گوشیِ جدید HTC که در آمریکا با حضور اوسین بولت دونده ی جاماییکایی صاحب قهرمانی و مدال آور تبلیغ شده، به HTC Bolt معروف گشته. معرفی این گوشی زنگ خطرها را برای این کمپانی صاحب نام تایوانی به صدا در آورد که چرا HTC می خواهد اسمارت فونی با سخت افزار سال 2015 را در 2017 آنهم با چنین قیمتی عرضه کند؟ گوشی ظاهری زیبا و جسورانه دارد که با فلز اعلا پوشانده شده. صفحه نمایش 5.5 اینچی LCD3 آن دارای کیفیت کواد HD است و با داشتن استاندارد IP57 ضد آب ساخته شده. دوربین گوشی 16 مگاپیکسلی بوده که از تکنولوژی OIS بهره می برد و توانایی ضبط صدا با کیفیت Hi-Res دارد.
اما چیزی که شاید آزار دهنده به نظر برسد، بکارگیریِ چیپست Snapdragon 810 است؟ چرا باید چنین چیپست تاریخ گذشته ای بکار گرفته شود؟ در کنار اینها هدفون با کابل اتصالی USB-C ساخته شده که خود یک فاجعه است. به این معنا که گوشی فاقد هرگونه جک هدفون استاندارد 3.5 میلی متری است! در ادامه مطلب این گوشی نه چندان دلچسبرا زیر و رو می کنیم پس ما با همراه باشید:
در جعبه گشایی شاهدِ آداپتور شارژ سریعِ 2.0 به همراه کابل و هدستِ USB-C خواهید بود. هدست ها شاید خیلی هم با کیفیت نباشند بویژه اینکه متاسفانه HTC این هدست را نه بصورت جک 3.5 میلی متری بلکه به صورت USB-C عرضه کرده و هیچگونه تبدیلی برای آن تعریف نکرده است.
نگاه 360 درجه
گوشی همراه طرح و ظاهر همیشگی گوشی های HTC و بویژه HTC 10 را دارد. اندازه های گوشی برابر 153.6 در 77.3 میلی متر و ضخامت 8.1 میلی متر به همراه 171 گرم وزن. جالب است که این گوشی 5.5 اینچی از یک گوشی 5.7 اینچی ( U Ultra) سنگین تر است. با این وجود گوشیِ 10evo سبکتر از آی فون 7 پلاس می باشد. بدنه فلزی آن بسیار درخشان ساخته شده و انعکاس نور در آن بسیار جذاب است. حالت مات مانند آن جذب اثر انگشت را به حداقل می رساند که باعث می شود شاهد لکه های انگشت و چربی نباشیم. به طور کلی می توان گفت بدنه گوشی کاملا راضی کننده است هر چند که این بدنه به صورت یکدست فلزی نیست و HTC همچنان از روش طراحیِ خود در بکارگیری نوارهای پلاستیکی در بالا و پایین گوشی دست بر نداشته! این نوارها برای دسترسی سیگنال های مخابراتی به گوشی تعبیه می شوند و سابق بر این، از صرورت های یک گوشی فلزی به شمار می آمد اما سامسونگ و دیگر شرکت ها با کمک روش های نوین این مشکل را برطرف کردند و به همین دلیل است که شاهدِ ساختِ گوشی های یکدست فلزی در سال های اخیر هستیم.
بدنه در یک نگاه
- ابعاد: 153.6 در 77.3 در 8.1 میلی متر
- وزن: 171 گرم
- جنس ساخت: بدنه و پشت گوشی آلومینومی
- رنگ ها: مشکی و طلایی
- ضد آب: بله – استاندارد IP57
- استحکام: در برابر گرد و غبار
این گوشی فلزی با یهره گیری از استاندارد ضد آب بودنِ IP57 می تواند تا 1.5 متر زیر آب دوام بیاورد. گلوریا گلاس 5 صفحه نمایش آن را محافظت می کند. با توجه به ضد آب بودن گوشی و احتمال بکارگیری گوشی در آب، HTC از کلیدهای خازنی در زیر صفحه نمایش بهره برده. کلید Home میزبان اسکنر اثر انگشت نیز هست. کلید پاور برجسته ساخته شده تا قابل تمایز با دیگر کلیدها باشد. بالاتر از کلید پاور، کلیدهای ولوم قرار دارند.
سوالی که ممکن است بپرسید این است که HTC 10 evo چگونه در زیر آب کار می کند؟ یک ژست حرکتی (دو بار کشیدن انگشت از بالای صفحه به پایین) طراحی شده که دوربین را در حالت قفل شده باز می کند البته اکشن های اضافی نیز برای زمانی که این روش جواب نمی دهد نیز وجود دارد.
گوشی علوه بر میکروفون اصلی به سه میکروفون دیگر برای حذف صدای اضافی مجهز شده که یکی از آنها در کنار دوربین 8 مگاپیکسلی سلفی و چراغ نوتیفیکشن جاساز شده. دوربین سلفی بر خلاف دوربین اصلی فاقد OIS یا تثبیت کننده تصایر است.
دوربین اصلی در پشت گوشی، کمی بیرون زدگی دارد. این دوربین 16 مگاپکسلی به یک فلاش دوقلو نیز مجهز گردیده که آن را Vivid Flash خطاب می کنند چرا که تولید نور آن را در حدی می دانند که می تواند عکسی طبیعی و روشن در شباهنگام بگیرد. این دوربین با داشتن OIS و فوکوس خودکار در 0.3 ثانیه از حالت قفل شده برای انجام وظیفه حاضر می شود.
از سه میکروفونی که ذکر شد دو عدد دیگر در پشت گوشی قرار داده شده اند. گوشی 10 evo مجهز به دو اسلات شده که یکی برای نانو سیمکارت و دیگری برای میکرو SD است. گوشی بصورت طبیعی 32 گیگابایت ظرفیت دارد که تقریبا مناسب است. درگاه میکرو SD هایبرید نیست و نمی توان بجای آن سیمکارت قرار داد. در لبه پایینی گوشی نیز درگاه USB-C قرارد دارد که در معیت آن اسپیکر و میکروفون اصلی قرار دارند.
صفحه نمایش
صفحه 5.5 اینچی از نوع کواد HD بوده و تکنولوژی صفحه Super LCD3 است که تراکمی 534ppi پیکسلی تولید کرده. گلوریا گلاس 5 آن را احاطه کرده. حداکثر روشنایی صفحه به 535 نیت می رسد که در حالت اتوماتیک توان بیشتری را ارائه نمی کند و توان روشنایی این صفحه در همین حد لیمیت شده. حداقل روشنایی صفحه نیز به 5.5 نیت می رسد که برای مطالعه در شب هنگام عالی است. می توان این روشنایی را با حالت Night mode تلفیق کرد که با کاهش نور آبی عملکرد ساعت خواب بدن را به هم نمی ریزد. رندرینگ رنگ این صفحه خیلی دقیق نیست حداقل خطای رنگی صفحه 5.9 و ماکزیمم 12.6 در deltaE نمره داده شده. تناسب سفیدی صفحه نمایش عالی است و به کمک اسلایدر تعبیه شده قابل تنظیم نیز هست.
اتصالات
- مودوم کوالکوم X10 که بخشی از اسنپدارگون 810 است ک با ساپورت از Cat.6 سرعتی معادل 300 مگابیت دارد
- وای فای با استاندارد 802.11ac سرعتی تا 433 مگابیت خواهد داشت.
- واب فای دوال باند، وای فای دایرکت، DLNA و هات اسپات
- فاقد رادیو
- جی پی اس: A-GPS, GLONASS
- گوشی از NFC و بلوتوث 4.1 پشتیبانی می کند
- USB از نوع C
باتری
باتری این گوشی 3200 میلی آمپری بوده که با توجه به یک چیپ قدیمی و صفحه نمایش کواد HD نباید انتظار بالایی از آن داشت. چیپ کوالکوم 810 بدلیل داغی بیش از حد همواره زیر سوال بوده تا جایی که سامسونگ از آن استفاده نکرد. حال چرا HTC این تکنولوژی 2 سال پیش که پر از عیب و نقص است را مجددا در سال 2017 بکار گرفته جای سوال دارد!
