک و نیم میلیارد نفر است. مدیر این شرکت لی جون را شاید بتوان یک کپی چینی از استیو جابز دانست!

موفقیت گسترده این شرکت در چین، بسیاری را به روش کار و تولیدات این شرکت کنجکاو کرده است بویژه اینکه اکثر محصولات رده بالای این شرکت قیمت پایینی دارند هر چند که خرید آنها تنها از چین امکان پذیر است لذا قیمت مالیات، حمل و نقل و دیگر هزینه ها، ارزش خرید آن در اروپا و آمریکا را به شدت پایین آورده است. گوشی پیش رو که قصد بررسی آن را داریم، ردمی نوت است که بنا به اظهارات سازنده اولین محموله آماده فروش آن، تنها در عرض سه دقیقه فروخته شد. باید ببینیم که این گوشی چه ویژگی هایی دارد که در عرض سه دقیقه تمام دستگاههای آن فروش رفته؟!

بدنه و طراحی

بدنه ردمی نوت از سطح پلاستیکی ساده ای ساخته شده است که در کل پایداری و مقاومت خود را اثبات می کند. تاثیر فشار قوی پشت دستگاه بر روی صفحه نمایش قابل مشاهده بود و اگر اسمارت فون از وسط خم شود پنل پشتی کمی از گوشی جدا می شود. پنل پشتی ردمی در کل قابل جداسازی است هر چند که کمی جدا کردن این کاور سخت و عذاب آور است اما امکان جابه جایی باتری در آن وجود دارد.حافظه میکرو SD و دو اسلات سیم کارت آن نیز پشت پنل پشتی جا خوش کرده اند. این فبلت زیبای شیاومی دارای رنگ بندی مشکی در جلوی دستگاه و رنگ بندی سفید در پشت دستگاه است و متاسفانه تا این لحظه خبری از رنگ بندی های متنوع برای آن نیست. کلیدی های لمسی زیر صفحه نمایش، به رنگ قرمز خودنمایی می کنند. بخش پشتی گوشی براق است لذا اثر انگشت و لکه ها بلافاصله قابل رویت است با این حال این فبلت به اندازه کافی در طراحی و زبری خوب دیزاین شده که به راحتی از دست نیفتد و واضح است که بدنه این اسمارت فون بیشتر برای عملکرد بهتر طراحی شده تا و نه نمایش زرق و برق!

csm_01_dbf5041060csm_02_bdd29858c7

صفحه مشکلی روبرویی، پنل پشتی سفید قابل جداسازی، کلیدهای قرمز لمسی از مشخصه های ظاهری ردمی نوت است

وقتی بحث نازکی می شود ردمی نوت با 9.45 میلی متر ضخامت در رده گوشی هایی همچون نکسوس 6 و یا لومیا 1520 قرار می گیرد با این حال این گوشی 154 در 78.8 میلی متری نمی تواند به ضخامت 7.78 میلی متری آی فون 6 برسد. در توصیف ظاهری این گوشی باید ذکر کنیم که مورد خاصی در آن دیده نمی شود! در واقع پشت گوشی در بردارنده دوربین و فلاش تک LED و همینطور آرم MI و اسپیکرهاست. در کناره سمت راست کلیدهای تنظیم صوت و در زیر آن پاور را خواهیم داشت. کناره سمت چپ فاقد هیچگونه کلیدی است.

csm_05_e0013ab1e8

csm_03_8f470db795

صفحه نمایش

رزلوشن تصویری صفحه نمایش 5.7 اینچی این گوشی، چیزی نیست که با شنیدن آن ذوق زده شویم! بسیاری از رقبا، گوشی هایی با صفحه نمایش فول HD و 2K تولید می کنند با این حال همچنان این سازنده چینی اسمارت فون خود را با یک صفحه نمایش IPS درخشان عرضه کرده است، روشنایی این صفحه برابر 417.7 سی دی بر متر مربع دارد که تا 87% بر روی صفحه نمایش توزیع یکنواخت دارد. در کل می توان گفت روشنایی خوب و در عین حال رزلوشن پایین، قابل توجه هستند اما با این حال رزلوشن آن قابل تحمل است مخصوصاض اگر قیمت آن را در نظر بگیرید. ماکزیمم روشنایی صفحه نمایش برابر 446 سی دی بر متر مربع و در قسمت وسطانی صفحه نمایش است و کمترین آن برابر 389 و در سمت چپ پنل نمایشی دیده می شود. سطح رنگ مشکی در این صفحه نیز برابر 0.47 سی دی بر متر مریع می باشد که بهتر از آی فون 6 (0.62) است با این حال این رقم به گلکسی اس 5 با رقم صفر نخواهد رسید. کنتراست این صفحه نمایش نیز به نظر بسیار غنی می باشد (949:1) با این حال به نظر نمی رسد رنگ ها خیلی دقیق و جذاب نمایش داده شوند. با کمک نرم افزار CalMAN رنگ بندی این صفحه مورد تست قرار داده شد و نتیجه نشان داد که نقش رنگ آبی در این صفحه کمی کم رنگ است و در کل در مقایسه با رقبا مقدار DeltaE 2000 به مقدار قابل توجهی از مقدار ایده آل فاصله داشت.

