به دلیل اینکه نرمافزار ویچت علاوه بر جمعآوری کلیه اطلاعات موجود در گوشیهای کاربران و رصد ارتباطات اعضاء، حریم خصوصی آنها را نقص نموده و در عین حال این نرم افزار عامل انتشار بسیاری از محتواهای مجرمانه غیراخلاقی و مستهجن که برای نوجوانان ضررهای جبران ناپذیری را بهدنبال داشته و به خاطر آسیبهای اجتماعی بسیار زیادی که برای جامعه در بر داشته و دارد و همچنین به لحاظ اینکه ایجادکنندگان این نرم افزار در خارج از کشور قرار داشته و به هیچ وجه پاسخگوی تخلفات خود و شکایات خانواده های زیان دیده نبوده و نیستند؛ بنابراین کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اجرای درخواستهای متعدد خانواده های آسیب دیده ناچار به فیلتر و مسدود سازی نرم افزار مذکور گردیده است.
متن بالا را کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به عنوان دلایل فیلتر شدن اپلیکیشن موبایلی «ویچت» عنوان کرد (منبع – هرچند ایسنا بعد از چند ساعت نقل قول «بدون رای منفی» را از متن خبر حذف کرد) و در پایان این توضیحات خطاب به کاربران گفته شده که « شما می توانید از سایر نرم افزارهای مشابه داخلی برای جایگزینی ارتباطات صوتی، متنی و تصویری و ویدئوی کمهزینه استفاده کنید.»
طبق ماده ۲۲ قانون جرایم رایانهای، این کارگروه با عضویت نمایندگانی از سه قوه قضائیه، مجریه و مقننه ( شامل ۶ وزیر از دولت، دو نماینده مجلس شورای اسلامی و به ریاست دادستان کل کشور ) تشکیل جلسه میدهد.
فیلتر شدن «ویچت» پنجشنبه – ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۲ – در جلسه شورای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بدون رای منفی به تصویب رسید و این در حالی است که معاون وزیر ارتباطات در بخشی از صحبتهای خود در ۳۰ آذرماه ۱۳۹۲ (منبع) به دستور کمیته تعیین مصادیق مجرمانه رایانهای اشاره کرد و گفت:
از روز پنجشنبه از سوی این کمیته دستوری ابلاغ شده تا درباره ویچت فیلترینگ اعمال شود. البته باید توجه داشت که ما یک سایت را فیلتر نمی کنیم بلکه با توجه به آن که فضای فنی این کار دراختیار ما قرار دارد، براساس دستوراتی که در این زمینه صادر میشود این کار را انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه در مجموع در زمینه فیلترینگ سایتها کمیته تعیین مصادیق است که تصمیم می گیرد اظهار کرد:
وزارت ارتباطات هم در این کمیته یک عضو دارد که عضو وزارتخانه ما با این عمل مخالف بود اما بنا به اظهار وی سایر اعضای این کمیته موافق با این تصمیم بودهاند و مبنای این عمل هم برخی تحلیلهای فرهنگی واجتماعی بوده است. به هر صورت نظر شخصی من این است که این شبکهها و امکانات میتوانند یک فرصت هم باشند و در آنها برای بیان مسائل فرهنگی عمل شود به همین دلیل شاید اگر در داخل کشور محتوای مناسبی تولید شود حتی می توان ازاین شبکهها در جهت توسعه فرهنگی بهره گرفت.
البته با توجه به انتهای گفته برای استفاده نرمافزارهای مشابه داخلی٬ اشاره به نرمافزار گفتگو از شرکت ارتباط همراه گویا اروند (همان جیالایکس معروف) دارد (گفتگو بسیار مشابه ویچت است (راهنمای برنامه))٬ به همین دلیل احتمال داده میشود که این فیلترینگ شاید برای حذف رقیبان این شرکت است.
ویچت یک شبکه اجتماعی موبایل بنیان است که توسط شرکت چینی tencent طراحی و ساخته شده و بیش از 300 میلیون کاربر دارد و الان جایگزین خارجی آن در ایران نرمافزار «کوکو» میباشد.
ایرانیان تاریخچه زیادی در مهاجرت از اپلیکیشنی به اپلیکیشنی دیگر دارند٬ در این مورد میتوانید مسنجرهای رایگان برای تلفنهای هوشمند را ببینید.