روزانه ده نفر توسط مین کشته یا مجروح می شوند. این ادعا صفحه کیک استارتر پروژه Mine Kafone Drone است. یک پهپاد مین یاب که بدون دخالت انسانی مین ها را خنثی می کند. این پروژه تا کنون توانسته بیش از دو برابر سرمایه مالی 70 هزار یورویی مورد نیاز خود یعنی 161 هزار یورو را جمع آوری کند البته تیم Kafon قول داده اند اگر کمک ها به 130 هزار یورو برسد بر روی باتری های سلولی هیدروژنی کارکنند که البته در حال حاضر کمک ها از این مقدار رد شده است. هدف دیگری هم که قول داده اند این است که اگر کمک ها به 190 هزار یورو برسد بر روی ماژول Super EMC Detection کار خواهند کرد.
تیم Kafone Drone ادعا می کند پهپاد مین یاب آن ها 20 برابر سریعتر از تکنولوژی موجود می تواند میدان های مین را پاکسازی کند. کار پاکسازی این پهپاد در سه مرحله انجام می شود کاوش محل، شناسایی مناطق خطرناک و انفجار مین های زمینی.
نحوه کار
این پهپاد مین یاب با پرواز بر روی مناطق خطرناک ابتدا به تحلیل کلی منطقه میپردازد، سپس مکان مین ها را پیدا میکند و در نهایت با قرارگرفتن در فاصله امن مین را منفجر میکند.
مرحله اول: نقشه برداری
ابتدا پهپاد بر روی تمام محلهای موردنظر پرواز میکند و به کمک سیستم نقشهبرداری سه بعدی تمام مکانهای خطرناک را شناسایی کرده و مختصات آن را توسط GPS بدست میآورد.
مرحله دوم: ردیابی
پهپاد در فاصله 4 سانتی متری (تقریبا) از سطح زمین شناور است و به کمک بازوی رباتیکی فلزیاب خود مینها را شناسایی مرده و مختصات جغرافیایی مینهای پیدا شده را به سیستم میفرستد تا نقشهای که در آن مکان مینهاعلامتگذاری شده است ساخته شود.
مرحله سوم: انهدام
در مرحله آخر پهپاد توسط بازوی رباتیک خود چاشنی کوچکی خود روی هر مین یافت شده میگذارد و آن را منهدم میکند. بدون اینکه آسیبی به خود پهپاد وارد شود.
به گفته بنیانگذارن و طراحان Kafon ، این پهپاد مین یاب نسبت به روش های مرسوم پاکسازی مین ها مزیت هایی دارد که می شود به موارد زیر اشاره کرد.
- کاهش هزینه مالی و از بین بردن تلفات انسانی ناشی از استفاده از روش های روشهای کنونی پاکسازی میدان مین.
- افزایش انعطاف پذیری با نگاه ماژولار به Kafon که باعث میشودبا اضافه کردن سنسورها و ابزارهای دیگر برای گستره وسیعی از ماموریت ها از پهپاد استفاده کرد.
- قابلیت کنکاش و نقشه برداری از مناطق آلوده به تصمیم گیری صحیح تر در عملیاتهای جاری کمک شایانی میکند.
- با قابلیت اسکن مین زار ها میتوان قبل از شروع پاکسازی اطلاعات لازم را جمع آوری کرد. که همین سبب ساده تر شدن برنامه ریزیهای لازم برای شروع عملیات پاکسازی میشود.
- طبقه بندی منظم و سیستماتیک اطلاعات استخراح شده.
مسعود حسنی طراح ارشد و به طور کلی تیم Kafon تا به امروز توانسه اند نظر افراد زیادی را به خود جلب کنند از جمله ملکه هلند و دنیل کریگ بازیگر و سفیر بین المللی پاکسازی مین و مواد منفجره سازمان ملل. و امیدوارند هرچه زودتر بر چالش ها غلبه کنند و در اولین کشور به صورت آزمایشی کار خود را شروع کنند.
در آخر بد نیست نگاهی به ویدئو جالب این پهپاد مین یاب در آپارات بندازیم.
امیدوارم استفاده از چنین ابزارهایی در کشورمون هم فراگیر بشه تا اینقدر کشته و مجروح سر خنثی سازی مین ندیم/