csm_08_aafdddd620

با چنین میزان روشنایی قاعدتاً نباید مشکلی در فضای باز وجود داشته باشد اما متاسفانه بازتابش نور از این صفحه یک دردسر بزرگ برای استفاده از آن در زیر نور خورشید ایجاد می کند. کنتراست به اندازه کافی قوی هست تا که محتوای گوشی در سایه و فضای بسته و زمانی که نور چراغ بر روی گوشی می تابد به راحتی دیده شود. از هر زاوبه ای صفحه نمایش IPS عملکرد خوبی دارد و حتی در زوایای کاملاً مسطح می توان محتویات صفحه را دید.

aussen

blickwinkel

سخت افزار

شیاومی ردمی نوت قیمتی رقابتی اما SoC (چیپ ان برد) ضعیفی را یدک می کشد. در واقع شیاومی ترجیح داده در این گوشی خود از پردازنده کوالکوم اسنپدراگون 400 با سرعت 1.6 گیگاهرتز بهره بگیرد که حدود یکسال و نیم از استفاده از آن برای گوشی های رده بالا می گذرد. با تمام این حرفها، هیچگونه لگی در کار با رابط کاربری MIUI این گوشی دیده نمی شود و بسیاری از برنامه هایی که امتحان شدند عاری از مشکل در اجرا تشخیص داده شدند. با این حال این واقعیت قابل انکار نیست که SoC بکار گرفته شده برای وظایف سنگین و ترکیبی (مولتی تسکینگ) اصلاً مناسب نیست مثلاً اگر به موزیک گوش دهید و برنامه دیگری را اجرا نمایید به راحتی شاهد کند شدن سرعت گوشی می شوید.

hmnote4g_new_li

در بنچ مارک های مختلف نیز به خوبی کند بودن این گوشی قابل ارزیابی است: در بنچ مارک Geekbench این گوشی (483 امتیاز)  از بسیاری از رقبا همچون نکسوس 6 (1043 امتیاز) و آی فون 6 پلاس (1609 امتیاز) و اسند میت 7 (893 امتیاز) عقب افتاده در تست مولتی کور ( عملکرد چند هسته ای) نیز ردمی نوت (1451 امتیاز) پایین تر از نکسوس 6 (3141 امتیاز) و آی فون 6 پلاس ( 2874 امتیاز) قرار گرفت. گشت و گذار در اینترنت نیز به طور قابل توجهی کند است حتی در مرورگر بومی شیاومی نیز این کندی حس می شود. پردازنده گرافیکی آدرنو 305 عملکرد نسبتاً خوبی دارد. حافظه داخلی گوشی برابر 8 گیگابایت است که بسیار کم است اما با این حال از نظر سرعت می تواند بهتر از رقبا عمل کند. مقدار رم بکار رگفته شده در این گوشی نیز برابر 2 گیگابایت است که در حد و اندازه های گوشی های پرچم دار سال گذشته است چرا که بسیاری از پرچم داران کنونی از حداقل سه گیگابایت رم بهره می برند.

topremenote

همانطور که ذکر گردید GPU بکار گرفته شده در این گوشی از نوع آدرنو 305 می باشد که برای اجرای بازی های سه بعدی همچون آسفالت 8 مناسب است و می تواند آنرا با تنظیمات رده بالایی اجرا نماید. البته یکی از دلایل توانایی اجرای این بازیها با وجود سخت افزار سطح پایین این است که رزلوشن تصویری 1280 در 720 آن نیاز به پردازش بالا را نمی طلبد و حتی در برخی اوقات متوجه پیکسل های صفحه نمایش نیز می شویم اما نه به آن اندازه که از بازی کردن لذت نبریم. کنترل بازی و حسگرها و سنسور های حرکتی و صفحه نمایش در خلال تست های انجام شده به بهترین وجه ممکن پاسخگو بودند.

