یوگا 3 پرو یکی از با ارزش ترین و قوی ترین لپ تاپ های موجود در بازار است که برای اولین بار از تکنولوژی پردازش جدید اینتل بهره گرفته است. در واقع تنها مورد جذاب در خصوص یوگا 3 پرو، پردازنده جدید اینتل موسوم به Core-M CPU (برودول) نیست، بلکه علاوه بر آن دستگاه دارای ابداعات و نوآوری های جالبی است که اگرچه سابقا توسط این شرکت به کار برده شده است با این حال همچنلن جالب هستند برای مثال: لولای بند ساعتی این لپ تاپ اجازه می دهد تا صفحه نمایش تا 360 درجه گردش داشته باشد، به این معنا که صفحه نمایش و صفحه کلید می توانند پشت به پشت هم قرار بگیرند و لپ تاپ به تبلت تبدیل گردد. این لپ تاپ نسبت به نمونه قبلی خود، نازک تر است. مورد جالب دیگری که در مورد این لپ تاپ می توان به آن اشاره کرد، صفحه نمایش QHD مولتی تاچ با رزلوشن 3200 در 1800 پیکسل است همچنین هفت ساعت ران تایم باتری و وزن 1.2 کیلوگرمی مشخصاتی است که کاملا با اندازه 13 اینچی این لپ تاپ مچ است. در ادمه مطلب ویژگی های منحصر بفرد طراحی و امکانات لپ تاپ بررسی می گردد.
بدنه
چند کلمه است که می تواند طراحی لنوو یوگا 3 پرو را به طور کامل توضیح دهد: برجسته، زیبا، صاف و تمیز، منحصربفرد. این لپ تاپ در سه رنگ نقره ای روشن، نارنجی و طلایی در دسترس است. ابعاد لپ تاپ نیز برابر 330 میلی متر در 228 میلی متر می باشد و ضخامت آن نیز برابر 12.8 میلی متر است. این لپ تاپ توسط طراحان کهنه کار و با تجربه، دیزاین شده است. ضخیم ترین بخش یوگا 3 پرو برابر 12.8 میلی متر ضخامت دارد و وزن آن تنها 1202 گرم می باشد که آن را کوچکتر از مک بوک ایر 13 می کند (1400 گرم وزن و 17 میلی متر ضخامت). یوگا 3 پرو بطور باورنکردنی سبک است و حمل آن بسیار راحت است. خوشبختانه، علی رغم طراحی سبک وزن، دستگاه همچنان سخت و محکم و با دوام به نظر می رسد هر چند که پیچش در ناحیه پایینی لپ تاپ و در کنار تاچ پد با نیرویی متوسط امکان پذیر است. بدنه نازک فلزی آن غیر قابل انعطاف است از این رو اگر قصد استفاده روزانه از لپ تاپ را دارید نباید نگران باشید چرا که این بدنه به اندازه کافی سفت و محکم هست. بخش های تنفسی دستگاه نیز به شکل منافذ کوچک و در نزدیکی لولای لپ تاپ پنهان شده اند.
صفحه نمایش لپ تاپ به شکل خطرناکی باریک است. اگرچه که این بخش نیز با فلز پوشانده شده اما با این حال کمتر اطمینان بخش به نظر می رسد، هر چند که باید به این موضوع اشاره کرد که حین بسته بودن در بر روی بخش اصلی و پایه ای لپ تاپ، به نظر صفحه نمایش به اندازه کافی با قدرت به نظر می رسید. در کل می توان گفت مقاومت بخش صفحه نمایش کمی پایین است و به نظر لازم بود تا در بخش هایی لنوو تلاش بیشتری را برای افزایش استحکام لپ تاپ بکار بگیرد.
یکی از بارزترین بخش های یوگا 3 پرو، طرح لولای جدید آن است که به نظر بسیار عالی وظیفه خود را انجام می دهد. (این روش قبلا نیز از سوی لنوو بکار گرفته شده است) طراحی آن به شکل بند ساعت است و از فلز ساخته شده که نه تنها با این شکل و جنس می توان آن را جذاب دانست بلکه این نوع طراحی را می توان غیر معمول و عجیب نیز دانست هر چند که لولا کاملا از پس وظایف محوله بر می آید. این نوع طراحی مشکلاتی نیز دارد چرا که دیده شده، برخی تکان ها در زمان هایی که بر روی صفحه نمایش تپ و یا چیزی تایپ می کنیم ، وجود دارد. از این موارد که بگذریم، لولاهای ساعتی تا 360 درجه چرخش صفحه نمایش را سبب می شوند، که چهار حالت مختلف را فراهم می آورند: لپ تاپ، خیمه ای، ایستاده و تبلت. تغییر حالت بین این چهار مورد نیز بسیار راحت و بدون هیچ مشکلی انجام می گیرد اما مشکلی که می توان به آن اشاره کرد این است که زمانی که لپ تاپ بسته است باز کردن آن با یک دست که نه، با دو دست نیز به سختی انجام می گیرد!
