به عنوان اولین فبلت گوگل به نظر نمی رسد که نکسوس 6 یک آپگرید ساده از نکسوس 5 باشد. این فبلت فوق العاده دارای پردازنده حرفه ای اسنپدارگن 805 است و صفحه نمایش آن نیز کیفیت فوق العاده QHD است. دوربین نکسوس 6 نیز قادر به گرفتن عکس هایی با وضوح فوق العاده است. صفحه نمایش بزرگ آن فضای لازم برای وب گردی راحت و تماشای فیلم و گرفتن عکس را فراهم می آورد. اینکه گوگل به سراغ چنین سایزی از گوشی رفته بحث برانگیز است اما با توجه به تولید گوشی های با صفحه نمایش بزرگ توسط شرکت هایی چون اپل و سامسونگ و همچنین ذائغه جدید مشتری ها در خواستن گوشی بزرگ، به نظر گوگل در رقابت با دیگر شرکت ها و همچنین برآورده کردن نیازهای اکثریت کاربران تصمیم به تولید فبلتی عظیم الجثه گرفته است.
نکسوس 6 ساخته دست موتورولا است پس اگر کاربری به دنبال گوشی های جمع و جور تر می گردد، بهتر است سراغ دیگر محصولات موتورولا را بگیرد، گوشی هایی همچون موتو اکس و یا موتو جی گوشی های پر قدرت و کوچکی هستند که می توانند جایگزین کوچکتری از نکسوس 6 باشند با این حال به نظر اغلب به اتفاق کاربران، از فبلت بزرگ 6 اینچی گوگل، با توجه به سخت افزار منحصربفرد و همچنین اندروید آبنبات چوبی آن، استقبال خواهند کرد.
طراحی
نکسوس 6 دارای طراحی شبیه به نسل دوم موتورولا موتو اکس است . در واقع همان انحنا، همان شاسی دورتا دوری آلومینیومی و زیبایی آن حفظ شده است و احتمالا همین طراحی باعث شده تا گوگل به سراغ این شرکت بیاید، به جای اینکه طراحی را به ال جی و یا شرکتی دیگر بسپارد. البته اینکه طراحی موتو اکس عالی است دلیل نمی شود پیاده کردن آن بر روی نکسوس 6 هم خوشایند باشد، برای مثال می توان گفت طراحی موتو اکس بسیار سفارشی تر است و کوچکی آن به حدی هست که در دست به راحتی جای گیرد این در حالی است که پهنای دستگاه گوگلی آن قدر عریض هست که جای گیری آن در دست کمی مشکل گردد. در کنار آن می توان به این موضوع نیز اشاره داشت که نکسوس 6 سنگین تر و در عین حال ضخیم تر از رقبایی همچون گلکسی نوت 4 و آی فون پلاس است. با این تفاصیل شاید بتوان گفت، این گوشی برای دختران مورد جالبی نخواهد بود.
علاوه بر این در بحث لوکس بودن، نکسوس 6 به پای آی فون 6 و حتی نوت 4 نمی رسد! البته این گفته به این معنا نیست که گوشی گوگل ارزان به نظر می رسد چرا که گوشی به مانند نوت 4 دارای شاسی دورتادور آلومینیومی و بدنه پلاستیکی با کیفیت است، با این حال براق بودن نوت 4 و یا فلزی بودن کامل آی فون 6 چیزی نیست که طراحی گوگل به خوبی خود را بهتر از آن نشان دهد. بدنه پشتی گوشی نیز، اثر انگشت را به راحتی جذب می کند و در مواقعی که به آن فشار وارد می شود صدای ترک خوردن از آن بلند می شود که برای یک گوشی 650 دلاری مورد خوشایندی نیست.
کلیدهایی که بر روی گوشی تعبیه شده فقط شامل پاور و کلیدهای تنظیم صدا است که هر دو در یک طرف قرار دارند و پورت میکروUSB آن نیز در زیر گوشی قرار دارد.
صفحه نمایش
مزیت گوشی بزرگ، صفحه نمایش بزرگتر است! همانطور که گفته شد نکسوس 6 دارای صفحه 5.96 اینچی QHD امولد با رزلوشن 2560 در 1440 پیکسل است. ، صفحه ای با حرارت و جنب و جوش و وضوح بالا، این صفحه نمایش 6 اینچی فراگیر، وضعیت مشاهده خوبی را برای صفحات وب و فیلم ها و بازی های HD ایجاد می کند و رنگ های پویا و دینامیک آن، جزئیات را به زیبایی نمایش می دهد. هر دو گوشی نکسوس 6 (493 پیکسل در هر اینچ) و گلکسی نوت 4 (515 پیکسل در هر اینچ) دارای رزلوشن بالاتری نسبت به آی فون 6 پلاس هستند، با این حال با چشم غیر مسلح تشخیص چنین تفاوت هایی واقعا میسر نیست و تنها بر روی کاغذ سبب پیشی گرفتن نکسوس نسبت به آی فون 6 پلاس می شود در طرف مقابل نیز نباید فراموش کرد که نکسوس 6 صفحه بزرگتری نسبت به نوت 4 دارد به همین دلیل تراکم پیکسلی آن کمی کمتر از گلکسی نوت 4 است.
جزئیات و حرارت رنگ در صفحات امولد نوت 4 و نکسوس 6 متفاوت از صفحه LCD موجود در آی فون 6 پلاس است و می توان گفت رنگ های سبز و آبی و قرمز در پنل های امولد اشباع تر است که در نوت 4 این غنا بیشتر هم می شود. در نمایش رنگ سفید می توان گفت عملکرد آی فون بسیار بهتر از نکسوس بود که رنگ سفید را کمی مایل به زرد نشان می داد. عمق نمایش رنگ مشکی نیز در گلکسی نوت 4 نسبت به آی فون که آن را متمایل به آبی نشان می داد، بیشتر بود. گلکسی نوت 4 به شما امکان تنظیم رنگ را می دهد با این حال نمایشی که از تصاویر دارد اغلب غیر واقعی است. در طرف مقابل این تصاویر در آی فون بیش از رقبا، به واقعیت نزدیک است. در کل می توان گفت نکسوس 6 چیزی در میان این دو گوشی است، در واقع نکسوس 6 رنگ بهتری نسبت به نوت 4 دارد اما به آن اندازه غلظت ندارد و در عین حال زنده تر از آی فون است اما دقت رنگ آی فون را ندارد، اما می توان تضمین داد که صفحه نمایش به اندازه کافی جذاب است.
سخت افزار و عملکرد
گوشی از پردازنده چهار هسته ای 2.7 گیگاهرتزی کوالکوم اسنپدارگن 805 قدرت می گیرد که همان پردازنده ای است که در LG G3 Cat (نسخه کره ای جی 3) و گوشی هایی همچون گلکسی نوت 4 و دروید توربو موتورولا نیز بکار گرفته شده است. این چیپ پر قدرت به پردازنده گرافیکی آدرنو 420 است که تجربه بازی بدون مشکل را برای شما فراهم می آورد. همه چیز این گوشی هم آنقدر خوب نیست! مثلا باتری 3220 آمپری نکسوس 6 قابل جداسازی نبوده و قادر به تعویض آن نیستید البته از این موضوع نباید شوکه شد چرا که همان رویه اسبق در نکسوس های قبلی است. این باتری همچنین قابلیت شارژ وایرلس را داراست و ظاهرا می تواند با 15 دقیقه شارژ تحت حالت توربو شارژ تا 6 ساعت شارژ شود. برای عاشقان دوربین نیز نکسوس چیزی کم نگذاشته است، دوربین 13 مگاپیکسلی در کنار فلاش LED دوگانه که گرداگرد دوربین پیچیده شده است،نوآوری زیبایی را خلق کرده است. دوربین جلوی آن نیز با کیفیت 2 مگاپیکسل برای تهیه سلفی و ویدئو چت مناسب است. نکسوس 6 در بسته بندی سخت افزاری قدرتمندی ارائه شده، رم آن 3 گیگابایتی است و در دو مدل 16 و 32 گیگابایتی (حافظه داخلی) در دسترس است و متاسفانه هیچ گونه درگاه میکروSD برای ارتقای میزان ذخیره ساز این گوشی در نظر گرفته نشده است.