این باتری در تست GsmArena توانسته امتیاز 58 ساعت را کسب کند که معادل 17 ساعت مکالمه یا 7 ساعت و 15 دقیقه وب گردی و یا 8 ساعت و نیم مشاهده ویدئو است. گوشی HTC 10 پرچم دار قیلی نیز همین نتایج را کسب کرده بود.
عملکرد و سخت افزار
ترسناک ترین بخش این گوشی در اینجا معرفی می شود! چیپ اسنپدراگون 810 می تواند باعث شود تا بسیاری از خرید این گوشی تازه ساخته شده ی HTC دوری کنند. هر چند که GPU این چیپ خیلی عالی است و نقطه قوت این چیپ به حساب می آید اما داغی بیش از حد چیپ آنقدر تاثیر مخربی دارد که بسیاری را از خرید آن پشیمان خواهد کرد. عدم بکارگیری اسنپدارگون 820 توسط HTC به بهانه ی کاهش قیمت غیر قابل قبول است، چرا که برخی گوشی های موجود با داشتن چیپ 820 قیمت کمتری از htc 10evo دارند.
نگاهی کلی به ساختار سخت افزاری گوشی بیندازیم:
- پردازنده: کوالکوم اسنپدارگون 810 که شامل 8 هسته می باشد. شامل 4 هسته کورتکس 53 با سرعت 1.5 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکی 57 با سرعت 2 گیگاهرتز
- پردازنده گرافیکی: GPU Adreno 430
- اسلات حافظه خارجی: تا 256 گیگابایت
- حافظه داخلی: 32 گیگابایت
- رم مموری: 3 گیگابایت
- باتری: 3200 میلی آمپر/ساعت
در بنچ مارک GeekBench 4 که وضعیت پردازنده را بررسی می کند وضعیت گوشی در هر دو بخش تک هسته ای و چند هسته ای چیزی در حدود گوشی هایِ با پردازنده اسنپدارگون 625 با تکنولوژی 14 نانو متری است. گوشی های نظیر Huawei nova plus و Oppo R9s از این رسته اند که عملکردی مشابه HTC 10 evo دارند.
در بنچ مارک AnTuTu 6 که به بررسی کلی سخت افزاری گوشی می پردازند 10evo عملکردی بهتر از گوشی های با چیپ اسنپدارگون 625 از خود نشان می دهد. اما این میزان به حدی نیست که انسان را به خرید این گوشی ترغیب کند.
دوربین
گوشیِ جدید مجهز به دوربین 16 مگاپیکسلی شده که از OIS پشتیبانی می کند. (تثبیت کننده تصویر optical Image Stabilization یا به اختصار ” OIS ” یک ماژول است که در لنز دوربین تعبیه شده و به کاربر این امکان را می دهد که عکس گرفته شده را از طریق تغییر مسیر نوری سنسور دوربین تثبیت کند.)
ویژگی های دوربین
- دوربین اصلی: 16 مگاپیکسلی با f/2.0 مجهز به OIS و فلاش دوگانه با قابلیت تشخیص چهره خودکار
- ویژگی های دوربین اصلی: ژئو تگ، فوکوس با تاچ، تشخیص چهره، حالت HDR خودکار، پاناروما
- فیلم برداری: 2160p بر پایه 30 فریم در ثانیه، با قابلیت ضبط صدا 192 کیلوهرتز و 24 بیت)
- دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی با f/2.4 , فیلمبرداری 1080p و HDR اتوماتیک
- دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی بوده و با رزونه f/2.4 فاقد OIS است.