در بحث طراحی به جز همان مورد شکننده بودن بخش در بردارنده صفحه نمایش، ما بقی موارد و مشکلات یوگا 3 پرو جزئی هستند. طرز کار و عملکرد این لپ تاپ بسیار عالی است و قطعات و اتصالات آن به طور یکپارچه ای با یکدیگر هماهنگ هستند و لنوو تلاش کرده است تا اشتباهات گذشته خود را اصلاح و آنها را در لپ تاپ جدید بکار نگیرد. به لطف پنل ساده پایینی قابل حرکت، تعمیر و نگه داری لپ تاپ بسیار ساده است. با کنار زدن این پانل، قسمت های WLAN، باتری، هارد SSD و فن های خنک کننده و همینطور اسپیکرها قابل دسترس هستند. مشکلی که خیلی آزار دهده نیز به نظر می رسد غیر قابل تعویض بودن رم ها است. لنوو رم های لپ تاپ را به بورد لحیم کرده است که شاید چندان منطقی به نظر نرسد.
اتصالات
جالب است که علی رغم نازکی بدنه، یوگا 3 پرو دارای مقدار بیشتری پورت نسبت به مدل های قبلی خود است. لپ تاپ دارای 2 پورت USB 3.0 و یک پورت USB 2.0 است علاوه بر اینها یک خروجی مینی HDMI و همچنین کارت خوان SD در آن تعبیه شده است. جادوی سیاه (!) این لپ تاپ پورت شارژ جدید آن است که با پورت USB یکی شده است لذا شارژرهای مدل قبلی لپ تاپ های لنوو به کار این لپ تاپ نمی خورد.
جایگاه قرار گیری پورت ها و کلیدها در محل های مناسبی تعبیه شده اند، این پورت ها در لبه دورتادوری لپ تاپ و معمولا نزدیک به قسمت پشتی لپ تاپ تعبیه شده است تا کمتر دست و پا گیر باشند. پورت های USB و HDMI و کارت خوان SD در طرف چپ و در سمت راست کلید های پاور و اسلیپ و کلیدهای صوتی و هم جک هدفون و شارژر قرار گرفته اند. جالب است که قسمت اصلی آن فقط دارای صفحه کلید و تاچ پد است و خبری از هیچ کلید دیگری نیست.
ارتباطات و نرم افزار
برای بخش وای فای، یوگا 3 پرو از اداپتور Broadcom BCM4352 802.11ac یهره می گیرد. این اداپتور دو بانده بوده که سبب بهبود دریافت سیگنال و همچنین سرعت اینترنت می شود. طبق تست های انجام شده سرعت دانلود تا 43.6 مگابایت در ثانیه بر آورد شد. لپ تاپ همچنین به بلوتوث نسخه 4 مجهز است. وب کم با کیفیت 720p نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و شفافیت آن مناسب و کیفیتی بهتر از سایر رقبا است. در حین حرکت نیز تاری کمی در تصویر حاصله از وب کم مشاهده می شود.
اداپتور شارژ لپ تاپ بسیار سبک و برابر 192 گرم است که مجموع اداپتو برق و وزن خود لپ تاپ چیزی در حدود 1394 گرم خواهد بود همچنین اندازه سیم این اداپتور برابر 6 فوت است. از لحاظ نرم افزاری یوگا 3 پر دارای نرم افزار امنیتی McAfee LiveSafe و همچنین برخی اپ ها همچون Zinio, Amazon Kindle, Evernote, و Yoga Chefو همچنین پکیج اپ های لنوو است (Lenovo Reach, OneKey Recovery, OneKey Optimizer, و Veriface Pro) .
