این گوشی دارای طراحی و امکانات عدیده ای است که هر کسی را به فکر خرید آن می اندازد. لومیا ۹۳۰ که بسیار شبیه به لومیا آیکون است بصورت آنلاک شده ۶۰۰ دلار قیمت دارد. از جمله مشخصات سخت افزاری آن صفحه نمایش امولد ۱۰۸۰p آن است، به همراه دوربین ۲۰ مگاپیکسلی و پردازنده اسنپدراگن ۸۰۰. این گوشی تنها در اروپا، آسیا و خاورمیانه در دسترس است. اما در آمریکا نیز برخی شرکت های ثالث گوشی را بصورت آنلاک شده از ۵۹۹ تا ۶۹۹ دلار بفروش می رساند. لومیا ۹۳۰ شبکه های GSM نسل دوم (۸۵۰ مگاهرتز، ۹۰۰ مگاهرتز، ۱۸۰۰ مگاهرتز و ۱۹۰۰ مگاهرتز) و WCDMA نسل سوم (۸۵۰، ۹۰۰، ۱۹۰۰ و ۲۱۰۰ مگاهرتز) و همینطور LTE باندهای ۱،۳ ،۷، ۸ و ۲۰ را ساپورت می کند. این سری از باندها نشان می دهد که کاربران حامل هایی چون AT&T و T-Mobile قادر به استفاده از این گوشی نیستند.
طراحی:
نوکیا هیچگاه از بکارگیری رنگ های مختلف برای گوشی های خود ترسی نداشته است. در لومیا ۹۳۰ نیز روال بر همین منوال است. علاوه بر رنگ نارنجی با لبه های خاکستری، این گوشی در رنگ های سبز و سفید و البته مشکی نیز در دسترس است. پنل عقبی گوشی از جنس پلی کربنات است اما فریم کلی گوشی از آلومینوم ساخته شده است که آن را خوش بنیه نشان می دهد. البته طرح مستطیلی شکل آن شاید برای بعضی زیبا باشد اما اینگونه گوشی ها بدلیل نداشتن لبه های گوشه ای انحنا دار به مانند گوشی های بزرگی چون اس۵ و وان ام۸ ،کمتر در دستان کاربر، راحت جای می گیرند علاوه بر آن استفاده از انگشت شست و رسیدن آن به صفحه نمایش و استفاده از یک دست در گوشی های با انحنا، راحت تر است.
همانطور که اشاره شد، لومیا ۹۳۰ در طرحی مربعی شکل به مانند لومیا آیکون با ابعاد ۵.۳۹ در ۲.۷۹ در ۰.۳۸ اینچ و ۵.۹ اونس وزن (همان ابعا د و وزن لومیا آیکون) پا به بازار گذاشته است. گلکسی اس۵ با ابعاد ۵.۶ در ۲.۹ در ۰.۳۱ بزرگتر اما نازک تر است. وزن آن نیز ۵.۱ اونس است که سبک تر از لومیا ۹۳۰ است. اما سطوح تمام پلاستیکی اس۵، آن را ارزانتر از لومیایی که دارای لبه های آلومینومی است نشان می دهد. با این حال این دلیل سنگین بودن، فلز بکار رفته در آن نیست چرا که وان ام۸ تمام فلزی (بخش پشتی گوشی) وزنی ۵.۶ اونسی دارد که ۰.۳ اونس سبک تر از لومیا ۹۳۰ است.
صفحه نمایش:
هر دو گوشی لومیا ۹۳۰ و آیکون دارای صفحه نمایش ۵ اینچی هستند. هر دو نیز دارای رزلوشن تصویر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ می باشد که از یک صفحه نمایش OLED با تکنولوژی ClearBlack ساخته شده که هر چیزی را عالی و سرشار از زیبایی به تصویر می کشد. رنگ ها واقعا عمیق و زنده به نظر می آیند. مثلا در عکسی از فیلم X-Men: Days of Future Past شاهد هستیم که رنگ سبز درختچه بسیار واضح است، و همچنین هیچ اثری از جلوه های مصنوعی در رنگ مشکی صحنه ها نبود البته رنگ چهره ها کمی به قرمزی می زد. همچنین جزئیات بخوبی به تصویر کشیده می شد مثلا جزئیات روی موجود آبی رنگ بخوبی نمایان بود.