رابط کاربری دوربین تفاوت چندانی نکرده که خیلی خوب نیست! برای شرایط نوری مشکل تر حالت HDR تعریف شده که می تواند با افزایش روشنایی و تلفیق بهتر سایه- روشن ها و افزایش غنای رنگ ها تصاویر بهتری تولید کند. زمان پردازش این تصاویر کمی طولانی تر است اما می ارزد تا صبور باشید. تغییر تصویربرداری از حالت اصلی به سلفی در 10evo سریع انجام می شود. (در حالت غیر HDR)
حالت PRO وجود دارد که کنترل های بیشتری به کاربر می دهد تا درجه نور و سفیدی و رنگ، فوکوس را کم و زیاد کند. حالت مارکو صرفا به کاربر اجازه می دهد تا یک فوکوس اتوکماتیک را تجربه کند و حالت Sport امکان تعیین زمان شاتر را به کاربر می دهد. حالت night mode نیز تنظیم ISO و سرعت شاتر را برای کاربر فراهم می کند.
عکس بردای RAW در حالت Pro Mode تعریف شده که در واقع عکس های RAW + JPEG می گیرد. در حالت Zoe دوربین عکس هایی با فول رزلوشن می گیرد اما در عین حال فیلم برداری 3 ثانیه ای نیز (با کیفیت فول HD) خواهد داشت. حالت Hyperlapse نیز تعریف شده که گذشت زمان را عکس برداری می کند!
کیفیت عکس برداری در طول روز تولید کننده عکس هایی با کیفیت و رنگ بندی خوبی است هر چند که در بزرگ نمایی ها به راحتی متوجه نویز تصاویر می شوید. پس می توان گفت دوربین اگرچه خوب به نظر می رسد اما عملکرد آن به هیچ وجه در حد و انداز های 16 مگاپیکسل نیست. در تاریکی میزان این نویزها بسیار زیاد می شود تا جایی که در برخی نقاط تاری به وضوح پدیار می گردد.
سخن آخر
چیپست 810 اگرچه در شروع برق آسا و سریع عمل می کند اما پس از گذر زمان و در اثر افزایش دما بشدت دچار مشکل می شود و لازم است با برخی تمهیدات دمای پایین کشیده شود. عملکرد اسنپدراگون 810 آنقدر کاهش می یابد تا به حد چیپ 625 می رسد! هر چند که GPU موجود در اسنپدراگون 625 مناسب یک صفحه کواد HD نیست و به همین دلیل است که احتمالا HTC به سراغ چیپ 810 رفته. با این قیمتی که HTC 10 evo دارد نباید به چیزی کمتر از گوشی S7 Edge بسنده کرد! گوشی هایی همچون ZTE Axon 7 و یا Xiaomi Mi 5s Plus با چیپ 820 قیمتی کمتر از اژدهای HTC دارند! و بیایید تا صادق باشیم و بگوییم که شما با خرید 10evo با این قیمت بالا قطعا چیزی بیشتر از پول برند HTC نداده اید! (قیمت این گوشی در اروپا حدودا 1.7 میلیون تومان است!)
بدتر اینکه با پرداخت چنین پولی یک هدست USB-C گیرتان می آید آنهم بر لسمارت فونی که از جک 3.5 میلی متری پشتیبانی نمی کند! سوالی که شاید شما را درگیر کند که چرا HTC زحمت تعبیه یک جک هدفون 3.5 میلیمتری را به خود نداده!؟ در مقایسه با HTC 10 که قیمت کمتری هم دارد باید گفت بهتر است HTC 10 را بخرید! گوشی 10evo صرفا با 0.3 اینچ بزرگتر بودن و حتی با اضافه شدن قابلیت ضد آب بودن، اسمارت فونی نیست که برای خرید آن دست و پا بشکنیم! در انتها باید بگوییم که گوشی 10evo چیز خاصی ندارد! در مقابل آن می توان گوشی های بسیاری بهتری را در بازار و با قیمت مشابه پیدا کرد که ارزش خریدشان بیشتر از این گوشی ضد آب HTC است با این حال اگر از عاشقانِ گوشی هایِ HTC هستید می توانید پول ارزشمند خود را صرف خرید چنین تلفنِ گران کنید!