اصلی ترین کاری که این ساخته شده غول گرافیگی جهان می تواند بخوبی انجام دهد، اجرای بازی های اندرویدی است. تبلت انویدیا شیلد در حال حاضر در دو نسخه 16 گیگابایتی و 32 گیگابایتی و مجهز به تراشه انتقال سرعت LTE در دسترس است. هر دو نسخه این تبلت به تراشه 64 بیتی انویدیا تگرا K1 SoC که شامل 4+1 پردازنده Cortex A15 و دو گیگابایت رم است، مجهز شده اند. این تبلت از ویژگی GameStream ساپورت می کند لذا شما می توانید جریان بازی را به PC و یا تلوزیون خانه منتقل نمایید. صفحه نمایش این تبلت نیز دارای ررزلوشن 1920 در 1200 پیکسل است که چیزی فرای فول HD است.
بدنه
تبلت انویدیا در یک قاب مشکی ساده، طراحی شده، قطعات سوار شده بر روی آن مانند دو اسپیکر جلویی نزدیک صفحه نمایش، و یا لبه اریب شده آن، مواردی هستند که ما را به یاد طراحی آی پد مینی و یا سری وان HTC می اندازند با این حال انویدیا مقدار بسیار بیشتری پلاستیک را نسبت به این مدل ها، استفاده کرده است. اگرچه این پلاستیک از جنس بسیار خوبی است اما مستعد خط و خش می باشد بخصوص لبه دورتادوری بدنه، به راحتی قابل آسیب دیدن است و بدترین نقاط نیر اطراف پورت USB و دیگر درگاهها است. سختی این محصول خیلی ایده آل نیست و با یک تاب جزیی و یا فشار بر روی صفحه نمایش شاهد انحراف رنگ صفحه نمایش و یا صدا ترک در محصول خواهیم بود. همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که کاور پشت تبلت نیز کمی شل به نظر می رسد گویی که به خوبی روی دستگاه جا نمی افتد. البته انودیا اعلام کرده که محصولی که برای بررسی به سایت های مختلف داده شده است نمونه اولیه بوده و اشکالات طراحی آن در نمونه های اصلی برطرف شده است. در کل می توان گفت قیمت پایین این تبلت نسبت به امکاناتش دلیل اصلی است که شاهد یک بدنه خیلی قوی در ان نیستیم، اگرچه که باید اعتراف کرد کیفت مصالح خوب است با این حال قابل قیاس با ای پد ها و دیگر محصولات اعلاءی بازار نیست.
این تبلت 8 اینچی دارای ابعاد 221 در 126 و ضخامت 9.2 میلی متر است و وزن آن چیزی در حدود 371 گرم می باشد. از نظر اتصالات، این تبلت اکثر پورت های استاندارد موجود در تبلت ها را با خود دارد: یک درگاه میکرو USB 2.0 ، یک پورت مینی HDMI و همچنین درگاه هدست آن که همگی در لبه بالایی تبلت جا خوش کرده اند.
درگاه میکرو SD آن در سمت راست در کنار کلید های تنظیم صدا قرار گرفته است. متاسفانه این درگاه خیلی عمیق است و برای بکار گیری حافظه خارجی و داخل و خارج کردن آن نیاز به ابزارهایی دارید تا در این دریای عمیق کار شما را تسهیل نمایند! درگاه میکرو USB از پورت USB OTG نیز ساپورت می کند که برای اتصالات لوازم جانبی به کار خواهد آمد و در این مورد با اتصال یک فلش USB اقدام به انتقال اطلاعات به تبلت نمودیم که بدون مشکل انجام شد. به این ترتیب می توان انتظار داشت موس و صفحه کلید و .. نیز به راحتی با تبلت انویدیا ارتباط برقرار نمایند.
این تبلت به یک قلم خازنی نیز مجهز است که در کناره ی این تبلت جا گرفته، کار با این قلم تقریبا راحت و تنها برای برخی اپ ها تعریف شده است.
صفحه نمایش
صفحه نمایش این تبلت پرقدرت دارای وضوح 1920 در 1080 پیکسل است که تراکم پیکسلی 283 پیکسل در هر اینچ را تولید می کند که در مقایسه با تگرا نوت 7 (با رزلوشن 1280 در 800 پیکسل) یک پیشرفت روشن و قابل ملاحظه به نظر می رسد. انویدیا برای صفحه نمایش تبلت شیلد خود دو آپشن تنظیم رنگ دارد که یکی از انها حالت نیتیو و دیگری تنظیمات از قبل کالیبره sRGB که به طور پیش فرض فعال است. چیزی که در صفحه نمایش این تبلت، خارق العاده به نظر می رسد سطح روشنایی فوق العاده آن است که به طور میانگین چیزی برابر 470 سی دی بر متر مربع است که حداکثر به 490 سی دی بر متر مربع نیز می رسد.
حداکثر کنتراست این صفحه نیز 1:670 در حالت نیتیو است که در مقایسه با برخی تبلت ها کمی کنتراست پایینی دارد. نمایش رنگ مشکی در دو حال نیتیو و sRBG کاملا متفاوت است. در حالت نیتیو میزان روشنایی صفحه بسیار بالاست که سبب میشود رنگ مشکی به رنگ آبی تیره و خاکستری جلوه نماید. با این حال میزان شاخص DeltaE برای حالت sRBG بسیار بهتر است ورنگ مشکی نمایش بهتری دارد، با این حال به طور متوسط میزان شاخص DeltaE 2000 برابر 3.4 است که بهتر از متوسط تبلت های بازار با امتیاز 5.3 است. در بیشترین میزان روشنایی حتی با وجود تابش مستقیم نور خورشید، مطالب همچنان قابل تشخیص هستند. با توجه به نوع صفحه نمایش که از تکنولوژی IPS بهره دارد، رنگ ها به خوبی از پس تغییر در زاویه بر می آیند اما همچنان کاهش روشنایی در تغییر زوایا مشهود است.
سخت افزار و عملکرد
همانطور که قبلا گفته شد تمرکز این تبلت بر بازی است، لذا ان ویدیا از 2 گیگابایت رم و 16 گیگابایت حافظه فلش از نوع NAND (دارای سرعت بالا) به همراه یک پردازنده پرقدرت ساخت خود ان ویدیا، موسوم به تگرا K1 بهره برده است. مهمترین بخش این پکیج پردازنده چهار هسته ای 64 بیتی تگرا K1 است. در قیاس با تگرا 4 در تگرا کی وان از نسخه جدید (r3) چیپ ARM Cortex A15 استفاده شده است که دارای لیتوگرافی 28 نانومتری HPM است که نرخ سرعت ان از 1.9 تا 2.3 گیگاهرتز قابل افزایش است. در مقایسه با رقبا هسته های Cortex A15 کاملا چشمگیر است چرا که مواردی همچون اسنپدراگن 800 و 801 و همینطور Atom Z3745، به طور متوسط تا 30 درصد کندتر از آن هستند. و پردزانده هایی جدیدی همچون اسنپدراگن 805 در برخی بنچ مارک ها پشت تگرا کی وان قرار میگیرند.
یکی از بخش های قابل توجه در تگرا کی وان کارت گرافیک یکپارچه Kepler آن است که استفاده از معماری ان در بسیاری از لپ تاپ ها شناخته شده است. ( مثلا در کارت گرافیک GeForce 840M). با این حال در این GPU ، ان ویدیا از یک SMX بهره گرفته تا در مصرف برق صرفه جویی نماید. معمولا کارت های گرافیک کپلر می توانند نمایش جالب و تحسین بر انگیزی در بنچ مارک ها داشته باشند.
ارتباطات
شبکه ارتباطی LTE فقط در نسخه 32 گیگابایتی این تبلت وجود دارد و به گفته انویدیا چیپ LTE همان چیپی است که در تگرا نوت 7 LTE بکار گرفته شده است. انویدیا همچنین اعلام کرده که چیپ وای فای این دستگاه با کنسول شیلد یکی شده است لذا باید به احتمال زیاد وای فای مدل AzureWave AW-AH691 2×2:2 MIMO 802.11 a/b/g/n باشد که هر دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز را ساپورت می کند که متاسفانه از استاندارد جدید AC پشتیبانی نمی کند که این تبلت را عقب از محصولاتی چون ایسر لیکود اس2 و یا مک بوک پرو قرار می دهد.
دوربین
ایت تبلت دارای دوربین جلو و عقب 5 مگاپیکسلی است. نسبت به تگرا 7 می توان گفت دوربین جلویی آن ارتقا یافته و میتواند عکس ها و سلفی های جذاب بگیرد. با این حال دوربین عقبی آن چندان قانع کننده نیست، و تعادل رنگ در آن گاهاً دچار انحراف می شود. اساساً می توان گفت دوربین در حد متوسطی قرار دارد ولی برای تهیه عکس های فوری و سریع عملکرد خوبی دارد.
صفحه کلید، تاچ
صفحه کلید این تبلت مربوط به اندروید کیت کت می باشد با این حال یک ویژگی تشخیص دست خط نیز در ان وجود دارد که خیلی خوب هم کار نمی کند. متاسفانه کلید های سخت افزاری این دستگاه قابل انتقاد هستند، پاور و کلید های تنظیم صدا خیلی در استفاه راحت نیستند چرا که در عمق فرو رفته اند و دسترسی به آنها مشکل است. اما مولتی تاچ 10 انگشت نیز بر روی صفحه نمایش شیلد بخوبی جواب داد و هیچگونه مشکل و انحرافی در ان یافت نشد.
کنترل بی سیم بازی
کنترل بازی انودیا با قیمت 60 دلار بصورت اپشنال در اختیار خریداران است که می تواند به صورت وای فای به کنسول شیلد متصل گردد. این کنترلر بوسیله کابل USB شارژ می گردد. علاوه بر ارائه جک میکروفون و هدست، یک تاچ پد کوچکی بر روی این دسته پیاده سازی شده است که چندان کارآمد و پاسخگو نیست و به عنوان آخرین راه چاره پیش پای کاربر گذاشته شده! مثلا برای دسترسی سریع به منوی بازی ها می توان روی این کلیک پد حساب باز کرد. این دسته از طریق USB به کامپیوتر نیز وصل می شود و تنها چیزی که روی ویندوز اثر می گذارد همان تاچ پد کوچک دسته است. بر اساس گفته های انویدیا ممکن است تغییراتی روی این کنترولر لحاظ گردد تا این دسته با ویندوز نیز کار کند. این دسنه در حمل و استفاده بسیار خوش دست و عملکرد خوبی دارد، و حین بازی کاربر را خسته نمی کند و از لحاظ کیفیت با دسته های ساخت اکس باکس و یا پلی استیشن برابری می کند.
GameStream, Console Mode, GRID
استریم بازی های PC تنها زمانی بر روی تبلت امکان پذیر است که آن PC از کارت گرافیک GeForce GTX بهره ببرد. همچنین کاربر می تواند به راحتی بر روی صندلی خود نشسته و از مشاهده بازی در تلوزیون از طریق HDMI و کنترلر بی سیم لذت ببرید. صفحه کلید و موس بی سیم نیز در این تبلت پشتیبانی می شوند.
گرما، انرژی و باتری
درجه حرارت دستگاه بسیا متعادل و عالی است. در حالت بیکار بطور متوسط دمای 29.7 درجه بر روی صفحه نمایش و 29.8 در زیر تبلت ثبت شده است در حال لود و کار با تبلت، حداکثر دما به 36 درجه می رسد. در حین بارگذاری، تبلت از 4 وات تا 5.7 وات مصرف انرژی دارد این در حالی است که در حالت بیکار و idle مصرف از 1.1 تا 2.7 وات متفاوت است.
باتری این تبلت ظرفیت 20Wh دارد و در تست های انجام شده مشخص گردید باتری تبلت تا 14 ساعت و 16 دقیقه در حالت بیکار ( بدون وای فای و با حداقل نور صفحه) دوام می آورد. اما مدت زمان دوان این باتری تقریبا کوچک برای وب گردی تحت وای فای برابر 5 ساعت و 47 دقیقه می باشد. انودیا تنظیماتی را برای ایجاد محدودیت در میزان مصرف انرژی تگرا K1 در نظر گرفته است و شما میی توانید میزان تعداد هسته درگیر و همینطور حداکثر سرعت را بصورت دستی تنظیم نمایید و میزان دوام باتری را بالا ببرید. مثلا بازی GTA 3 در زمان 4 ساعت و 43 دقیقه قدرت باتری را به اتمام رساند اما با کمک پروفایل های اماده در تنظیمات فوق این زمان را تا 6 ساعت افزایش دادیم. از دیگر تست های انجام شده، پخش یکسره ویدئو در 7 ساعت و 22 دقیقه و همچنین لود کامل تبلت با حداکثر روشنایی در 2 ساعت و 8 دقیقه می توان اشاره کرد.
جمع بندی
انودیا تمام سعی خود را کرده تا تبلت شیلد یک تبلت کاملا گیمینگ باشد و البته در این راه هم موفق بوده است. بدون شک چیپ تگرا کی1 برای پیشبرد این هدف بسیار مهم و مناسب بوده است. با توجه به قیمت دستگاه نمی توان از کیفیت ساخت در حد متوسط آن گله کرد. صفحه نمایش دستگاه نیز دارای وضوح بالا و کیفیت خوبی بود. به جرات می توان گفت با قیمت 299 دلار، تبلت انودیا شیلد بهترین تبلت پیش روی اندرویدی برای خرید است.