امتیاز این گوشی در بنچ مارک Geekbench 3 برابر 3196 است که به راحتی قادر به گذشتن از متوسط امتیاز سایر اسمارت فون ها (2184) و همچنین بالاتر از آی فون با پردازنده A8 است (2093) همچنین امتیاز این گوشی گوگل، بیشتر از گلکسی نوت 4 است که دارای همان پردازنده و رم است (3124). در تست عملی انجام شده نکسوس 6 توانست بازی N.O.V.A. 3 را در 12 ثانیه اجرا کند که سریعتر از نوت 4 با زمان 12.7 ثانیه بود. این در حالی است که آی فون 6 پلاس آن را تنها در 5 ثانیه اجرا کرده است که البته باید پلت فرم متفاوت انها را مد نظر داشت.
در تست VidTrim یک فایل 203 مگابایتی 1080p در مدت زمان 5 دقیقه به 480p تبدیل شد که سریعتر از 5:15 دقیقه، زمانی که نوت 4 برای این کار صرف کرد، بود؛ متوسط اینکار برای گوشی های دیگر، چیزی در حدود 7 دقیقه است که نشان می دهد نکسوس 6 فراتر از میانگین، ظاهر شده است. در تست گرافیک و تحت بنچ مارک 3DMark Ice Storm Unlimited نکسوس 6 موفق به کسب امتیاز 15904 شد که بالاتر از متوسط 14521 است. این رقم برای نوت 4 برابر 20126 و برای آی فون 6 پلاس برابر 16965 است که ثابت می کتد نوت 4 و آی فون 6 پلاس در بحث گرافیک بهتر از نکسوس هستند.
از سرعت داده باید بدانید این گوشی انتقال اطلاعات بر پایه 4G LTE را ساپورت می کند که متوسط دانلود 10.11 مگابیت و آپلود تا 8.9 مگابیت با آن تجربه شده است.(اینترنت AT&T) سرعت بارگذاری صفحات وب نیز بالاست و مشکل و لگی در آنها دیده نمی شود. با پردازنده اسنپدراگن 805 عملکرد تلفن سریع است و وظایف، اسکرول صفحات وب، بازگشت به صفحه اصلی از اپ ها بدون هیچگونه تاخیر و با حداکثر سرعت انجام می گیرد. اجرای و بالا آمدن بازی ها در حداقل زمان ممکن انجام می شود و شما از بازی کردن با این گوشی نهایت لذت را می برید. دوربین این گوشی نیز در مدت زمان 2.48 ثانیه بوت می شود.
باتری 3220 میلی آمپری چیزی در حدود 8.5 ساعت مرور اینترنت تحت وای فای و حدود 7 ساعت تحت شبکه LTE را به ارمغان می آورد! مدت زمانی که برای مکالمه این گوشی در نظر گرفته شده است حدوداً 24 ساعت است و زمان آماده بکار بودن گوشی نیز چیزی در حدود 300 ساعت تخمین زده می شود. در تست های انجام شده مشخص شده باتری نکسوس 6 تا 11 ساعت و 56 دقیقه قادر به پخش یکسره ویدئو است. در تست کلی، گوشی با مصرف متعادل تحت شبکه LTE و روشنایی صفحه مناسب تا پایان روز تا 30 دردصد شارژ اضافه نیز داشت، همچنین مدت زمانی که لازم است تا باتری کاملا خالی شده ی نکسوس پر شود، تحت شارژ توربو، برابر یک ساعت و 50 دقیقه است.
کیفیت تماس
در تماس های صوتی انجام شده یه خوبی کیفیت تماس حفظ می شود و هیچگونه نویزی در آن شنیده نمی شود. صدای طرف مقابل واضح و بدون هیچگونه اعواجی شنیده می شود و بلندی صدا نیز در حد کافی خواهد بود. طرف مقابل ما نیز اذعان نمود که صدا ما بدون هیچگون نویزی به او می رسیده این در حالی بود که من در کنار خیابانی پر اذحام و شلوغ با او ارتباط بر قرار نمودم. در واقع نکسوس 6 به خوبی صدای پس زمینه را حذف می کند و صدایی روشن و شفاف را جا به جا می کند.
