با توجه به ساختار امروز پلت فرم های بکار گرفته شده در لپ تاپ ها، اگر سیستم عامل کروم چیزی جز سبک بودن و قایل فهم بودن را ارئه دهد، جایی برای پیشرفت نخواهد داشت. به جرات می توان گفت که این سیستم عامل جدید و جوان به راحتی قادر است با سیستم عامل های قدیمی همچون مک و ویندوز رقابت کند و با انها قیاس شود. با این حال یکی از مشکلات این صنعت جدید پیدا کردن بازار مصرفی است طوری که بتوان هزینه های تولید محصولات پرقدرت بر پایه کروم را پایین آورد. بر خلاف کروم بوک 11 از HP ،در ایسر C720 بیشتر بر عملکرد و عمر باتری تاکید شده است. با این حال کروم بوک 11 دارای صفحه نمایش با کیفیت IPS و همچنین صفحه کلید قوی و شگفت انگیز است. به طور اجمالی کروم بوک ایسر دارای پردازنده اینتل Celeron 2955U با سرعت 1.4 گیگاهرتزاست و گرافیک ان نیز مدل Intel HD Graphics (Haswell) می باشد که با 4 گیگابایت رم DDR3L-1600 MHz dual-channel  همراه است. صفحه نمایش آن 11.6 اینچی با رزلوشن 1366 در 768 پیکسل است. هارد دیسک آن نیز برابر 16 گیگابایت می باشد. یکی از بهترین بخش های این کروم بوک، قیمت بسیار پایین 249 دلاری آن است که بسیار قایل توجه می باشد.

بدنه و اتصالات

در تضاد کامل با کروم بوک 11 ساخته شده توسط HP و خیلی از کروم بوک های ساخته شده، ایسر c720 هیچ تلاشی برای مخفی کردن ماهیت ارزان قیمت خود نمی کند. رنگ بکار گرفته شده در کروم بوک ایسر خاکستری مات و پلاستیک مشکی است که ایسر حتی به خود زحمت نداده است تا از نمونه براق برای زیبایی دادن بیشتر به کروم بوک استفاده نماید. نمونه سفید آن که اوضاعی به مراتب بدتر دارد که عکس آن را می توانید در ادامه مشاهده نمایید. تنها قسمت براقی که در این نوت بوک می توان پیدا کرد حاشیه اطراف صفحه نمایش است و به مانند تمام پلاستیک های براق، اثر انگشت به راحتی جذب آن می شود. این لپ تاپ تا حدودی سنگین تر از کروم بوک11 است. (1.198 کیلوگرم در برابر 1.044 کیلوگرم) و کمی ضخیم تر از 24 میلی متر کروم بوک 11 می باشد. خوشبختانه لولای بکار گرفته شده در c720 بسیار خوب کار می کند و مستحکم است و هیچگونه تکانی حین تایپ و کار با لپ تاپ احساس نمی شود. در واقع می توان گفت اگرچه این نوت بوک قوی تر از کروم بوک hp نیست اما می توان اطمینان داشت که اصول اولیه استحکام در آن رعایت شده است.

8

برای دست یابی به باتری، هارد SSD و کارت وایرلس، فن و هیت سینک باید از سد 13 پیچ که در پایین کروم بوک و بر روی پانل پشتی بسته شده است گذشت. جای تعجب نیست که با این اقدام باید انتظار لحیم شدن رم ها به بورد اصلی را داشته باشیم. متاسفانه با این کار هرگونه امکان ارتقای رم های این کروم بوک به طور کامل مسدود شده است. یکی از بدترین قسمت های طراحی این کروم بوک مربوط به برچسب گارانتی آن می شود که یکی از پیچ ها دقیقا در زیر آن قرار دارد لذا اگر گارانتی برایتان اهمیت دارد امکان باز کردن کروم بوک نیز برای شما وجود ندارد.

کروم بوک 11 در طراحی خود و استفاده از پورت سعی کرده است تا حداقل ها را رعایت نماید اما به نظر ایسر چندان با این رویکرد موافق نیست. ایسر در کروم بوک C720 از دو پورت USB استفاده کرده که یکی از آنها USB 3.0 می باشد. پورت HDMI و همچنین کارت خوان و درگاه صوتی و همچنین قفل کنزینگتون نیز در آن تعبیه شده است. این پورت ها به خوبی در قسمت های چپ و راست دستگاه تقسیم شدند و ایسر با تعبیه انها در انتهای لپ تاپ، دسترسی راحت به انها را بدون اینکه مزاحم کاربر شوند، فراهم کرده است. با این حال می توان از نردیکی پورت USB 3  و  HDMI به هم انتقاد کرد که در حین اتصال دستگاههای بزرگ به USB کمی دردسر ساز می شود. همچنین در این کروم بوک از درگاه شارژر اختصاصی استفاده می شود این بر خلاف کاری است که HP انجام داده که از درگاه میکرو USB استفاده کرده است.

