همانطور که شباهت مزه ی یک نوشابه رژیمی به نوشابه های معمولی برای ما مهم است، نزدیک بودن مشخصات گوشی های Lite به گوشیِ اصلی نیز برای ما مهم است! در واقع در مورد اسمارت فون ها، حساسیت مردم نسبت به مشخصاتِ سخت افزاریِ گوشی ها بیشتر شده به طوری که قرار دادن لفظ lite باعث نمی شود تا سازنده، یک گوشی رده پایین تولید کند و آن را به اسمِ پرچم دارِ اصلی بفروشد. خوشبختانه هواوی این حساسیت را درک کرده و سعی کرده تا P9 Lite را هر چه بیشتر شبیه به P9 اصلی بسازد. در واقع از نظر طراحی گوشی کاملا به برادر گران قیمت تر خود شبیه است با این تفاوت که قاب پشتی گوشی از نوع پلی کربنات است و خبری از فلز نیست. البته قاب دور تا دور گوشی همچنان فلزی باقی مانده. همچنین بهتر است بدانید در این گوشی خبری از دوربین دوقلو نیست. در واقع دوربین 12.3 مگاپیکسلیِ لایکا حذف شده و صرفاً دوربین 13 مگاپیکسلی حفظ شده که البته قادر به فیلم برداری با کیفیت بالایِ 2160p هست.
با چنین مشخصات و قیمت حدودا 300 دلاری به نظر می رسد که P9 Lite گزینه مناسبی در مقایسه با بردار گران تر باشد بخصوص که اگر کیف پولتان خالی باشد!
اگر بخواهیم چشممان را روی این تفاوت ها ببندیم باید ادامه دهم که در گوشی P9 Lite همچنان با یک CPU هشت هسته ای روبرو هستیم که البته همگی آنها از نوع A53 بوده و دیگری خبری هم از رم 4 گیگ نبوده و شروع رم در lite از 2 گیگ آغاز شده و در 3 گیگ خاتمه می یابد. همچنین باید تصریح کرد که برخی امکانات اتصالی مثل USB Type-C و وای فای 5 گیگاهرتزی جای خود را به امکانات ضعیف تری داده. همچنین در P9 Lite خبری از ویژگیِ شارژ سریع برای باتری 3000 میلی آمپری (که نسبت به P9 تغییری نداشته) نیست اما صفحه نمایش در حدِ فول HD حفظ شده است.
در ادامه مطلب بدنه و طراحی گوشی، صفحه نمایش، سخت افزار و قدرت عکس برداری گوشی را بررسی خواهیم نمود. پس با ما همراه باشید.
بدنه و طراحی
P9 Lite دارای صفحه نمایش 5.2 اینچی فول HD با همان اندازه و کیفیت P9 است با این تفاوت که کمی عریض تر و بلند تر است. در واقع می توان گفت مدل lite به هیچ وجه کوچکتر از P9 نیست. (بر خلاف اکثر پرچم داران که مدل lite آنها علاوه بر مدل سخت افزاری پایین تر، ابعاد کوچکتری دارند).
قاب پشتی پلی کربناتی باعث نشده تا احساس حمل گوشی نسبت به p9 تغییر کرده باشد. در واقع حمل آن با وجود اینکه 3 گرم سنگین تر است، باز هم بخوبی در دست جای می گیرد و با وزن 147 گرمی که دارد در دسته ی گوشی های سبک وزن قرار می گیرد.