تاچ و کیبرد
اولین چیزی که بعد از دوام و میزان انتقال حرارت با دیدن نازکی بوگا 3 پرو به ذهن ما خطور کرد، این بود که آیا این لپ تاپ نازک، کیبرد راحتی دارد یا نه؟ خوشبختانه باید گفت بازخورد این کیبرد خوب بوده است، ارتباط با این صفحه کلید سریعا برقرار می شود و به شما اجازه می دهد تا بدون هیچ نگرانی و مشکلی تایپ نمایید، با این حال شاید طراحی آن خیلی هم عالی نباشد مثلا می توان به حذف کلیدهای F و یا فاصله زیاد کلیدهای بک اسپیس و اینتر و تب از هم اشاره کرد. حذف سری کلیدهای F به نظر برای ایجاد فضای کافی برای فن خنک کننده لازم بوده است چرا که نازکی یوگا 3 اجازه به کارگیری همزمان این دو را در یک قسمت نمی داده است. با تمام این وجود فقدان کلیدهای F سبب نمی شود تا راحتی استفاده از این کیبرد را فراموش کنیم، کلید های محکم و بی سر و صدا و بدون هیچگون لقی چیزی هستند که هر تایپیست و نویسنده ای به دنبال آن است.
در تاریکی نیز صفحه کلید به خوبی روشن است. تاچ پد یوگا 3 پرو به اندازه کافی بزرگ است و حتی از مدل مربوط به ThinkPad ها نیز بزرگتر به نظر می رسد. می توانیم با اطمینان به شما بگوییم که تاچ پد و کلیدهای موس این لپ تاپ بسیار عالی هستند و یکی از بهترین ها محسوب می شوند. این پد، لمس و حرکات را به خوبی تشخیص می دهد و استفاده دو انگشته برای زوم و همچنین اسکرول (پیمایش) را به خوبی انجام می دهد. در نهایت نیز باید به لمس صفحه نمایش اشاره نماییم، باید به شما اطمینان دهیم که دقت و صحت و سرعت کار این صفحه تاچ بسیار عالی است در واقع شیشه پوشش دهنده LCD به پانل اصلی بسیار نزدیک است که تاچ را راحتر از قبل می کند.
صفحه نمایش
لپ تاپ یوگا 3 پرو مجهز به صفحه نمایش 13.3 اینچی با رزلوشن 3200 در 1800 پیکسل است (QHD) که تراکم پیکسلی برابر 276 پیکسل در هر اینچ تولید می نماید که رزلوشن بالایی محسوب میشود. صفحه نمایش جذاب و برای استفاده در فضای بسته به اندازه کافی روشن است . رنگ ها نیز دلپذیر و نسبتاً عمیق هستند. چیزی که در مورد صفحه نمایش باید متذکر شویم این است که به مانند یوگا 2 پرو، ارایش پیکسلی از نوع PenTile است که روشی کم هزینه است که البته انرژی را نیز حفظ می نماید و سبب صرف جوبی در مصرف برق می گردد. متاسفانه این نوع آرایش پیکسلی بر روی کیفیت نمایش عکس ها تاثیر می گذارد، که با توجه به قیمت بالای یوگا 3 پرو، افسوس این است که چرا روش بهتری از سوی لنوو بکار گرفته نمی شود.
روشنایی صفحه نمایش در حد متوسط 279 سی دی / متر مربع است که البته خوب است اما عالی هم نیست چرا که نوت بوک ها هم اندازه تا 350 سی دی/ مترمربع تولید روشنایی در سطح دارند.
که حتی در فضای باز نیز قابل استفاده هستند. سطح مشکی نیز برابر 0.792 سی دی / متر مربع است و کنتراست آن نیز برابر 362:1 می باشد. با این حال وسعت رنگ و نمایش رنگ های این صفحه نمایش بسیار عالی است. پنل صفحه نمایش در روز روشن، نور خورشید را بازتاب می دهد و سطح روشنایی 279.6 سی دی / متر مربع آن نیز چیزی نیست که بتواند در مقابل تابش خورشید عرض اندام کند. با این حال استفاده در فضای باز و در سایه، شدنی است.
این صفحه نمایش همچنین از لحاظ زوایه دید نیز عالی عمل می کند و می توان به صراحت گفت که صفحه IPS این لپ تاپ برای هر زاویه ای به خوبی کار می کند.
سخت افزار و عملکرد
یوگا 3 پرو دارای یک پردازنده است و یکی از اولین دستگاههایی است که از پردازنده Intel Core M-5Y70 SoC استفاده کرده است که سرعتی برابر 1.1 الی 2.6 گیگاهرتز تولید می کند. در کنار این پردازنده، لپ تاپ دارای 8 گیگابایت رم دوال-چنل LPDDR3 با باس 1600 مگاهرتز است. که البته این رم قابل ارتقا و تعویض نیست چرا که به بورد لحیم شده اند.