با سطح روشنایی ۲۹۶nits این گوشی تقریبا با لومیا آیکون همتراز است. (۳۰۵nits) اما تا حدودی از متوسط سطح روشنایی عقب تر است. (۳۵۵ nits). گوشی هایی چون اس۵ (۳۷۳ nits) و وان ام۸ (۳۶۸ nits) سطج بالاتری از متوسط سطح روشنایی را نشان می دهد.
صفحه نمایش لومیا ۹۳۰ قادر به نمایش ۱۶۴.۳ درصد از شاخص sRGB (وسعت رنگ) است که بالاتر از وان ام۸ (۱۱۵ دردصد) و اس۵ (۱۵۸.۴ درصد) است که نمایانگر غیر واقعی تر بودن رنگ ها در این گوشی نسبت به رقباست.
در بنچ مارک Delta-E رتبه این گوشی ۱۳ است (هر چه به صفر نزدیک تر باشد بهتر است) این در حالی است که برای وان ام۸ این رقم برابر ۴.۱ و برای اس۵ برابر ۰.۹ است که نمایانگر وضعیت بسیار بد نوکیا در این شاخص است.
اما با تمام این تفاصل نوکیا سطح بیشتری از کنترل بر روی صفحه نمایش را به کاربر ارائه می دهد. با رفتن به منوی تنظیمات صفحه نمایش شما قادر به دستکاری میزان حرارت و اشباع رنگ ها و همچنین میزان روشنایی ( روشنایی در ۳ سطح کم- متوسط – زیاد در این گوشی دسته بندی شده است) هستید. مورد قابل کنترل دیگری که در این گوشی تعریف شده است میزان نور در زیر تابش نور خورشید است که برای مواقعی که در فضای باز هستید این دسترسی را می هد تا سطح این نور را بالا ببرید.
صدا:
صدای لومیا ۹۳۰ اگرچه شاید بلند است اما با این حال خشن و نامئنوس و نچسب است! صدای تولیدی اسپیکرهای لومیا ۹۳۰ چیزی حدود ۸۳ دسی بل است. این رقم برای وان ام۸ نیز برابر ۸۳ و برای اس۵ برابر ۷۳ دسی بل است. این نشان می دهد که اگرچه بلندی آن در حد بوم سوند HTC است اما این کجا و آن کجا!؟
ویندوز فون ۸.۱:
این اولین گوشی نوکیاست که به طور پیش فرض با ویندوز فون ۸.۱ از جعبه خارج می شود. این آپدیت نرم افزاری در ویندوز فون قابلیت هایی ایجاد می نماید که آن را بسیار شبیه و نزدیک به اندروید و iOS می کند. هر چند که نوکیا باید تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشد تا به گرد پای این دو پلت فرم پیشتاز برسد. به طور خاص می توان به نوار وضعیتی که در بالای صفحه نمایش قرار گرفته اشاره کرد که برای نشان دادن وضعیت سرویس های چون Wi-Fi و باتری و زمان و… بکار می آید.
در واقع با سویپ صفحه نمایش به پایین (کشیدن تصویر رو به پایین) وارد قسمتی می شویم که مایکروسافت آن را Action Center می نامد که دسترسی سریع به وای-فای ، بلوتوث، حالت پرواز، قفل چرخش تصویر را فراهم می آورد، البته قابلیت تعویض هر کدام از آنها با موارد دیگر موجود در لیست مثل تماس ها و پیامها و یا دروبین امکان پذیر است. آیکون تنظیمات کوچکی که در زیر این موارد چهارگانه قرار دارد این امکان را به شما می دهد که سریعتر به تنظیمات اصلی دسترسی یابید. با نگه داشتن کلید بازگشت اپ های باز در گوشی نمایش داده می شوند که نسبت به سیستم عامل قبلی این امکان را برای شما ایجاد می کند که با زدن ضربدر بالای اپ و یا پایین کشیدن اپ، آن را ببندید.
یکی دیگر از قابلیت های اضافه شده در ویندوز ۸.۱ که در این گوشی نیز نمود دارد کنترل میزان صداهاست. سابقا در ویندوز ۸ فقط یک حالت کلی برای تغییر صدا وجود داشت اما در آپدیت جدید این امکان وجود دارد که صدای اپ ها را نیز بطور جداگانه کاهش و افزایش دهید. از دیگر حالت های اضافه شده تعریف نصب برنامه ها در SD کارت (کارت حافظه خارجی) است.
کیبرد:
یکی دیگر از قابلیت های اضافه شده به گوشی امکان دنبال کردن حروف است. به این معنا که برای تایپ یک کلمه پس از درج حرف با کشیدن دست روی صفحه امکان تایپ حرف بعدی فراهم می آید.
کورتانا:
مایکروسافت با کورتانا به جنگ Siri و Google Now آمده است. کورتانا در واقع منشی صوتی مخصوص مایکروسافت است که البته خیلی خوب کار می کند اما هنوز احتیاج به پیشرفت دارد. (دقیقا به مانند سایر امکانات ویندوز ۸.۱). وقتی شما برای اولین بار کورتانا را راه می اندازید باید نامتان را به این سیستم بگویید و حتی به برخی سوالات ر مورد علایق خود پاسخ دهید! اما شاید بپرسید چرا؟ وقتی که قصد دارید موارد و اخبار مهم را دنبال کنید شگفت زده خواهید شد چرا که کورتانا آپدیت ها و اطلاعات را بر اساس علایق شما که در ابتدای آشناییتان ازتان پرسیده، پیش می برد.
کورتانا در تست هایی که انجام شده خوب عمل کرده است اما برخی مشکلات در سوالات غیر متنی وجود دارد. مثلا اگر بپرسید: آب و هوای اطراف من چگونه است؟ اطلاعات پیش بینی محلی را به شما نشان میدهد اما اگر سوال “از فردا چه خبر؟” را از آن بپرسید اطلاعاتی در صفحه باز شده بینگ از فیلمی به این نام به شما داده می شود.
از دیگر قابلیتهای منحصر به فرد آن این است که اگر از آن در مورد مسافت خانه تا محل کار بپرسیم، نقشه ای ارائه خواهد داد که نه تنها مسیریابی با خودور بلکه مسیریابی استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و حتی پای پیاده را نیز نشان می دهد. اگر استفاده از خودرو را انتخاب کنید گوشی حالت Here Drive را باز می کند که ترافیک را به شما نشان می دهد.
اپ استور:
یکی از بدترین کابوس های ویندوز فون تعداد کم اپ های موجود در اپ استور آن است. مایکروسافت در داشتن برنامه های مختلف برای پلت فرم خود دچار کاستی باور نکردنی است. این استور با داشتن ۲۴۰ هزار اپ بسیار عقب تر از گوگل و اپل با قریب ۱ میلیون اپ قرار دارد. در یک بررسی آماری نشان داده شد که از هر ۲۰ اپ موجود در استور اپل که رایگان هم هستند فقط و فقط شش عدد از انها در استور مایکروسافت جای دارند در واقع خیلی از برنامه هایی چون YouTube، Snapchat و… برای ویندوز ساخته نشده اند.
کارایی و سخت افزار:
در این گوشی از پردازنده ۲.۲ گیگاهرتزی اسنپدراگن ۸۰۰ به همراه ۲ گیگابایت رم استفاده میشود که دقیقا به مانند لومیا آیکون است. جای تعجب نیست که هر دو گوشی در بنچ مارک های مختلف نتایج یکسانی کسب کرده اند. برای مثال در بنچ مارک Javascript Sunspider لومیا ۹۳۰ امتیاز ۵۲۱.۳ را کسب کرده که این رقم برای لومیا آیکون برابر ۵۴۲.۹ بوده. در بنچ مارک Peacekeeper لومیا ۹۳۰ رقم ۵۴۲ را کسب کرده که در مقایسه، لومیا آیکون ۵۲۰ را کسب کرده. همچنین در اجرای بازی Halo: Spartan Assault هیچگونه لگی دیده نشد و بازی آسفالت نیز براحتی اجرا گردید.در بحث عکاسی نیز، دوربین برای عکس برداری در هر ۱ الی ۱.۵ ثانیه آماده می شد که نمایانگر سرعت بالای عکس برداری است.
دوربین:
دقیقا به مانند لومیا آیکون این گوشی نیز از دوربین ۲۰ مگاپیکسلی PureView با فاصله کانونی f/2.4 بهره می گیرد. در این دوربین براحتی با رفتن به بخش منوی بالایی می توانید از حالت اتوماتیک به حالت دستی تغییر حالت دهید، این ویژگی واقعا ساده در دسترس است و دیگر سازندگان گوشی تلفن همراه باید چنین قابلیتی را برای گوشی های خود تعریف کنند.
گوشی ۹۳۰ تا حدود زیادی نسبت به گوشی های دیگر نوکیا که از عکس های متمایل به رنگ آبی رنج می بردند فاصله گرفته است. عکس هایی از ماهی های مختلف که نشان داده شده است به درستی رنگ بندی و در حالت طبیعی به نمایش در آمده است در مقایسه با عکس هایی که با آیفون گرفته شده است به نظر عکس های آیفون نمایه بهتر و رنگ بندی پر حرارت تری دارد.
در عکس برداری در فضای باز، عکس هایی از گل بنفش به نظر در نوکیا اشباع تر از آی فون به چشم می آمد اما در بخش روشنی و وضوح هر دو در یک سطح نمود داشتند اما در عکس برداری از گل قرمز مشاهده گردید که آی فون تملق بیشتری در نمایش رنگ قرمز دارد.
در عکس برداری در فضای بسته و تاریک از یک آقای خوشتیپ! نمایانگر گردید که ۹۳۰ کمی در فوکس کردن بر عکس ها دچار مشکل است و چندین بار سعی می کند تا بتواند به فوکس روی عکس دست یابد. این امر سبب تاخیر گوشی در عکس برداری در فضاهای تاریک می شود. در مقایسه با آی فون این گوشی جزئیات کمتری را نشان داد، همچنین رنگ بندی در نوکیا اشباع تر بود که در رنگ آبی پیراهن به خوبی قابل درک است.
نوکیا اما در برخی بخشها بی رقیب ظاهر شده است و امکاناتی به شما می دهد تا بعد از عکس برداری هم تغییراتی در عکسها ایجاد نمایید. شما با کمک Nokia Creative Studio به راحتی می توانید، رنگ ها و روشنی عکس را دستکاری نمایید، قرمزی چشم ها را کاهش دهید ، تصویر پس زمینه را تار تر کنید و… بخش Color Pop بسیار سرگرم کننده بود، این ویژگی عکس ها را سیاه و سفید می کند و شما با تاچ هر قسمت می توانید رنگ بندی آن بخش بخصوص را برگردانید. احتمالا به کمک دوربین لومیا ۹۳۰ شما بتوانید یک غرفه از موزه را برای نمایش عکس های خود رزرو کنید!
اپ:
لومیا ۹۳۰ دارای اپ هایی چون MixRadio است که به کمک ان می توانید به میکس های ساخته شده توسط نوکیا یا هنرمندی خاص گوش فرا دهید و یا حتی انها را جهت استفاده آفلاین دانلود نمایید. نسخه رایگان آن البته تا ۶ اهنگ رایگان است اما اگر ۴ دلار ماهانه پرداخت نمایید می توانید بصورت نتمحدود اقدام به دانلود این میکس ها نمایید.
در لومیا ۹۳۰ شاهد اپ های ناوبری ۳ گانه هستیم: HERE Drive+ و نوکیا مپ ، و مپ گوگل. بهتر بود نوکیا با ارائه یک اپ، این سه گزینه را به جهت دسترسی اختیاری تعریف می کرد. اپ دیگری تحت عنوان Nokia Beamer به شما امکان به اشتراک گذاری صفحه نمایش لومیا ۹۳۰ را با دیگر دوایس ها می دهد. بعد از باز کردن اپ، ایمیلی ارسال می شود. با باز کردن این ایمیل و اجرای لینک موجود در آن در نوت بوک، صفحه نمایش لومیا ۹۳۰ بر روی مرورگر نمایش داده می شود.
اپ سلامتی
مایکروسافت با ارائه اپ Bing Health & Fitness به دنیایی که به کمک آن می توانید گام شماری کنید و رژیم غذایی خود را کنترل نمایید، وارد شده. به کمک آن می توانید وضعیت ورزشی خود را چک نمایید. این اپ با ضبط مسیر دویدن شما بر روی نقشه، مسیر دویدن شما را مشخص می کند و میزان مسافت طی شده را نشان می دهد. همچنین اپ دارای ویدئوها و برنامه هایی برای یوگا و تمرینات کششی است. بخش خبری آن نیز ار رویترز و HealthDay تغذیه می کند. بخش دارویی ان این امکان را به شما می دهد که بتوانید به جستجوی علامتهای بیماریتان ب پپردازید و به نوعی آن را تشخیص دهید.
عمر باتری:
باتری ۲۴۲۰ میلی آمپری آن تحت شبکه ۴G چیزی نزدیک به ۷ ساعت و ۱۹ دقیقه در تست مجله لپ تاپ دوام آورده است. این زمان برای لومیا آیکون ۷ ساعت و ۹ دقیقه بوده که در هر دو گوشی کمتر از متوسط ۷ ساعت و ۴۴ دقیقه دوام باتری دارند. گوشی چون وان ام۸ در زمان ۹ ساعت و ۵۷ دقیقه و اس۵ در زمان ۹ ساعت و ۴۲ دقیقه دوام باتری دارند.این گوشی همچنین قابلیت شارژینگ وایرلس Qi دارد که قیمتی ۴۹ دلاری دارد.
سخن پایانی:
اگر به گوشی های ویندوز فون علاقه دارید، این گوشی دارای صفحه نمایش ۵ اینچی فول اچ دی است که به همراه یک دوربین عالی و بهترین اپ های نوکیا عرضه می شود. باتری آن اما در سطح متوسطی قرار دارد اما از نظر طراحی و جنس بکار رفته شده در ساخت، وضعیت خوبی دارد.
خاهشن وقتی چیزی از ویندوز موبایل حالیتون نیس مفت حرف نزنید…….من لومیا ۵۲۵ دارم سرعتش از اپل اشغال قبلیم بیشتره….اندروید باید فعلا سماق بمکه…….۱۲۰ تا برنامه روش نصبه…یه برنامه ی ویندوز می ارزه به ۲۰۰ تا اندرویدیش………میدونم پخش نمیکنی اینو پس برو اطلاعاتتو بیشتر کن جوجو….معلومه ۲ کلاسم صواط نداری
من کاملا موفقم
من هم تبلت اندروید دارم و هم گوشی ویندوز فون . با اپل هم کار کردم و آشنا هستم
به نظر من برای گوشی موبایل هیچ سیستم عاملی به پای ویندوز فون نمیرسه
ولی به عنوان تبلت انصافا باید باید بگم اندروید و اپل بهتر اند
ویندوز فون برای گوشی:
سبکه و سریع
کار کردن باهش واقعا ساده هست
برنامه های پرکاربرد مثل وایبر و لاین برا ویندوز فون هم اومده
درش خلاقیت هایی هست که تو اپل و اندروید نیست (طراحی سیستم عامل رو میگم)
امکاناتش هم روز به روز توی آپدیت ها داره بهتر میشه
محدودیت هاش هم داره بر طرف میشه (بحث کپی رایت فیلم و نداشتن فایل منیجر)
کیف کردم از جوابت.دمت گرم
عالی بوووود :)
هیچ گوشی مثل گوشی های ویندوز نمیشه
اولا سیستم عامل اندروید حق اختراع برا ماکروسافته که تمام گوشیهای اندرویدی زیر پرچم ماکروسافتن خودتم خوب میدنی.
دوما شما یه گوشی میان رده داری با اپل مقایسه میکنی؟
در آخر باید این مطلب ذکر کنم که کار با وین فون بسبار سریع راحت دلچسبه
۹۳۰ میان رده نیست
من همین گوشی رو دارم . کورتانا هیچ مشکلی نداره و حتی آب و هوای دو هفته ی بعد هم بهتون میده از نظر دوربین بهترینه و هزاران هزار از اون آیفون آشغالی که هیچ کارایی هم نداره و فقط مال پز دادنه بهتره. با برنامه لومیا کمرا تازه بی رقیب شده. برنامه های استور هم کاملا و هر چی بخوای هست. در خرید ویندوز شک نکنید.
سلام میشه با من در ارتباط بشید من میخوام این گوشی رو بخرم سوالاتی ازتون دارم ۰۹۱۳۹۱۳۴۲۰۵
داخل واتس اپ و وایبر و تلگرام هستم . ممنون میشم پیام بدید
سلام.
با توجه به نظرات شما عزیزان و مشاهده عکس های گوناگونش تو ایترنت,میخوام برم یکی بخرم.
ممنون.
گوشی فوق العاده ایی بی نظیره من که خیلی طالبش شدم همکارای من هم آیفون ۶ دارن و هم گلکسی ۴ مشخصات این گوشی که لومیا ۹۳۰ هست رو خوندن تعجب کردن و عاشقش شدن من آخره این هفته میخرمش
واقعا خیلی بده از چیزی سر در نیاری و در باره اش نظر بدی ویندوز فون بهترینه.اون دوستی هم که گفته بود ۹۳۰میان رده اس اطلاعاتتو بیشتر کن
من که حال میکنم با گوسی ویندوز
عشق است ویندوز فون همین
سلام میشه بگید از کجا بفهمیم ساخت چین یا ویتنام یا…. است
سلام می شه بگید از کجا بفهمم که لومیا ۹۳۰ ساخت چین یا ویتنام …….. است
کاملا واضحه نویسنده شناختی از ویندوزفون و عملکردش نداره… آقای نویسنده لطفا وقتی از چیزی اطلاعات کافی نداره مطلبی منتشر نکن. با خوندن این متن احساس کردم داری یه گوشیه ۱۰۰ تومنیو معرفی میکنی
واقعا در حد ابتدایی حرف زدی دوستان من یه گوشی باز حرفه ایم از سامسونگ بگیر تا اپل پلی هیچ گوشی ویندوز نمیشه مخصوصا ۹۳۰ تنها گوشی هست که عوض نکردم واقعا بی نظیره درضمن اینطور ا میگید برنامه نداره و اندروید برنامه داره منظورت همون ۸۰ درصد برنامه بیخود اندرویده
من ازش راضیم فقط رو بلندگو هنگام مکالمه صدا نمیره واس طرف
واقعا متاسفم برات نویسنده
گوشی فقققققققققققققققط لومیا۱۰۲۰
بررسی دشمنانه ای بود
لا اقل شما که این بررسی رو گذاشتی نیم ساعت با لومیا کار میکردی بعد یکمی هم از تجربیات خودت مینوشتی
سلام من رضا هستم میخواستم گوشی ۹۳۰ بخرم اما موندم ۹۳۰ بخرم یا نوت ۳ یا لومیا ۱۰۲۰ خواهشا راهنماییم کنید دوستان اینم ایمیل من [email protected]
من یه ۹۳۰گلد دارم یک ماه کارکرد با شارژر بیسیم ۱۱۰۰۰۰۰۰ هر کی میخواد ۰۹۳۰۶۵۲۲۶۵۳
عااالیه حرف نداره
سلام خسته نباشید…!
میخواستم گوشب بخرم اما موندم بین Iphone5 و lumia 930 لطفا اگه میشه راهنماییم کنید کدوم بهتره !
سلام دوستان…من ۹۳۰ دارم….یه ماه بعد از اینکه اومد گرفتم..داشتم پستارو میخوندم گفتم منم نظرمو بدم بچه ها استفاده کنن..فقط دلیل هارو نمیگم ..چون زیاد میشه…در انتخاب سیستم عامل..مطلقا ویندوز..مخصوصا که ویندوز تن هم اومده..عالیه..بقیه سیستم عاملارو هم داشتما…در انتخاب گوشیه ویندوزی بستگی به توقعاتتون داره ..ولی خب ۹۳۰ از همشون بالاتره…البته…بجز پرچمدارا ینی ۹۵۰ و xl ..تنها ایرادی که من از این گوشی دیدم ..دوربین سلفیش ضعیفه …البته بقیه هم همینجوره ها..دارم نسبت به پرچمدارا مقایسه میکنم…کیفیت صفحه نمایشش عالیه..عااالییی..دوربینشم سکوت..باطریش خیلی عمری نیست.ولی خوبه من راضیم..
درکل حرف نداره
یا علی
سلام خواستم بگم کسانی که قصد خرید این گوشی رو دارند گرون نخرند من دیروز خریدم۱۰۰۵۰۰۰تومان
موفق باشید
گوشی خوبی است ولی هنگام کارکرد زیاد بسیار گرم میشود و به خاطر همین باطری قابل ملاحظه ای ندارد ، بدین ترتیب که الان حدود شش ماهی است که من از آن استفاده میکنم ولی متاسفانه ایرادی در آن ایجاد شده که فعلا قابل استفاده نیست ، گوشی رو روشن میکنم بالا میاد و موقعی که پسورد سیم کارت رو میدم باز نمی کنه و خاموش میشه و مرتبا همین حالت تکرار میشه، من فکر میکنم CPU ضعیف باشه ، با همه این احوال گوشی است که اگر درست کار کنه مشاهش نیست.
سلام من خودم از این سیستم عامل (ویندوز) استفاده میکنم و خیلی خیلی ازش راضیم. خوشحالم که این گوشی رو دارم.