1

صفحه نمایش

ایسر C720  دارای صفحه نمایش 11.6 اینچی با رزلوشن 768 در 1366 پیکسل است که تراکم پیکسلی ناچیز 135 پیکسل در هر اینچ را تولید می کند. این صفحه دارای یک روکش مات است که همین نیز قابل تقدیر است! برخلاف صفحه IPS کروم بوک 11 پنل صفحه نمایش C720 از نوع استاندارد TN پنل هاست. که اگر بخواهیم از بحث روشنایی و کنتراست کم آن بگذریم خیلی هم پنل بدی نیست بویژه اینکه باید قیمت پایین این نوت بوک را مد نظر داشت. متوسط روشنایی این صفحه نمایش برابر 228 سی دی بر متر مربع است که در مقایسه با کروم بوک 11 که 300 سی دی/متر مربع روشنایی دارد، شگفت آور نیست با این حال در هر محیطی قابل استفاده می باشد. درجه نمایش رنگ مشکی ان نیز بر رویcd/m² 0.624 می باشد (هر چه کمتر باشد بهتر است) و نسبت کنتراست ان نیز برابر 375:1 است.

5

به نظر نمایش رنگ چندان برای C720 مهم نبوده! تجزیه و تحلیل رنگ پانل این کروم بوک با بکارگیری CalMAN 5، متوسط امتیاز deltaE2000 برابر 9.97 بود که از رقم استاندارد بسیار دور بود که نمایانگر تحریف رنگ در بسیاری از موارد بود. در فضای باز این پانل نمایشی به دلیل کنتراست و روشنایی ضعیف تقریبا خود را می بازد اما بر خلاف کروم بوک 11 مشکل رفلکس و بازتاب نور خورشید نیست چرا که لایه ماتی توسط ایسر روی صفحه نمایش قرار داده شده است که ار انعکاس نور جلوگیری می کند. در سایه اما کار با لپ تاپ تقریباً راحت است. در انتها به زاویه دید این صفحه اشاره می کنیم که برای یک پانل TN قابل پیش بین است. زاویه دید این صفحات هرگز به نمونه های IPS نمی رسد و در درجات مختلف شاهد تغییر در رنگ و از هم پاشیدگی تصاویر می شوید.

Firefox_Screenshot_2014-12-15T05-13-31.097Z

عملکرد و سخت افزار

ایسر از چیپ پردازنده دو هسته ای Intel Celeron 2955U با سرعت 1.4 گیگاهرتز استفاده کرده است. این پردازنده در پاییز سال 2013 معرفی شده و کارخانه از 22 نانومتر پوشش سلیکونی SOI در آن بهره برده. HD گرافیک یکپارچه آن با ارائه 10 واحد اجرایی (واحد اجرایی به زبان ساده بخشی از هر پردازنده استکه وظیفه محاسبات و اجرای دستورالعمل ها رو به عهده دارد) سنجش سرعتی از 200 تا 1000 مگاهرتز دارد که به راحتی می توان گفت عملکردی بهتر از پردازنده گرافیکی ARM Mali-T604 کروم بوک 11 دارد. TDP پردازنده سلرون 2955U مصرف انرژی برابر 15 وات دارد که قابل قیاس با مصرف 4 تا 8 واتی در پردازنده سامسونگ اگزینوس 5250 که در کروم بوک 11 بکار گرفته شده است، نیست. این میزان مصرف قطعا در خالی شدن زودتر باتری تاثیر مستقیمی دارد.

از لحاظ حافظه رم، دو مدل DDR3L-1600 MHz SODIMMs از برند Elpida که جمعاً 4 گیگابایت رم را تشکیل می دهند، در این کروم بوک بکار گرفته شده است. این مقدار رم با استاندارد سیستم عامل مچ است و این موقعی که رم دستگاه قابل ارتقا نیست، بسیار خبر خوبی می باشد. با تست های انجام شده نیز مشخص گردید که در عملیات های چندگانه و چند وظیفگی کروم بوک به خوبی از انجام وظایف محوله بر امده است.