کیفیت مکالمه با اسپیکرها نیز عملکرد مشابهی داشت، با این حال می توانست که صدای تولیدی کمی بالاتر باشد اگرچه که صدای طرف مقابل به خوبی شنیده می شود اما این نکته قابل ذکر است که محیط اطراف ما ساکت و گوسی نزدیک گوش ما بوده و می توان انتظار داشت صدای تولیدی از اسپیکرها در شلوغی، گم شود. چنین عملکردی از گوشی ای که مجهز به اسپیکرهای دوگانه در جلو است و صدای موسیقی و فیلم را به خوبی پخش می کند کمی تعجب آور است.
نرم افزار:
نکسوس 6 از آخرین نسخه اندروید موسوم به آبنبات چوبی بهره برده است، این اندروید به روش متریال دیزاین باز طراحی شده است. این طراحی در واقع شامل افزودن: تصاویر متحرک و رنگ بندی های متنوع است همچنین برخی اپ های گوگل همچون ارسال پیام، جیمیل، تقویم و … نیز با این روش، باز طراحی شده اند که در عین زیبایی، عملکرد بهتری نسبت به قبل دارند و امکانات بیشتری را در اختیار کاربر می گذارند. همچنین حالت های نمایش و برخی ویژگی های جالب در این اندروید جایگزین اندروید قدیمی و استوک شده است. انیمه قسمت بزرگی از طراحی متریال محسوب می شود و تمام کارهایی که در سطح اندروید آبنبات چوبی انجام می دهید به شکلی انیمه شده است مثلا موج و یا نیم سایه ای و … در هنگام کار و یا باز و بسته کردن اپ و … مشاهده می کنید که زیبایی بسیار زیادی را به اندروید بخشیده است. یکی دیگر از خصوصیات طراحی متریال، کارت های آن است. اعلانات، اپ ها و متن در بسیاری از اپ ها بر اساس لایه بندی و به حالت کارتی نمایش داده می شوند، در واقع این همان روشی است که در گوگل ناو شاهد ان بوده ایم اما یکپارچگی آن در آبنبات چوبی بیشتر است. تغییراتی که در اپ های جیمیل و تقویم نیز ایجاد شده است بسیار کاربر پسند تر است و امکانات بیشتری را در قالبی ساده تر و البته رنگارنگ تر ارائه می شود.
یکی از ویژگی های جالب دیگر موجود در آبنبات چوبی این است که اعلانات و اطلاعیه ها از صفحه قفل شده نیز قابل مشاهده خواهند بود، این ویژگی در iOS و همچنین از طریق موتو آلرت (منحصر به گوشی های موتورولا) سابقا وجود داشته، اما همکنون رسماً در اندروید کار گذاشته شده است. کاربران همیچنین می توانند مقدار نمایش اطلاعات در اپ ها را نیز کنترل نمایند که برای ایمیل ها و پیام ها بسیار مفید است. اپ های اخیر و همچنین چند وظیفگی به نام آورویو (Overview) تغییر داده شده است و به شکل کلیدی فوری، در قسمت پایین سمت راست صفحه آمده است، که با فشردن آن، اپ های فعال مشاهده می شوند. همچنین می توانید با تولید کارت حالت چند کارگی را نیز داشته باشید مثلا در یک کارت ایمیل ها را ببینید و در کارت دیگر یک پیام جدید بنویسید.
مورد ابتکاری دیگری که از گوگل، می توان به آن اشاره کرد، پروژه ولتا است که مجموعه ای از کارهایی است که این شرکت برای بهبود عمر باتری بکار گرفته است. این پروژه به برنامه نویسان اجازه می دهد تا کنترل بیشتری بر مصرف اپ های خود داشته باشند و بتوانند مصرف باتری آنها را مدیریت نمایند. در واقع در این روش با محدودیت و کاهش سرعت CPU مصرف باتری را کم می کند. در اندروید لولی پاپ کاربران همچنین می توانند گوشی خود را از طریق بلوتوث نیز باز کنند در واقع اگر در کنار نکسوس 6 ساعت هوشمندی همجون موتو 360 داشته باشید پس از طی مراحلی، گوشی شما اتوماتیک از طریق بلوتوث و در اتصال به ساعت، باز می شود. همچنین گوگل به منظور محدود سازی استفاده دیگران، حالت مهمان را در این اندروید تعریف کرده است، حالت مهمان در واقع امکان دستیابی مهمانان را به اپ های گوگل، دوربین، پیام ها و تماس ها فراهم می آورد. اگر قصد دارید از تلفنی دیگر به نکسوس 6 نقل مکان نمایید، گوگل این امکان را به شما می دهد تا اپ ها، کیف پول و تنظیمات اکانت های خود را از طریف NFC منتقل نمایید در واقع برای اینکار کافی است NFC را دو دستگاه روشن نمایید و دو گوشی را به هم متصل کنید تا انتقال انجام شود.