پردازنده
بهتر است نگاهی دقیق تبر به پردازنده Intel Core M-5Y70 SoC لنوو داشته باشیم. همانطور که گفته شد این پردازنده دارای سرعت 1.1 الی 2.6 گیگاهرتز است که بر اساس معماری جدید Broadwell طراحی شده است که اینتل آن را در سپتامبر 2014 وارد بازار کرد. این چیپ نوعی پردازنده کم مصرف دو هسته ای است و TDP آن برابر 4.5 وات است که برای دستگاه باریکی همچون یوگا 3 پرو عالی است این مقدار وات برای یوگا 2 پرو برابر 15 بود (Core i5-4200U) که تا 10 وات بیشتر از یوگا 3 است. البته این مقایسه صحیح نیست چرا که پردازنده یوگا 3 به پردازنده های مدل هزول سری Y نزدیک است که البته همین مدل ها نیز تا داری TDPبرابر 11.5 واتی هستند که تا 7 وات بیشتر از سری M-5Y70 است که در یوگا 3 بکار گرفته شده است. با این وجود اینتل وعده داده است که علی رغم کاهش مصرف، عملکرد پردازنده بسیار بالا خواهد بود. اینکه بخواهیم M-5Y70 را با پردازنده دیگری مقایسه کنیم کار سختی است چرا که این مدل هیچگونه پیشینه ساخت ندارد و اولین مدل در نوع خود است.
در مقایسه با Core i5-4200U ، پردازنده بکار گرفته شده در یوگا 2 پرو، در تست های Super Pi mod 1.5 XS 1M و wPrime 32M نتیجه برای یوگا 3 برابر 14.6/19.3 ثانیه و برای یوگل 2 برابر 15/22.9 ثانیه بود (مقدار کمتر بهتر است)
ذخیره سازی
بعد از موضوع پروسس و پردازنده لپ تاپ، شاید مهمترین بخش را بتوان حافظه یا هارد دستگاه دانست. یوگا 3 پرو از یک هارد پر سرعت 256 گیگابایت سامسونگ PM851 M.2 SSD بهره می گیرد ( البته به نظر در برخی مدل ها از هارد نوع LiteOn L8T-256L9G بهره گرفته شده است که می توان همان عملکرد مشابه را برای آن انتظار داشت.) سرعت خواندن (Read) هارد برابر 482.43 مگابایت در ثانیه و سرعت رایت برابر 229.1 مگابایت در ثانیه است. (تست AS SSD). البته این مقادیر از بنچ مارک خیلی سوپرایز کننده نیست و موارد بهتر از آن نیز دیده شده است.
پردازنده گرافیکی
اگر اهل بازی کردن هستید پس این بخش برای شما مهمترین قسمت است، پردازنده Intel Core M-5Y70 یوگا 3 از چیپ HD Graphics 5300 با سرعت 100 الی 850 مگاهرتز بهره می گیرد. در بنچ مارک 3DMark (2013 edition) Ice Storm امتیاز برابر 22374 است. در جدول زیر می توانید بررسی بنچ مارک های دیگر را ببینید.
دما
خوشبختانه پردازنده M-5Y70 با 4.5 وات TDP از نظر مدیریت میزان دما عملکرد بسیار خوبی دارد چرا که لپ تاپ تحت بار و استفاده سنگین، حداکثر تا دمای متوسط 31.7 درجه سانتی گراد گرم می شود. البته توزیع گرما بر روی آن متفاوت است و گرمترین نقطه آن دارای دمای 42.1 سانتی گراد است و موقعیت آن نیز در گوشه بالایی سمت راست است (دمایی که روی کیبرد است) جالب اینجاست که دقیقا قسمت زیرین آن (زیر لپ تاپ) فقط دمای 37 درجه ای دارد! در حالت بیکار یا Idle نیز همانطور که انتظار آن می رود لپ تاپ خنک تر است و میانگین گرمای تولیدی آن برابر 28.9 سانتی گراد است. این لپ تاپ دارای فن نیز هست اما به نظر نسبت به مدل های قبلی ظریف تر و محافظه کارانه تر هستند.
اسپیکر
خریداران قطعا متوجه مارک JBL Audio بر روی صفحه پلاستیکی اصلی نوت بوک می شوند. محل قرارگیری این اسپکیرها در زیر لپ تاپ است که اگرچه دارای سایز بسیار کوچکی هستن اما صدای قابل قبولی تولید می کنند. تولید صدای آنها برای استفاده عمومی دارای بلندی و وضوح مناسبی است هر چند که تولید صدای با فرکانس پایین توسط این اسپیکرها ضعیف است.
انرژی و باتری
با توجه به SOC کم مصرف، باید امید داشت که مصرف انرژی لپ تاپ نیز کاهش یابد و مصرف باتری نیز به تبع از آن، کم شود و دوام بهتری یابد. اندازه گیری مصرف برق نشان می دهد که در حالت بیکار موسوم به Idle برابر 8.9 وات و در بالاترین میزان برابر 10.7 وات است. این مصرف برق واقعا نسبت به یوگا 2 بیشتر است! که البته شاید بتوان آن را به صفحه نمایش LCD با رزلوشن کمتر (1080p) یوگا 2 مرتبط دانست. البته بهتر است خاطر نشان کرد که پردازنده نوع Broadwell سری Y انرژی بیشتری را حین حالت idlel مصرف می کند و این قابل انتظار است با این حال با کاهش روشنایی به حداقل و خاموش کردن وای فای مصرف آن تا 3.7 وات کاهش می یابد. در طرف مقابل نیز حالت پر مصرف قرار دارد، با تست انجام شده با 3DMark 06 مصرف برق برابر 22 وات تخمین زده شد، که تقریبا نصف میزان مصرف یوگا 2 پرو است (حداکثر مصرف برابر 42.3 وات). به هر حال این نتیجه ای است که از CPU با 15 وات TDP می رود و نشان می دهد که CPU با 4.5 وات TDP (یوگا 3 پرو) تا چه میزان در مصرف انرژی صرفه جویی می کند این در حالی است که باید قدرت و صفحه نمایش پر قدرت تر یوگا 3 پرو را نیز در نظر داشت.
باتری تا 19% از ظرفیت خود را از دست داده و از 54 وات ساعت به 44 وات ساعت کاهش پیدا کرده است. اما سوال اصلی اینجاست که این باتری 5900 میلی آمپری برای یوگا 3 پرو تا چه میزان سرویس دهی می کند؟ خوشبختانه یوگا 3 پرو از پس این موضوع نیز بر آمده است در واقع باید بدانید که یوگا 2 زمانی که از وای فای استفاده می کنید دوام باتری برابر 5 ساعت و 2 دقیقه دارد این در حالی است که یوگا 3 پرو با باتری کوچکتر، دوام 6 ساعت و 16 دقیقه ای را برای خود ثبت می کند (20% بیشتر از یوگا 2) البته این میزان بهبود همچنان به رقم 8 ساعت و 35 دقیقه مک بوک ایر اپل و 7 ساعت و 45 دقیقه دل XPS 13-9333 نمی رسد.
در نهایت در نیزان لود بالا و صفحه نمایش کاملا روشن، پیش بینی 2 ساعت و 41 دقیقه برای دوام باتری منطقی به نظر می رسد و همچنین میزان حداکثر دوام باتری در حالت غیر فعال با خاموش بودن وای فای و کمترین میزان نور صفحه برابر 10 ساعت و 35 دقیقه خواهد بود.
جمع بندی
این اولین حضور پردازنده های Broadwell است که با توجه به سرعت بالا، و مصرف کم می توان آنها را یکی از بهترین پردازنده ها برای یوگا 3 پرو دانست. چرا که یوگا پرو 3 به دلیل نازکی بیش از حد خود نیاز به تقلیل و کاهش حجم خود دارد و کاهش مصرف کمک کی کند تا باتری کوچکتر و موارد فنی داخلی کمتری خرج لپ تاپ شود که نتیجتا سبکی آن را نیز بدنبال دارد. همچنین با کاهش مصرف برق و انرژی، گرمای تولیدی توسط لپ تاپ به شدن کاهش می یابد و در موارد لود بالا گرمای ان تا نصف یوگا 2 پرو است که بسیار عالی است لولاهای بند ساعتی این لپ تاپ نیز باعث می شود تا چرخش 360 درجه برای لپ تاپ مهیا گردد و شما این لپ تاپ را در مدل های مختلفی تجربه کنید.
عملکرد کلی سخت افزاری آن عالی است با این حال غیر قابل تعویض یودن رم ها چیزی است که به شدت آزار دهنده به نظر می رسد. در کنار صفحه نمایش QHD، و باتری کوچکتر دوام باتری یوگا 3 پرو بسیار بیشتر و بهتر است و صفحه نمایش آن نیز تصاویری روشن و زنده تولید می کند. در کل می توان گفت یوگا 3 پرو یکی از منحصر بفردترین و در عین حال سبک ترین و نازک ترین لپ تاپ های بازار است که می تواند در بسیاری از موارد همچون کار، بازی و مطالعه و در حالت یک لپ تاپ یا یک تبلت به کار شما آید و نیاز شما را برطرف کند پس اگر به دنبال چنین لپ تاپ جمع و جور و خوش قیمتی هستید بهتر از لنوو یوگا 3 پرو را در لیست خرید خود جای دهید.
One thought on “لنوو یوگا 3 پرو لپ تاپی با چرخش 360 درجه”