bott-redmenote

 نرم افزار

csm_Screenshot_2015_01_19_20_32_01_a55872ffafاز نظر نرم افزار هم به نظر شیاومی نیازی ندیده تا مدلی جوانتر از اندروید جلی بین 4.2 را بکار گیرد. این مدلی منسوخ شده از اندروید است و تاکنون نیز اندروید 5.0.1 نیز از سوی گوگل ارائه شده است. برخی از ویژگی های مهم موجود در اندروید 5 به مانند طراحی متریال دیزاین و برخی توابع خاص همچون حالت رمزگذاری مموری و یا حالت ذخیره باتری در این مدل اندرویدهای منسوخ شده وجود ندارند. علاوه بر اندروید شاهد استفاده از رابط کاربری مخصوص شیاومی موسوم به MIUI 5 نیز هستیم که ظاهر و ویژگی های گرافیکی زیباتری را به اندروید استوک می بخشد و کار با آن را لذت بخش تر می کند. چند اپ اضافه از جمله یک پلیر موزیک وجود دارند که ساخته دست شیاومی است و البته عملکرد خوبی هم دارد البته بخش Baidu Music آن که نوعی استریم چینی محسوب می شود که به کار کاربران وطنی می خورد اما خدا رو شکر که جدول Billboard نیز در این اپ وجود دارد.

بخش عملی تر این اپ DU Speed Booster است که در صورت درخواست، این توانایی را دارد تا عمر باتری را افزایش داده و یا فضای اشغال شده حافظه را کاهش دهد. اگر شما از جمله کاربرانی هستید که به موضوع امنیت اهمیت می دهید بهتر است سرویس ابری MiCloud را خاموش کنید چرا که کلیه اطلاعات شما بر روی سرورهای چینی ذخیره می شود که امنیت و اعتبار آنها تایید نشده می باشد. بر اساس اعلام سازنده، اسمارت فون به هیچ وجه هیچگونه اطلاعات کاربر را بدون اجازه او به این سرورها ارسال نمی کند اما باز هم اعتماد به آن چندان عقلانی نیست. علاوه بر استور شیاومی ظاهراً این امکان وجود دارد تا از اپ استور گوگل پلی نیز استفاده کرد.

ارتباطات و GPS

موقعیت یابی این گوشی هم از شبکه GPS و هم GLONASS بهره می گیرد و در تشخیص موقعیت در فضای بسته هیچگونه تخصصی ندارد اما عملکرد آن در فضای باز، موقعیت یابی سریع و قوی را به دنبال دارد و می توان اختلاف 7 متری با واقعیت را برای آن مد نظر گرفت. ماژول WLAN اتصال بسیار سریع را با توجه به استاندارد 802.11 ac فراهم می آورد که می تواند هر دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز را پوشش دهد. کیفیت اتصال حتی در 10 متری از روتر که پشت چند دیوار و در اتاقی دیگر قرار داشت بسیار عالی برقرار شد. شیاومی در بکار گیری ماژول بلوتوث نیز از نسخه بلوتوث 4 LE بهره گرفته است.

این گوشی در اتصال به شبکه های ارتباطی 2G، 3G و حتی 4G هیچ مشکلی ندارد و اکثر فرکانس های موجود را پوشش می دهد. این گوشی از چهار فرکانس GPRS و سه فرکانس  UTM پشتیبانی می کند که اکثرا نقاط دنیا را پوشش می دهد هر چند که ممکن است برخی از کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی با فرکانس های ساپورت شده توسط این گوشی هماهنگ نباشد.

csm_11_c4f35e866a

تماس و کیفیت آن

اپ تماس این گوشی ظاهراً همان اپ اصلی اندروید برای برقراری تماس است که البته سازماندهی تر شده است و وجهه ی بصری آن توسعه یافته تر می باشد. از نظر کیفیت گفتگو و تماس ما از 4G بودن ردمی نوت خوشحال بودیم اما در عمل همواره طرف مقابل تماس ما از خش خش صدا گلایه می کرد با این حال شکی نیست که وضوح صدا به اندازه کافی شفاف بود. تماس طرف مقابل نیز برای ما بخوبی و شفافی شنیده می شد و اپسیکرهای این گوشی نیز به طور اعجاب آوری عملکرد خوبی داشتند و صدای تماس گیرنده به هبترین وجه ممکن ضفاف و گویا بود.