دوربین
عکس برداری دوربین 13 مگاپیکسلی نکسوس 6 در روشنایی روز بسیار خیره کننده است و می توان آن را رقیبی بزرگ برای تمام پرچم داران بازار دانست، اشیا روشن، روشن و اشیا تاریک، تاریک نمایش داده می شوند! رنگ های زنده و گیرای تصاویر نیز بسیار چشم نواز است. در مواقع تابش نور خورشید، عکس های HDR بسیار جالب و درخشان هستند با این حال می توان در برخی مواقع متوجه مشکل فوکس دوربین شد.
(تصاویر کم حجم شده اند اما تغییری در نمایش آنها ایجاد نگردیده است)
دوربین جلویی ان نیز 2 مگاپیکسلی است و در هر دو بخش داخل و خارج از ساختمان بسیار عالی کار می کند و جزئیات را بخوبی نمایش می دهد. آبنبات چوبی یا همان اندروید 5 با برخی طرح ها و ابزارهای خاص برای دوربین همراه است که اغلب انها با کشیدن انگشت به سمت راست قابل دسترسی هستن همچون پاناروما، HDR و حالت لنز تار است همچنین حالت اتوماتیک HDR برای آن تعریف شده است. دستیبابی به فیلترها از طریق اپ دوربین مهیا نیست و شما مجبورید در بخش ادیت عکس ها که در اپ گالری قرار دارد، به فیلتر گذاری عکس ها بپردازید. در این بخش نیز حالت اتوماتیک ادیت و ویرایش به همراه برش عکس وجود دارد. همچنین گوگل بخش های تنظیم نور و رنگ عکس را از قلم نینداخته است.
نتیجه گیری
امروزه بسیاری از شرکت ها تولید گوشی های بزگ را در دستور کار خود قرار داده اند و به نظر گوگل با درک این موضوع تصمیم به تولید گوشی ای با این بزرگی کرده است، این پرش بزرگ فقط در اندازه گوشی نبوده بلکه قیمت نکسوس 6 نیز دیگر جز کمترین های بازار محسوب نمی شود. اگر به دنبال نسخه مینی نکسوس می گردید بهتر است به سراغ موتو ایکس بروید که طراحی آن پایه و اساس طراحی نکسوس 6 است هر چند که در آن فعلا خبری از آبنبات چوبی نیست. به هر حال اگر شما با اندازه بزرگ گوشی مشکلی ندارید، نکسوس گزینه ای مناسب پیش روی شماست. اگرچه که با این قسمت تنها آپشن پیش روی شما نکسوس نیست و گلکسی نوت 4 و آی فون 6 پلاس رقیبان نکسوس 6 محسوب می شوند و البته انتخاب را برای شما کمی دشوارتر می کنند.
در کل می توان گفت صفحه نمایش امولد با کیفیت 2k و همچنین پردازنده پرقئرت اسنپراگن 805 در کنار سه گیگابایت رم این گوشی را از نظر سخت افزاری و صفحه نمایش به یکی از بهترین فبلت های بازار تبدیل می کند. در کنار این موارد می توان دوربین پر قدرت و سیستم عامل جدید آبنبات چوبی را نیز به آن اضافه کرد. تمام این موارد باعث می شود که بتوان براحیت نکسوس 6 را جز بهترین های بازار دانست که تنها رقیبی همچون گلکسی نوت 4 و دروید توربو موتورولا را پیش رو دارد.