گوشی P9 اولین اسمارت فونِ تمام فلزیِ هواوی محسوب می شد. مثلا در مدل P8 اگرچه قابِ دورِ گوشی فلزی بود اما قاب پشتیِ پلاستیکی بکار گرفته شده بود. چنین ساختارِ ترکیبی از قاب دورتا دوری فلزی و قاب پلاستیکی پشتی در P9 lite نیز بکار گرفته شده تا هزننه آن کمی کاهش یابد. (P9 علاوه بر مدل فلزی یک مدلِ سرامیکی نیز دارد)
بیشتر بخوانید: پیشنهاد اسکارلت جوهانسون: هواوی P9
P9 lite در سه رنگِ سفید، مشکی و طلایی در دسترس خواهد بود. که صفحه نمایش آن بدون هیچگونه لایه محافظتی در برابر خراش، دورتادور آن فلزی و پشت گوشی از جنس پلی کربنات ساخته شده. این گوشی بر خلاف برادر بزرگتر خود، ظاهر و احساسِ یک اسمارت فونِ میان رده را منتقل می کند.
یک لبه کوچکِ اضافی در اطراف شیشه وجود دارد که باعث شده که سطح آن خیلی صاف به نظر نرسد. گودیِ خاصی نیز در اطراف صفحه طراحی شده که سبب بیشتر شدن ضخامت lite نسبت به P9 گردیده.
در بالایِ صفحه نمایش، دوربین 8 مگاپیکسلیِ سلفی، حسگرها، و چراغ نوتیفیکیشن LED دیده می شود که هنگام خاموش بودن تقریباً نامرئی است. در این بخش نیز خبری از لوگویِ هواوی نیست و این لوگو در کنارِ دهنیِ گوشی در زیر صفحه نمایش تعبیه شده.
لبه پایینی اسمارت فون میزبانِ درگاهِ میکرو USB و اسپیکر است که در دو طرف درگاه در زیرِ پنجره مشبکی قرار داده شده. لبه بالایِ اسمارت فون جایگاهِ میکروفون دوم برای ضبط صدا و حذف نویز است. همچنین جک 3.5 میلی متری هدفون در این بخش واقع شده.
لبه ی سمت راست نیز محل قرار گیری، کلیدِ پاور و ولوم بوده که کلید پاور با حالتِ “تکسچر مانند” براحتی قابل تشخیص است. تاچ این کلیدها به سادگی انجام می شود و مشکلی در این باره نیست. درگاه کارت که در سمتِ چپ گوشی تعبیه شده جایگاهِ دو اسلات است که می تواند برای دو سیم کارت و یا یک سیم کارت و یک رمِ میکرو SD مورد استفاده قرار گیرید.
پشت گوشی نیز صرفاً محلِ نصب یگانه دوربین 13 مگاپیکسلی بوده و خبری از دوربین دوم نیست. فلاش LED نیز بصورت تک بکار گرفته شده. اسکنر اثر نگشت در قسمت وسطانی این بخش واقع شده که بر آمدگی جزئی به بیرون داشته که سبب می شود انگشت اشاره زودتر محل اسکنر را پیدا کند.
صفحه نمایش
Huawei P9 lite اگرچه یک گوشی مینی به حساب می آید اما سایز و اندازه ی 5.2 اینچی LCD آن خیلی هم مینی به حساب نمی آید! این پنل نمایشی کیفیتی فول HD دارد که دقیقاً مانند P9 است با این تفاوت که صفحه p9 lite از نوع IPS بوده اما در P9 شاهد بکارگیریِ صفحه نمایش IPS-NEO بودیم. NEO بودن یا نبودن باعث نشده تا کیفیت رنگ و کنتراست صفحه ی P9 LITE حتی در زوایایِ دید شدید دچار ضعف شود تا جایی که می توان اذعان کرد روشنایی و کنتراست این صفحه چیزی از P9 کم ندارد. در واقع روشنایی آن در محدوده ی 500نیت بوده و کنتراست آن نیز 1:1200 از بسیاری از گوشی های همرده بهتر است.
تنظیمات روشنایی صفحه نیز تا حدودی خوب لحاظ شده مثلا حداقل روشنایی 9.8 نیت است که برای چشمان خواب آلود، روشنایی خیلی خوبی محسوب می شود هر چند که برخی شرکت ها مثل سونی این رقم را تا 2 نیت در نظر گرفته اند. تنظیمات اتوماتیک نیز دارای نوار پیمایش بوده و عملاً می توان با تغییر نوار پیمایش میزان روشنایی اتوماتیک را دستکاری کرد.
اگر به سراغ تنظیمات رنگ بروید می توانید نوار پیمایش ان را نیز از حالت گرم به سرد تغییر داده و حالت مورد علاقه خود را بیابید. در زیر نور خورشید عملکرد صفحه بد نیست و از حدِ متوسط بالاتر است اما این یکی از حالت هایی است که صفحه p9 بهتر از P9 Lite عمل می کند.
باتری
بر چسب Lite «در مبحث باتری» به هیچ وجه برازنده ی P9 Lite نیست! باتری این گوشی از بسیاری از باتری هایِ گوشی های رده بالایِ بازار نیز بهتر کار می کند. باتری 3000 میلی آمپری همان چیزی است که در P9 بکار گرفته شده. چیپستِ بکار گرفته شده در P9 lite از نوع Kirin 650 می باشد. نتایج بدست آمده تحت تست های GSMArena برابر است با:
- مکالمه: 15 ساعت و 20 دقیقه
- وبگردی: 11 ساعت و 51 دقیقه
- پخش ویدئو: 11 ساعت
Battery Manager بخشی از phone manager است که سه حالت مختلف را برای حفظ دوام باتری را پیشنهاد می کند. همچنین می توانید با تعیین زمان اپ های فعال پش از به خواب رفتن گوشی را غیر فعال کنید.
سخت افزار و عملکرد
چیپِ HiSilicon Kirin 650 قلب تپنده ی P9 lite می باشد (در P9 نیز از چیپ های سلیکون مدل Kirin 955 استفاده شده). پردازنده ی این چیپ 8 هسته ای و از نوع کورتکس A53 می باشد. در P9 نیز شاهد هشت هسته اما از نوع A57 می باشیم که تا دو برابر سریعتر از این مدل است. پردازنده گرافیکی از نوع Mali-T830 می باشد که همانند T880 موجود در P9 بوده با این تفاوت که هسته کمتر و سرعت کمتری دارد. به مانند P9 در P9 lite نیز شاهد بکارگیری 3 گیگابایت رم هستیم هر چند که مدل 2 گیگابایتی آن ینز در دسترس است.
با در نظر گرفتن رقبا که اکثرا از اسنپدارگون 615 با هشت هسته ی A53 و GPU مدلِ Aderno استفاده می کنند می تواند گفت حال و روزِ P9 lite بهتر است! در مقایسه با گوشی هایی که از چیپ اسنپدارگون 808 بهره می برند (مثل نکسوس 5x و یا شائومی Mi 4s ) این گوشی در بنچ مارکِ antutu6 عقب می ماند اما عملکردِ چند هسته ای آن در بنچ مارک geekbench3 بهتر از آنهاست. P9 lite قطعا نمی تواند در مقامِ رقیب برای P9 ظاهر شود اما تمام گوشی هایِ با چیپ اسنپدراگون 615 توانایی رد شدن از سدِ P9 Lite را ندارند.
دوربین
هواوی P9 Lite دارای دوربین 13 مگاپیکسلی سونی با سنسور 1/3 اینچی 1.12 میکرومتر پیکسل می باشد که دارای لنز با فاصله کانونی f/2.0 می باشد. دوربین 12.3 مگاپیکسلیِ P9 دارای پیکسل بندیِ بزرگتر از 1.25 میکرومتر می باشد و لنز آن نیز فاصله کانونی f/2.2 دارد. بدیهی است که در مدل Lite، خبری از دوربین ثانیه B&W نیست.
رابط کاربری دوربین همگام با رابط کاربری سیستم عامل (Emotion UI) می باشد و چیز خاص اضافه تری نسبت به P9 ندارد. کلیه ویژگی هایِ دستی شامل سرعت شاتر، ISO و تنظیم اکسپوژر و تعادل رنگ سفید و حالت مترینگ در این رابط لحاظ شده. فوکوس ان سه حالت مختلف و متفاوت دارد که سیستم ردیاب فوکوس اتوماتیک نیز با دنبال کردن اشیاء متحرک می تواند عکس هایی عالی اخذ کند.