con-D-01

دوربین و مولتی مدیا

دوربین اصلی این گوشی 13 مگاپیکسلی است و جلویی نیز 5 مگاپیکسلی می باشد. این شرکت چینی هیچ نیازی به افزایش تعداد این پیکسل ها در رقابت با دیگر برندها ندارد چرا که اکثر گوشی های 13 مگاپیکسلی قیمتی تا دو برابر بیشتر از ردمی نوت دارند. دوربین عقبی مجهز به فلاش تک LED و فوکوس خودکار است که ترکیب این موارد احتمالاً عکس برداری قوی و خوب را سبب می شود. حداق اینکه مگاپیکسل بالای آن در نمایش جزئیات خوب عمل می کند. دوربین جلو دارای یک لنز استاندارد با زاویه گسترده است که برای گرفتن سلفی های با افراد بیشتر بسیار به کار می آید. اگرچه این دوربین بهترین دوربین ممکنه نیست اما می تواند با گران ترنی دستگاههای اندرویدی رقابت کند.

IMG_20141230_174459 IMG_20141230_174659

مصرف برق و باتری

خوشبختانه این گوشی مصرف انرژی بالایی ندارد، هر چند که در حالت غیر فعال یا idle قابل مقایسه با گلکسی نوت 4 نیست، با این حال پایین بودن سخت افزار بکار گرفته شده در آن عاملی است که باعث می شود چندان انرژی بالایی توسط گوشی مصرف نشود. بالاترین میزان مصرف انرژی در آن 5.1 وات است که در مقایسه با سخت افزار گوشی زیاد به نظر می رسد مثلاً در گوشی با سخت افزار پیشرفته همچون نکسوس 6 حداکثر مصرف به 5.8 وات می رسد. آی فون 6 نیز مصرفی بالاتر از این مقادیر دارد. اما همه این دستگاهها دارای سخت افزار پرقدرتی هستندپس می توان گفت اگرچه مصرف ردمی نوت کمتر از پرچ داران است اما نسبت به سخت افزار بکار گرفته در آن، مصرف بالایی دارد.

csm_13_91884fee5c

میزان باتری به کار گرفته شده در این گوشی 3100 میلی آمپر یا 11.8 وات ساعت است این در حالی است که دستگاهی همچون اسند میت 7 باتری پرقدرتی برابر 4100 میل آمپر دارد. در تست های انجام شده میزان دوام باتری در حالت idle برابر 16 ساعت و 25 دقیقه، در حالت وای فای و گشت و گذار در اینترنت برابر 11 ساعت و در مصرف بالا با حداکثر میزان روشنایی صفحه برابر 2 ساعت و 32 دقیقه بود.

نتیجه گیری

بله درست است تعجب نکنید! شیاومی ردمی نوت اگرچه فروش خوبی داشته است اما کلاً دارای سخت افزار و عملکرد نه چندان شاخصی است و می توان گفت بسیار ضعیف تر از فبلت های رقیب می باشد. 8 گیگابایت فضای ذخیره سازی و رزلوشن 1280 در 720 پیکسل صفحه نمایش برای یک گوشی هوشمند متولد 2015 به هیچ وجه قابل قبول نیست. اما با این حال قیمت 227 دلاری، به همراه باتری قابل جابجایی، اسلات میکرو SD ، پشتیباتی از شبکه LTE و همینطور وایرلس پرقدرت و استاندارد به همراه بدنه مستحکم ، روشنایی صفحه نمایش خیره کننده و دوربین نسبتا پر قدرت، کمی وسوسه بر انگیز است. واقعیت این است که شیاومی تنها یک شرکت بزرگ داخلی نیست بلکه در حال تبدیل شدن به یک سازنده معتبر در دنیاست و بهتر است بدایند که بنا به گفته سازنده این گوشی در مدل حرفه ای تری نیز شامل: صفحه نمایش 2k نیز عرضه خواهد شد که عرضه آن به ماه مارچ 2015 باز خواهد گشت اما در حال حاضر این گوشی بزرگ به نظر بیشتر برای تامین نیاز چین و کشورهایی همچون هند و سنگاپور و … تهیه شده و مدل پیشرفته آن نیز در آینده میتواند بسیاری از نقاط دنیا را پوشش دهد. اگرچه در حال حاضر به نظر  این شرکت چینی به بازارهای اروپایی و آمریکایی بی اعتناست اما نرم افزار این شرکت به زبانهای آلمانی، انگلیسی و … باز گردانی شده که نشان دهنده نگاه این شرکت به بازار غرب است و در آینده ای نه چندان دور محصولاتی پر قدرتر را وارد این بازارها خواهد کرد.

csm_07_09214dd2e7

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *