برای خرید یک گوشی پرچم دار چقدر باید هزینه کرد؟ احتمالا می دانید که گوشی هایِ برترِ انواع شرکت ها از 600 تا 700 دلار قیمت گذاری می شوند. اما بهتر است این را هم بدانید که گوشیِ پرقدرت وان پلاس 3 با داشتن 6 گیگابایت رم و دوربین 16 مگاپیکسلی، پردازنده اسنپدارگون 820 ، صفحه نمایش امولد و باتری نسبتاً خوب، 400 دلار بیشتر قیمت ندارد! شاید شک کنید که احتمالا وان پلاس، با کم کاری در برخی بخش ها سعی کرده تا قیمت تمام شده ی گوشی خود را کاهش دهد اما این گوشی با جنس تمام آلومینومی و آخرین ورژن اندروید و رابط کاربری اکسیژن (OxygenOS) جای هیچ بهانه ای را باقی نگذاشته و با اعتماد به نفس بالا خود را به عنوان برترین گوشی اندرویدی مطرح کرده.
انواع گوشی های وان پلاس در چند ساله گذشته با اقبال عمومی روبرو شده و بسیاری از کاربران گوشی های اندرویدی بدنبال چنین الماس کمیابی هستند چرا که با هزینه ای تا 40 درصد کمتر از گلکسی S7 اج، می توانید گوشی با تمام امکانات و بهترین پشتیبانی نرم افزاری را دریافت کنید. بله درست متوجه شدید، شرکت وان پلاس از معدود شرکت های تولید کننده گوشی های اندرویدی است که به مانند اپل، به بروزرسانی سیستم عامل خود اهمیت می دهد و هر از چند گاهی آپدیت جدید از آن ارائه میکند. این در حالی است که شرکت هایی مانند سامسونگ، با داشتن انواع و اقسام گوشی های هوشمند، کمتر زحمت آپدیت را به خود راه می دهند.
اگر می خواهید در جریان جزئیات مختلف گوشی، اعم از، ظاهر و بدنه، سخت افزار، دوربین و … قرار بگیرد و مقایسه ای بین وان پلاس وان 3 و گلکسی S7 اج، مطالعه کنید، دعوت می کنیم تا در ادامه مطلب نیز ما را همراهی کنید:
طراحی و جنس بدنه: تمام فلزی
وان پلاس در اولین گام خود گوشی پلاستیکی ارزان قیمتی را روانه بازار کرد. بعد از آن، وان پلاس وان 2 را با حذف قابلیت جداسازی کاور پشتی عرضه کرد و حال در سومین گام خود گوشی را تکمیل و آن را با بدنه ای تمام فلزی روانه رقابت با برترین گوشی های اندرویدی کرده. ظاهر پشت گوشی تا حد بسیاری زیادی ما را به یاد گوشی های HTC می اندازد و از طرفی طرح مشبک مانند اسپیکر در زیر گوشی و لبه های منحی وار چیزهای جدیدی هستند که در وان پلاس های قبلی وجود نداشتند و بسیار شبیه به ساخته های سامسونگ و اپل است.
دکمه خازنی بکار گرفته شده در زیر صفحه نمایش مجهز به اسکنر اثر انگشت است که عملکرد سریع آن، چیزی از برترین هایِ بازار کم ندارد. در کنار کلید اصلی دو کلید منو و بازگشت قرار گرفته اند. از تنظیمات امکان تعریف اسوایپ به طرفین برای باز شدن اپِ خاص و عملکرد مورد نظر وجود دارد. در بخش راست گوشی شاهد بکارگیری کلید سایلنت و ولوم و سمت چپ نیز کلید پاور و اسلات سیمکارت هستیم.
شرکت وان پلاس ادعا می کند که یکی از باریک ترین لبه های دورتادور صفحه نمایش را طراحی کرده که البته در مقایسه با گلکسی S7 اج می توان گفت، ساخته سامسونگ از باریکی بیشتری بهره برده و وزن کمتری نسبت به وان پلاس وان 3 دارد.
صفحه نمایش : امولد
وان پلاس در ساخت گوشی نسل سوم خود از یک صفحه نمایش امولد بهره برده که البته باید از کیفیت 1080p آن گله کرد که با توجه به عرضه گوشی های با صفحه 4K، حداقل انتظار می رفت وان پلاس 3 از صفحه 2k بهره می برد. صفحه امولدِ وان پلاس 3 نیز به مانند تمام صفحات امولد از عمیق ترین رنگ مشکیِ ممکنه بهره می برد. دیگر رنگ ها نیز غنی و بسیار زنده به نظر می رسند.
حداکثر روشنایی این صفحه شاید خیلی چنگی به دل نزند. در واقع این صفحه با حداکثر روشنایی 379nits به هیچ وجه نمی تواند با روشنایی 530nits گلکسی S7 اج رقابت کند. متوسط روشنایی صفحه نمایش گوشی های برتر نیز با رقم 431 بالاتر از حداکثر روشنایی صفحه OP3 قرار دارد. شاخص sRGB در این صفحه چیزی در حدود 192 درصد است که دلالت بر رنگ بالای صفحه دارد. Delta-E یا همان شاخصِ خطای صفحه در حدود 2.9 محاسبه شده که نسبت به گوشی های دیگر اندرویدی نسبتاً عدد مناسبی به حساب می آید. (هر چه به صفر نزدیک باشد، بهتر خواهد بود)
دوربین: عالی، اما در مناطق کم نور می توانست بهتر باشد
در حال حاضر اکثر دوربین هایِ بکار گرفته شده در گوشی های هوشمندِ پرچم دار، مشکلی در گرفتن عکس، در روشنایی روز ندارند و می توان گفت در این زمینه تقریبا مثل هم عمل می کنند. دوربین 16 مگاپیکسلی وان پلاس 3 نیز از این قاعده مستثنی نیست و عکس های روزانه ی آن، بسیار عالی و با حداکثر جزئیات ممکنه در دسترس کاربران است.
عکس زیر منظره ای از نیوجرسی است که در گوشی وان پلاس 3 با حالت HDR اتوماتیک گرفته شده و پیکسل بیشتر در OP3 برخی محاسن را در جزئیات نسبت به گلکسی S7 اج ایجاد می کند که البته تاثیر زیادی در کیفیت ندارد و همانطور که گفته شد کیفیت آنها بسیار شبیه هم است هر چند که غنای رنگ ها در عکس گلکسی S7 Edge بیشتر به نظر می رسد.
وقتی از برخی سوژه های رنگارنگ عکس برداری کردیم به وضوح متوجه شدیم که عکس های گلکسی S7 اج به مراتب رنگارنگ و غنی تر هستند و اگر بخواهیم بین این دو برترین را انتخاب کنیم، حتماً برنده سامسونگ گلکسی S7 اج خواهد بوذ.
هر چقدر هم که بتوان از عملکرد دوربین وان پلاس 3 در روز جانب داری کرد، اما نمی توان از عملکرد شبانه ی گوشی انتقاد نکرد. در واقع اگرچه نویز موجود در عکس ها بسیار کم به نظر می رسد اما لنز با فاصله کانونی f/2.0 امکان عبور نور کافی را نمی دهد لذا عکس هایِ نمایِ تاریک چندان روشن نیستند و وضوح کافی کنعکس نمی کنند. دوربین گلکسی S7 اج با داشتن لنز f/1.7 به خوبی نور و روشنایی را از خود عبور می دهد که نتیجه آن نور کافی در عکس های مناطق تاریک خواهد بود. عکس های زیر به وضوح تفاوت این دو لنز را نمایان می کند.
در یک کلام باید گفت عکس های OP3 تاریک تر از عکس های گلکسی S7 اج هستند چه در روشنایی روز چه در تاریکی شب!
دوربین سلفیِ 8 مگاپیکسلی OP3 بر خلاف دوربین اصلی در روشنی دادن به تصاویر عملکرد بهتری دارد اما ظاهرا بیش از حد، سفیدی به عکس تزریق می شود تا جایی که در عکس زیر به وضوح می توان متوجه مرواریدی شدن پوست شد. رزلوشن این دوربین به نسبت اکثر دوربین های سلفی، بسیار بالاست که سبب داشتن عکس هایی با جزئیات بیشتر می شود اما داشتن قابلیت عکس برداری واید یا عریض در دوربینِ گلکسی S7 اج سبب می شود تا افراد بیشتری در عکس های سلفی شما جا شوند و از این منظر عملکرد بهتر از آنِ ساخته ی دست سامسونگ است.
عملکرد: رم 6 گیگابایت، استاندارد تازه برای گوشی های هوشمند
OP3 با بکارگیری پردازنده اسنپدارگون 820 که بهترین چیپ ساخت دستِ کوالکوم است عملاً در دسته ی پرچم دارانِ برتر بازار قرار گرفته. در واقع این چیپ همان تراشه ی بکار گرفته شده در گلکسی S7 و یا HTC 10 و… است. اما چیزی که OP3 را از گوشی های رده ی بالای بازار فراتر می برد، استفاده از 6 گیگابایت رم است. 6 گیگابایت رم به معنای عملکردِ برق آسای گوشی در سوییچ و جابه جایی بین اپ ها و راه اندازی سنگین ترین برنامه ها و بازی هاست به طوریکه که اگر بیش از 20 اپ در بک گراند مشغول انجام وظیفه باشند باز هم خم به ابروی OP3 وارد نخواهد آمد.
اگرچه وان پلاس 3 فاقد درگاه میکرو SD است با این حال با داشتن 64 گیگابایت حافظه داخلی نیازِ کلی به حافظه بیشتر را از بین برده. فراموش نکنیم که گوشی هایی چون آی فون با شروع از حافظه 16 گیگابایت عملا کاربران را با دردسرهای ذخیره سازی درگیر می کنند.
اگر بخواهیم سراغی از بنچ مارک ها بگیریم بهتر است بدانید در بنچ مارکِ Geekbench 3 که عملکرد پردزانده و رم را همزمان بررسی می کند، گوشیِ چینیِ OP3 با پشت سر گذاشتن گلکسی S7 اج، خود را به عنوان پرقدرت ترین گوشیِ بازار مطرح می کند.
در بنچ مارک 3DMark Ice Storm Unlimited که عملکرد گرافیکی گوشی را چک می کند نتایج مشابهی به دست آمد و OP3 با امتیازی تقریباً مشابه اما بیشتر! نسبت به گلکسی S7 اج، به زحمت در صدر جدول قرار می گیرد. فارغ از بنچ مارک ها، فایل ویدئویی با کیفیت 1080p را به 480p کانورت کردیم که این عمل در وان پلاس 3 چیزی در حدود 3 دقیقه و 29 ثانیه و برای S7 اج تقریباً 4 دقیقه زمان برد که باز هم نشان داد OP3 عملکردی بالاتر نسبت به همتای کره ای خود دارد!
باتری: عملکرد متوسطی، برتر در شارژ شدن!
OP3 در مدت زمان دوام باتری بسیار نا امید کننده ظاهر شد و چیزی به غیز ار واژه «متوسط» گویایِ عملکرد آن نیست. در تست TomGuide Battery Test که عملکرد باتری را در وب گردی تحت شبکه LTE بررسی می کند نتایج زیر بدست آمد:
- وان پلاس 3 با 8 ساعت و 33 دقیقه
- HTC10 با زمان 9 ساعت و 56 دقیقه
- گلکسی S7 اج با زمان 10 ساعت و 10 دقیقه
- نکسوس 6P با زمان 12 ساعت و 25 دقیقه
طبق نتایج فوق می توان گفت، نباید دلخوش یه باتری OP3 بود اما می توان از عملکرد شارژ شدن آن به شدت تعریف کرد. با شارژر 4 آمپری، وان پلاس 3 فارغ از اینکه در حال بازی یا مشاهد ویدئو باشید، می تواند در مدت 30 دقیقه تا 60 درصد خود را ری-شارژ نماید. در واقع برتری این گوشی نسبت به رقبا در همین است که سرعت شارژ شدن آ تحتِ استفاده از گوشی کاهش پیدا نمی کند، در حالی که سایر گوشیهایِ هوشمند، صرفا در صورت عدم استفاده، می توانند سریع شارژ شوند.
سیستم عامل: اندروید 6 بدون هر گونه Bloat
بِلوت در واقع مجموعه نرم افزار نه چندان به درد بخوری هستند که توسط شرکت های سازنده در گوشی ها نصب می شوند که امکان حذف آنها نیز وجود ندارد. خدا شکر که وان پلاس گوشی خود را با آخرین ورژن اندروید به همراه رابط کاربریِ اکسیژن روانه و بدون بلوت بازار کرده. رنگ چشم نوازِ صفحه امولد در کنار تمام ویژگی های سفارشی سازی که در رابطِ کاربری اکسیژن وجود دارد، لذت استفاده از گوشی را دو چندان می کند.
کلام پایانی
با صرف نظر کردن از برخی اشکالات در عکس برداری بویژه روشناییِ کم در “عکس محل هایِ تاریک” و محدود کردن عملکرد باتری به واژه یِ “اوکیه”! می توان گفت OP3 گوشی ای نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت و عاشق آن نشد. بدنه فلزی در کنار صفحه ی 5.5 اینچی فول HD و 6 گیگابایت رم، آن هم با قیمتِ ناچیزِ 400 دلار، دلایلی هستند که هر کسی را جذب این گوشیِ زیبا می کند بویژه اینکه بدانید با قیمتی تا 300 دلار گرانتر باید گوشی هایی مثل S7 و یا HTC 10 بخرید که عملکردی پایین تر از OP3 دارند!
وان پلاس 3 در هر حال یکی از پشنهاداتِ مهم و رویایی برای خرید است پس اگر توانستید این گوشی را با قیمتِ واقعی آن پیدا کنید! در خرید آن به هیچ وجه شک نکنید.
ویژگی های مثبت
- طراحی فلزی اعلا و بسیار زیبا
- صفحه نمایش امولد 5.5 اینچی
- اولین گوشی با رم 6 گیگابایت
- عملکرد بالایِ سخت افزاری
ویژگی های منفی
- دوربین نه چندان به در بخور در مناطق تاریک
- باتری با عملکرد متوسط
- نداشتن مموری SD Card