بسیاری از پرچم داران مطرح همچون ساخته های سامسونگ، مجددا به دوربین های 12 مگاپیکسلی عقب نشینی کردند و گوشی های میان رده بسیار محدودی با کیفیت میانگین 13 مگاپیکسلی یا بیشتر وجود دارد که P9 Lite یکی از این گوشی های محدود است. البته مگاپیکسل بالا دلیل بر کیفیت بهتر نیست. بهتر است بدانید که عکس هایِ P9 lite خیلی واضح نیست و نباید هم انتظار کیفیت خیلس خوب هم از آن داشت! گوشی های میان رده ی دیگری در بازار یافت می شوند که با قیمت خیلی کمتر، همین کیفیت از دوربین را ارئه می کنند. نویز موجود در عکس ها کم است اما تعادل سفیدی به سمت سردی گرایش دارد و رنگ ها نیز تا حدودی بیش از حد اشباع به نظر می رسند.
محدودیت رنج دینامیکی عبور نور بالا در تصاویر و ویدئوها شده. در حالت HDR تا حدودی این نور زدگی رفع شده و عکس های بهتری خواهد داشت. حالت های دوربین شامل حالت “بیوتی”، Good food, Watermark ،Light painting و همینطور all-focus است.
حالت All-focus حالتی مختص به گوشی های هواوی است که به شما اجازه می دهد تا نقطه فوکوس را تغییر دهید. این حالت در هواوی کمی زمان بر است چون گوشی تا چند بار عکس برداری انجام می دهد تا زمینه مناسب برای تغییر نقطه اصلی را برای شما فراهم کند. در اکثر دوربین ها صرفا دو عکس گرفته می شود و با کمکِ کارهای دیجیتالی، عکس ها مجددا فوکوس گذاری می شوند اما همانطور که گفته شد رویه در هواوی با گرفتن چندین عکس متفاوت دنبال می شود. روش بکار گرفته شد در دوربین هواوی قطعا بهتر است و نتایج بسیار بهتری دارد. اگر به اندازه کافی به سوژه نزدیک شوید می توانید عکس هایی با بک گراند تار (یا پیش زمینه تار) بگیرید که بسیار زیبا هستند.
P9 Lite نصف قیمت P9 ارزش دارد اما تفاوت چندانی در تعداد پیسکل هل میان این دو نیست. با این حال لنزهای ساختِ دست لایکا عکس ها بهتری می گیرد بویژه در تاریکی شب. کیفیت فیلم برداری دوربین نیز در صرفا 1080p انهم با سرعت 30 فیم در ثانیه است.
کلام نهایی
شاد بپرسید چرا باید این گوشی را در لیست گزینه هایِ خرید خود قرار دهیم؟ اول اینکه گوشیِ اصلی، یعنی P9 در رده بندی های موسسه EISA بعنوان یکی از بهترین گوشی های بازار از نگاه خریداران اروپایی را کسب کرده و P9 Lite با حفظِ بسیاری از قابلیتهای کلیدی P9 و قیمت بسیار ارزان تر می تواند بخش هایی از حسِ داشتن یک پرچم دار را به شما منتقل کند. این گوشی در دسته گوشی هایِ میان رده ی رو به بالا دسته بندی می شود که براحتی می تواند تمام نیازهای خرد و کلان شما را بر طرف کند پس اگر قرار نیست تا با گوشیِ خود آپولو هوا کنید! و می خواهید با حداقل هزینه یک گوشی میان رده ی عالی داشته باشید بهتر است به P9 lite هم مجالِ عرض اندام در لیست خرید خود را بدهید!
One thought on “P9 Lite پرچم دار رژیمی هواوی”