برقراری تماس از طریق خطوط تلفن به هر طریقی همیشه هزینههایی را به دنبال دارد، به خصوص اگر طرف مقابل شما در راه دور (و یا کشور دیگری) قرار داشته باشد این هزینهها چند برابر خواهند شد. امروز ما به همراهی شما دوستان در پارسیش به بررسی چند اپلیکیشن به منظور ارتباط با دوستان و بستگان میپردازیم و محیط کاربری به علاوهی قابلیتهای آنها را زیر ذرهبین خواهیم گرفت.
از وقتی که گوشیهای تلفن همراه به دست مردم رسیده و نقش یک وسیلهی مهم و حیاتی را در زندگی مردم بازی میکنند مدتی است که میگذرد. در این زمان حالات ظاهری و قابلیتهای آنها دست خوش تغییرات بسیاری شده است و این تغییرات باعث شده که استفادهی اصلی از تلفن همراه که تلفن زدن و پیام فرستادن است هم تحت شعاع قرار بگیرد. بدین معنی که امروزه ارتباطات علاوه بر شیوهی معمول و از طریق خطوط تلفنی، از طریق بستر اینترنت و به وسیلهی اپلیکیشنهای گوناگون هم صورت میپذیرد که این امر خود باعث راحتی بیشتر و هزینهی کمتر میگردد.
اپلیکیشنهایی که در این مطلب معرفی میگردند دارای مزیتهایی میباشند، از قبیل:
- بدون هزینهی خرید (دانلود رایگان).
- داشتن کابران بسیار زیاد.
- پشتیبانی از قابلیت پوش ناتیفیکیشن (push notification) (در زمان آنلاین نبودن شما باز هم پیامها دریافت میشوند).
- امکان برقراری ارتباط به همراه امکانات اضافی (ارسال عکس، صوت و …).
- وجود نسخههای متعدد برای اکثر سیستم عاملها.
- داشتن ضریب امنیتی بالا ( اپلیکیشن با شماره تلفن همراه شما فعال میگردد و قابلیت سؤاستفاده از نام کاربری شما وجود ندارد.
واتس اَپ Whats app
اپلیکیشن نام آشنای پیام رسانی (instant messaging) که دارای قابلیتهای فراوانی است. ابتدا نگاهی به محیط داخلی اپلیکیشن میاندازیم.
در محیط برنامه، از طریق آیکانهای تعبیه شده در زیر صفحه انتقال شما به بخشهای مخاطبین، وضعیت، مخاطبین منتخب، گفتگوها و تنظیمات میسر میشود.
در محیط گفتگو شما علاوه بر نوشتن پیام، قادر به ضبط کردن صدای خود و یا گرفتن عکس و ارسال آن میباشید. و یا میتوانید از قسمت مخاطبین، به مشخصهی مخاطب خود رفته و Call را بزنید تا تماس شما برقرار شده و با کیفیت صدای مطلوب با طرف مقابل صحبت کنید. شما همچنین میتوانید گفتگوهای چند نفره داشته باشید. امکان دیگری که میشود به آن اشاره کرد قابلیت به اشتراک گذاری موقعیت جغرافیایی شما با طرف مقابل است.
در کل میتوان گفت که امکانات این اپلیکیشن نیازهای اولیه شما را برطرف میکند و قابلیت مورد بحث دیگری در واتس اپ یافت نمیشود. این اپلیکیشن برای سیستم عاملهای متعدد عرضه شده و از طریق سایت اپلیکیشن و یا از فروشگاهای اپلیکیشن هر سیستم عامل قابل دریافت است.
وایبر Viber
اپلیکیشن وایبر علاوه بر اینکه برای پلت فرمهای گوناگون تلفن همراه عرضه شده، نسخهای هم برای کامپیوتر در نظر گرفته است که تمامی امکانات از طریق کامپیوتر شما هم در دسترس میباشد. نسخهای که برای کامپیوتر عرضه شده بسیار کاربردی میباشد، به طور مثال شما در حال مکالمهی تلفنی از طریق وایبر هستید و باطری گوشی شما رو به اتمام است در این حالت شما توانایی انتقال تماس به کامپیوتر را دارید تا مکالمهی خود را از طریق کامپیوتر پیگیری کنید. کلیه خصایای گفته شده در مورد “واتس اپ” در مورد “وایبر” هم صدق میکند. رابط کاربری این اپلیکیشن کمی خود را جذابتر از “واتس اپ” نشان میدهد و دلیل آن بکارگیری رنگ بنفش در آیکان و قسمتهای مختلف برنامه میباشد. لازم به ذکر است که این اپلیکیشن توسط ارتش الکترونیک سوریه هک شده بود و در پی آن مقدار کمی از اعتبار خود را میان کاربران از دست داد، البته وایبر تأکید کرده بود که هیچ دسترسیای به اطلاعات حساس کاربران ایجاد نشده و پایگاه داده این سرویس هک نشده است.
برای دریافت نسخههای مختلف این اپلیکیشن از سایت برنامه دیدن کنید و یا در فروشگاههای اپلیکیشن گوشی خود نام “Viber” را جستجو کنید.
وی چت We Chat
بدون شک نام وی چت را شنیدهاید. اپلیکیشنی که با امکانات جالب و همینطور کاربردی خود جای خود را به خوبی میان کابران باز کرده و رقیبی جدی برای دیگر اپلیکیشنهای هم ردهی خود تلقی میشود. این اپلیکیشن پای خود را از یک اپلیکیشن معمولی جهت ارسال پیام و تصویر فراتر گذاشته و خود را تبدیل به یک شبه شبکهی اجتماعی کرده است. اما با روشی کاملاً متفاوت و جذاب، بدین طریق که شما از قسمت Discover که در پایین صفحهی اصلی اپلیکیشن قرار دارد به امکان People Nearby دسترسی پیدا خواهید کرد. این قسمت به شما این امکان را میدهد تا بتوانید افراد مختلفی که در اطراف شما در حال استفاده از اپلیکیشن خود هستند را به ترتیب فاصلهی آنها که در روبروی نام کاربری نشان داده میشود را مشاهده کنید. در این قسمت (Discover) امکان دیگری هم با نام Shake به چشم میخورد، با زدن بر روی Shake از شما خواسته میشود که گوشی خود را تکان دهید! این امر باعث یافتن کسانی میشود که در همان لحظه گوشی خود را تکان دادهاند و توسط اپلیکیشن به شما نشان داده میشود که میتوانید با آنها گفتگو کنید.
اما چیزی که این اپلیکیشن را بیشتر به شبکه اجتماعی شبیه میکند امکان Moments میباشد که از طریق قسمت Discover قابل دسترسی است. در Moments میتوانید تصاویر یا نوشتههای خود را با دوستان و یا به صورت آزاد (public) به اشتراک بگذارید.
طبیعی است که این اپلیکیشن برای پلت فرمهای گوناگون موبایل طراحی شده و از طریق سایت برنامه قابل دسترسی میباشد. شما طریق وب هم میتوانید از امکانات این اپلیکیشن بهره ببرید. ابتدا به قسمت وب در سایت برنامه بروید، از شما خواسته میشود که با اپلیکیشن خود QR نمایش داده شده را اسکن کنید، این کار باعث انتقال اطلاعات که همان شناسه کاربری شما است به سایت شده و شما وارد بخش مخصوص به خود میشوید.
در یک نتیجه گیری کلی میتوان گفت که قابلیتهای این اپلیکیشن باعث متمایز شدن آن از سایر اپلیکیشنها میشود، ولی باید به این نکته توجه داشت که در این اپلیکیشن بر خلاف “واتس اپ” و “وایبر” شما توانایی برقراری تماس مستقیم را ندارید و مجبور به انتقال صدای خود در مدت زمان محدود هستید.
حال انتخاب را به شما واگذار میکنیم که با توجه به روش استفادهی شما، کدام اپلیکیشن را انتخاب میکنید.
وی چت هم که رفت
بازگشت همه به سوی “واتس اپ” و “وایبر” است ;)