Firefox_Screenshot_2014-12-15T05-14-49.681Z

در زمینه پخش ویدئو باید اظهار کرد که لپ تاپ در پخش فرمت های 720p و همینطور 1080p بدون هیچگونه لگ و تاخیری انجام وظیقه کرد و نشان داد که پردازنده سلرون 2955U بکار گرفته شده قادر است تا ویدئوهای با کیفیت را نیز به راحتی پخش نماید. وضعیت سیستم عامل کروم در ارائه، خروجی مناسب به دستگاههای دیگر از طریف HDMI نیز بهبود پیدا کرده و پس از اتصال کروم بوک به تلوزیون سامسونگ، ارائه تصاویر فول HD از طریق تلوزیون به راحتی و روانی انجام گرفت.

بر خلاف آنچه که در کروم بوک 11 شاهد آن بودیم، ایسر C720 در ارائه و باز کردن اپ های کاربردی و مهم سرعت لود بالایی دارد. در بنچ مارک مرورگر وب SunSpider 1.0 JavaScript کروم بوک زمان 345.1 میلی ثانیه را کسب کرد که این رقم برای کروم بوک 11 برابر 704.4 میلی ثانیه بود. ( هر چه کمتر باشد بهتر است) این رقم حتی از کروم بوک Pavilion 14 نیز با 551.8 میلی ثانیه نیز بهتر بود. در بنچ مارک  Futuremark Peacekeeper که به ارزیابی ارائه مرورگر و پخش ویدئو می پردازند C720 توانست امتیاز 2871 را کسب نماید که باز هم بیبشتر از کروم بوک 11 با رقم 1069 و حتی Pavilion 14 با رقم 1474 بود. در تست وضعیت جاوا اسکریپت با شاخص اکنات ورژن 1 کروم بوک ایسر امتیاز 10661 را کسب که تقریبا دو برابر کروم بوک 11 و حتی سرفیس پرو 1 مایکروسافت بود.

باتری

یکی از نقاط روشن در لپ تاپ C720 ایسر عمر باتری آن است. عنر باتری اندازه گیری شده در C720 بسیار جلوتر از کروم بوک 11 و یا بسیاری از لپ تاپ های گران قیمت است. ابتداً در تست بیشترین میزان لود (حداکثر نور) ، دو ویدئویی با کیفیت 1080p پخش شدند و بعد از 3 ساعت و 19 دقیقه باتری تمام شده و لپ تاپ خماوش شد که زمان خوبی محسوب می شود. در تست بعدی وب گردی تحت شبکه وای فای تست شد. در این تست درجه نور روی 150 دسی بر متر مربع قرار داده شد، کروم بوک C720 ایسر در این شرایط تا 9 ساعت و 4 دقیقه دوام باتری داشت.

9

تاچ و کیبرد

صفحه کلید ایسر چیزی برای گفتن ندارد و نمونه آن را می توان در اکثر لپ تاپ های ارزان یافت، در واقع جنس بکار گرفته شده در آن سریعا ارزان قیمت بودن آنها را فریاد می زنند! با این حال شما برای تایپ و استفاده از آنها هیچ مشکلی نخواهید داشت. پد لمسی آن تیز عموما حین تست های انجام شده به خوبی و دقت کار می کرد و استفاده از دو انگشت برای اسکرول و بزرگ نمایی بدون وقفه و مشکل، روان جلو رفت. سطح این پد نیز صاف و نرم و جنس خوبی ساخه شده است و می توان آن را بسیار شبیه به پد کروم بوک 11 دانست.

4

ارتباطات

ایسر C720  از ماژوب وایرلس دو بانده 802.11 a/b/g/n بهره می گیردکه قادر است با سرعت 300 مگابیت، اطلاعات را جا به جا نماید. بلوتوث نسخه 4 + HS ان نیز امکان انتقال اطلاعات را با سرعت بالا در بردهای کوتاه فراهم می کند. در تست های انجام شده هیچ مشکلی در اتصال و پیدا کردن شبکه در وایرلس و بلوتوث این دستگاه دیده نشد و در این زمینه ها کروم بوک C720 به خوبی سرویس دهی می کند. افرادی که نیاز به ویدئو کنفرانس های با کیفیت دارند بهتر است بدانند که وب کم کروم بوک C720  عملکرد بسیار بهتری نسبت به کروم بوک 11 دارد. فریم ریت ان بالاتر است و به نظر تا دو برابر سریعتر از کروم بوک 11 می باشد همچنین رنگ ان در مقایسه با کروم بوک 11 که کنتراست بیشتری دارد، بد نیست.

6

نویز و گرما

 چیپ ARM در کروم بوک 11 باعث شده تا تا کروم بوک HP با ساختار بی نیاز به فن طراحی گردد اما برای معماری X86 و یا قدرت بیشتر شرایط خنک کننده باید در نظر گرفته شود. با حضور فن ها قطعا نویز و سر و صدا نیز پدیدار خواهد شد. طبق اندازه گیری های انجام شده میزان نویز دستگاه در حالت بیکار یا idle برابر 30.4 دسی بل است اما در هنگام افزایش لود و استفاده از لپ تاپ، کروم بوک C720 همچنان توانسته صدای خود را در حد معقول 32.1 دسی بل حفظ نماید و حداکثر تا 36.7 دسی بل بالا رود که همچنان نیز در رده استاندارد می باشد.

فن تک و تنهای سمت راست کروم بوک C720 به نظر قادر است که به طور موثری تمام گرمای ایجاد شده توسط دستگاه را از آن خارج نماید البته استثنایی هم وجود دارد. در اندازه گیری انجام شده دمای زیر لپ تاپ در قسمت مرکزی بالا، بسیار بیشتر از سایر نقاط برداشت شد. البته این میزان دما بر روی صفحه کیبرد همچنان نرمال است و فقط در پشت دستگاه می توان این دما را احساس کرد. متوسط درجه حرارت صفحه کیبرد در حین بیکاری برابر 26.3 درجه و در پشت دستگاه برابر 26.6 درجه خواهد بود. در حین مصرف بالا و لود لپ تاپ متوسط دما روی کیبرد برابر 29.6 است و در مرکز قسمت فوقانی دما تا 36.4 درجه بالا می رود. میزان متوسط دمای برای پشت دستگاه نیز برابر 31.5 درجه است و باز هم مشکل بیشتر بودن دما در همان قسمت مرکزی فوقانی دیده می شود که دمای آن تا 47 درجه بالا می رود. (عکس زیر میزان توزیع گرم را بر روی کیبد و پشت دستگاه نشان می دهد)

3

اسپیکر

چیزی که در کروم بوک 11 اچ پی بسیار جالب است بکارگیری اسپیکرهای زیر کیبردی است که باعث می شود تا صدای تولیدی شفاف و واضح به گوش برسد. در طرف مقابل C720 ایسر عملکردی میانه در این باره دارد و به نظر فقط از جهت میزان حجم تولیدی و نه چیز دیگری! قرارگیری این اسپیکر در زیر لپ تاپ باعث می شود که زمانی که لپ تاپ را روی یک جسم سخت می گذارید صدای آن بهتر شنیده شود اما کلا این اسپیکر به هیچ وجه و به خصوص در فرکانس های پایین به حد کروم بوک 11 نمی رسد.

7

سیستم عامل کروم

یکی از دلایلی که باعث می شود تا به سمت خرید کروم بوک بروید سیستم عامل جالب آن است! تجربه کار با این سیستم عامل بسیار لذت بخش است و کار با آن بسیار ساده و راحت است. از همان ابتدای کار باید وارد حساب جیمیل خود شوید تا سیستم به نام شما راه اندازی گردد. فورا بعد از اینکار بوک مارک های کروم و یا افزونه هایی را که بر روی مرورگر کروم  خود در سیستم های قبلی نصب کرده اید را در کروم خود خواهید یافت و شاهد یکپارچگی و سینک انها خواهید بود. همچنین شما فایلهای موجود در گوگل درایو خود را از طریق مرورگر فایل خواهید یافت.

سایر اپ های گوگل نیز به همان اندازه به شما نزدیک خواهند بود و با یک اشاره در دسترس خواهن بود. در پایین صفحه شاهد قرارگیری اپ هایی چون یوتیوب و جیمیل خواهیم بود. در واقع در یان تسک بار سیستم عامل کروم می توان اپ های جدید دیگری را اضافه کرد. با کلیک روی آیکون که به عنوان منوی اپ ها شناخته می شود می توانید سایر اپ های نصب شده را نیز ببینید. در سمت راست سیستم نیز می توانید دسترسی راحتی به ساعت، وایرلس، باتری و مدیریت کننده انرژی و همچنین بخش تنظیمات داشته باشید. منوی تنظیمات آن واقعا بسیار پایه ای به نظر می رسد و معمولا آن را در مرورگر کروم خود نیز دیده ایم که باعث می شود این منو را فاقد هر گونه پیچدگی بیابیم و همین موضوع کار با آن را ساده می کند.

csm_Screenshot_c720_2_59ba834665

یکی از بزرگترین مزیت های کروم بوک ها این است که میزان بسیار کمی از اطلاعات و فایل های شما در خود دستگاه ذخیره می شود. در واقع ریشه اصلی سیستم عامل کروم در میزان حجم 100 گیگابایت رایگان دو ساله ای است که از سرویس درایو به شما می دهد که البته با فضای محدود 16 گیگابایتی خود کروم بوک به نظر لازم است تا چنین سرویسی را بعد از دو سال خریداری و یا حتی ارتقا دهید که قیمت بسیار پایینی نیز دارد البته شما قادر خواهید بود تا از هارد های اکسترنال نیز استفاده نمایید چرا که دسترسی همه لحظه ای به سرویس های اینترنت پر سرعت بخصوص در ایران وجود ندارد. چیز دیگری که در مورد سیستم عامل کروم قابل ذک است این است که شما تنها قادر به نصب و اجرای اپ های موجود در گوگل استور را دارید و هیچ راهی برای اجرای برنامه های ویندورزی و مک در این سیستم عامل وجود ندارد به همین خاطر است که می توان گفت کروم بوک ها بسیار امن تر از دیگر سیستم عامل های موجود هستند. در کل می توان گفت در حال حاضر این سیستم بسیاری از نیازهای ما را تامین می کند اما نمی توان گفت که می توان آن را به عنوان یک لپ تاپ تمام کمال در نظر داشت.

10

جمع بندی

 این لپ تاپ فاقد یک صفحه نمایش درخشان و عالی است ولی کیفیت ساخت ان نیز حرفی برای زدن ندارد. کیبرد C720 نیز خیلی عالی به نظر نمی رسد و پس از دیدن آن به راحتی متوجه ارزان قیمت بودن آن خواهید شد اما این برداشتی اولیه و با توجه به ظاهر لپ تاپ است. در واقع وقتی به سراغ باتری و سخت افزار آن می رویم کمی به آن امیدوار می شویم. ظاهرا تعمیر و نگهداری از لپ تاپ ساده و با وجود فن خنک کننده شاهد کمترین میزان سر و صدا از آن خواهیم بود و مدیریت حرارت را نیز در آن بهینه و خوب یافتیم! در کل می توان گفت اگرچه در زمینه صفحه کلید و جنس سازنده و صفحه نمایش کمی نا امید کننده ظاهر می شود اما مواردی هست که در این لپ تاپ بتوان به انها افتخار کرد.

w2

با تمام این حرفها همچنان سوال اصلی این است که چگونه می توان یک دستگاه کرومی را جایگزین موارد دیگر همچون ویندوز و مک کرد؟ به جرات می توان گفت که این سیستم عامل در ابتدای کار خود است و نمی توان بصورت حرفه ای به ان نگاه کرد اما آینده ای بیشتر در انتظار ان است بوژه اینکه غولی همچون گوگل آن را ساپورت می کتد. در انتها باید گفت قیمت 250 دلاری ان باعث خواهد شد تا بتوان به این فکر کرد که کروم بوک ایسر را جایگزین تبلت و نوت بوک های دیگر کرد چرا که می توان به کمک ان بسیاری از کارهای روتین را براحتی انجام داد.

4 thoughts on “بررسی بهترین کروم بوک بازار: ایسر C720

  1. نوازی گفت:

    با سلام،
    بنده از این کروم بوک مدل c710-2847 رو برام فرستادن اما استفاده نکردم.
    فقط در حد چند دقیقه روشنش کردم که ببینم چه جوریه..

    دوستانی که مایل به خرید هستن تماس بگیرن.
    ۰۹۳۵۶۳۹۱۰۴۱

  2. کاظم درج ور گفت:

    سلام
    من یک کروم بوک c720 نو دارم فقط باز کردم تست کردم
    به قیمت ارزونی نقدا می فروشم
    تماس 09155013271

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *